Skafjellåsen / Sande

Gabbroveien 25

Prisantydning

2 130 000 kr

Fellesgjeld: 834 280 krOmkostninger: 1 032 krTotalpris: 2 965 312 kr
Etasje
2
Byggeår
1987
Soverom
2
Areal (P-ROM)
78 m²
Type / Eierform
Andelsleilighet / Andelsleilighet
Fasiliteter
Garasje Veranda
Fellesutgifter
6 096 kr

Lys og pen 3-roms leilighet med flott beliggenhet og nydelig utsikt. Garasje.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Lys og pen 3-roms leilighet som gir et meget godt inntrykk og holder en normal god standard. 

Boligen ligger fint til i Skafjellåsen, stille, rolig og med flott utsikt.

Fin og solrik veranda. 

Garasje i helt nytt garasjeanlegg. 

Eiendommen

Gabbroveien 25, 3076 Sande i Vestfold

Andel/leil.nr. 7 i Gabbroveien Borettslag,
org.nr. 847 874 422.

Gnr. 114, bnr. 297 i Sande kommune.

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en flott beliggenhet i rolig, barnvennlig og attraktivt boligområde i Skafjellåsen. Boligen ligger solrikt og fint til, med flott utsikt Fra leiligheten er det kort vei til barnehager. Barne- og ungdomsskole i Sande sentrum. Kort gangavstand til Sande videregående skole. Det er kort vei til bademuligheter og båtplasser i Sandebukta. Idrettsanlegg, Sandehallen og flott turterreng med lysløype i nærmiljøet/skogen, som eiendommen grenser til. Gang og sykkelsti til Sande sentrum. Gangavstand til nærbutikk/dagligvare. Kort gangavstand også til bussholdeplass i Sandebuktveien med forbindelse til Sande og Svelvik. I Sande sentrum er det tog- og busstasjon med forbindelse til Drammen og Oslo. 5 minutters kjøring til Sande sentrum. Cirka 20 minutters kjøring til Drammen og cirka 50 minutter til Oslo.

Kort vei ned til Sandebuktveien med bussforbindelse til Sande sentrum og Svelvik. Fra Sande sentrum går det både buss og tog innover til Drammen og Oslo. For rutetider se www.vkt.no

Kort vei til fint turterreng i marka. Selvik IF med godt idrettstilbud og eget flott anlegg i nærmiljøet, klubben har tilbud innenfor fotball, turn, tennis og sandvolleyball. Flotte bademuligheter i Sandebukta om sommeren.

Veibeskrivelse

Fra Oslo og Drammen: Følg E18 mot Sande. Ta av ved skilt mot Sande N. Man kommer da inn på Gamle E18/RV313 og denne veien følges forbi bla. Sande sentrum. Ta av til venstre og inn Sandebuktveien, ved YX bensinstasjon. Denne veien følges ca. 2,5 kilometer før en skal ta inn til venstre ved skilt Skafjellåsen. Denne veien følges bla. Sandehallen og videregående skole før en tar inn Gabbroveien til høyre. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Barnehager og skoler

Det er 5 private og 2 kommunale barnehager i Sande kommune. 

Haga og Selvik barneskole med SFO. Sande ungdomsskole. Sande videregående skole i Skafjellåsen. For flere detaljer rundt skoler og barnehager se www.sande-ve.kommune.no I Drammen finner man et bra skoletilbud for videre utdanning på papirbredden gjennom bl.a. Høyskolen i Buskerud og Handelshøyskolen BI. Se www.papirbredden for mer informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 83 kvm
Totalt bruksareal: 78 kvm
Totalt primærrom: 78 kvm

P-rom: 78 kvm.: Entre, to soverom, baderom, kjøkken, stue.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.02.19 utført av takstmann Per-Ove Fredsvik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Leiligheten ligger i 2. etasje og inneholder:
Entre: Fliser på gulv, malt tapetstrie på vegger, takess. Glassdør til stuen. 
Soverom 1: Laminat på gulv, malte plater på vegger, malt panel i tak. Downlights i tak. Garderobeskap.
Soverom 2: Laminat på gulv, malt tapetstrie på vegger, takess. Downlights i tak. Garderobeskap. Utgang til veranda. 
Baderom: Fliser på gulv, tapet på vegger, malt panel i tak. Varmekabler i gulv. Downlights i tak. Servant i stor, hvit høyglans seksjon, nytt i 2015. Toalett. Dusjkabinett nytt i 2017. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder. Mekanisk ventilasjon.
Kjøkken: Laminat på gulv, malte vegger, takess. Nylagt gulv i 2018. Nyere og pen, hvit høyglans kjøkkeninnredning fra 2012 med skap helt opp til tak. Veggplater over kjøkkenbenk. Downlights i tak. Integrert oppvaskmaskin medfølger. Avtrekksvifte. God spiseplass. Åpen løsning mellom kjøkken og stue.
Stue: Laminat på gulv, malte vegger, takess. Downlights i tak. Nylagt gulv i 2018. Peisovn. Varmepumpe, ny fra 2018. 

