Ask

Askvegen 669

Prisantydning

6 450 000 kr

Omkostninger: 162 472 krTotalpris: 6 612 472 kr
Byggeår
1988
Soverom
7
Areal (P-ROM/BRA)
344 m² / 431 m²
Tomteareal
1520.2 m²
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Stor enebolig med utleiedel (kr. 9.000,-/mnd) og stor dobbel garasje. Nydelig utsikt og kort vei til sjø og turområder.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Innholdsrik og stor enebolig med nydelig utsikt. Eiendommen er pent opparbeidet med store uteplasser og dobbel garasje. Boligen har et bruksareal på 431 kvm (inkl. garasje) så her får man plass til alle. Utleidel i u. etasje leies ut for kr. 9.000,-/mnd., og er med på å gi hyggelige netto månedlig lånekostnader på kr. 13.885,-*. Eier kan være fleksibel mtp. overtagelse.

Skjermet beliggenhet i et trivelig nabolag med kort vei til nærmeste busstopp. Dagligvarebutikk, skole, fotballbane og barnehage er en 3-4 minutters tur i bil unna. En kjøretur til Kleppestø tar ca. 15 min. Bergen sentrum er 30 minutters kjøretur unna. For den turglade byr Ask på mange flotte områder med skogsveier og fjelltopper.

* ved kjøpesum kr. 6.450.000,-, 15% egenkapital, 30 års nedbetaling og 2,9% rente p.a.

Eiendommen

Askvegen 669, 5307 ASK 
Gårdsnummer 1, bruksnummer 68, seksjonsnummer 0, kommunenummer 1247

Områdebeskrivelse

Flott beliggenhet nær sjø med nydelig utsikt over Byfjorden fra Holsnøy til Salhus og Ytre Morvik. Boligen ligger skjermet til i et trivelig nabolag med kort vei til nærmeste buss stopp. Dagligvarebutikk, skole, idrettsanlegg, kirke og barnehage er en 5 minutters tur i bil unna. En kjøretur til Kleppestø tar ca. 15 min. Bergen sentrum er en 30 minutters kjøretur unna. For den turglade byr Ask på mange flotte områder med gruslagte skogsveier og fjelltopper som kan bestiges.

Veibeskrivelse

Etter Askøybroen følg riksvei 563 utover mot Ask. Ved sparbutikken på Ask følger en riksvei videre nordover og ta av med skiltet merket Solvik syn- og mestringssenter. Ta første til høyre og følg veien halvveis ned i bakken. Boligen ligger på høyre side.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Ask barnehage 0-6 år
Ravnanger ungdomsskole 8-10 klasse
Askøy Vidergående skole

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med Askøy kommune.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 420 kvm
Totalt bruksareal: 431 kvm
Totalt primærrom: 344 kvm

Bruksareal:
Enebolig 284 kvm
Garasje 51 kvm
Hageleilighet 96 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
Underetasje, 53 kvm: Bad, yttergang, gang, kjellerstue, soverom
Hovedetasje, 174 kvm: Bad, hall med trapp, kjøkken, kontor, stue, spisestue, 2 soverom, vaskerom, vindfang, 2 toalettrom
2. etasje, 34 kvm: Loftstue, trapperom
Hageleilighet: 
Underetasje, 83 kvm: Bad/vaskerom, gang, kjøkken, stue, 2 soverom,

Sekundærrom:
Enebolig: 
Underetasjem, 10 kvm: 1 bod
Hovedetasje, 2 kvm
2. etasje, 11 kvm: 2 boder.
Hageleilighet, 13 kvm: Bod.

Garasje, 51 kvm: Garasje og hobbyrom.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.12.2018 utført av Knut  Aase. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.520,2 kvm. Tomten er pent opparbeidet med belegningstein, terrassedekke, grøntarealer, murer/bed og div prydbusker/beplantning. Belegningstein ble lagt i 2012.

Parkering

Garasje samt biloppstillingsplasser på tomt. Det er montert lader for EL-bil i 2018. Lader for EL-bil og fastmonterte løsninger for oppheng og lagring i garasje følger ikke med, med mindre annet er avtalt. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet privat vannverk via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon. 

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på følgende måte; Grunnmur i lettbetong med betongsåle til antatt faste masser. De fleste veggene i underetasje er innvendig utforet og platet. Yttervegger av 150 mm isolert bindingsverk. Liggende trekledning. Valmet tak av takstoler og sutaksplater. Deler av takkonstruksjonen er luftet og isolert. Yttertak tekket med glasert teglstein.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Følgende bygningsdeler er gitt TG2:
- Drenering grunnetalder.
- Vegger mot grunn grunnet utsatt konstruksjon.
- Fuktmerker i flere sutaksplater.
- Yttertak grunnet alder og avflassing og rustskader på sløysen.
- Vinduer grunnet alder.
- Takterrasse, grunnet utsatt konstruksjon.
- Vann- og avløpsrør grunnet alder.
- Varme generelt. Usikkert om alle varmekablene fungerer i leilighet. El-anlegget bør kontrolleres.
- Alle badene på grunn av alder og tilstand.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eneboligen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 27.09.1988. 
Følgende gjenstående arbeid må fullføres; 
- Litt utvendig ferdig planering.
- Takvann må ledes bort fra grunnmur.
- Litt kjellerinnredning.
- Pussing av pipe på loft.
- Paneling av altan på loft.
- Permanent trapp ved utgang fra arbeidsrom monteres.

