Østerås

Fururabben 14 B

Prisantydning

4 290 000 kr

Fellesgjeld: 92 000 krOmkostninger: 114 222 krTotalpris: 4 496 222 kr
Etasje
2
Byggeår
1957
Soverom
3
Areal (P-ROM)
81 m²
Type / Eierform
Eierleilighet / Eierseksjon
Fellesutgifter
4 138 kr

Pen gjennomgående leilighet. 3 soverom. Sentralt. Nærhet til off. kommunikasjon.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Hyggelig og lys leilighet i 2. etg. Gjennomgående leilighet med 3 soverom og vestvendt balkong. Beliggende svært sentralt med gangsavstand til både off. kommunikasjon som t- bane, buss og flybuss. Kort vei til både østerås og Eiksmarka senteret. Flotte grøntarealer og lekeplasser i umiddelbar nærhet. For de som er glad i naturen er det fine turløyper som fører helt opp til Fossum og videre inn i marka både sommer som vinter. Østerås og Eiksmarka er et rolig og etablert område som ligger naturskjønt til rett på utsiden av Oslo. Det er flotte turområder sommer som vinter, og det kan nevnes både Fossum, Østervann og Bogstadvann med badevann og preparerte skiløyper om vinteren. Det er et bredt tilbud av aktiviteter som blant annet tennis, fotball, ridning, ski og golf på Haga og Grini.

Eiendommen

Fururabben 14 B, 1361 Østerås
Gnr. 34, bnr. 200, snr. 23 i Bærum kommune.

Områdebeskrivelse

Fururabben 14 B ligger sentralt til på Østerås. Flotte grøntarealer og lekeplasser i umiddelbar nærhet. For de som er glad i naturen er det fine turløyper som fører helt opp til Fossum og videre inn i marka både sommer som vinter. Det er også et godt utvalg barnehager og skoler innenfor kort gåavstand. 

Østerås og Eiksmarka er et rolig og etablert område som ligger naturskjønt til rett på utsiden av Oslo. Det er flotte turområder sommer som vinter, og det kan nevnes både Fossum, Østervann og Bogstadvann med badevann og preparerte skiløyper om vinteren. Det er et bredt tilbud av aktiviteter som blant annet tennis, fotball, ridning, ski og golf på Haga og Grini. 

Få minutter å gå til både Østeråssenteret som har flere forretninger, vinmonpol, treningssenter (Fresh Fitness), apotek, helsekost, legesenter m.m. Det nye Eiksmarka senteret kan i tillegg tilby kafér, blomsterbutikk, interiør og klesbutikk, skjønnhetsalong. 

Få minutter å gå til t-banestasjon på Lijordet og Østerås (ca 12 minutter til Majorstua). Bussholdeplass et lite steinkast unna. Flybuss fra Nadderudveien som ligger få minutter unna.

Velkommen!

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 90 kvm
Totalt bruksareal: 81 kvm
Totalt primærrom: 81 kvm

Primærrom:
Leilighet: 
2. etasje 81 kvm: Entré, baderom, kjøkken, 3 soverom og stue. 

I tillegg disponerer boligen 2 boder på ca 2 kvm hver som ligger i kjelleren. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert11/02-2019 utført av Espen Aspelund tlf: 97 59 55 35 

Tomten

Eiet tomt på 18.418 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Fellesarealet er opparbeidet og beplantet med grøntareal, asfalterte kjørbare gangveier og parkeringsareal, samt noe naturtomt.

Parkering

Det er en felles parkeringsplass over veien. Sameiet har noen faste parkeringsplasser og garasjer som utlyses når de er ledige og tildeles av styret etter ansiennitet. Ved utleie må leietaker betale et innskudd på kr 3000,- og et adminstasjonsgebyr på kr 697,- 

Festekontrakt for parkeringsformål er inngått med Eiksmarka vel, Kollen boligsameiet og Sameiet Fururabben 23/25 ihht til avtale 01/11-1996. Første reguleringsdato er satt til 01/11-2006. Festeavtalen utøper 01/11-2031. Kollen boligsameiet står for 2/3 av leiekostnadene. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført oppført i 1957 med betong med etasjeskille i armert betong. Fasader er utvendig kledd
med fasadeplater. Saltak i tre tekket med plater. Vinduer med isolerglass fra 1987. Vindu på kjøkken fra 2016. Brann og lydklassifisert entrédør av eldre dato. Terrassedør/balkongdør med isolerglass fra 1987.

