Sund/Steinsland

Håkonsundsvegen 55

Prisantydning

3 100 000 kr

Omkostninger: 0 krTotalpris: 3 100 000 kr
Etasje
1
Byggeår
1972
Soverom
2
Areal (P-ROM/BRA)
110 m² / 110 m²
Tomteareal
3823 m²

Flott enebolig med 2 tilleggstomter og utviklingspotensiale - nydelig sjøutsikt og gode solforhold

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

•	Flott enebolig beliggende i naturskjønne omgivelser med nydelig sjøutsikt og gode solforhold
 
•	Praktisk planløsning med alt på ett plan
 
•	Stor og solrik terrasse med gode solforhold og nydelig sjøutsikt
 
•	Moderne og stilfull kjøkkeninnredning 
 
•	God standard på innredning og utstyr
 
•	 Boligen er omringet av naturskjønne omgivelser, med pent opparbeidet uteareal med gode solforhold
 
•	Ca. 25 minutter med bil til Sartor senter

Eiendommen

Håkonsundsvegen 55, 5379 Steinsland
Gnr. 15, bnr. 96, 168(tomt) og 140(tomt) i Sund kommune.

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger nydelig til ved sjøen på Forland i Sund kommune. Flott skjærgård i område med gode dykke-, fiske- og bademuligheter. Boligen er omringet av naturskjønne omgivelser, med pent opparbeidet uteareal med gode solforhold. Fra boligen er det er kort avstand til Stranda barneskole og Sund ungdomsskole med tilhørende ballbaner og svømmebasseng samt til barnehage. Det er videre kort avstand til dagligvarebutikk med postfunksjon samt til offentlig kommunikasjon, i tillegg er det nærhet til fine turterreng på oppmerkete turløyper. Til Sund senterområde med sine fasiliteter bruker man ca 10 minutter med bil. Til Sartor storsenter bruker man ca 25 minutter med bil og til Bergen sentrum bruker man ca 40 minutter med bil.

Veibeskrivelse

Fra Bergen følger man i retning Sund. Følg veien videre til Steinsland. Ta av til høyre etter skole, like ved dagligvarebutikk. Følg veien utover. Boligen ligger på høyre side av veien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt på visningsdagen. 

Barnehager og skoler

Se vedlagte nabolagsprofil.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 121 kvm
Totalt bruksareal: 110 kvm
Totalt primærrom: 110 kvm

Bruksareal:
Leilighet 1.etasje  110 kvm

Primærrom:
Leilighet 1.etasje : 
1. etasje 110 kvm: Stue (41,8 m²), spisestue (17,5 m²), kjøkken (17,5 m²), soverom 1 (6,8 m²), soverom 2 (6,0 m²), gang/utgang bakside (3,1 m²), mellom-/trappegang (2,4 m²), entré (3,2 m²) og bad (8,2 m²). 3,5 m² går bort som areal av innvendige vegger.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert  08.04.2019 utført av Johnsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 1.587 kvm (som boligen står på), 1071 kvm (ubebygget) samt 1165 (ubebygget) - dette gir totalt 3823 kvm. Dette inkluderer 2 tilleggstomt på bnr. 168 og 140 som ikke er bybygget. En evt søkeprosess/godkjennelse av oppføring av boliger på disse parsellene vil stå for kjøpers regning og risiko.

Parkering

Parkering i oppkjørsel. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. 

Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 24.07.1996. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Flott enebolig beliggende i naturskjønne omgivelser med nydelig sjøutsikt og gode solforhold.  Boligen fremstår som godt vedlikeholdt og med god standard på innredning og utstyr, samt en praktisk planløsning med alt på ett plan. 
Romslig og luftig stue med inndeling for både spisestue og sofagruppe, her er det utgang til en stor og solrik terrasse med gode solforhold og nydelig sjøutsikt.  Ildsted i stue som gir en effektiv oppvarming på kalde dager. Store vindusflater gir også meget gode lys og utsiktsforhold i boligen. 
Moderne og stilfull kjøkkeninnredning med profilerte lyse fronter, laminat benkeplate og nedfelt vask. Integrert induksjonsplatetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, og kjøle og fryseskap. 
Boligen har to store og luftige soverom med gode lagringsmuligheter. 
Av kvaliteter kan det nevnes helfliset baderom, ellers parkett på øvrige gulv. En kombinasjon av slette vegger og strukturtapet i lyse fargevalg. Slette himlinger og panel i skråhimlinger. 

Parkering i oppkjørsel og tilhørende tomt. 

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Ildsted i stue og varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 7335-1, tinglyst 16.11.1971, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse. Denne omhandler lov til å bygge nærmere grensen. 

Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til kommuneplan Sund kommune datert 04.10.2011.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.  

Oppdragets KR-kode

KR7918117

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.621,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2016 var kr 496.026,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 1.785.693,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2016.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.178.722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Detaljbilde
Detaljbilde kjøkken
Ildsted i stue gir en effektiv oppvarming av boligen på kalde dager
Se alle bilder i galleriet
Håkonsundsvegen 55

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger.  Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. 
 
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 2% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 5.000,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Fotopakke: kr 6.400,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Roger Glesnes
Megler

Roger Glesnes

Telefon 55 61 00 03

Lurer du på noe

Roger svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...