Komplett salgsoppgave

Sørholtsvingen 5A

5 900 000 kr
181 m²
3 soverom
Velkommen til Sørholtsvingen 5A - Familievennlig og innholdsrik bolig
Velkommen til Sørholtsvingen 5A - Familievennlig og innholdsrik bolig
Kart
Del
Jessheim
Stor og innholdsrik familiebolig med garasje, uthus/hagestue og solrik tomt – barnevennlig og populært område

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 900 000 kr
 • Omkostninger
  148 670 kr
 • Totalpris
  6 048 670 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1997
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  181 m²
 • Bruksareal
  209 m²
 • Tomteareal
  736,2 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sørholtsvingen 5A er en tiltalende 1/2 av tomannsbolig som strekker seg over tre plan. Eiendommen ligger i et attraktivt og etablert boområde med nærhet til barnehager, barneskole og offentlig kommunikasjon. Det er gangavstand til Jessheim sentrum samt kun 10 minutters kjøring til Oslo Lufthavn. Parkering i garasje og på singlet gårdsplass. For øvrig pent opparbeidet tomt på ca. 736 kvm med inngjerdet hage, steinbelagt uteplass og romslig markterrasse på ca. 50 kvm. I tillegg et uthus/hagestue på ca. 40 kvm.
Boligen kan skilte med bl.a. tiltalende spisestue og kjøkken i åpen løsning, separat stue i moderne stil, flislagt bad i 1. etasje og bad/vaskerom i u. etg samt 3 gode soverom. I tillegg praktisk toalett-rom og loftstue i 2. etasje. Underetasjen er på ca. 50 kvm og har egen inngang.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sørholtsvingen 5A, 2068 JESSHEIM
Kommunenummer 3033, gårdsnummer 19, bruksnummer 421, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 209 kvm
Totalt primærrom: 181 kvm
Bruksareal:
Halvpart av tomannsbolig 209 kvm
Primærrom:
U. etasje 38 kvm: Entré, soverom, bad/vaskerom og hall
1. etasje 93 kvm: Entré, trapperom, stue, spisestue, kjøkken, bad og soverom
2. etasje 50 kvm: Trapperom, stue, toalett-rom og 2 soverom
Bruksreal:
Garasje 22 kvm
Uthus/hagestue 40 kvm
Innredet rom i underetasjen som benyttes som soverom er ikke godkjent til varig opphold. Dagslysflate og vindu på soverom i kjeller oppfyller ikke forskriftskrav. Se utfyllende informasjon under punktet om "ferdigattest".
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.08.2022 utført av Agenda Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre og betong. Halvpart av tomannsbolig oppført i 1995. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker og stripefundamenter av betong under grunnmur. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og liggende bordkledning. Noen tørkesprekker i enkelte kledningsbord. Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Taktekking er av betongtakstein fra byggeår. Etasjeskiller er av trebjelkelag og det er støpt plate på grunn.
Følgende har fått tilstandsgrad 3 (TG3):
- Manglende rekkverk og håndløpere på utvendige trapper.
- Bad og vaskerom. TG3 er gitt som helhetsvurdering.
Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2):
- Taktekking. Det er påvist råteskadet vindskier på gavl.
- Vinduer. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
- Balkong. Noe sprekker mm. i gulvbord.
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Pipe og ildsted. Peis med utvendig pipe fungerer dårlig, antatt manglende trekk.
- Innvendige trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Varmtvannsbereder. TG grunnet alder, da VVB er over 20 år.
- Utvendige vann- og avløpsledninger. TG grunnet alder, da mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vann- og avløpsledninger.
Det er gitt TG1 på drenering. Dog er dreneringen fra byggeår og nærmer seg 30 års brukstid som defineres som 50% av forventet brukstid.
Takstmann kommenterer følgende konstruksjoner som ikke er undersøkt ytterligere:
- Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Selger opplyser videre i egenerklæringsskjemaet:
- Membranen på bad i 1. etasje har lekkasje.
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av ufaglært / egeninnsats. Gjelder bad/vaskerom i kjeller. Malt gulv, satt opp baderomsplater på vegg/tak, vaskekum, ny dusj, laget innredning. Arbeidene er utført ved egeninnsats. Gulv, og vegger på bad i kjeller er betong så membran ansett som unødvendig.
- Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Svar: Ja. Slange under servant i 2 etg. Sklidd ut av kopling, og ført til vannlekkasje i tak til bad i 1etg. Dette ble utbedret av forsikringen.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Svar: Nei. Kjeller er i daglig bruk, og kjenner ikke til det.
- Noe dårlig trekk i ildsted i nedere stue.
- Har vært maur i liten stue 1 etg. Er ikke lenger etter bruk av maurkverk.
- Bygget platting/terrasse 50m2, 1/2m jordmasse fjernet og erstattet med duk,og stein. Drageneer anlagt på lecablokker slik at det er luft mellom treverket og bakke (2016) isolert loft i uthus (2022) Gulv lagt på garasjeloft for lagringsplass (2014).
- 2013 installert strøm i uthus, koble varmekabler på bad I kjeller. Diverse små utbedring er ifm. eltilsyn. Firmanavn; Næss installasjon Jessheim.
- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Svar: Ja. Loft i uthus og garasje. Innredningen/utbyggingen er ikke godkjent hos bygningsmyndighetene.
Selger opplyser i tillegg om følgende:
- Puss/tetting mellom såle, og lecamur i uthus er dårlig/mangelfull, slik at ved noen forhold, kombinasjonen tele og snøsmelting/regn kan føre til fukt på gulv.

