Komplett salgsoppgave

Setemyrhaugen 12

4 150 000 kr
104 m²
2 soverom
Nydelig moderne halvpart av tomannsbolig- stor flott terrasse på ca. 95 m² med tillegg av betongplate på 16 m² og bygg for lagring av hagemøbler.
Nydelig moderne halvpart av tomannsbolig- stor flott terrasse på ca. 95 m² med tillegg av betongplate på 16 m² og bygg for lagring av hagemøbler.
Bernt Ådlandsvik
Presenteres av
Bernt Ådlandsvik
Lekker bolig med gjennomgående meget høy standard. Nydelig sjøutsikt og pent opparbeidet tomt.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  4 150 000 kr
 • Omkostninger
  105 092 kr
 • Totalpris
  4 255 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2014
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  104 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Energimerke
  Rød B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Halvpart av tomannsbolig med høy standard. Bygget i 2014. Nydelig sjøutsikt og vestvendt beliggenhet med meget gode solforhold. Usjenert eiendom. Bolighuset har gjennomgående høy kvalitet på innredning og utstyr. Utvendig er boligen påkostet med moderne type kledning med spor, og glasert takstein. Utstrakt bruk av LED downlights belysning. Det er terskelfrie løsninger mellom oppholdsrom. Varmekabler i alle gulvflater i 1 etasje unntatt soverom. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning som sørger for at ny, frisk, filtrert og oppvarmet luft føres inn i
bolighuset. Boligen er utstyrt med fiber og automatsikringer. Terrassedekke i tre har et areal på ca. 95 m². I tillegg er det støpt parti på 16 m². På nedre terrassedekke er det bygget et bygg for lagring av hagemøbler etc. 6 m²

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Setemyrhaugen 12, 5314 KJERRGARDEN
Kommunenummer 4627, gårdsnummer 29, bruksnummer 303, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 111 kvm
Totalt primærrom: 104 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
1. etasje 69 kvm: Hall , Vaskerom , Bad , Soverom ,
Stue/kjøkken.
2. etasje 35 kvm: Loftstue og soverom.
Sekundærrom:
1. etasje 7 kvm: 2 boder.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.12.2021 utført av Kåre Andreassen.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis.Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/mur/betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Bygningen er oppført i 2014.
Byggegrunn av sprengsteinsfylling.
Stripefundamenter av betong under støpt ringmur.
Bolighuset har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Utvendig tekket med liggende
dobbelfalset bordkledning med spor.
Yttertak er tekket med Hollandsk glassert tegltakstein. Saltak i sperrekonstruksjon med
limtredrager i møne.
Overbygget carport på 14 m².
Malte trevinduer med 2-lags glass.
Malt hovedytterdør. Malt tett boddør.
Skyvebalkongdør i malt tre, utvendig belagt
med vedlikeholdsfri overflater. Balkongdør er skiftet og fremstår i ny stand.
Markterrasse i sør med adkomst fra skyvedør i
stue og kjøkken, samt fra bakkeplan.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Utvendig veggkonstruksjon: TG 2: Bolighuset har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/tre paneler. Bolighusets overflater utvendig viser stedvis noen tegn til værslitt
overflate på kledning og listverk rundt vinduer og skyvedør. I tillegg til noe grønske.
Bolighuset har behov for vask og overflatebehandling som bør utføres i løpet av 2022.
Vaskerom: TG 2: Det er på gulv påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp
membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Vaskerom: TGIU: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilligende
konstruksjoner. Fliselagt baderomsvegg på motstående side.
Bad: TG2: Det er på gulv påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp
membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Bad: TGIU: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende
konstruksjoner. Integrert kjøle/fryseskap på motstående vegg.
Selgerne opplyser at det var maur i bolig i 2018 og at dette er utbedret ved tetting rundt skyvedør vest
Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Halvpart av tomannsbolig med høy standard. Bygget i 2014. Bolighuset har gjennomgående høy kvalitet på innredning og utstyr. Utvendig er boligen påkostet med moderne type kledning med spor, og glasert takstein. Utstrakt bruk av LED downlight belysning. Det er terskelfrie løsninger mellom oppholdsrom. Varmekabler i alle gulvflater i 1 etasje unntatt soverom. Vaskerommet er innredet med benkeplate med servant og skap. På vaskerommet er det fliser på gulv med sokkelkant. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning som sørger for at ny, frisk, filtrert og oppvarmet luft føres inn i bolighuset. Aggregat er plassert i bod med utvendig adkomst. Boligen er utstyrt med fiber og automatsikringer. I 1.etasje er det et helfliset bad med vegghengt toalett med føn og heldekkende servant i møbelskap. Dusjsone med rette glassvegger og elvestein på gulv. Det er montert unidrain sluk mot vegg. Stue med åpen kjøkkenløsning. Vindusløsningen i gavlveggen
gir godt lysinnslipp. Mønt himling med solid takhøyde/- 6,37 meter under drager. Alle oppholdsrom har børstet en stav eik parkett med eik gulvlister. Flis på gulv like innenfor hovedinngangsdør.
Utgang fra stue via stor skyvedør til terrasse. Svært solrik terrasse både sommer og vinter. Kjøkken har integrerte hvitevarer, hvite høyglans fronter og meget god arbeidsplass på benkeplater i granitt. Integrerte sitteplasser for 4 stk. ved kjøkkenøy. Hovedsoverom i 1 etasje med åpne IKEA garderobe. Under trappen til loftsetasjen er utnyttet til bod. Bred hvitmalt trapp med rapo og tette trinn. Trappen har hvitmalte vanger og trapperekkverk. Loftstue med panorama utsikt. Galleri løsning mot stuen i 1 etasje. Loftet har tilsvarende parkett som i hovedetasje. Loftsetasjen har et soverom med god takhøyde/skråhimling. Loft er tilrettelagt for et ekstra soverom ved behov. I tillegg er det en romslig sportsbod samt carport i nordøst på bakkeplan. Bolighuset har plastrør (rør i rør). Bolighuset har avløpsrør av plast. Bolighuset har balansert ventilasjon. Elektrisk anlegg fra byggeår med god standard. Brannslukningsapparat og seriekoblet røykvarslere. Markterrasse i sør og i vest med adkomst fra altandør i stue og kjøkken, samt fra bakkeplan. Terrassedekke i tre har et areal på ca. 95 m². I tillegg er det støpt parti på 16 m².
På nedre terrassedekke er det bygget et bygg for lagring av hagemøbler etc. Åpent i front, ikke målbart areal, men bygget har et overbygget areal på 6 m². Fremlagt strøm og lys. Terrasse er bygget i tidsrommet 2018 - 2020.