Det gjøres spesielt oppmerksom på:

Bad TG 2:
Noe misfarging på enkelte fuger med svertesopp. Bom på enkelte fliser.Det ble rutinemessig søkt etter fukt i badeveggen med fuktdetektor (Protimeter MMS 2) på befaringen og det var ikke utslag utover normale verdier. Misfarging av enkelte fuger i dusjsonen med svertesopp.

Vegg i stue og gulv TG 2: Vegger i stuen med hull etter oppheng. Innvendige gulv med noe slitasje og merker.

Vinduer TG 2 :Normal bruksslitasje etter alder med enkelte merker. Tilstandsgrad satt ut ifra alder. Kjøkkenvindu fra 2016 gis tilstandsgrad 1.

 Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Oversendt brev fra kommunen har overskrift ferdigattest. Dokumentet har journal nr. 88/55. Foruten dette er dokumentet mer eller mindre uleselig. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Den eventuelle ferdigattesten omfatter ikke utvidelse av bad som gikk på bekostning av deler av kjøkken.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Lys og tiltalende leilighet som ligger i 2. etg. Gjennomgående med vestvendt balkong. 

Entré: Romslig entré med fliser på gulvet. Malte flater på vegg og i himling. Nedsenket himling med lys. Plass til å henge fra seg jakker.

Soverom 1 : Lyst og pent soverom med parkett på gulvet, malte flater på vegg og malte flater i himling. Garderobeskap som er integrert. God plass til en både seng og pult .

Soverom 2: Lyst og pent soverom med parkett på gulvet, malte flater på vegg og malte flater i himling. Garderobeskap som er integrert. God plass til både seng og pult.

Hovedsoverom: Stort og luftig soverom med skyvedørsgarderobe langs den ene siden av veggen. Soverommet har utgang til spisestuen. Parkett på gulvet, malte flater på vegg og malte flater i himling.

Bad: Pent flislagt bad med varmekabler på gulv, samt fliser på vegg og malte plater i himling med downlights. Heldekkende servant, servantskap og overskap med vitrinedører, dusjnisje med glassdør. Vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin.

Stue: Lys og romslig stue med store vindusflater som gir mye naturlig lys. God plass til både sofagruppe og spisestue. Parkett på gulv, malte flater på vegg og malte flater i himling med downlights. Utgang fra stuen til en vestvendt balkong på ca 9 m². Her kan du sitte usjenert på sommeren. 

Kjøkken: Pen og lys kjøkkeninnredning med profilerte fronter og enkelte vitrinedører. Benkeplate i stein, samt nedfelt rustfri kum og kjøkkenvifte med kanal til ventil. Fliser mellom benk og overskap. Hvitevarer som stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Fliser på gulv, malte flater på vegg og malte flater i himling med downlights. 

Oppvarming

Varmekabler på badet. Ellers sentralvarme som er inkludert i fellesutgiftene. 

Energimerke Energimerket F1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Boligsameiet Kollen. Sameiet består av 113 leiligheter fordelt på 7 blokker: Eiksveien 88, Fururabben 14, Fururabben 16, Rideveien 36, Rideveien 34, Rideveien 32 og Rideveien 30. Boligsameiet Kollen er et irregulært sameie. Det følger imidlertid av vedtektene at eierseksjonsloven gjelder med mindre ikke annet følger av vedtektene. Forvaltningskonsulent Cathrine Naas tlf.22 98 89 26 ev. pr. e-post: cathrine.naas@obos.no.

Sameiets hjemmeside: http://www.boligsameietkollen.no
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt etter sameiets husordensregler. 
Sameiet har fellesvaskeri.
Grilling på balkongene er tillatt for gass og elektrisk grill.
Sameiets leverandør av kabel-tv er Altibox.

