Komplett salgsoppgave

Smalgangen 2B/C

7 800 000 kr
221 m²
5 soverom
Koselig og tilbaketrukket innkjørsel og "bakgård" hvor man også har utgang fra 2. etasje og kjøkken/spisedel. Det er varmekabler i den asfalterte innkjørselen
Koselig og tilbaketrukket innkjørsel og "bakgård" hvor man også har utgang fra 2. etasje og kjøkken/spisedel. Det er varmekabler i den asfalterte innkjørselen
Kart
Del
Åsgårdstrand
En stilig og moderne enebolig med utleiedel i hjertet av Åsgårdstrand – Et sted å nyte gode dager, sommer som vinter!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  7 800 000 kr
 • Omkostninger
  196 170 kr
 • Totalpris
  7 996 170 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  240 m²
 • BRA-I (internt bruksareal)
  221 m²
 • BRA-E (externt bruksareal)
  19 m²
 • TBA (terrasse-balkongareal)
  27 m²

  Nøkkelinfo

 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2007
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Type
  Enebolig med utleiedel
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Lysegrønn B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Visning uten forhåndspåmeldte vil ikke avholdes. Visninger hvor det ikke er noen påmeldte innen 2 timer før oppsatt visning, vil ikke bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Rett ovenfor Åsgårdstrand småbåt og gjestehavn og Badeparken, ligger denne solide eneboligen over 2 plan med utleiedel i underetasjen. En velholdt, hvitmalt trehusbebyggelse med en god og moderne standard samt et lettstelt og koselig opparbeidet uteområde. Hagen med god plass til selskapeligheter og hygge, ligger usjenert bak et tett gjerde mot veien og med hekk mot naboen. Midt i «sørlandsidyllen», kan man nyte solfylte dager og deilige sommerkvelder, med få skritt ned til en av de flotteste badeplassene i området. Supre turområder gatelangs og langs sjøen på Kyststien, om man går, løper eller sykler. Vil man bli servert et bedre måltid og et glass vin, er mulighetene rett rundt dørene. Her i hjertet av den sjarmerende småbyen finnes det restauranter, caféer, gallerier og butikker.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Smalgangen 2B/C, 3179 ÅSGÅRDSTRAND
Kommunenummer 3901, gårdsnummer 113, bruksnummer 30, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 240 kvm
Totalt primærrom: 211 kvm
BRA-i:
Underetasje: Stue/kjøkken åpen løsning, 2 soverom, gang , bad/vaskerom og bod: 85 kvm
1. etasje 79 kvm: Stue m/trapp til 2. etasje, bad , entré m/garderobe, gang, 2 soverom og kontor
2. etasje 57 kvm: Stue/kjøkken åpen løsning, trapperom, soverom, bad/vaskerom, Kott fra kjøkken
BRA-e:
Teknisk rom m/utvendig tilkomst: 19 kvm
Åpent areal:
1. etasje 22 kvm: terrasse
2. etasje 5 kvm: balkong
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.05.2024 utført av Pål Henning Strandskog.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen. Aldersrelaterte forhold er ikke nevnt.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført over 3. etasjer i bindingsverk og kledd med lektekledning (bred underligger og smal overligger). Saltak med kvister og tekket med betongtakstein. Grunnmur i lecablokker.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Følgende forhold har fått TG2 og kan kreve tiltak:
Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det har også vært lekkasje et par ganger pga. utett sarnafil og det er foretatt lokal utbedring, og etter siste utbedring har det ikke vært lekkasje. Men det er
ufagmessig arbeid med sarnafil/membran fra byggeår.
Utvendige trapper: Port går mot stolpe, det er løst rekkverk på en side og trapp har et par sår.
Andre utvendige forhold: Noe løs og skjev levegg.
Andre innvendige forhold: Det er "løs" vegg (påforet vegg mot mur på kjøkken i underetasje) nederst mot gulv og det kan være skjult skade, men det ble ikke målt fukt. Jeg har også boret hull for fuktsøk. Det har vært lekkasje fra veranda over veggen.
Bad i 2. etasje: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen). Badet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Bad i underetasje: På yttervegg utenfor dusjen, er det 2 sprukne fliser og noen skruehull som er tettet med silikon. Stedvis noe planavvik/høydeforskjell. Det ble målt fukt mot yttervegg som er i blokkmur, men det er ikke løse fliser. Det ble også påvist sprukne fliser i nedre del på flislagt klosettsisterne og det er ikke drenering i nedre del av innebygd sisterne.
Bad i 1. etasje: Det er 2 vinduer i våtsone ved badekar med noen fuktskjolder, men ingen synlig skade. I nedre del av dusjen er det misfarget fuger og i taket er det noen fuktskjolder, men ingen synlig skade. Det er ca 11 mm høydeforskjell fra gulv ved dør til sluk i dusjen. Det er noen grodde og slitte fuger, og i dusjen er det sprukket silikonfuge i overgang gulv og vegg. Sluk/avløp under badekar er ikke vurdert pga. luke er fuget fast. Det er svellet og skadet møbel, kabinett har grodde pakninger og det ble ikke påvist drenering i nedre del av innebygd klosettsisterne.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det ble med hulltaking (til bad i 1. etasje) fra tilliggende soverom/garderobe målt noe forhøyet fuktverdi og det er misfarget gipsplate. Dette kan også skyldes fuktopptrekk fra betongdekke. Det er ingen løse fliser eller sprukne fuger på badet som tilsier skade.
Kjøkken i underetasje: Det er fuktskadet sokkel (tørt ved måling), løs front på benkeskap, noen merker/sår og det mangler en flis øverst mot ventilator.
Vannledninger: Det er rustflekker i vannskap på baderom i underetasje og dør er teipet fast. Løst vannrør i benkeskap på kjøkken i underetasje og i teknisk rom er det noen rustne stoppekraner, men fungerer.
Drenering: Det er løs vorteplast mot terreng på sydvegg.
Grunnmur og fundamenter: Ute mot syd er det synlig isolasjon ved sålefundament og kuldebro rett inn. Det ble påvist sprekk i underetasje mot sydøst (yttervegg), ved dør til teknisk rom og i teknisk rom. Og stedvis noen riss.
Følgende forhold har fått TG2, men krever ikke umiddelbare tiltak:
Taktekking, nedløp og beslag, veggkonstruksjon, vinduer, dører, overflater, etasjeskille/gulv mot grunn, radon, bad i 2. etasje, bad i underetasje og kjøkken i 2. etasje.
Vestfold Interkommunale Brannvesen hadde tilsyn ved fyringsanlegget den 25.03.2019 og avdekket følgende forhold/avvik:
"Dovre Cinderella har for liten avstand til brennbart materiale (bak)". Denne står i boligens 2. etasje og har ikke vært i bruk.
Det er ikke godkjent rømningsvindu (under 50 cm lysåpning) på soverom i 2. etasje og på største soverom i underetasje. Og det er ikke godkjent lysflate på største soverom i underetasje.

