Solgt: 9 000 000 kr

Dr. Barths Vei 4

9 750 000 kr
213 m²
4 soverom
Velkommen til Dr. Barths Vei 4 - Boligen ligger rolig og sentralt til i et godt etablert og barnevennlig boligområde på Gjettum
Ola Wee Ahlstrand
Presenteres av
Ola Wee Ahlstrand
GJETTUM
Stor og attraktiv enebolig o/3 plan med fine ute-/terrasseområder *Sol hele dagen *Dobbelgarasje *Sentralt/barnevennlig
 • Prisantydning
  9 750 000 kr
 • Omkostninger
  245 092 kr
 • Totalpris
  9 245 092 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1957
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  4 bad
 • Primærrom
  213 m²
 • Bruksareal
  217 m²
 • Tomteareal
  832,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  250 kr
 • Energimerke
  Gul F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Dr. Barths Vei 4 - En stor og attraktiv familiebolig beliggende sentralt og barnevennlig til på Gjettum. Stille og rolige omgivelser. Kort gange til skole-/barnehagetilbud, idylliske turområder og søndagsåpen nærbutikk. Kort vei til Sandvika by med senter og alt av servicefasiliteter.
Boligen går over 2 plan med underetasje og byr på en gjennomgående fin planløsning bestående av store rom, åpenhet og naturlig lys fra alle yttervegger. Perfekt rominndeling for den typiske barnefamilien med 4 soverom, bad og vaskerom i øverste etasje. Stor åpen stue-/kjøkkenløsning, bad og romslig entrè i første etasje. Innredet underetasje med egen utvendig inngang.
Flat og pent beplantet uteområde med gode solforhold og stor markterrasse. Parkering i dobbelgarasje med El-uttak og innbydende gårdsplass!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Dr. Barths Vei 4, 1346 GJETTUM
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 81, bruksnummer 60

