Eidsvåg

Fagerbakken 14

Prisantydning

1 700 000 kr

Omkostninger: 0 krTotalpris: 1 700 000 kr
Etasje
1
Byggeår
1949
Soverom
1
Areal (P-ROM)
46 m²
Tomteareal
1013 m²
Fasiliteter
Veranda

Pen og moderne leilighet med nydelige sol-utsiktsforhold.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Pen 2 roms eierleilighet med flott utsikt og gode solforhold. Bygget er seksjonert i 2004 og kvalitetene innvendig antas å være fra dette året. Eiendommen har en flott beliggenhet i populært bo-miljø. Kort vei til barne og ungdomsskole, dagligvarebutikk og NHH. 

* 1 soverom
* God parkeringsdekning på eiendommen
* Fint turterreng i området og kort vei til badeplasser
* Kontor
* Terrasse med eksklusiv bruksrett
* Nydelig utsikt
* Populære Eidsvågneset
* Kort kjørevei til Bergen Sentrum

Eiendommen

Fagerbakken 14, 5101 Eidsvågneset
Gnr. 216, bnr. 217, snr. 1, i Bergen kommune.

Områdebeskrivelse

Eiendommen har en flott beliggenhet i meget populært bo-miljø. Beliggende høyt og fritt med gode sol- og lysforhold, flott utsikt.
Fra stuen er det utsikt mot innseilingen til Bergen fra syd-vestvendt altan mot nærområdet, Byfjorden, Askøy, Lyderhorn, Liafjellet, m.m.. Her ligger man på
toppen av åsen og har en flott utsikt.
Kort vei til barne-ungdomsskole, flere barnehager, dagligvarebutikk og NHH. (Sykkelavstand til Handelshøyskolen). Gangavstand til busstopp.
Fint turterreng i området og kort vei til badeplasser på Helleneset og Tømmervågen. Ca. 10 minutters kjøring til Bergen sentrum.

Veibeskrivelse

Fra Bergen sentrum kjør mot Åsane. Hold høyre felt ut mot NHH og Eidsvågneset. Ta av til høyre og følg veien ned under motorveien forbi Handelshøyskolen og videre inn i Helleveien. Hold rett frem et stykke inn i Eidsvågsveien. Ta til høyre opp Furulien og følg denne til toppen. Deretter holdes til venstre inn Lyngveien. Etter ca. 100 meter ta til høyre inn Fagerbakken. Boligen ligger på venstre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen. 

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 50 kvm
Totalt bruksareal: 46 kvm
Totalt primærrom: 46 kvm

Primærrom:
1 etasje: Entre, stue/kjøkken, soverom, kontor og bad/vaskerom.: 46 kvm

Sekundærrom:
Utvendig sportsbod.: 4 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra takst datert 30.07.2018 utført av byggmester Jørgen Nielsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 1.013 kvm som tilhører sameiet. God parkeringsdekning på tomt.

Parkering

Gruset stor uteplass med plass for biler.
Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. 

Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. 

Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert; 16.09.2004, tiltakets art; bruksendring bolig. Det foreligger også midlertidig brukstillatelse fra 25.05.1988, tiltakets art; tilbygg. Arbeid som gjenstår her; - Montering av avtrekksvifte fra vaskerom og toalett. - Ferdigbefaring av rørleggerarbeidet er ikke foretatt. Det er også ferdigattest dater; 26.03.1957.
Disse kan fås ved henvendelse til megler. 

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men det er ifølge selger ikke gjort endringer i hans eietid. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.  

Standard

Pen 2-roms eierleilighet med ekstra rom/kontor. Leiligheten ligger i 1 etasje/underetasje, har en stor terrasse med eksklusiv bruksrett. Nydelig utsikt og gode solforhold. Bygget er seksjonert i år 2004 og kvalitetene innvendig antas å være fra dette år. Bad/vaskerom med keramiske fliser i gulv og vegger. Varmekabler i gulv. Røropplegg for vaskemaskin. Slett hvitt kjøkken med laminert benkeplate med integrerte hvitevarer som; stekeovn, keramisk platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. 
(Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen). Romslig soverom og kontor/soverom.
Innvendige overflater har;
Gulver: Keramiske fliser i entre, merbau parkett på resterende. Varmekabler i stue/ kjøkken og soverom.
Vegger: Malt platekledning, malt mur.
Himling: Malt platekledning.
El-anlegg med automatsikringer, skap plassert i stue. Deler av yttertak er skiftet i år 2015.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på stue/kjøkken, bad og soverom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G-

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet sameie.
Sameiet består av 5 leiligheter.
Styreleder: Ståle Steffensen. Tlf: 90989177  
Foretatt påkostninger de senere år: Nyere yttertak samt bygget er nymalt i sommer 2015-2016.

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre. Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over. 
Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet; Gjerde bestemmelser mot kommunal veg. Sammenføyning av flere gnr. og bnr. 
Servituttene vil følge eiendommen og kopi av grunnbken kan fås av megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan Åsane/bergenhus. gnr. 216, eidsvåg.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger/eiendomsmegler. 

Oppdragets KR-kode

KR691768

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 0,- pr. mnd. 

Nåværende eier har ikke oppgitt sitt strømforbruk.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Megler har rekvirert likningsverdi fra Skatteetaten uten å ha mottatt denne foreløpig. Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er ligningsverdien for 2014 beregnet til kr 431.257,- når eier er fast bosatt på eiendommen. Ved øvrig bruk av eiendommen er likningsverdien kr 1.035.016,80. (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt.) Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av likningsverdi.


Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til Staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,00.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,00 pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.846.249,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 6.500,00.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning
Plantegning
Krogsveen - Kontor
Krogsveen - Stue
Krogsveen - Stuen tar deg til de fleste rom i leiligheten
Se alle bilder i galleriet
Fagerbakken 14

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som er vedlagt denne salgsoppgave og som også ligger på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert samt at legitimasjon må være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra eiendommens hjemmeside på finn.no eller krogsveen.no, så oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr sms eller på e-post. 

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. 
Budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp og bør være gyldig i minimum 30 minutter. Vi gjør oppmerksom på at bud uansett ikke kan settes med kortere frist enn kl.12.00 etter siste annonserte visning. 

Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler kan formidle kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Det gjøres oppmerksom på at Krogsveen mottar en provisjon av formidling av lånekunder til Danske Bank. Provisjon tilfaller ikke megler direkte.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet eierskifteforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Budgivere forplikter seg til å sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers eierskifteforsikring dekker selgers ansvar for mangler ved eiendommen slik dette ansvaret er fastlagt i avhendingsloven. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Det er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen inkluderer skadetakst og har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Boligkjøperforsikringen kan ikke tegnes dersom boligen kjøpes for utleie til andre enn kjøpers nærmeste familie. 
 
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis.  I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 2,2% av salgssummen
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 3.950,-
Visningshonorar: kr 1.875,- 
Markedspakke: kr 13.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Christer Haugen
Daglig leder/Eiendomsmegler

Christer Haugen

Telefon 53 00 00 84

Lurer du på noe

Christer svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...