Komplett salgsoppgave

Sandakerveien 16A

8 240 000 kr
81 m²
3 soverom
Velkommen til Sandakerveien 16A - presentert av Emir Resulbegovic i Krogsveen
Velkommen til Sandakerveien 16A - presentert av Emir Resulbegovic i Krogsveen
Kart
Del
Myrenskvartalet/Torshov
Attraktiv og gjennomgående 4-R med hybeldel - 2 baderom - Nybyggaranti til sep. 2025 - Solrik balkong

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  8 240 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  750 000 kr
 • Omkostninger
  1 632 kr
 • Totalpris
  8 991 632 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2020
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  81 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 770 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Husk å lese salgsoppgaven digitalt før visning. Dersom ingen av de oppsatte tidspunktene passer, kan du kontakte megler for privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Råflott leilighet med en behagelig planløsning og gjennomgående høy standard. Svært attraktiv og god beliggenhet i blokkens 5. etasje. Alle rommene er romslige, og leiligheten har store vinduer som gir gode innvendige lysforhold. Boligens balkong er på ca. 10 kvm og byr på deilig ettmiddag- og kveldssol.
 • Oppvarming og varmtvann inkl.
 • Totalt 3 lyse og luftige soverom og 2 fullverdige bad
 • Gjennomgående oppgradert standard, enstavs eikeparkett i alle rom
 • Godt tilbud av kollektivtransport i umiddelbar nærhet
 • Nydelig felles takterrasse Hybelen leies i dag ut for kr. 12.500,- . pr. mnd. Et eksempel på hvor nyttig hybeldelen er; Boliglån på 2.775.000,- over 30 år, med en eff. rente på 3,5% kan en inntekt på 12.500,- dra lånet alene. Hybelinntekten er skattefri.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Sandakerveien 16A, 0473 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 225, bruksnummer 232, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 67, Myrenskvartalet Borettslag;, organisasjonsnummer 922291322

  Innhold

  Totalt bruksareal: 81 kvm
  Totalt primærrom: 81 kvm
  Primærrom:
  5. etasje - 81 kvm: Entré, gang, 2 stuer/kjøkken, 2 baderom og 2 soverom.
  I tillegg disponerer boligen en bod i bygget på ca. 8 kvm.
  Boligens balkong er på ca. 10 kvm.
  Vedlagt plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.08.2022 utført av takstmann Joakim Helgesen fra Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong.
  Boligblokk over 6 etasjer samt 2 underetasjer samt takterrasse. Gulv mot grunn, grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker bestående av betong og stålkonstruksjoner. Yttervegger av pussede og malte flater samt bindingsverk utvendig kledd med panel. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget).
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt)
  - Hulltaking og fuktmåling fra tilstøtende rom er ikke utført på baderom, da det ikke er mulig hovedsakelig grunnet tekniske forhold.
  - Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
  Øvrige kontrollpunkter er vurdert til TG1 (tilstandsgrad 1 - i orden).
  Ovennevnte er kun ment som et utdrag fra vedlagt tilstandsrapport. For fullstendige beskrivelser og forklaringer på tilstandsgradene samt kommentarer ellers utover dette henvises til rapporten.

  Sammendrag av selgers egenerklæring

  Selger har bodd ca. 2 år og 2 måneder i leiligheten, som ble kjøpt i 2020.
  Utdrag fra selgers egenerklæring:
  Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
  - Ja, kun faglært. Rørlegger Jan Steffen (Ryen vvs) - tilkobling av vaskemaskin på badet i hybelen, høsten 2021.
  Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
  - Ja. Borettslaget har fått utført sanering av skjeggkre i eiendommen, men jeg har ikke kjennskap til at det har vært skjeggkre hos meg.
  Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
  - Ja, kun faglært. Skiftet kledning på hele bygget.
  Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  - Høsten 2021, av elektriker Mikael Hammersborg. Stikkontakt for kjøleskap i hybeldel.
  Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
  - Ja. For en del av elanlegget; for ovenstående arbeid, signert av Knut Anders Lindberg (etter fullmakt) 25.10.2021.
  Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
  - Ja. Bygget her er nytt; satt opp i 2020, og ble solgt med mulighet for innredning av hybel.
  Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
  - Ja. Foretatt lydmålinger våren 2021.
  Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
  - Ja. Se pkt. 10 foran, hvor jeg også har kommentert dette. Jeg vet imidlertid ikke om det har vært hos meg - oppfatter at alle leilighetene ble "sanert" i regi av borettslaget - for "sikkerhets" skyld.
  Egenerklæringen følger vedlagt i sin helhet i salgsoppgaven.