Innhold

Totalt bruttoareal: 238 kvm
Totalt bruksareal: 217 kvm
Totalt primærrom: 213 kvm
Enebolig:
Primærrom:
1. etasje 71 kvm: Entré, bad, stue/kjøkken og spisestue.
2. etasje 76 kvm: Gang, bad, vaskerom og 4 soverom.
Kjeller: 57 kvm: Stue/kjøkken, gang 1, gang 2, bad/vaskerom og 2 soverom.
Kjeller: 9 kvm: Trapperom og bad.
Sekundærrom:
1. etasje 4 kvm: Bod.
Garasje på 43 kvm med plass til 2 biler. Det er lagerplass på loftet av garasjen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.10.2021 utført av Torbjørn Solnørdal. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Grunn og fundamenter:
Grunnmur i betong, utvendig isolert og påsatte fasadeplater samt flislagt del ved inngangen til kjeller. Støpte gulv i kjeller. Påforte vegger under terreng i hele kjelleren.
Yttervegger:
Over grunnmur er det bindingsverk av tre. Utvendig fasadekledning består av kledning. Tresøyler ved balkong.
Vinduer/dører:
Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass fra 1990. Noen vinduer fra 2017 ifølge eier. Ytterdør i tre med isolerglass. Sikkerhetslenke er montert. Innvendige dører med formpressede dørblad i trekarmer og med slette dørblad i trekarmer. Innvendige trefyllingsdører i trekarmer. Glass i dørblad.
Takkonstruksjon:
Saltakkonstruksjon i tre med undertak av rupanel. Yttertekking av betongstein som opplyses ny i 1990. Flatt tak over inngangen med shingel tekking fra 2015. Takrenner, nedløp og beslag i stål. Antatt byttet likt som tekkingen 1990. 1-løps pipestokk i tegl.
Etasjeskillere/trapper:
Etasjeskiller i trekonstruksjon. Noe stubbloftskonstruksjon. Innvendig tretrapp med tette trinn med rekkverk på en side. Nyere overflater i trinn. Utvendig flislagt trapp ved inngangen. Steintrapp til kjeller uten rekkverk/håndløper.
Balkong/terrasse:
Balkong i trekonstruksjon med rekkverk i stål. Utvendig flislagt terrasse med trapp til terreng.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
Separate søyler: Noe råte i del av konstruksjonen. Fornyelse/utbedring må påregnes.
Grunn og fundamenter: Tilstandsgrad settes dermed grunnet alder på objektet og ikke avdekket svikt eller symptom på feil. Flisvegg har noe åpning inn ved gavlvegg som bør tettes (under tak ved inngangen til kjeller).
Vegger mot grunn: Innvendige kjellervegger er påforte og hindrer inspeksjon, denne type utførelse er vurdert som generell risikokonstruksjon siden man ikke kan avdekke utførelse eller bakenforliggende tilstand. Ved befaringen ble det utført fuktsøk i konstruksjonen for å avdekke eventuell fuktindikasjoner uten at dette ga utslag på fukt.
Drenering: Tilstandsgraden settes grunnet motfall på terrenget rundt hele bygget. Tiltak som å senke terreng eller utbedre avrenning bør utføres. Enkelte ventiler i hybel ligger lavt inn mot terrenget på øvre side som bør utbedres for å unngå vanninnsig.
Tak: Fra byggeår. Godt ventilert og ikke avdekket symptom på feil. Mindre kondensskjolder ved pipestokk. Noe mose i deler av tekkingen. Shingel på tak under 12 grader er ikke anbefalt.
Balkong 2. etasje: Sprekker i fliser og ikke godkjent rekkverk på balkong fra dagens standard. TG 3 på fliser som er skadet.
Bad 1 underetasje: Mangler mansjett ved klemring og rørgjennomføringer. Ikke dokumentert våtrom. Ikke avdekket fuktindikasjoner. Opplyses å være fra 2011.
Bad 2 underetasje: Ikke avdekket fuktindikasjoner men sprekker i fuger i dusjsonen (TG 3), ikke mansjett ved klemring eller rørgjennomføringer. Dokumentasjon er ikke forevist.
Bad første etasje: Vindu er i våtsone, ikke mansjett ved klemring til eldre støpejernsluk. Anbefaler spalte i dørbladet. Ikke inspeksjonsluke til sluk/avløp under badekar. Opplyses å være overflatefornyet i 2011.
Bad annen etasje: Ikke synlig mansjett ved klemring i sluk, vindu i våtsone. Noe avvik i fuger på vegg og wc samt noe skjevt montert. Eier opplyser at badet er overflatefornyet i 2011.
Vaskerom: Fliser på vegg er utført som egeninnsats og er noe avvikende i lodd og utførelse. Mangler mansjett ved klemring i sluk og rørgjennomføringer. Opplyses overflatefornyet i 2011.
TG3:
Belysning: Downlights ligger åpent på loftet og ikke montert i kasse. Utbedringer på utføres.
Vaskerom: Mangler ventilasjon i rommet og sprekker i fliser.
Balkong 2. etasje: Fliser som er skadet.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

År: 1990 Antatt årstall for ombygging fra to-mannsbolig.
År: 2011 Drenert utvendig og isolert grunnmur utvendig.
År: 2015 Tak over nedgang til kjeller
År: 2016 Vinduer
År: 2011 Parkett
År: 2005 300 liter bereder
År: 2011 Peisovn i stuen
År: 2018 Kjøkken i kjeller og kjøkken i første etasje
År: 2011 Bad første etasje
År: 2011 Bad andre etasje
År: 2011 Vaskerom andre etasje
År: 2011 Bad kjeller (hoveddel)
År: 2011 Bad kjeller (hybel)

