Komplett salgsoppgave

Karushøgda 46

7 980 000 kr
155 m²
4 soverom
Velkommen til karushøgda 46
Velkommen til karushøgda 46
Tom Edvardsen
Presenteres av
Tom Edvardsen
Gjelleråsen/Nittedal
Nydelig og trivelig enebolig med svært romslig terrasse med utestue i veletablert boligområde på toppen av Karushøgda
 • Prisantydning
  7 980 000 kr
 • Omkostninger
  200 842 kr
 • Totalpris
  8 180 842 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2015
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  155 m²
 • Bruksareal
  155 m²
 • Tomteareal
  730 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul C

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Karushøgda 46 en svært koselig enebolig bygget over 2 etasjer. Boligen har 4 gode soverom 2 flotte flislagte bad eget vaskerom og 2 stuer. Nydelig og innholdsrikt kjøkken med åpen løsning mot stue og boligens romslige terrasse på hele 106 kvm med utgang fra stue. Hyggelig nabolag uten gjennomgangstrafikk der boligen ligger i liten stikkvei. Naboeiendommen (Karushøgda 48) skal fradele en tomt og det blir da felles innkjøring og vedlikehold av adkomst mellom 3 eiendommer.
Eiendommen kort fortalt:
- Solrik og koselig enebolig over 2 plan
- 4 Soverom
- 2 flotte flislagte bad
- stort herlig kjøkken
- Gedigen terrasse på 106 kvm
- Parkeringsplass med el-bil lader
- Attraktivt boligområde uten gjennomgangstrafikk

