Solgt: 2 860 000 kr
Karihaugen

Harald Sohlbergs vei 16

Prisantydning

2 200 000 kr

Fellesgjeld: 237 747 krOmkostninger: 8 719 krTotalpris: 2 446 466 kr
Byggeår
1971
Soverom
2
Areal (P-ROM)
72 m²
Type / Eierform
Andelsleilighet / Andelsleilighet
Fasiliteter
Garasje Veranda
Fellesutgifter
3 569 kr

Stor og lys 3-R med mye potensial - Garasjeplass - Oppussingsobjekt - Innglasset balkong - Attraktivt område!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til en 3-roms andelsleilighet med mye potensial! Her er et oppussingsobjekt av god størrelse, og med en romslig, innglasset balkong. Balkongen fungerer fint som en forlengelse av stuen på fine dager. Boligen består for øvrig av en stor stue og spisestue, separat kjøkken, to soverom, bad og separat WC samt en entré. Medfølgende boligen er en garasjeplass og to eksterne boder.

Harald Sohlbergs vei 16 er beliggende i et svært attraktivt, barnevennlig og sentralt område på Ellingsrud/Karihaugen. Her er det nærhet til flotte Østmarka, alt av forretningstilbud med blant annet kort vei til Metro og Triaden kjøpesenter på Lørenskog, samt matforretninger i gangavstand og god offentlig kommunikasjon.

Eiendommen

Harald Sohlbergs vei 16, 1064 Oslo
Gnr. 109, bnr. 14, i Oslo kommune.
Leil.nr. 11, andelsnr. 4,
Karihaugen Borettslag, org.nr. 948617196

Områdebeskrivelse

Svært attraktiv, barnevennlig og sentral beliggenhet på Ellingsrud/Karihaugen med nærhet til flotte Østmarka. Marka byr på gode turmuligheter året rundt med preparert lysløyper og gang/sykkelsti med kort vei inn til populære Mariholtet. Her finnes markastue med godt utvalg av mat og drikke og de holder åpent alle dager unntatt mandag. Herfra kommer man også videre mot Enebakk, Skullerud og Lutvann.

Alt av forretningstilbud i nærheten med blant annet kort vei til Metro og Triaden kjøpesenter på Lørenskog, samt matforretninger i gangavstand fra boligen som blant annet søndagsåpen Joker Ellingsrudåsen (100 meter fra leiligheten), Kiwi (500 meter fra leiligheten) ved Ellingsrud senter og Rema 1000 Ellingsrud.

I Karihaugveien rett nedenfor borettslaget finnes bussholdeplass for buss nr. 25 mellom Lørenskog og Majorstua, samt buss nr. 100 og 110 mellom Oslo Bussterminal og Skedsmokorset/Lillestrøm. T-bane og flere bussforbindelser fra Ellingsrudåsen t-banestasjon.

Ellingsrudåsen skole er i umiddelbar gangavstand, og Karihaugen og Lia barnehage, samt Munkebekken idrettsbarnehage kan nevnes av nærliggende barnehager.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Harald Sohlbergs vei sogner pt til Ellingsrudåsen skole. Skolegrensene er veiledende og revideres av Utdanningsetaten hver høst. Foresatte vil få plass til sitt/sine barn ved skolen de tilhører i henhold til skolegrensene, eller ved den nærmeste skolen med ledig plass. Foresatte kan også søke sitt/sine barn over til en annen skole. 

Se vedlagt nabolagsprofil for oversikt over nærmeste skole- og barnehagetilbud. Dersom dette er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 90 kvm
Totalt bruksareal: 81 kvm
Totalt primærrom: 72 kvm

Primærrom:
Gang, bad, kjøkken, stue, to soverom og wc: 72 kvm

Sekundærrom:
Innglasset balkong: 9 kvm

I tillegg disponerer boligen to boder. Den ene er i 1. etasje og måler ca 1,5 kvm. Den andre er en kjellerbode på ca 7 kvm.

Vedlagt plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.02.2019 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 19.489 kvm som tilhører borettslaget. Borettslaget har flotte uteområder og grøntarealer med flere lekeplasser og sittegrupper. Borettslaget har tidligere vunnet pris for sine flotte uteomgivelser.