Standard

Første etasje:
Kjøkken:
Moderne kjøkken fra 2017/2018. Pent innredet med underskap og overskap, laminat benkeplate med nedfelt koketopp og benkebeslag. Mekanisk avtrekk over kokeplass med kjøkkenvifte fra 2017. Godt utstyrt med integrert oppvaskmaskin fra 2011, ovn og mikro. Kjøleskap og fryseskap fra 2021. Fliser på vegg og belysning.
Nytt i 2017/2018 - oppvaskmaskin fra 2011, kjøl/fryseskap fra 2021.
Stue:
Stor og gjennomgående stue med naturlig lys fra hele 3 yttervegger, moderne peis i hjertet av rommet og utgang til terrasse. Stuen er enkel å møblere med plass til både sofagrupper, langbord, lesekrok og vitrine-/oppbevaringsskap. Deler av stuen har en dels åpen løsning mot kjøkkenet.
Baderom:
Pent baderom med flislagte vegger og gulv samt gulvvarme. Innredet med servant i innredning, dusj på vegg med glassdør, innmurt badekar og wc. Speilskap og elektrisk vifte. Overflatefornyet i 2011.
Entrè:
Romslig entrè med flislagte gulv og gulvvarme. God plass til praktiske garderobeløsninger. Direkte adkomst til oppbevaring-/omkledningsrom.
Annen etasje:
Soverom:
I etasjen er det hele 4 soverom på ett og samme plan med tilgang til baderom. Ett lyst og stort hovedsoverom med garderober og plass til stor seng. I tillegg er det utgang til en herlig balkong. 3 romslige soverom med plass til både seng, garderobeskap og arbeidsbenk. De andre øvrige rommene passer utmerket som barnerom og gjesterom.
Baderom:
Pent baderom med flislagte gulv og vegger samt gulvvarme. Innredet med wc, servant i innredning og dusjkabinett. Luke i vegg for ventilasjon. Overflatefornyet i 2011.
Vaskerom:
Praktisk og romslig vaskerom med flislagte vegger og gulv samt gulvvarme. Innredet med benkeplate med nedfelt benkebeslag. Godt utstyrt med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Overflatefornyet i 2011.
Underetasje:
Baderom:
Pent baderom med flislagte gulv og vegger samt gulvvarme. Innredet wc, servant i innredning og dusj på vegg med glassdør. Utstyrt med 300 liter bereder fra 2005. Overflatefornyet i 2011.
Deler av underetasjen er innredet som hybel, med egen inngang fra utsiden, og består av følgende:
Baderom:
Romslig baderom med flislagte vegger og gulv samt gulvvarme. Innredet med dusj på vegg med glassdør, wc og servant i innredning. Utstyrt med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Elektrisk vifte.
Kjøkken:
Pent kjøkken fra 2018. Innredet med over- og underskap, laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag. Godt utstyrt med integrert ovn, koketopp og
oppvaskmaskin. Mekanisk avtrekk over kokeplass. Barløsning med sitteplasser.
Soverom:
I underetasjen er det 2 soverom med god plass til både seng og garderober.
Overflater på innvendige gulv: Består hovedsakelig av parkett fra 2011. Fliser og vinyl i kjeller. Fliser på alle våtrom og i entrè.
Overflater på innvendige vegger: Består hovedsakelig av malte flater og panel. Ubehandlet gips i kjellerdel ved trapp. Fliser på våtrom.
Overflater på innvendig himling: Består hovedsakelig av malte flater og himlingsplater.
Utstyr:
- 2 stk. sikringsskap med automatsikringer.
- El-uttak i garasjen.
- Varmepumpe luft/luft i stuen.
- Peisovn i stuen.
- Utebelysning.