  Standard

  Rålekker 4-roms leilighet fra 2020 med egen hybeldel og solrik balkong. Leiligheten har stue og kjøkken i moderne åpen løsning. Boligen er gjennomgående, noe som bidrar til en svært god romfølelse som må oppleves. Ellers er det to gode soverom, to åpne stue- kjøkkenløsninger, to bad, samt innvendig bod for lagring. Det medfølger også en romslig kjellerbod til leiligheten.
  Sjelden anledning med en attraktiv beliggenhet, nærhet til Akerselven, parker og det pulserende livet både på Torshov og Grünerløkka. Her bor du urbant og sentralt, samtidig usjenert og rolig
  Kort oppsummert:
  - Meget god arealutnyttelse
  - Flere eksklusive materialvalg i leiligheten
  - Vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon for godt inneklima
  - Boligen er delt slik at hybeldelen er en "egen" leilighet med inngang fra felles gang
  - Planløsningen tillater mange ulike løsninger, man kan fint ta i bruk hele leiligheten selv da det er dør også mellom leiligheten og hybel
  Entré:
  Leilighetens entré gir et svært godt førsteinntrykk av boligen med strøkne overflater og enstavs eikeparkett på gulv. Entréen er romslig med god plass for både oppbevaring og oppheng av yttertøy og sko.
  Stue:
  Tiltalende og moderne stue med en lys og luftig romfølelse. Det første som møter deg er store vindusflater, noe som gir en god atmosfære. Her er det god plass til sofa med tilhørende salongbord og tv-seksjon. Rommet er romslig, her kan man med enkelthet innrede etter eget ønske og personlige stil. Fra stuen er det direkte utgang til en romslig balkong. Pene, lysmalte vegger og lekker, enstavs eikeparkett på gulv som sammen skaper et moderne uttrykk.
  Kjøkken:
  Åpen kjøkkenløsning mot stue. Moderne, hvit innredning med glatte fronter, benkeplate av laminat, nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Malte flater med lekre glassplater bak oppvaskkum og platetopp, mellom benkeplaten og overskap. Integrerte hvitevarer som kjøleskap med frysedel, oppvaskmaskin, stekeovn, induksjonskoketopp med ventilator over. Den åpne kjøkkenløsningen oppleves behagelig med god plass til en tilhørende spisestue. En slik type kjøkkenløsning tilfredsstiller mange behov, for deg som ønsker mye benk- og skapplass og for deg som ønsker et åpent og sosialt rom.
  Balkong:
  Fra stuen er det utgang til en sydvendt balkong på ca. 10 kvm som byr på deilig ettermiddag- og kveldssol. God plass til utemøblement som både sittegruppe og grill - det er tillatt med el- eller gassgrill. På årets varme dager fungerer balkongen naturligvis godt som en forlengelse av stuen. Et herlig uterom hvor en kan nyte fine dager så vel som flotte kvelder.
  Soverom I:
  Hovedsoverommet er av god størrelse og er delikat innredet med stor dobbeltseng og tilhørende nattbord. Innredet med romslig garderobe. Den lekre, enstavs eikeparketten fortsetter her inne og veggene er malt i en delikat tone som gir en god atmosfære å sove i. Masser av lysinnslipp fra to store vinduer med fransk balkong som gjør rommet lyst og luftig.
  Soverom II:
  Boligens andre soverom er også av fin størrelse og passer utmerket som gjesterom, barnerom eller kontor. Lunt soverom med stort vindu som gir masser av lys. Også her er det en lekker, en-stavs eikeparkett på gulv og veggflatene er malt i en lun farge.
  Baderom:
  Innbydende og meget romslig bad med fliser, varme i gulv og downlights i himling. Badet er utstyrt med vegghengt toalett, dusjhjørne med innfellbare glassdører, servant med skuffeinnredning og speilskap med belysning samt et høyskap for ytterligere oppbevaring. Opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.
  Innvendig bod:
  Ofte er oppbevaringsplass et problem - det er ikke tilfelle i denne leiligheten!
  Gang:
  Felles gang mellom boligen og hybeldel med ekre fliser på gulv, downlights i himling og skyvedørsgarderobe med speildører.
  Hybeldel:
  Hybeldelen er på mange måter genial i og med at den kan anvendes etter egne ønsker. Den kan fint leies ut slik den er med stue/kjøkken og bad (opplegg til vaskemaskin), men kan også brukes som et soverom nr. 3. Kanskje spesielt aktuelt for en ungdom i hus. Hybeldelen har egen inngang fra felles yttergang. Krogsveens utleieavdeling mener hybelen kan leies ut for kr. 12.500,- kr. pr. mnd (150.000,- årlig). Dette er en fin skattefri inntekt for deg som ikke trenger denne delen av leiligheten til eget bruk.
  Diverse:
  - Gjennomgående god standard
  - Gjennomgående enstavs eikeparkett i alle rom
  - Leiligheten er oppvarmet med fjernvarme og har balansert ventilasjon
  - Godt med lagringsplass i innvendig bod samt kjellerbod
  - Godt tilbud av kollektivtransport i umiddelbar nærhet
  - Kort vei til skoler og barnehager
  - Ettertraktet område!