Parkering

Det medfølger garasjeplass i felles lukket anlegg. Karihaugen borettslag har også parkering på taket av garasjehusene i LK 2 og HS11, til disposisjon for gjester. Det er innført betaling for parkering ved disse plassene. Det er også satt opp parkeringsautomater, med en gitt gratis parkeringstid mot å trekke billett.

For øvrig gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i bærende betongkonstruksjoner. Teglforblendet fasade. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Noen punkt er vurdert til TG2:

- Innvendige dører, grunnet alder.
- Kjøkkeninnredning, grunnet alder.
- Bad og wc grunnet stand på flisene, samt alder og usikre løsninger når det kommer til oppbygging/membran etc.
- Panelovner, grunnet alder.

I følge eier er det observert sølvkre på WC, men dette er ikke observert de siste 5 årene. 

Utover dette er øvrige punkt vurdert til TG1.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.06.1975.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Velkommen til en 3-roms andelsleilighet med mye potensial! Her er et oppussingsobjekt av god størrelse, og med en romslig, innglasset balkong. Balkongen fungerer fint som en forlengelse av stuen på fine dager. Boligen består for øvrig av en stor stue og spisestue, separat kjøkken, to soverom, bad og separat WC samt en entré. Medfølgende boligen er en garasjeplass og to eksterne boder.

Harald Sohlbergs vei 16 er beliggende i et svært attraktivt, barnevennlig og sentralt område på Ellingsrud/Karihaugen. Her er det nærhet til flotte Østmarka, alt av forretningstilbud med blant annet kort vei til Metro og Triaden kjøpesenter på Lørenskog, samt matforretninger i gangavstand og god offentlig kommunikasjon.

Nærmere innhold:

Entré:
Romslig entre med praktiske skapløsninger og god plass til klesavheng og skotøy for øvrig. Fra entréen er videre inngang til bad, separat WC og stuen.

Stue:
Lys og stor stue med god plass til det en måtte ønske av stuemøblement! Her er det mange innredningsmuligheter. God takhøyde gir en lys og luftig atmosfære sammen med de store vindusflatene. Fra stuen er videre utgang til en romslig og innglasset balkong. Denne måler hele 8,5 kvm, og vender ut mot nordvest og fellesområder. Innglassingen gjør at balkongen fungerer som en vinterhage vinterstid, og som en flott forlengelse av stuen sommerstid. I direkte tilknytning til stuen er også boligens spisestue, som fint kan innredes med et større spisebord og tilhørende stoler, samt oppbevaringsmøblement. Også her er en stor vindusflate, som gir godt med naturlig lys. Fra stuen er også inngang til det ene av boligens to soverom, mens det andre har inngang fra spisestuedelen av rommet. I direkte tilknytning til spisestuen er det separate kjøkkenet.

Kjøkken:
Boligen har separat kjøkken. Kjøkkeninnredningen har glatte, malte fronter og laminat kjøkkenbenk. Oppvaskkum med ett greps blandebatteri. Det er nisje til komfyr, samt plass til frittstående kjøleskap. Varmtvannsbereder er lokalisert i benkeskapet. Denne er fra Oso, med produksjonsår 2002. På kjøkkenets ene kortvegg er en stor vindusflate med åpent utsyn. På den andre kortveggen er inngang til baderommet. Badet har også tilgang fra entréen.

Bad:
Badet har fliser på gulv og delvis fliser på veggflatene. Utover flisene ble øvrig veggflate malt i 2013. Rommet er innredet med dusjkabinett- også dette fra 2013, samt en servant og et tørkeskap. Sluket under dusjkabinettet antas å være fra byggeår. Badet har inngang både fra entréen og kjøkkenet.

Separat WC:
Med inngang fra entréen, har boligen separat WC ved siden av badet. Veggflatene ble malt av eier i 2013. Her er det innredet med gulvstående toalett, samt en servant med ettgreps blandebatteri. Fliser på gulv. Det har tidligere vært observert det som antas å være sølvkre, men det er fem år siden sist.

Soverom:
Den første av boligens to soverom har inngang fra spisestuen. Rommet er av god størrelse, med stor vindusflate og mye potensial. Rommet fungerer naturligvis også som en forlengelse av spisestuen, som for eksempel kontor, tv-stue eller bibliotek.

