Komplett salgsoppgave

Jomfrubråtveien 25E

9 000 000 kr
89 m²
2 soverom
Velkommen til en fabelaktig beliggende leilighet på vakre Jomfrubråten.
Velkommen til en fabelaktig beliggende leilighet på vakre Jomfrubråten.
Kart
Bekkelaget/Jomfrubråten
Meget attraktivt beliggende leilighet grønne og flotte omgivelser. God takhøyde og utsyn. Solrik uteplass og garasje.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  9 000 000 kr
 • Omkostninger
  226 170 kr
 • Totalpris
  9 226 170 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1998
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  89 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 230 kr
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leiligheten ligger i et attraktivt og veletablert boligområde på Bekkelaget/Jomfrubråten. Her ligger du tilbaketrukket i enden av en blindvei inntil landlige omgivelser på Ekeberg. Høyt og frittliggende med vakkert utsyn med optimale solforhold. I tillegg er det grønt, frodig og stille! Umiddelbar nærhet til flotte turområder på Ekebergsletta med bl.a. den nye skulpturparken, rideskole, husdyrpark og tennisbane.
Herfra er det kort vei til idrettsanlegg, kollektivtransport, skoler, barnehager og matbutikk. Rett i nærheten ligger Holtet hvor du finner bl.a delikatessebutikken Jacobs, Åpent bakeri, apotek samt lege- og
treningssenter. God offentlig kommunikasjon i området med trikk og buss.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jomfrubråtveien 25E, 1179 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 152, bruksnummer 11, seksjonsnummer 5, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 97 kvm
Totalt primærrom: 89 kvm
Primærrom:
1. etasje 89 kvm:
Entré, gang, 2 soverom, wc-rom, bad, stue og kjøkken.
Sekundærrom:
1. etasje 8 kvm:
Bod
I tillegg disponerer boligen 1 bod i bakkant av garasjeplassen. Ca. 3 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 03.11.2022, utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført som boligbygg over 3 etasjer samt krypkjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong. Fasader utført i
teglstein samt stående kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp. Boligen har glatt entrédør av tre med glassfelt. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggår. Boligen er elektrisk oppvarmet i kombinasjon med vedfyring. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2 er gitt på bad med bakgrunn av ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke tilfredsstillende. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres. Det registreres bomlyd i enkelte fliser ved badekar, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Forholdet må utbedres. Riss/sprekker i flisfuger observert ved badekar. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i tettesjiktets alder gis TG2. Utskifting av tettesjikt bør påregnes.
Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i tilstøtende rom til våtsone. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser følgende: RH 75,0 %, temperatur 18,2 grader C og duggpunkt 13,8 grader C. Dette kan indikere utettheter/funksjonssvikt. Årsak må avklares og videre fukttilførsel må stoppes. Fallforhold (gulv) Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 13 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
Kjøkken: Rommet er gitt TG2 med bakgrunn i slitasje og alder, samt svelling på benkeplate.
Toalettrom: TG2 er gitt med bakgrunn i ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke tilstrekkelig. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres. Det er stedvis sprekk i flisfuge over dør. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
TG2 er gitt på gulv i boligen med bakgrunn i slitt parkett. Det registreres bomlyd og riss i enkelte gulvfliser i entré.
TG2 er også gitt byggets krypkjeller da krypkjelleren ikke er tilgjengelig for inspeksjon.
Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt. Fare for varmgang. TG2.
Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en
kvalifisert elektrofaglig person. TG2.
Utvendig er det gitt TG2 når det gjelder panel, da det er stedvis råteskader. Panelet kan ikke ses å være montert med lufting. Det vil normalt påvirke levetiden på panelet negativt. Huset er bygget i en periode der det forventes at lufting inngår i god håndverksmessig utførelse. Tilstrekkelig lufting anbefales. TG2. Takvann har kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra
grunnmuren. Konsekvens kan være økt fuktbelastning av grunnmuren. Tilstrekkelig bortledning av takvann må etableres. Det er høyst usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller
tilsvarende. Konsekvens kan være økt fare for fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Firemannsbolig tilhørende Boligsameiet Jomfrubråtveien 24 beliggende på Nordstrand/Bekkelaget. Boligsameiet består av 7 enheter med felles tomteareal opparbeidet med asfalterte adkomstveier skiferstenlagte trapper, gressplen og diverse beplantning. Nydelig beliggende leilighet med flott utsyn, sydvestvendt terrasse på ca. 17 kvm.
Leiligheten er lys og hyggelig med standard fra byggeår. Inneholder følgende:
1. Etg.: Adkomst fra sydvestvendt uteplass inn i romslig entré med garderobeskap. Fastmontert kles knagg medfølger ikke. Romslig og lys stue med god takhøyde og peisovn. Baderom fra byggår. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater utført i glatte malte flater. Vegghengt innredning med heldekkende servant. Speilskap på vegg med overlys samt stikkontakt over servant. Innebygget badekar med glassfelt, regnfalldusj og to-greps armatur.
Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Vaskemaskin medfølger ikke. Vannrør av typen rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil i himling. Wc-rom fra byggår. Flislagt gulv og flislagte vegger. Himlingsflater utført i glatte malte flater. Vegghengt servant med speil på vegg samt overlys over servant. Gulvstående toalett. Vannrør av typen rør-i-rør samt kobber. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil i himling. To gode soverom med skapplass.
Praktisk og god bod med varmtvannsbereder, sentralstøvsuger og motor for balansert ventilasjon. Godt med hylleplass. Kjøkkeninnredning fra byggår med profilerte fronter og laminert benkeplate.
Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt mellom benkeplate og overskap med stikkontakter samt belysning over benkeplate. Integrert oppvaskmaskin. Integrert stekeovn med nedfelt platetopp.
Integrert kjøleskap med frysedel. Integrert ventilator tilkoblet avtrekksventil. Vannrør av typen rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med parkett. Vegger utført i glatte malte flater samt malt betong. Himlingsflater utført i malt betong. For øvrig har boligen Gulvflater med fliser samt parkett. Gulvvarme i entré. Vegger utført i glatte malte flater samt malt betong. Himlingsflater utført i glatte malte flater, malt betong samt lydhimling. Montert downlights i stue. Hvite profilerte innerdører. Skyvedørsgarderobe i entré samt soverom 2. Garderobeskap på soverom 1.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisk varme i kombinasjon med vedfyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 10.09.1998.
Det er uklart om manglene fra brukstillatelsen er rettet opp. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr. 8559, tinglyst 30.06.1954:
Melding skal sendes før det påbegynnes arbeid ved vann -og kloakkanlegget på eiendommen. Kommunen har rett til å inspisere eiendommens ledningsanlegg. Dersom kommunen krever det, skal eiendommen sløyfe det godkjente private renseanlegget for eiendommens spillvann, føre avløpet direkte til offentlig kloakk og betale den fastsatte avgift. Kommunen har ikke noe ansvar for private ledninger og eier er ansvarlig for skader på offentlig ledningsnett som følge av at avløpet inneholder skadelige væsker eller stoffer. Eier er ansvarlig for at taknedløp o.l. ikke tildekkes. Eier er ansvarlig for å holde eiendommens ledningsnett i forskriftsmessig stand.
Dagboknr. 6970, tinglyst 25.05.1966:
Rett til å anlegge tunneler og lagring i Ekebergåsen under sameiets eiendom.
Dagboknr. 59223, tinglyst 19.10.1994:
Jomfrubråtveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Dersom kommunen forlanger det, plikter sameiet å vederlagsfritt opparbeide vei opp til regulert bredde samt avstå nødvendig veigrunn.
Dagboknr. 53949, tinglyst 04.09.1997:
Avtale mellom kommunen (grunneier) og gnr. 152, bnr. 11 (ledningseier). Ledningseier gis rett til å legge stikkledninger for vann og avløp med nødvendige kummer over den ubebygde del av eiendommen gnr. 152, bnr. 312 frem til hovedledning. Grunneier gir ledningseier fri adgang over sin eiendom for nødvendige vedlikeholds- og reparasjonsarbeider. Dersom arbeidene fører til utgifter av et eller annet slag for grunneier, skal disse utgiftene bæres av ledningseier. Dersom grunneier ønsker å gjennomføre tiltak (bygninger, støttemurer, flyninger, utgravninger osv.) som gjør det nødvendig å beskytte eller flytte ledningene, plikter grunneier i samarbeid med ledningseier å finne en løsning som fortsatt gir ledningseiers eiendom tilknytning til hovedledninger. Løsningen for ledningene skal godkjennes av kommunen. Ledningseier forplikter seg til for egen regning å sette terrenget og eventuell bebyggelse i ledningstraseen i den stand det var før arbeidene ble san i gang uten noen form forsinkelser. Ledningseier forplikter seg til å erstatte mulige skader eller ulemper som anlegget eller driften av ledningen måtte påføre eiendommen.
Dagboknr. 59585, tinglyst 26.09.1997:
Avtale om felles stikkledninger for spillvannsavløp i fra hovedledning i Jomfrubråtveien. Ledningseierne er i fellesskap ansvarlige ansvarlige for ledningenes drift og vedlikehold. Ledningseierne forplikter seg til å ikke utføre arbeider på fellesledning uten å varsle medeier. Eventuell tvist avgjøres ved skjønn.
Dagboknr. 1110306, tinglyst 17.12.2014:
Jordskifte.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
I tillegg er det tinglyst 1 servitutt den 01.05.1931, med dagboknr. 990422. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i sameiets eiendom. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger av dødsbo ikke har mulighet å vite. Eiendommen vil ikke bli ytterligere rengjort før overtagelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger solrikt til i et attraktivt villaområde i Jomfrubråtveien med fantastisk utsikt til fjorden og åsdragene rundt. Boligen ligger tilbaketrukket og skjermet i første rekke mot sjøen, samt at denne delen av veien er en blindvei. Et populært og barnevennlig villaområde med umiddelbar nærhet til unike friområder som tar deg til bl.a. Ekebergsletta og Ekebergparken. I tilknytning til disse friområdene finner du fasiliteter som lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, husdyrpark og ridesenter, caféer, Ekebergrestauranten m.m. Litt lenger bort i Jomfrubråtveien ligger også Sportsplassen idrettsbane, med bl.a. fotballbane og løpebane, samt skøytebane om vinteren.
Gangavstand til Holtet, det lokale handelssenteret med bl.a. den populære delikatessebutikken Jacob’s, Joker (søndagsåpen matbutikk), Åpent Bakeri, helsesenter/treningssenter (Best Helse), apotek og jernvareforretning. Ved Holtet ligger også Bekkelaget barneskole.
Byen er heller ikke langt unna, og fra eiendommen kan man, om ønskelig, gå eller sykle ned til sentrum, med bl.a. Sørenga som et naturlig stoppested. Fra boligen er det kun ca 700 meter til Jomfrubråten trikkeholdeplass med rute 13 og 19 til hhv. Bekkestua og Majorstuen, begge via Oslo sentrum. På Jomfrubråten trikkeholdeplass stopper trikken kun i retning sentrum, så på vei hjem fra byen er det trikkeholdeplassen på Ekebergparken eller Sportsplassen man går av. Herfra er også kun noen få minutters gange til Jomfrubråtveien 25E.
(Se ruter.no for mer informasjon)
En kort kjøretur unna finner du også de to andre handelssentrene i bydelen, Sæter og Lambertseter. Sæter har et bredt tilbud av caféer, spisesteder og butikker, mens Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og caféer, samt Vinmonopolet, Deichmanske bibliotek, Sats og Symra Kino.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Bekkelaget Tennisklubb (BTK) med anlegg innerst i Jomfrubråtveien.
Bekkelaget Sportsklub(BSK) - håndball, fotball, ski m.m.
KFUM-hallen og Ekeberghallen ved Ekebergsletta.
Treningsstudio: BestHelse på Holtet, Evo på Sæter og SATS på Lambertseter.