Foretatt påkostninger de senere år:
- Mange av sameiets vinduer er byttet 
- I 2015 installerte sameiet bergvarme.
 - Nedgravde søppelcontainere 2017.
- Avsluttet jobben med å bytte ut defekte vinduer
- Tettet lekkasje i vannrøret ved Rideveien 36
- Byttet ut vaktmesterselskapet til Bygårdsservice
- Nytt nedgravd avfallsanlegg
- Ny belysning på avfallsanlegget
- Markert opp parkeringsplassene på plassen ved Eiksveien

Planlagte påkostninger: 
- Iht. opplysninger i mail fra styreleder er den største oppgraderingen som står for døren rørfornying som de satser på å få på plass neste år. Denne oppgraderingen vil i utgangspunktet ikke ha noen fysisk innvirkning på badene til den enkelte sameier. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 5238, tinglyst 18.03.1976, type heftelse: Pantsettelseserklæring - Pant til sameiet på 10.000,-. Dokumentet er også seksjoneringen som også inneholder flere bestemmelser. 

Ifølge vedtektene fremkommer det at sameiet har panterett i hver seksjon, stor kr. 10.000,-. I vedtektene står det videre at så fremt ikke annet følger av disse vedtekter gjelder reglene i lov om eierseksjoner. Det er uklart om sameiet kun har panterett iht. vedtektene og tinglysing eller også legalpant.

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom: 
Servitutt tinglyst 05.12.2001 med dagboknr. 34008 gjelder elektriske kraftlinjer der sameiet må fjerne garasjene dersom Viken forlanger det. 
Servitutt tinglyst 25.04.1956 med dagboknr. 3522 gjelder bestemmelse om deleforbud som er et gammelt skjøte fra Brekke og Eiksmarka sameiet til A/S Kollen Boliglag med diverse bestemmelser som bla. omhandler pliktig medlemskap i velforening. 
Servitutt tinglyst 25.04.1956 med dagboknr. 3523 gjelder bestemmelse om deleforbud som er et gammelt skjøte fra Brekke og Eiksmarka sameiet til A/S Kollen Boliglag med diverse bestemmelser. 
Servittt tinglyst 28.05.1956 med dagboknr. 4496 som gjelder erklæring/avtale - bruk, fordeling, vedlikehold av fyringsanlegg og vaskerom mm. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan EIKSMARKA, område G datert 09.08.1950 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Kommuneplaner:
Navn KOMMUNEPLAN 2017-2035
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 04.04.2018

Kommuneplaner under arbeid: 
Navn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2017-2030
Status: Planlegging igangsatt

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Oppdragets KR-kode

KR11.1912

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 4.138,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, vaktmester, snørydding, gressklipping, trappevask, kabel-TV m/opptaksmuligheter, varmtvann, sentralfyring.

Fellesutgiftene justeres i forhold til sameiets faktiske utgifter. Fellesutgiftene økte med 3% fra 01/02-2019. 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger. Boligen er tilknyttet Telenor som internettleverandør og koster 349,- mnd. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1 159 080,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4 172 689,- Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 27.519,- pr.31.12-2017
Andel fellesgjeld er kr 92.000,- pr. 01.01.2019

Total fellesgjeld for sameiet er kr 10 302 181- pr.22/01-2019 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 3,45 %
Lånets løpetid: 26 år og 11 md

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4 404 222,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 496 222,-.
Av dette beløpet utgjør kr 92 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 2. etg
Stor og lys stue i Fururabben 14 B- Presentert av Marie Malén Frogner
Store vindusflater som gir mye lys inn i stuen. - Presenter av Marie Malén Frogner
God plass til en spisestue
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Fururabben 14 B er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 106 lokalkjente. Nabolaget tilhører Eikeli skolekrets.

Transport

Transport

Østerås eldresenterwalk
3 min
Lijordet T-banestasjonwalk
5 min
Jardrive
6 min
Skoler

Skoler

Østerås skole (8-10 kl.)walk
8 min
Eikeli skole (1-7 kl.)walk
12 min
Eiksmarka skole (1-7 kl.)walk
13 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Joker Eiksmarkawalk
4 min
Joker Eiksmarkawalk
4 min
Østerås Kjøpesenterwalk
8 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Fururabben 14 B
A
A
A
A
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-/kr 16.000,-
Visningshonorar: kr 1.500,- / kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Eksklusiv salgsoppgave: kr 
Ukens bolig: kr
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Marie Malén Schulstok Frogner
Eiendomsmegler

Marie Malén Schulstok Frogner

Telefon
Mobil 468 95 990

Lurer du på noe

Marie svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...