Standard

En pen og og moderne bolig over 3 plan med nydelig sjøutsikt, flotte uteplasser og umiddelbar nærhet til bl.a.: koselige cafeer, badestrand og det meste av sentrumsfunksjoner. Boligen er en horisontaldelt tomannsbolig, oppført i 2007 med en romslig leilighet i underetasjen og hoveddel som går over 2 plan. Boligen har en god og gjennomtenkt planløsning og inneholder bl.a. 1. etasje med: flislagt vindfang med praktiske skyvedørsgarderober, 3 soverom med god plass til skap og kommoder samt et helfliset bad innredet med badekar, dusjhjørne, servant og vegghengt wc. Stuen har en lekker peis og godt med vindusflater som både fremhever den gode utsikten og slipper inn godt med naturlig lys. Boligens 2. etasje er innredet med et stort flislagt bad med servant, vegghengt wc, dusjnisje og opplegg for vaskemaskin. Videre har etasjen et stort soverom og et godt utstyrt kjøkken med innredning i profilerte fronter, praktisk kjøkkenøy og integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, micro og oppvaskmaskin. Stuen er innredet med peisovn og utgang til balkong med nydelig utsikt samt utgang til impregnert repo, trapp og veranda på ca. 23 kvm. Stuen, kjøkkenet og soverom har et solid gulv i heltre eik og slette malte flater på vegger. Bruk av downlights er gjennomgående i hele boligen. Stuen og hall i 1. etasje med tøffe fliser på (60x60) og ellers innredet i lyse og behagelige farger. Våtrom er helfliset. Soverom med laminat/fliser.
Leiligheten i underetasjen har 2 soverom, bod, og et helfliset bad med dusjnisje, servant, vegghengt toalett og opplegg til vaskemaskin. Meget romslig stue med god plass til både spisebord og sofaseksjonen. Kjøkkenet er i åpen løsning, har en innredning i glatte fronter og er utstyrt med integrert oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp.
Det er borehull og bergvarme med vannbåren gulvvarme i alle innredede rom, foruten ved og rundt trapp i stue 2. etasje. Det er også boret et ekstra hull som pr. i dag ikke er i bruk. Nytt anlegg fra NIBE ble installert 2020. Service på anlegget er nylig gjennomført. Anlegget er plassert i et eget teknisk rom i underetasjen med egen inngang. Leiligheten i 1. og 2. etasje har også en praktisk sentralstøvsuger, hvor tanken er plassert i teknisk rom. Hele eiendommen er utstyrt med sprinkelanlegg.
Vi viser for øvrig til selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport utført av takstmann hva angår eiendommens standard og tilstand