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Karushøgda 46, 1481 HAGAN
Kommunenummer 3031, gårdsnummer 3, bruksnummer 657, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 155 kvm
Totalt primærrom: 155 kvm
Bruksareal:
Enebolig 155 kvm
Primærrom:
Enebolig:
1. etasje 95 kvm: Entre/gang, stue, kjøkken, bad/wc, vaskerom, soverom
2. etasje 60 kvm: Loftsstue, bad/wc, 3 soverom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.06.2021 utført av Kjetil Nilsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong.
Enebolig med 1 etg og loftsetg oppført på ringmur på antatt faste masser med radonmatter under boligen. Krypkjeller med inspeksjonsmulighet. Yttervegger oppført i isolert bindingsverk med utvendig stående panel. Trevinduer med 3 glass fra 2014. Saltak i sperretakskonstruksjon med taksteinstekking.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder;
Eiendommen har gjennomgående fått TG1 på alle bygningsdeler og funksjoner. Takstmannen har dog følgende bemerkninger: Egen tretrapp til vaskerommet, manglende rekkver til trappen. Dette bør etableres. På bad i 2 etg. har takstmann følgende bemerkning: TG 2 er vurdert på dårlig fall mot slukene. Øvrig konstruksjon er vurdert til TG 1. På innvendige vegger har taktsmannen registert enkelte settningssprekker i hjørner. Skade i dørblad til det ene soverommet i 2.etg
Eier har gitt takstmanne følgende informasjon: Det oppstod en liten lekasje i vask på kjøkkenøy i 2020, dette ble iflg eier oppdaget tidlig og vannet rant kun ned til til krypkjeller. Noen fuktsvellinger på kjøkkenøy. Ikke videre vurdert av takstmannen.
Tilstandsrapporten og selgers eventuelle egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Karushøgda 46 - Boligen holder en god standard og oppleves som lys og trivelig. Gode innredninger og fin planløsning.
1 etg.:
Entre/gang: Flislagt gulv, malte vegger og malte himlinger med innfelte LED downlights. Gangen har forbindelse til alle rom i 1 etg.
Kjøkken med 1 stavs parkettgulv, malte vegger og malte himlinger med innfelte LED downlights. Vedum kjøkkeninnredning fra byggeår. Hvite slette fronter, heltre benkeplate med nedfelt dobbel oppvaskkum og 1 greps blandebatteri. Mekanisk avtrekksvifte. Opplegg for oppvaskmaskin. Egen kjøkkenøy med enkel oppvaskkum med 1 greps blandebatteri. Integrert komfyr med induksjon steketopp og damp/varmluftsovn. Side by side kjøleskap og vinskap som er plassert i kjøkkenøy. Det er montert komfyrvakt og aquastopp på kjøkkenet.
Stue med 1 stavs parkettgulv, malte vegger og malt himling med innfelte LED downlights, utgang til svært romslig terrasse på 106 kvm med egen overbygget utestue. I stua er det også en pen peisovn med innsyn til flammene som gir lun varme på kalde dager, stålpipe montert i til peisovnen. Innfelte høyttalere i himling i stue.
Bad/wc med flislagt guilv og vegger med tidløse fargevalg, malt himling med innfelte LED downlights og høyttalere. Dusjhjønre med innfellbare dusjvegger i herdert glass, små hvite elvestein dusjsonen som er nedsenket i forhold til resten av gulvet. Servant i hvitt med underskap med hvite fronter. Speilskap over servanten med lys over. Gulvmontert wc i hvitt porselen. Behaglelig gulvvarme for nakne føtter.
Vaskerom med vinylgbelegg på gulv, malt glassfiberstrie på vegger og malte plater i himling. I rommet er det montert sikringsskap for boligen, samt skap for lavspenning(fiber/ruter etc.). Vannskap for sentral for vannrør med rør i rør opplegg. Varmepumpe fra Nibe som er er luft til vann varmepumpe som gir varme til både oppvarming og tappevann. Benk med nedfelt vaskekum og skap under, samt plass til trådkurver. Høyskap montert ved siden av varmepumpen.
Soverom med parkettgulv, malte vegger og malt himling med innfelte downlights. Garderobeskap montert i rommet.
2 etg.:
Loftsstue med 1 stavs parkettgulv, malte vegger og malt himling med innfelte LED downlights og høyttalere. Fin plass til koselig sofakrok med innfelt Plasma TV fra Pioneer i vegg som følger boligen.
Soverom 1 med parkettgulv, malte vegger og himling med innfelte LED downlights. Rommet er holdt i lyse nøytrale fargevalg og har adkomst fra loftsstue.
Soverom 2 med parkettgulv, malte vegger og himling med innfelte LED downlights. Luke til sideloft som kan brukes til noe lagring av ting som tåler kulde.
Soverom 3 med parkettgulv, malte vegger og himling med innfelte LED downlights.
Boligens hovedbad med duse fargevalg. Badet har flislagt gulv og vegger med flott fliser, malt himling med innfelte LED downlights og høyttalere. Hvit bred servant på baderomsmøbel med brede og romslige skuffer i hvit høyglans, samt praktisk sideskap med lagringsplass i hvit høyglans. Speilskap med integrert lys i speilflaten. Hjørnebadekar i hvit utførelse montert i rommet for den som vil ta et avslappende bad i rolige omgivelser. Pent dusjhjørne med innfellbare dusjvegger i herdet glass. Veggheng wc i hvitt. Lun varme i gulvet.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: integrerte hvitevarer på kjøkken, samt vinskap, og kjøl og frys montert på kjøkken følger boligen.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Eiendommen har medfølgende hvitevarer samt tv skjerm i boligens loftsstue.