Standard

Sørholtsvingen 5A er en tiltalende 1/2 av tomannsbolig som strekker seg over tre plan. Eiendommen ligger i et attraktivt og etablert boområde med nærhet til barnehager, barneskole og offentlig kommunikasjon. Det er gangavstand til Jessheim sentrum samt kun 10 minutters kjøring til Oslo Lufthavn. Parkering i garasje og på singlet gårdsplass. For øvrig pent opparbeidet tomt på ca. 736 kvm med inngjerdet hage, steinbelagt uteplass og romslig markterrasse på ca. 50 kvm. I tillegg en koselig hagestue på ca. 40 kvm.
Entré
Pent inngangsparti med overbygg. Bak inngangsdøren finner man lys og romslig entré med god plass for å henge fra seg yttertøy og sko.
Spisestue/stue
Tiltalende spisestue og kjøkken i åpen løsning. Her er det god plass for romslig spisegruppe og øvrig møblement. Stemningsfull peisovn praktisk plassert midt i rommet byr på en jevn varme og ekstra hygge på kjølige høstdager. Store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys som gir en luftig romfølelse. Moderne overgang fra spisestue og stue som gjør at rommene oppleves separate, selv om det er en delvis åpen løsning. Det er trapp ned til stuen hvor man har god plass for sofa-løsning og TV-benk.
Kjøkken
Pent kjøkken med Epoq-innredning fra 2013 i profilerte fronter, laminat benkeplate og integrerte hvitevarer. Hvitevarene består av kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. Praktisk benkeplate byr på sitteplass hvor man kan nyte frokosten på.
Bad/Toalett-rom
Flislagt bad innredet med vegghengt toalett, innebygget badekar og innredning med nedfelt vask og skap. Mekanisk avtrekk som styres fra kjøkkenventilator. I tillegg har boligen et praktisk toalett-rom i 2. etasje som er innredet med gulvstående toalett og liten servant med underskap. Rommet har laminat på gulv og tapet på vegger samt naturlig avtrekk.
Bad/Vaskerom i u. etg.
Vaskerommet har malt betong på gulv og våtromsplater på vegger. I dusjsone er det betongvegger og elvestein på gulv. Rommet er innredet med gulvstående toalett og skyllekar på vegg. Det er opplegg for vaskemaskin. Naturlig avtrekk i rommet. VV bereder er innebygget i en kasse i hjørnet og er ikke tilgjengelig for besiktigelse.
Soverom
Boligen har tre lyse og fine soverom, hvorav ett er plassert i 1. etasje og to i 2. etasje. For ekstra lagringsplass kan man ta i bruk boder i underetasjen som byr på god oppbevaringsplass. Det er etablert et stort garderobeskap i underetasjen med flere garderobe- og skoskap. Rommet i underetasjen som benyttes som soverom er ikke godkjent for varig opphold.
Innvendige overflater:
Gulv: Skifer, laminat og malte tregulv.
Vegger: Tapet og trepanel.
Himlinger: Trepanel og malte plater.