Oppvarming

Balansert ventilasjon med varmegjenvinning er et innendørs
ventilasjonssystem som sørger for at ny, frisk, filtrert og
oppvarmet luft føres inn i bolighuset. Aggregat er plassert i bod med utvendig adkomst.
Varmekabler i samtlige rom i 1.etasje, unntatt i soverom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.06.2014. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Boligen er utstyrt med fiber og automatsikringer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en fin beliggenhet på Fromreide. Solrik eiendom, med utsikt over Kjerrgardsosen mot Hjeltefjorden og Øygarden.
Kort vei til handlesenter og legekontor. 2-3 km til barneskole, ungdomsskole, barnehage og fotballbane.
15 minutters kjøring med bil til Kleppestø med kommuneadministrasjon og hurtigbåtterminal med avganger til Bergen sentrum.
Kleppestø senter har alle nødvendige fasiliteter/servicetilbud.
10 minutters kjøring til Ravnanger med senter, bensinstasjon, post, verksted, idrettshall og baner.
Barnevennlig boligområde. Gode muligheter for turer i skog og mark i nærområdet.
Kort vei til idylliske badeviker og gode fiskeplasser. Herdla golfbane ligger ca 6 km unna med bil.

Adkomst

Følg riksvei 562 over Askøybroen og videre nordover på Askøy. Boligen er på Fromreide. Fra hovedveien tar man

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager: Træet barnehage, Furehaugen barnehage og Ravnanger barnehage.
Skoler: Træet skule, Fauskanger barne- og ungdomsskole, Ravnanger ungdomsskole, Hop Videregående skole og Askøy Videregående skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 725 kvm som tilhører sameiet.
Tomten er fellesareal.Meget pen og flat eiertomt som er opparbeidet med flott vestvendt treterrasse på ca. 35 m2.
Asfaltert innkjørsel og gårdsplass med god biloppstillingsplass. Flotte grøntarealer mot vest.

Parkering

Integrert carport til bolighuset i nordøst. Parkering ellers i
form av biloppstillingsplasser på felles gårdstun.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er i dag tilknyttet privat vannverk.
134 abonnenter fra Fromreide private
vannverk er planlagt tilkoblet kommunalt vannverk.
Felles privat slamavskiller for tomannsboligen.
Avløp går videre til kommunalt renseanlegg i Skutleviken via felles borehull med naboer i nærområdet.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan Kommuneplanens arealdel 2012- 2023 datert 13.12.2012 er avsatt til: Boligbebyggelse, Nåværende.
Kommuneplan under arbeid: ID:9002. Navn: Kommuneplanens arealdel 2018-2030.
Status: Planlegging igangsatt.
Kommunedelplan under arbeid: ID:9101. Navn: Kommunedelplan for sambandet vest.
Status: Planlegging igangsatt.
Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 50 meter fra eiendommen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 6.638,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp og annet.
Eiendommen er i dag tilknyttet privat vannverk.
134 abonnenter fra Fromreide private vannverk er planlagt tilkoblet kommunalt vannverk. Det er foreløpig usikkert om man må betale påkoblingsgebyr til Askøy kommune for vann, dette bør påregnes.
Felles privat slamavskiller for tomannsboligen.
Avløp går videre til kommunalt renseanlegg i Skutleviken via felles
borehull med naboer i nærområdet.
Renovasjonsavgift faktureres særskilt av BIR og er ikke tatt med i beregningsgrunnlaget over.
Minimumsgebyret/grunnprisen for en 140 liters beholder er kr 2.113,55. Det inkluderer en tømming per måned. Det koster 33,08 kr per gang du tømmer et restavfallsspann på 140 liter utover de tømmingene som er inkludert i grunnprisen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 15000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie hos Tryg Forsikring på kr 3.300.
Boligen er tilknyttet Telenor som leveranadør av internett og har avgift på
kr 1.050 pr. mnd.
Privat avtale om brøyting koster ca kr 500,- i året.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 720 832,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 594 995,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.255.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boligermed seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lars Espeseth og Kristin Aksdal

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 75-0010/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Askøy
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR75.2110

Dato

Sist oppdatert: 25. mai 2022 kl. 09:13

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.