Komplett salgsoppgave

Tord Pedersens gate 65

8 950 000 kr
253 m²
4 soverom
Velkommen til Tord Pedersens gate 65!
Velkommen til Tord Pedersens gate 65!
Kart
Del
Arild Knudsen
Presenteres av
Arild Knudsen
Strøtvet
Renoveringsobjekt. Innholdsrik & stor bolig. Flott utsikt. Basseng. Stor hage. Dblgarasje. Tillatelse til tiltak (2023).

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  8 950 000 kr
 • Omkostninger
  224 920 kr
 • Totalpris
  9 174 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1971
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  253 m²
 • Bruksareal
  295 m²
 • Tomteareal
  870,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Innholdsrik enebolig med fantastisk utsikt.
 • Tillatelse til oppføring av tilbygg, påbygg, underbygging, fasadeendring og bruksendring datert 06.01.2023
 • Boligen er å anse som et renoveringsobjekt
 • Romslig stue med åpen peis og store vindusflater
 • Kjøkken med delvis integrerte hvitevarer
 • Separat vaskerom i 1. etg og wc-rom i u. etg
 • Flislagt bad med badekar og dusjarmatur
 • Stor peisstue med åpen peis
 • Svømmebasseng (rommet utgjør ca. 34 kvm) og badstue
 • Stort opparbeidet hageområde
 • Parkering i dobbelgarasje og på egen tomt
 • Beliggende i høyden med fantastisk vidstrakt utsikt
 • Stille og rolige omgivelser i boligområdet
 • Kort kjørevei til Drammen sentrum med flere servicetilbud
 • Kort gangavstand til flotte tur- og rekreasjonsområder
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Tord Pedersens gate 65, 3014 DRAMMEN
  Kommunenummer 3301, gårdsnummer 113, bruksnummer 861