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i alle rom, foruten ved og rundt trapp i stue til 2. etasje. Det er borehull og bergvarme som er en lun og fin varme. Tank, pumper etc. er i teknisk rom. Det er serviceavtale på anlegget og service er nylig foretatt.
Det er også lagt varmekabler i asfaltert innkjørsel. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 30.06.21. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen.
Dagboknr 3422, tinglyst 22.06.1984, type heftelse: bestemmelse om vann og kloakkledning. Rettighet for gbnr, 113/15 til å føre vann- og avløpsledninger over eiendommen (iht til kartskisse, kan fås ved henvendelse til megler)
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i hjertet av gamle Åsgårdstrand som særpreges av hvitmalt, eldre trehusbebyggelse og små, sjarmerende trange gater. Omkringliggende bebyggelse er bl.a. fra rundt 17-1800 tallet og blant nærmeste naboer ligger; Åsgårdstrand Hotell, Grand Brygge restaurant og Skipsrederboligen Kiøsterudgården (som avbildet på Edvard Munch's "Pikene på broen". Kun få skritt fra eiendommen finnes det både dagligvarebutikk og baker med hyggelig kafé, videre Rådhuset med restaurant, keramikkverksted, Åsgårdstrands gamle skole og Rådstua m/fattighuset Moldenhauers Minde.
Paletten kjøpesenter er ca. 10 minutters gange unna, med de fleste sentrumsfunksjoner. Åsgårdstrand har mye å tilby innen kunst og kultur - her nevnes blant annet Munchs hus som er åpent for allmenheten. Fra eiendommen er det bare en kort rusletur ned til badestrand og båthavn. Her kan man gå ned for dagens morgenbad og være tilbake på eiendommen innen kort tid. Fra eiendommen har du også kort avstand til bl.a.: skole, barnehage, fotballbane og flotte tur- og rekreasjonsområder.
Fra eiendommen er god tilgang til offentlig kommunikasjon med busstopp til Tønsberg og Horten kun 2 minutter unna. Sykkelstier går også til både Tønsberg og Horten

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Åsgårdstrand barnehage 1-5 år
Stifinneren barnehage
Kinaputten familiebarnehage 0-3 år
Åsgården skole (1-7 kl.)
Borre ungdomsskole (8-10 kl.)
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 319 kvm. Lettstelt tomt med nydelig utsikt og fine solforhold - pent opparbeidet med belegningsstein, plen, og inngangsparti med bruddskifer. Asfaltert adkomstvei og delvis brosteinsbelagt adkomstvei

Parkering

Parkering på egen grunn. For øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til følgende formål: bevaring kulturmiljø, kombinert bebyggelse (bolig, forretning og næring) og brann-/eksplosjonsfare i henhold til reguleringsplan "Åsgårdstrand" datert 11.12.2018
Boligen er i kommuneplan datert 13.06.22 er avsatt til: kombinert bebyggelse (bolig, tjenesteyting, forsamlingslokale, næring og kontor). Videre avsatt til gul og rød sone (T-1442)
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 24.276,- for 2023. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Gebyr for 2 bruksenheter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.200,-
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og Allente som levereandør av TV.
Eiendommens leilighet i 1. etasje er i dag leid ut til kr. 9.500,- pr. mnd (skattefritt) og har en oppsigelsestid på 3 mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 521 813,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 478 526,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.996.170,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Nanne Cathrine Hughes Roseng

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 55.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0089/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2289

Dato

Sist oppdatert: 02. juli 2024 kl. 12:31

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Visning uten forhåndspåmeldte vil ikke avholdes. Visninger hvor det ikke er noen påmeldte innen 2 timer før oppsatt visning, vil ikke bli avholdt.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.