Oppvarming

Oppvarming ved sentralfyr og radiatorer i leiligheten, fyring via Nibe avtrekksvarmepumpe. Gulvvarme på badene og entre. Peis i 1.etg
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.02.2015. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Pr i dag foreligger det ingen tinglyste servitutter i eiendommen som skal selges.
Eiendommen har ideell 1/2 part i gnr. 3, bnr. 658 i NIttedal kommune hvor det er tinglyst erklæring som gir eiendommen 3/657 rett til tilkobling til privat stikkledning på 3/658. Eiendommene 3/63 og 3/657 som skal eie 3/658 i fellesskap skal ha gjensidig rett og plikt til vedlikehold av stikkledning i fellesareal som vist i erklæringen. Erklæringer er tatt inn i salgsoppgaven og potensielle interessenter bes om å sette seg inn i denne. Denne servitutten er også i grunnboken for eiendommen 3/657 oppgitt som en rettighet.
I henhold til opplysninger under vei, vann og avløp samt regulering skal det også tinglyses en erklæring som sikrer vedtatt fradelt parsell rett til bruk av stikkvei, og vederlagsfri tilkobling til vann og kloakkledning samt å legge el- kabel over 3/658 frem til parsellen som fradeles mot øst for eiendommen som selges.
Det er også av selger signert en egen erklæring som gir fremtidig fradelt parsell rettigheter til adkomst over 3/658, samt rett til tilkbobling til stikkledning liggende på gbnr 3/658: Erklaæingen er signert av selger og sendt inn til Nittedal kommune i forbidelse med vedtatt delesak.
Servitutter som er og vil bli tinglyst i eiendommen som selges og i tilstøtende fellesareal vil følge eiendommene. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.
Selger opplyser at boblebadekar på boligens terrasse ikke følger eiendommen.
NB! Eiendommen kan ikke overskjøtes og dermet ikke pantsettes før arealoverføring fra denne eiendommen er lagt til naboeiendommen gnr. 3, bnr. 63 i Nittedal kommune. Det foreligger vedtak om arealoverføring og deling og gebyr for delesaken er betalt Nittedal kommune slik at når eiendommen kan overskjøtes til ny eier er avhengig av saksgang i Nittedal kommune.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint plassert i en liten stikkvei fra Karushøgda som er blindvei. Området eiendommen ligger i er et rolig og sentralt boligområde på Gjelleråsen i Nittedal kommune, nær Oslo kommunegrense. Området har gangavstand til barnehager, skoler og gode servicetilbud, samt flotte tur- og skiløyper med direkte tilknytning til løypenettet i Lillomarka/Nordmarka. Nærmeste bussholdeplass er på Gjelleråstoppen og herfra går flybussen, buss 301 til Oslo og buss 321 til Lillestrøm.
Innen rekkevidde fra boligen finner man også lekeplass og treningssenter, i tillegg til ridesenter og alpinanlegg. Det finnes klatrepark på Skillebekk og salamanderdam ved barneskolen. Nærmeste badevann er Mortetjern og Svarttjern, begge innen gangavstand. Et populært utfartssted er Bjønndalen skianlegg, med akebakker, skytebane og servering i skihytta i helgene om vinteren.
Det er nytt idrettsanlegg ved Li ungdomsskole, med flere kunstgressbaner, svømmehall, håndball og sandvolleyball-bane. I tillegg er det flere gode golfbaner i nærheten. Hauger Golfbane ligger vakkert til i sydhellingen mot Hellerudsletta og fra klubbhuset har du flott utsyn mot det omkringliggende landskapet og banen. Det er 3-4 minutter kjøring til Hagan senter, samt kort vei til Mosenteret i Nittedal og Stovner senter som har et variert utvalg.

Adkomst

Fra Oslo så tar en til høyre i første rundkjøring på Gjelleråsen mot Lillestrøm. I andre rundkjøring tar en av i første avkjøring (til høyre). En er da inne i Karushøgda som følges oppover mot toppen. Nesten helt på toppen går det av en stikkvei til venstre rett før Karushøgda deler seg i tre veier. Boligen ligger på venstre side av stikkveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
Solstua barnehage (3-5 år) 1.1 km
Mortetjern barnehage (0-6 år) 1.5 km
Hundremeterskogen barnehage (0-6 år) 1.7 km
Skoler
Holumskogen skole (1-7 kl.) 1.6 km
Ulverud skole (1-7 kl.) 1.9 km
Li skole (8-10 kl.) 4.5 km
Stovner videregående skole 6.3 km
Bjertnes videregående skole 8.5 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 730 kvm. Pent opparbeidet med plenareal, noe naturtomt med bart fjell og asfaltert biloppstillingsplass. Det er lagt dekorativ elvestein rundt terrasse som danner fin avslutning mot asfaltert adkomstvei. Tomten er forholdsvis flat. Det er vedtatt en fradeling av tomtegrunn mot øst på tomten som er skråbakke ned mot eiendommen gnr. 3, bnr. 63 i Nittedal. Opprinnelig tomteareal på 840 vil etter fradeling bli på ca 730 kvm.