  Innhold

  Totalt bruksareal (BRA): 295 kvm
  Totalt primærrom (P-rom): 253 kvm
  Totalt sekundærrom (S-rom): 42 kvm
  Primærrom
  Underetasje:
  99 kvm: Ganger, bassengrom (utgjør ca. 34 kvm), badstue, peisstue og wc-rom.
  1. etasje:
  154 kvm: Stue, spisestue, kjøkken, vaskerom, bad, 4 soverom, gang og entré.
  Sekundærrom
  Underetasje:
  42 kvm: 5 boder og fyrrom.
  Dobbelgarasje
  Bruksareal/sekundærrom: 39 kvm.
  Det gjøres oppmerksom på at boligen ikke har vært i bruk over lengre tid. Utearealer er noe igjengrodd, slik at utvendige observasjoner vanskeliggjøres.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.06.2023 utført av Bjørn Christian Pedersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i betong- og lettklinkerkonstruksjon. Yttervegger og etasjeskiller i tre- og betongkonstruksjoner. Tak i trekonstruksjon. Fasader med mur, samt liggende og stående trekledning. Valmtak tekket med glasert tegltakstein. Vinduer, samt balkong- og terrassedører med to-lags glass. Ytterdører i trekonstruksjon. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Det gjøres oppmerksom på at bilder i annonsen/salgsoppgaven er fra tidligere salg av boligen (i regi av tidligere eier), derfor vil det forekomme noe avvik fra markedsførte bilder og nåværende innredning/utførelse av boligen.
  Trappeadkomst til delvis overbygget inngangsparti i 1. etasje, adkomstvei fra Tord Pedersens gate. Uteplassene har sol fra ca. kl. 08.00 til 21.00 (midtsommerstid).
  1. etasje
  Stue: Murt åpen peis i hjørne, malt murvegg bak. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Spisestue: Mulig å montere ovn i elementpeis. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til hageområde.
  Kjøkken: Kjøkkeninnredning med over- og underskap i hvit og profilert utførelse. Flislagt felt over heltre benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert oppvaskmaskin, oppvaskkum, ventilator, integrert platetopp og integrert stekeovn. Opplegg for frittstående kjøleskap. Mulighet for spiseplass. Belegg på gulv, malte vegger og malt himling.
  Vaskerom: Skapinnredning i lys og profilert utførelse. Benkebeslag med oppvaskkum. Opplegg for vaskemaskin. Belegg på gulv, malte vegger og malt himling. Rommet har også utvendig adkomst.
  Bad: Heldekkende dobbelservant over servantskap i hvit og profilert utførelse. Tilsvarende utførelse på høyskap og speilskap. Speil og lysarmatur over servanter. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett, innfliset badekar og veggmontert dusjarmatur. Gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
  Soverom 1: Vegghengt servant. Plassbygd garderobeskap i hvit og profilert utførelse. Belegg på gulv, malt strie på vegger og malt himling.
  Soverom 2: Flere innebygde garderobeskap i hvit og glatt utførelse. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til overbygget sydvendt balkong på ca. 9 kvm med fantastisk utsikt.
  Soverom 3: Plassbygget garderobeskap i hvit og glatt utførelse. Belegg på gulv, malte vegger og malt himling.
  Soverom 4: Plassbygget garderobeskap i hvit og glatt utførelse. Belegg på gulv, malte vegger og malt himling.
  Gang: Innebygget garderobeskap i hvit og glatt utførelse. Trappegang til underetasjen, eldre furutrapp med spilerekkverk. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til uinnredet kaldtloft via luke.
  Entré: Vegg-til-vegg teppe på gulv, malte vegger og malt himling.
  Underetasje:
  Gang: Trappegang til 1. etasje, eldre furutrapp med spilerekkverk. Fliser på gulv, malt mur samt tapet på vegger og panel i himling. Tilgang til boder. Utgang til overbygget sydvendt uteplass på ca. 17 kvm og hageområde. Uteplassen er belagt med skiferheller og har utvendig belysning.
  Bassengrom: Rommet utgjør ca. 34 kvm. Marmorfliser på gulv, malt mur på vegger og malt betong i himling. Tilgang til badstue. Utgang til overbygget sydvendt uteplass og hageområde.
  Peisstue: Murt åpen peis i hjørne , malt murvegg bak. Vegg-til-vegg teppe på gulv, panelplater på vegger og panel i himling.
  Wc-rom: Vegghengt servant med hånddusj. Gulvstående toalett. Fliser på gulv, tapet på vegger og malt himling.
  Generelt om boligen: Norrhammer 2100 sentralfyr fra 1970, plassert i fyrrom. Sikringsskap med automat- og skrusikringer, plassert i entré.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Kjøkken, wc-rom, øvrige rom, rom under terreng (u. etg), bassengsrom, badstue, tekniske anlegg samt VVS anlegg og drenering: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. alder/slitasje, se rapport for nærmere detaljer.
  - Loft (uinnredet råloft): Enkelte fuktskjolder i undertak.
  - Innvendige trapper: Knirk i trapp, for sto lysåpning mellom spiler, for store åpninger i trapp og for lav rekkverkshøyde.
  - Etasjeskiller (1. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på 15 mm på kjøkken.
  - Radon: Ukjent om det er gjennomført radonmåling i boligen.
  - Elektrisk anlegg: Eldre anlegg uten dokumentasjon eller dokumentert vedlikehold og løse samt uisolerte ledninger i boligen.
  - Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Mindre sprekker/riss på murfasade, utbedringsbehov på enkelte fuger, sprekker i endeveden og stedvis råteskader.
  - Dører og vinduer: Stedvis punkterte glass/vinduer.
  - Yttertak: Knekte samt ødelagte takstein, utførte reparasjoner er ikke fagmessig utført, insektsnetting med skader, manglende snøfangerutstyr mot naturlige oppholdsarealer i hagen/uteplassen og klatreplanter som vokser inn under deler av taktekkingen (takets vestside).
  - Balkong: For lav rekkverkshøyde og stedvis råteskader i rekkverkskonstruksjonen.
  - Uteplass: Sprekker samt løse fuger og noe skjevheter.
  - Grunnmur: Riss/Sprekker på grunnmur enkelte steder samt fuktmerker og salt/kalkutslag.
  - Forstøtningsmurer: Sprekker og riss.
  - Stikkledninger og tanker: Nedgravd oljetank uten noe dokumentasjon.
  Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  - Bad, vaskerom og frittstående byggverk (garasje): Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. høy alder og slitasjegrad, se rapport for nærmere detaljer.
  - Ildsteder/skorsteiner innvendig: Innkledd elementpipe i 1. etg (min. to sider skal kunne inspiseres) og manglende ubrennbar plate under ildsted i stue.
  - Brann: Manglende røykvarslere og utgått brannslukkerutstyr.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Murt åpen peis i stue og peisstue. Gulvvarme på bad. Boligen har et omfattende fyringsanlegg og oppvarmingssystem for bolig og basseng. Det er montert ventiler i gulv, i de fleste rom. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2018, utført av Drammenregionens brannvesen IKS. Følgende bemerkninger ble konstatert under tilsynet: Diverse avvik på fyrrom og skorstein er tildekket på fire sider (1. etg, spisestue). Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
  Eiendommen har en nedgravd tank for flytende brensel. Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.11.1972, som omfatter oppføring av enebolig. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Det har blitt utstedt godkjente byggetegninger for boligen datert 06.08.1970 og for garasjen datert 01.07.1971.
  I henhold til godkjente byggetegninger datert 01.07.1971 er peisstuen benevnt med rombetegnelsen "hobbyrom", rommet er tegnet og bygget med tilstrekkelige rømningsveier og peis. Derfor antas det at rommet er planlagt og godkjent som rom for varig opphold. Tegningene viser i tillegg at svømmebassenget er fjernet i henhold til revidert versjon, det vites ikke om det foreligger godkjenning av bassengrommet ved oppføringstidspunktet. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette videre.
  Drammen kommune har utstedt tillatelse til oppføring av tilbygg, påbygg, underbygging, fasadeendring og bruksendring datert 06.01.2023.
  Tillatelsen innebærer:
  - Oppføring av tilbygg: I form av utvidelse av eksisterende veranda mot sør og oppføring av kontor på fasade vest samt sør.
  - Oppføring av påbygg: I form av balkong.
  - Underbygging av rom i kjelleretasje: Til garderobe og bod.
  - Bruksendring av rom i kjelleretasje: Fra boder til soverom og garasje til svømmebasseng med sauna.
  - Fasadeendring: Innsetting av nye vinduer og endring av vindusformater.
  Iht. tillatelsen må tiltaket være satt i gang senest 3 år etter at tillatelsen ble gitt. Det samme gjelder hvis tiltaket innstilles i mer enn 2 år. Se vedlegg i salgsoppgave for mer informasjon.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
  Dagboknummer: 4569
  Tinglysningsdato: 11.09.1970
  Servitutten omhandler: Anleggelse av vann- og kloakkledninger Vedlikehold av ledninger.
  Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