Kryploft: adkomst via stigetrapp i entre, lagt gulv og gode lagringsmuligheter.

En fellesbod. 

Tomten

3.464 kvm selveiertomt som tilhører borettslaget.

Leiligheten har en solrik og flott, overbygget veranda med utgang fra soverom. Nydelig utsikt fra veranda.

Terrasse også ved inngangspartiet, terrassemarkise. 

Parkering

Egen garasje i nyoppført rekke, parkering for en bil i garasje. Har kjøper to biler skal bil nummer to parkeres utenfor garasjen. Felles gjesteparkering. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Gabbroveien som er en offentlig/kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Leiligheten ligger i 2. etasje i korsdelt flermannsbolig. Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for leiligheten som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av leiligheten og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kommenterer takstmann at boligen fremstod som godt vedlikehold og i god stand på befaringsdagen, at boligen var betydelig oppgradert utvendig. Takstmann anbefaler montering av dusjkabinett på baderom, for å unngå dusjing rett på vegg/gulv. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.12.87, kopi kan fås v/henv. megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Lys og pen 3-roms leilighet som gir et godt inntrykk og holder en normal god standard. 

Oppvarming

Peisovn i stuen. Mitsubishi varmepumpe fra 2015 i stuen. Varmekabler i baderomsgulv. Ellers basert på elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Gabbroveien Borettslag, som består av 12 leiligheter/andeler.

Forretningsfører er USBL, tlf. 22983800. Styreleder i borettslaget er Kjellfrid Sjøvold Hansen. 
 
Dugnad må påregnes, en sommer og en høst.

Det må søkes styret om tillatelse om dyrehold/et dyr pr. husstand, og avtale med inngås med styret. Dyr må ikke være til sjenanse for andre beboere og båndtvang for hunder gjelder hele året i borettslaget.

Borettslaget har gjennomført en omfattende rehabilitering i 2018. Boligene er etterisolert og det er skiftet ny ytterkledning. Det er satt inn nye ytterdører og vinduer. Tak er skiftet og verandaene er nye. Garasjeanlegget er nytt. Alle leiligheter har fått nye sikringsskap. Kopi av notat fra USBL som beskriver rehabiliteringen følger som en del av salgsoppgaven. 

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av USBL/storbymedlem har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte. 

Kopi av vedtekter, husordensregler, årsregnskap m.v. kan fås v/henv. megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av borettslagets legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Kopi av reguleringsplan kan fås v/henv. megler. 

Oppdragets KR-kode

KR20.1928

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnader: kr. 6.096,- pr. mnd. 

Fellesutgiftene inkluderer bl.a. renter og avdrag på fellegjeld, strøm fellesområde/fellesrom, snørydding, kommunale avgifter, eiendomsskatt, bygningsforsikring, grunnpakke kabel-TV (CanalDigital), felles vedlikehold. 

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. 

Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr. 1.601,-
Avdrag kr. 1.758,-
Øvrige felleskostnader: kr. 2.737,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12.000 kwh. pr. år.
VikenFiber er internettleverandør og koster for selger kr. 499,- pr. mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 595.693,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.144.494,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesformue var kr. 35.365,- pr. 31.12.17. 
Andel fellesgjeld var kr. 834.280,- pr. 21.01.19. 

Total fellesgjeld for borettslaget var kr. 9.964.322,- pr. 21.01.19.

Borettslaget har et lån i Handelsbanken. Lånet er et annuitetslån som nedbetales med fire terminer pr. år. Renten er flytende og rentesats pr. 21.01.19 var 2,2 % p.a. Lånet planlegges nedbetalt i 2048.

Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget USBL på kr. 300,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr. 2.965.312,-. Av dette beløpet utgjør kr 834.280,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.188,-. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Gabbroveien 25
Stue
Stue
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Gabbroveien 25 er spesielt anbefalt for familier med barn og husdyreiere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 58 lokalkjente. Nabolaget tilhører Haga skolekrets.

Transport

Transport

Sande vgs.walk
8 min
Sande stasjondrive
7 min
Sandefjord lufthavn Torpdrive
48 min
Skoler

Skoler

Sande videregående skolewalk
9 min
Selvik skole (1-7 kl.)drive
7 min
Haga skole (1-7 kl.)drive
7 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Coop Prix Lersbryggenwalk
24 min
Kiwi Nordre Jarlsberg Bryg...drive
5 min
YX Sandedrive
5 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Gabbroveien 25
A
A
B
B
C
C
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til 1,12 % provisjon av salgssummen inkl. fellesgjeld. Minimumsprovisjon utgjør kr. 37.500,-. Grunnhonorar: kr 12.500,-. Oppgjørshonorar: kr 4.550,-. SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-. Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-. 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg. Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Rune Sirnes
Eiendomsmegler

Rune Sirnes

Telefon 32 80 79 07
Mobil 911 46 100

Lurer du på noe

Rune svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...