Adkomst

Jomfrubråtveien strekker seg fra Ekebergveien og ender i blindvei ved "hundesletta" og skulpturparken. Jomfrubråtveien 25E ligger nær enden av veien, i den delen som er blindvei, i første rekke mot sjøen,

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområdet.
Gangavstand til Bekkelaget barneskole og Brannfjell ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5 259 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Flott opparbeidet tomteareal med grøntarealer og asfalterte adkomstveier. Tomten grenser mot Ekebergsletta og skulpturparken.

Parkering

Leiligheten disponerer 1 garasjeplass med bod i bakkant. Elektrisk portåpner.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og private internveier med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-1614 datert 16.01.1970 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3 230,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, strøm til fellesarealer, gressklipping/snøbrøyting, forretningsførsel, drift og vedlikehold.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og vil bli justert 01.01.2023 med ca. 5%.
Eiendomsskatten faktureres fra forretningsfører via fellesutgiftene.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv/internett og har avgift på kr 749,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 399 567,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 038 441,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.226.170,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Cecilie Gulliksen og Line Marie Gulliksen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Boligsameiet Jomfrubråtveien 25, med sameiebrøk 98/723.
Sameiet består av 7 leiligheter.
Forretningsfører er OAE Forretningsførsel AS tlf. 240 22 240.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt såfrem det ikke er til sjenanse for andre beboere.
Planlagte påkostninger:
I følge styreleder er økomien i sameiet god og de bygger bevisst kapital for å kunne håndtere utvendig vedlikehold som membraner tak, etc. i fremtiden. Ved større påkostninger og/eller låneopptak må det allikevel påregnes en økning av fellesutgiftene.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,80% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 10.500,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0244/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22244

Dato

Sist oppdatert: 23. november 2022 kl. 15:31

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.