  Diverse

  Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger  ikke har mulighet å vite.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen har en god beliggenhet i høyden på Strøtvet. Suveren vidstrakt utsikt over Lierdalen, Drammensfjorden, Drammenselva, Svelvik og Kniveåsen. Stille og rolige omgivelser i området, likevel kort avstand til Drammen sentrum. Kort gangavstand til flotte turveier i Bragernesåsen blant annet til Kloptjern med gode bademuligheter, videre er det turmuligheter til Tverken, Skimten, Glitrevann m.m. Om vinteren er det kort gange til skispor og lysløype på kvelden. Nærhet til Åspaviljongen restaurant i Bragernesåsen og Spiralen med fantastisk utsikt over hele Drammen. Kort vei til barnehage, barneskole og dagligvarebutikk.
  Nærhet til CC Drammen kjøpesenter med bl.a. apotek, vinmonopol og dagligvarebutikk. Torget Vest kjøpesenter og Magasinet kjøpesenter i nærheten. Gågatene i byen kan friste med et stort utvalg av sentrumsfasiliteter som caféer, dagligvareforretninger, restauranter, nisjébutikker m.m., i tillegg er det kino, minigolf, skøytebane (vinterstid) og teater.
  Drammen har en rekke fritids- og sportstilbud. Kort gangavstand til Brakerøyabanen med opplyst kunstgressbane. Drammen Strong og Drammen Ballklubb er idrettslag i nærmiljøet med diverse tilbud. Ytterligere tilbud og anlegg på Marienlyst med kunstis og kunstgressbane, Drammensbadet, Marienlyst stadion, Turnhallen, etc.. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Kort vei til flotte turmuligheter samt. rekreasjonsområder i Drammensmarka og Elveparken.
  Umiddelbar nærhet til bussholdeplass langs Tord Pedersens gate, med bussforbindelser mot Drammen se www.brakar.no for rutetider. Brakerøya togstasjon og Drammen togstasjon med gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Sandefjord, tidsmessig tar det ca. 30 minutter fra Drammen til Oslo se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen (Strømsø) til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Løkkebergene Vels barnehage, Brannposten barnehage, Noahs Ark miljøbarnehage.
  Skoler: Bragernes barneskole og Børresen ungdomsskole.
  Drammen kommune har tre private barne- og ungdomsskoler, Drammen Realfagsskole Heltberg, Norlights Montessoriskole Drammen og Rosendal skole (Mjøndalen).
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 870,4 kvm. Tomten er opparbeidet med gressplen, hekk, gjerde, prydbusker, trær og diverse beplantninger. Område foran garasjen og foran inngangsparti er belagt med belegningsstein.

  Parkering

  Frittstående dobbelgarasje på ca. 39 kvm, som er underjordisk. Parkeringsplasser foran garasjen. Trappeadkomst fra garasjen til hageområdet. Biloppstillingsplass foran boligens inngangsparti.
  Øvrig parkering i gate etter området bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er hovedsakelig regulert til boligformål og en liten del kjørevei, i henhold til reguleringsplan for Strøtvet datert 04.10.1967. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 3.729,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2022. Avgiften tilsvarer et lavt forbruk ifht. hva man kan forvente av denne boligen, det må påregnes en høyere kostnad ved bruk av boligen.
  Renovasjonskostnader: kr 3.973,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standard renovasjon, 2023.
  I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
  Det opplyses om at Drammen kommune har varslet om en vesentlig økning av kommunale avgifter for 2023.
  Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av strøm-/nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 25.000 kWh pr. år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie via DNB på kr 9.000,- pr. år.
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.
  Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie, tv/internett, innboforsikring og bygningsforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 1 420 778,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 5 114 801,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.174.920,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr.17.550,- for eneboliger større enn 230 kvm.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Fds Eiendom AS

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 0,75% av salgssummen
  Minimumsvederlag: kr 45.000,-
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0190/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23190

  Dato

  Sist oppdatert: 13. februar 2024 kl. 10:57

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
  Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.