Parkering

Biloppstillingsplass på egen grunn med el-bil lader montert. Plass for inntil 4 biler på vestsiden av tomten. For bygging av garasje ta kontakt med Nittedal kommune sin byggesaksavdling. I henhold til reguleringsbestemmelsene er det i området tillatt å oppføre garasje på inntil 50 kvm dog avhengig av eiendommens utnyttelse og hvordan garasje skal plasseres. Hver eiendom skal ha minimum 2 parkeringsplasser pr. boenhet. Utnyttelsen for eiendommen tilsier at det er gjenværende utnyttelse til garasjebygg av god størrelse. Plassering må antatt skje på vestsiden av eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Felles stikkvei fra Karushøgda over eiendommen gnr. 3, bnr. 658 som i dag et fellesareale som denne eiendommen og naboeiendommen gnr. 3, bnr. 63 eier sammen. Det foreligger også gjensidig rett og plikt til vedlikehold av felles stikkledning for vann og kloakk lagt i grunnen i fellesarealet. Ved fradeling av tomt fra gnr. 3, bnr. 63 vil det bli tinglyst ny eklæring som gir denne parsellen rett til å koble seg på samme felles anlegg samt å benytte felles stikkvei frem til sin eiendom. Parsellen som skal deles i fra skal ha vederlagsfri rett til tilkobling og vil sammen med 3/63 og 3/657 være solidarisk ansvarlig for drift og vedlikehold av vei, vann og kloakkanlegg som ligger på 3/658. Mest sannsynlig vil det være hensiktsmessig at fellesareal blir etablert som tingsrettslig sameie i forbindelse med etableringen av ny parsell innerst i veien.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Skillebekk -Putten -Gjelleråsen plan ID 124 datert 16.02.1976 med tilhørende reguleringsbestemmelser som er vedtatt endret av kommunestyret: 15.6.2015
Plankart vedtatt: 26.8.1974 i K-sak 0192/74 Planbestemmelser endret 21.10.2014, revidert 19.5.2015. NB: AREALPLANKARTET ER IKKE OPPDATERT ETTER ENDRING I PLANBESTEMMELSENE AV 21.10.2014..
Naboeiendommen mot øst er i dag gnr. 3, bnr. 63 i Nittedal kommune. Det foreligger godkjent vedtak på fradeling av et areal fra 3/657 slik at denne eiendommen etter fradeling av areal på østsiden vil bli på ca. 730 kvm. Arealet skal tillegges 3/63 før fradeling av egen tomt fra 3/63 som også er godkjent. Oppmåling og etablering av ny tomt er i gang men er ikke sluttført. Se også vedlagte kart som viser arealoverføringer og fradeling.
Parsellen mot øst vil etterhvert selges og denne eiendommen er tillatt bebygget med enebolig eller eventuelt 2 mannsbolig men dette antas å være mindre gjennomførbart på grunn av tomtens form.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11 934,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendommen er tilknyttet vannmåler og kostnadene til forbruk av vann og kloakk vil derfor avhenge av faktisk forbruk. Det koster kr. 48,52 pr. kubikkmeter for vann og kloakk for inneværende år. Normalt forbruk stipuleres fra Nittedal kommune til ca. 50 kubikkmeter pr. person pr. år.
Eiendomsskatten er kr 9 510,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 14.182,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.866,-.
Boligen er tilknyttet NOKAB som leverandør av fiberbrebånd og TV/strømmetjenester. Se nokab.no, eller ta kontakt på tlf. 67061519 for mer informasjon. Eiendommen har følgende abonnementspriser for TV kr. 499,- pr. mnd og for brebånd kr. 599,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2021 beregnet til kr 2 082 428,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Formuesverdi har ikke vært mulig å få fra altinn og har derfor benyttet skatteetatens kalkulator.
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 7 496 740,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 9 510,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr.8.180.842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Nokab Eiendom AS

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0.625% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr. 45.000,-
Tilrettelegging: kr. 12.500,-
Oppgjør: kr. 5.550,-
Markedspakke: kr. 16.500,-
Visninger: kr. 2.500,- pr. påbegynt time.
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-
Salgsoppgave: kr. 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0060/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.2160

Dato

Sist oppdatert: 23. november 2021 kl. 22:00

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.