Brukstillatelsen gikk ut 01.04.1989.

Det foreligger ikke ferdigattest på hageleilighet, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 26.05.1988.
Følgende gjenstående arbeid må fullføres; 
- Litt avsluttende arbeid i bod v/soverom.

Brukstillatelsen gikk ut 01.11.1988. 

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut. 

Det gjøres oppmerksom på at er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Standard

Innholdsrik og stor enebolig med nydelig utsikt. Eiendommen er pent opparbeidet med store uteplasser og det er i tillegg dobbel garasje med arbeidsrom i bakkant.

Boligen har et bruksareal på hele 431 kvm (inkl. garasje) så her får man nok plass til alle. Hoveddelen byr på blant annet stor stue med nydelig utsikt og utgang til terrasse og hage, romslig kjøkken, stort vaskerom, 4 soverom, loftstue, 2 bad + wc-rom og godt med oppbevaringsplass. I boligens underetasje er deler av etasjen en utleiedel som inneholder 2 soverom, stue, kjøkken og bad. Denne leies ut til kr. 9.000,-/mnd..

Boligen er oppført i 1988 og har den tids kvaliteter. Noe oppussing bør påregnes for å tilfredsstille dagens krav.

For ytterligere informasjon se vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæring.

Oppvarming

Gulvvarme i alle boligrommene i underetasje. Gulvvarme i alle rom i hageleilighet. Usikkert om alle varmekablene fungerer i leilighet. Gasspeis i stue 1. etasje. Gasstank er plassert utvendig under altan. Vedovn i kjellerstue og i leilighet. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket D3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. 
Dagboknr 6259, tinglyst 16.12.1967, type heftelse: Bestemmelse om veg. Bnr. 1 Bnr. 433 har veirett over eiendommen og frem til naust. 
Dagboknr 6651, tinglyst 10.11.1969, type heftelse: Bestemmelse om veg. Bnr. 1 Bnr. 473 har veirett over eiendommen og frem til naust. 
Dagboknr 1012, tinglyst 05.02.1981, type heftelse: Bruksrett. Gnr. 1 Bnr. 597 har rettighet til 3 m bred kjøreveg over bnr. 433 og bnr. 563, bnr. bnr. 68.
Dagboknr 1013, tinglyst 05.02.1981, type heftelse: Bruksrett. Gnr. 1 Bnr. 473 har rettighet til 3 m bred kjøreveg over bnr. 433 og bnr. 563, bnr. bnr. 68.
Dagboknr 4822, tinglyst 09.05.1983, type heftelse: Erklæring/avtale. Gnr. 1 Bnr. 233 har fått rettighet til å koble seg til privat vannverk som eies/driftes av bnr. 68, 473, 433, 597.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eiendommen har tinglyst rett; gjelder brygge på gnr. 1 bnr. 9. Rettigheten er tinglyst på gnr. 1 bnr. 68, dagboknr 1909/900367, tinglyst 22.05.1909. Rettigheten er pt. ikke funnet hos Statsarkivet.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 29.11.2012 avsatt til boligbebyggelse nåværende. LNRF-areal for nødvendige tiltak. Igangsatt rullering av kommuneplanen. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Brannslange er demontert og følger ikke boligen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Vennligst spesifiser ønsker overtagelse ved budgivning. 

Oppdragets KR-kode

KR72.1884

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 1.624,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for feiing/tilsyn og slamtømming. Renovasjon faktureres direkte fra BIR og koster fra kr. 2.100,- pr. år. 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 31.600 kWh. pr. år. 
Boligen er tilknyttet Canal Digital/ Telenor som leverandør av internett og har avgift på kr 559,- pr. mnd (TV kommer i tillegg og har en kostnad på kr. 489,- pr. mnd).
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr 5.500,-.
Veiavgift er kr 2.000,- pr. år.
Avgift til privat vannforsyning kr. 3.700,- pr. år.
Boligen har alarmsystem tilknyttet Verisure og har en årlig kostnad på kr. 5.450,-.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.179.958,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.247.848,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.612.472,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel.  Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
Ukens bolig finn.no: Kr 1.250,-
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 5.000,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.500,-
Dronefoto: kr 1.000,-
Avisannonse: kr 7.900,-
Fotopakke: kr 6.000,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg.

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Jo André Hagen
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Jo André Hagen

Telefon
Mobil 47615445

Lurer du på noe

Jo svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.