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
  Lampe over spisebord medfølger ikke.
  Garderobeløsning på soverom og i hybel medfølger ikke.

  Oppvarming

  Leiligheten er oppvarmet med vannbåren varme, også på begge baderom.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.09.2021. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Sandakerveien 16 ligger idyllisk til på bunnen av Torshov, eller øverst på Grünerløkka - som de siste årene har etablert seg til å bli en av de mest populære bydelene i Oslo. Leiligheten ligger rolig og tilbaketrukket til i sidegate med lite gjennomkjøringstrafikk. På Torshov finnes de fleste fasiliteter med kort vei til yrende liv og spennende kulturtilbud; blant annet Soria Moria med konserter, bar/restaurant og teater. Spisesteder og kafèer som Åpent Bakeri, Sagene Lunsjbar, Grisen spiseri (Vertshuset Oskar Braaten) og Trikkestallen. Her har de flott uteservering om sommeren og teater for de minste.
  Kort vei til hyggelige parkområder. Flotte og populære Torshovparken som brukes til blant annet grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. I tillegg er det kort vei til flotte Torshovdalen og hyggelige friområder langs hele Akerselva.
  Nedover på "Løkka" finner du også flere hyggelige parkområder, populære restauranter og kafeer. Olaf Ryes plass er kjent for sine markedsdager med sitt yrende folkeliv. Dette er dager man må få med seg som beboer av Grünerløkka! Da finner du et hav av matboder, tilbud fra Grünerløkkas lokalbutikker og tivoli for de minste. Her kan det også nevnes at Birkelunden arrangerer bruktmarked hver søndag. Eller du kan benytte søndagen til å rusle bort til den hyggelige nabolagskafeen Vespa & Humla og innta en velsmakende italiensk brunsj.
  Løkka-livet er synonymt med late dager i gresset i de mange flotte parkene. Birkelunden og Sofienbergparken er yndede steder, gjerne med en god bok eller sammen med gode venner. Birkelunden har forøvrig egen gjenbruksstasjon. Sofienbergparken - dette er parken som passer for alle aldere! Parken tilbyr fasiliteter som bordtennisbord, egen lekeplass med drikkevannspunkt, fontene ved Sofienberggata/Toftes gate, by-sykkelstasjon ved Sofienberggata/Toftes gate og grillautomater.
  Legg gjerne også turen over Akerselva til Vulkan, det tidligere industriområdet er forvandlet til et spennende mekka for mat, kreativitet og kulturelle opplevelser. Her ligger Mathallen, et mye omtalt konsept som er unikt her til lands der spennende råvarer selges over disk på gammelmåten. Her finner du også BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Dansens hus, samt Hendrix Ibsen som alle inviterer til sosiale hyggestunder.
  Til den ivrige mosjonisten finner du Sats/Elixia på Ringnes Park. Ellers har man blant annet både Evo og Fitness 24/7 på Løkka. Akerselva har status som verneverdig kulturområde. Fra Maridalsvannet og ned til Vaterland parken i sentrum er det åtte kilometer, og perfekt til å legge søndagsturen med en kaffekopp, eller en joggetur blant hyggelige omgivelser oppover mot Maridalen. Kun 10 minutters gange fra leiligheten finner du hyggelige Hallénparken med fotballbane. Mens Torshovdalen er den perfekte akebakke for både store og små på vinterstid!
  Nærmeste holdeplass for kollektivtransport er Biermanns gate, Vogts gate og Københavngata. I Biermanns gate stopper blant annet 11, 12 og 18-trikken (disse tar deg med til blant annet Nydalen, Majorstuen og generelt dit du ønsker) samt 91 bussen og nattbussene 11N og 12N. I Vogts gate har du buss nr. 28 og fra Københavngata går buss nr. 20, 21, 28 og 33 samt flybussen til Gardermoen. Fra Torshovparken kan du ta 30-bussen rett opp til Nydalen eller ned til Oslo S samt 20 bussen mellom Bygdøy og Galgeberg. Siden du nå kommer til å bo sentralt, vil det ofte være fristende å slenge seg på sykkelen for dagens gjøremål. Oslo kommune har bysykkelordning. Stasjoner for disse syklene finner du like ved leiligheten. Tar du bilen fatt kjører du enkelt ut på Ring 1 og 2, og har samtidig rask vei opp til Sinsenkrysset og Ring 3.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Sandakerveien 16A sogner til Sagene skole. Se for øvrig vedlagt nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 3634 kvm som tilhører borettslaget.