Oppvarming

Varmepumpe luft/luft og peisovn i stuen. Varmekabler i alle bad, entré og hele kjelleren. Generell oppvarming via panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, men det foreligger ferdigattest for garasje datert 02.01.2014.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Vi gjør oppmerksom på at alle rom som er innredet i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som vedboder, matboder og vaske-/tørkerom, og er dermed ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter/rettigheter på eiendommen:
Dagboknr 31235, tinglyst 22.12.1993, type heftelse: Erklæring/avtale. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Dagboknr 31234, tinglyst 22.12.1993, type heftelse: Erklæring/avtale: Bestemmelse om adkomstrett til felles lekeareal. Kan ikke avlyses uten samtykke fra kommunen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet som en utleiedel/hybel er ikke godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og rolig boligområde på Gjettum i Bærum kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, idrettsanlegg, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av servicetilbud. Det er også kort vei til både lekeplass, fotballbane, ridesenter, svømmehall og tennisanlegg.
Det er heller ikke langt til flotte turområder på Kolsås. Dette er et eldorado for klatrere, men en tur opp til Søndre Kolsåstopp er å anbefale enten man er erfaren eller ei. Det går sti helt til toppen, godt tilrettelagt med trapper og gelendre, og utsikten mot Sandvika og Oslofjorden er majestetisk. Øst for toppene finner du flere spennende naturreservater med verneverdig berggrunn og et rikt planteliv. Blant andre fine turområder kan nevnes Kalvøya, Dælivann og Bærum Idrettspark.
Det er kort vei til Kirkerudbakken Skisenter, som har et variert tilbud for alpint, snowboard og aking for både store og små med bl.a. terrengpark, gratis rullebåndheis m.m.. På nordsiden ligger i tillegg Kolsås Skisenter, som er Bærums største alpinanlegg. Her finner du bakker for hele familien, skicrossløype og varmestue. Hauger idrettspark på Hauger og Rud byr på kunstisbane, baseball/softballanlegg, putting-greener for golf og grøntarealer for fotball m.m.
Kadettangen, Høvikodden, Veritasparken og Kalvøya har bl.a. flotte badeplasser med tilhørende fasiliteter. I tillegg er det flere båtforeninger og marinaer med boblehavn i området. Fra Sandvika er det kyststi som vil ta deg med til mange flotte friområder, idylliske naturreservat, parker og fine badeplasser m.m. Også verdt et besøk er Bærum Kulturhus og Henie Onstad kunstmuseum.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Tommeliten barnehage
- Løxa barnehage - Dønski
- Rud barnehage - Helgerud
Barneskoler:
- Evje skole
- Levre skole
- Emma Hjorth skole
Ungdomsskole:
- Hauger skole
- Gjettum skole
Videregående skole:
- Dønski videregående skole
- Sandvika videregående skole
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 832,5 kvm. Eiendommen er pent opparbeidet med steinsatt areal fra 2013. Flatt og barnevennlig gressareal med diverse beplantning og mur i naturstein. Dels usjenert med svært gode solforhold. God plass til uteaktiviteter for hele familien.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje med plass til 2 biler. Stor steinsatt gårdsplass med parkering for flere biler.
Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan 1952003 datert 30.05.1952 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen er avsatt til nåværende boligbebyggelse i henhold til kommuneplan 201601 datert 04.04.2018.
Det arbeides med kommuneplan 201702 med status planlegging igangsatt.
Planer i nabolaget:
Det foreligger en byggesak i Dr. Barths Vei 2 vedr. tomteutnyttelse som er under behandling hos kommunen.
Det foreligger en byggesak i Dr. Barths Vei 6 vedr. tilbygg som er under behandling hos kommunen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter var kr 12 971,- for år 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Årsprognose for inneværende år er kr 13 305,-.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 29 000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 1 200,-.
Årlig avgift huseierforening kr 250,- pr. år.
Månedlig avgift for tv/internett kr 1 129,-
Årlig avgift for larmselskap kr 649,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 2 610 189,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 9 396 680,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9 995 092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger. For hytter er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Salam Baker

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Boligen er tilknyttet områdets huseierforening med en årlig avgift på kr 250,-

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 45.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0143/18
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.18143

Dato

Sist oppdatert: 04. november 2021 kl. 17:02

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.