Løsøre og tilbehør

- Minidrivhus i hage medfølger ikke.
- Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring via frittstående varmeovner og varmekabler i gulv samt vedfyring.
Boligen har mekanisk ventilasjon med avtrekk fra kjøkken og bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 30.05.1995.
Tillatelsen er gitt på vilkår av at gjenstående arbeider må utføres før ferdigattest kan utstedes:
For bolig 1 (denne eiendommen):
Bygningsteknisk:
1. det må monteres forskriftsmessig trapp utvendig.
2. Kjellernedgang må sikres med stengsel inntil trappen er på plass.
3. Kjeller er ikke ferdig innredet.
Sanitæranlegg:
4. Fremtidig bad i kjeller er ikke montert.
5. Det må tettes mellom rør og varerør slik at eventuelle lekkasjer vises på rett sted.
6. Toppring og lokk monteres over utvendig stake/spylekum.
Generelt for begge boliger:
- Det må monteres røykvarsler og brannslukningsutstyr.
- Ferdigplanert terreng skal ha forskriftsmessig fall fra grunnmur.
Det er uklart om alt er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Boligens planløsning fraviker noe fra godkjente byggetegninger datert 20.12.1994. Tidligere integrert garasje og bod er omgjort til stue i tilknytning til boligen. Dette er byggemeldt kommunen i 2002. Videre er det i byggetegningene tegnet inn en bod ved gangen som i senere tid er innlemmet i entreen, slik at det én stor entré i dag. I underetasjen er det i byggetegningene oppført en kjellerstue, men denne er i senere tid omgjort til 2 boder.
Rommet i underetasjen som benyttes som soverom er i byggetegningene oppført som hobby-rom og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 2529, tinglyst 03.04.1995, type heftelse: Urådighet. Forbud mot salg av ubebygd tomt. Forkjøpsrett ved salg av ubebygd tomt. Det ligger en rett på eiendommen til i fremtiden å vederlagsfritt legge og ha liggende offentlig ledninger over tomten, med adgang til vedlikehold av disse. Tele- og Elektrisitetsverket har vederlagsfritt rett til å ha stolpefester og legging av kabler og/eller ledninger med adgang til vedlikehold av disse.
Dagboknr 2610, tinglyst 09.04.1997, type heftelse: Bestemmelse om veg.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sørholtet er et meget populært, rolig og veletablert boligfelt i barnevennlige omgivelser. Boligen har en sentral beliggenhet med nærhet til både Nordbytjernet og Jessheim sentrum med alt av fasiliteter. Det er barnehage på Sørholtet som er kjent for å være en av Ullensakers beste barnehager og gangavstand til skoler i alle trinn. Her bor du rolig med kort vei til mye!
Det er kort vei inn til Jessheim sentrum med alt av bymessige fasiliteter - Jessheim By har et rikt og godt utvalg av ulike servicetilbud. Jessheim storsenter rommer over 150 butikker og restauranter; her er det noe for enhver smak og behov. Videre er det storgata med flere flere koselige spisesteder, kaféer, barer og utesteder, samt landhandleri og mye mer. Ullensaker kulturhus har 3 kinosaler og byr også på teater, danseskole, konsertert og mer.
Meget god offentlig kommunikasjon fra Jessheim togstasjon med togavganger inn til hovedstaden hver halvtime med en reisetid på kun 40 minutter til Oslo S. Bussforbindelser til Gardermoen.
Meget kort vei til Nordbytjernet som er Ullensakers kanskje mest populære badeplass som er tilrettelagt med blant annet brygge og volleyballbane. Tjernet er en naturperle som trekker mange mennesker på fine sommerdager. Her finnes flotte turstier rundt hele tjernet og et yrende badeliv om sommeren. Bade- og fiskebrygge er det også!
Utover dette kan Jessheim marka tilby turstier, sykkelstier, skiløyper og lysløype. Jessheimmarka har også gode vintertilbud hvor det blir kjørt opp flotte skiløyper.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 736,2 kvm. Det er felles innkjøring med naboboligen. Tomten er pent opparbeidet med gruset gårdsplass, steinbelagt uteplass, plenarealer og diverse beplanting. Romslig markterrasse på ca. 50 kvm blir en naturlig forlengelse av boligen på sommertid. God boltreplass for familien i inngjerdet hage!

Parkering

Parkering i garasje og biloppstillingsplasser på egen gårdsplass. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for "Sydholtet" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 24.01.1994.
Endringer: tomtedelingsplan for A9 - A13 og del av A15 vedtatt 07.09.1994.
Avsatt i kommuneplanen vedtatt 23.03.2021 til boligbebyggelse - nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 16 618,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendommen er tilknyttet velforening med en avgift på kr. 300,- pr. år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 22.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca kr 4.600,-
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av Internett og tv og har avgift på kr 1.377,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet alarmselskapet Verisure som koster kr 695,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.048.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lene Foss Dalaker og Ivar Christian Foss

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 36.250,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0135/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.22135

Dato

Sist oppdatert: 23. januar 2023 kl. 02:29

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.