  Parkering

  *Garasjeplass i Myrenskvartalet kan kjøpes for 650.000,-, ladestasjon er etablert på plassen. Det er også tidvis mulighet for leie av parkeringsplass i garasjekjeller.
  Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert tilBebyggelse og anlegg - bolig/barnehage. -Bolig/barnehage/annen offentlig eller
  privat tjenesteyting (legesenter, lege, tannlege, kiropraktor, fysioterapi, frisør, barnehage, servering,
  kafe) i henhold til reguleringsplan S-4956 datert 21.06.2017 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Plan og byggesaker i området:
  Sandakerveien ved nr. 14 A og 16 B-D - Oppføring av to gitterporter med saksnummer 202200559.
  Sandakerveien 20 G-L - Glassoverdekking av svalgang, dispensasjon fra reguleringsplanen med saksnummer 201913875.
  Sandakerveien 17 - Riving av garasje og oppføring av enebolig. Igangsettelsestillatelse gitt 12.05.2021 med saksnummer 201804512.
  Oskar Braatens gate 1 B - Bruksendring fra næring til bolig med saksnummer 202204796.
  Mange av bygårdene rundt boligen står oppført på Byantikvarens Gule Liste. Dette innebærer at større endringer av bygningene må godkjennes av kommunen eller fylket før en eventuell igangsetting.
  Opplistingen er ikke uttømmende og interessenter oppfordret til å sette seg inn i reguleringsplaner for området.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 6 770,- pr. mnd. og inkluderer: Oppvarming og varmtvann, tv/bredbånd, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, vaktmestertjeneste m.m..
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter, og ble sist justert 01.01.2023.
  Felleskostnadene fordeles slik:
  A-konto fjernvarme kr. 800,-
  Felleskost. kr. 3.189,-
  TV/Bredbånd kr. 210,-
  Lån kr. 2.571,-
  Det innkreves eiendomsskatt i tillegg til ovennevnte kostnader kr 611,- pr mnd. i mai/juni, september og november. Da blir de totale felleskostnadene kr. 5.802,- i de gjeldende månedene i 2022.
  Både a-konto beløpet og kapitalkostnadene vil i fremtiden justeres fortløpende, A-konto hver sjette måned og kapitalkostnader på lån hver tredje måned.
  Borettslagets lån er avdragsfritt frem til 01.07.2030 og det betales dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med kr. 2.095,- til kr. 8.865,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 5.000 kwh. pr. år.
  Boligen er tilknyttet HomNet som leverandør av internett. Dekoder medfølger.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 1 719 864,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6 191 510,-/6 191 510,40.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 13 878,- pr. 31.12.2021
  Andel fellesgjeld er kr 750 000,- pr. 15.08.2022
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 24.520.000,- pr. 15.08.2022 og lånevilkårene er:
  *NORDEA-60258000040
  Saldo: 24.520.000,- (Andel av saldo: 750.000,-)
  Kapitalkostnad: kr. 1.282,- for denne andelen
  Rentebetingelser: Flyt, 2.85%
  Restløpetid: 38 år 2 md.
  Avdragsfrihet: Ja
  Borettslagets lån er avdragsfritt frem til 01.07.2030 og det betales dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med kr. 2.095,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Panteattest kr. 172,-
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 500,- pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
  kr. 8.910.132,-. Av dette beløpet utgjør kr 750 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Hege Bjølseth

  Informasjon om borettslaget

  Leiligheten er tilknyttet Myrenskvartalet Borettslag.
  - Borettslaget består av 94 leiligheter.
  - Forretningsfører er OBOS, tlf. 22 86 55 00
  - Dugnad må påregnes.
  - Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er sjenanse for de øvrige beboerne.
  - Felles bygningsforsikring: IF polise nr. SP2970912
  Fra og med 1 januar 2023 ble borettslagene i Myrenskvartalet slått sammen. Rent praktisk ble det gjort ved at Borettsalget Sandakerveien 16 oppgang A og F fusjonertes inn i Myrenskvartalet borettslag. Dette har ikke noen særlige følger for den enkelte beboer ettersom begge borettslag har hatt samme forretningsfører hele veien og samme nivå på felleskostnader m.m.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  - Borettslaget er fortsatt veldig nytt, så det er ikke foretatt noen påkostninger.
  Planlagte påkostninger:
  - Forretningsfører varslet i vinter om at a-konto beløpet vil øke nå på nyåret, hvor mye er enda ikke avklart.
  - I følge styret i desember er det ingen påkostninger planlagt i tiden fremover utover a-konto beløpet.
  - Ihht. årsberetningen 2022 ble det fremmet forslag om å etablere mer belysning i bakgården. Gitt at det er noe de kan få til innenfor de økonomiske rammene i Sameiet for fellesarealer bør de kunne etablere mer belysning i bakgården i løpet av neste styreperiode.
  - I tillegg skal styret avklare hvordan en felles foliering av verandaer i første og andre etasje kan etableres, og hente inn tilbud på jobben.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan
  man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil BuySure behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 19.900,-
  Visninger: kr 3.125,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 37-0163/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR37.22163

  Dato

  Sist oppdatert: 16. januar 2023 kl. 18:19

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Husk å lese salgsoppgaven digitalt før visning. Dersom ingen av de oppsatte tidspunktene passer, kan du kontakte megler for privatvisning.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.