Soverom:
Boligens andre soverom har inngang fra stuen, og er i likhet med det første av god størrelse, med en stor vindusflate og mye potensial. Her er en stor, plassbygget skapløsning for oppbevaring. Rommet kan naturligvis også innredes til andre formål enn soverom.

Oppvarming

Boligen varmes opp via elektriske panelovner. Det er varmeskap på badet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Karihaugen Borettslag.
- Borettslaget består av 543 leiligheter.
- Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00.
- Forsikret hos: W.R.BERKLEY INS.NORWAY NU - polisenummer 101027.16.
- Dugnad må påregnes.
- Det er tillatt med én hund eller katt, se forøvrig husordensreglene for info. 
- Borettslaget har fellesvaskeri.
- Energiavregning: Mot slutten av 2017 ble det montert individuelle målere for å erstatte fellesmålingen.
- Boligselskapets hjemmeside: www.karihaugen.no
   
Foretatt påkostninger de senere år: 
2018 - Startet etablering av nedgravde avfallsbrønner
2018 - Callinganlegg, ferdigstilt i 2018
2017 - Gatebelysning LED-lys, ferdigstilt 2017
2016 - Startet fasaderehabilitering
2012 - Utvidelse av garasje, ferdigstilt 2013
2009 - Rehabilitering av garasjeanlegg, ferdigstilt 2011
2002 - Rehabilitert alle innstøpte avløpsledninger, ferdigstilt 2005
2000 - Alle heisene i borettslaget ble byttet, ferdigstilt 2001

Planlagte påkostninger:
- Rehabilitering av fasader: Ekstraordinær generalforsamling vedtok 14. mars 2016 rehabilitering med låneopptak opp til 100 mill. Pr februar 2019 er ca 75% av lånerammen tatt opp.  Arbeidene på fasader og tak startet opp sommer 2016. Litt avhengig av skadeomfang som avdekkes, vil arbeidet trolig gå over to år. Lånet tas ut og fordeles fortløpende på andelseierne i prosjektperioden. I forbindelse med behandling av sak på generalforsamling estimerte styret følgende økning av fellesgjeld og felleskostnader: 3 roms vil få økt fellesgjelden med kr183.000,-. 

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Forhåndsavklaring sendt OBOS, dette sikrer raskere avklaring av forkjøpsretten. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av andel fellesgjeld.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst én servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet en bestemmelse om vann/kloakkledning med bestemmelse om adkomstrett.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-1595 datert 07.08.1969 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 11.11.1969.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

2458574

Oppdragets KR-kode

KR37.1922

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.569,- pr. mnd. og inkluderer: internett, trappevask, garasjerehabilitering, felleskostnader, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, m.m.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Det er pr 08.02.19 ingen vedtatte endringer, men det opplyses i brev fra forretningsfører om at det trolig blir en økning på ca 10-15% i løpet av 2019-2020 fordelt over flere mindre økninger. Dette er både knyttet til rehabilitering og andre faste driftskostnader. I den forventede økningen er også endringer knyttet til utløp av den avdragsfri perioden på to av borettslagets lån, medregnet.

Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 3.119,-
Garasje rehab.: kr 140,-
Trappevask: kr 110,-
Internett: kr 200,-

Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

To av borettslagets lån er pt. avdragsfri, til og med 01.04.2022 og 01.02.2023. Frem til utløp av disse betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med kr 147,- etter utløp i 2022, og med kr 359,- etter utløp i 2023. Etter dette vil felleskostnadene utgjøre kr 4.075,- pr. mnd., forutsatt uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå. Denne økningen er dog medregnet i nevnt forventet økning av felleskostnadene på 10-15% i løpet av 2019-2020.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.000,- pr år.
Boligen er tilknyttet EKN som leverandør av kabel-tv.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 885.125,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.186.450,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 27.566,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 237.747,- pr. 01.02.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 139.302.448,- pr. 08.02.2019 og lånevilkårene er:

HANBAN-83987175764
Andel av saldo: kr 25.000.000,-
Rentebetingelser: Flytende, 1,95% (pr 08.02.19)
Restløpetid: 13 år og 1 mnd.
Kapitalkostnad: kr 69,-
Avdragsfrihet: Ja, til og med 01.02.23

HANDEL-83987178895
Andel av saldo: kr 24.934.222,-
Rentebetingelser: Flytende, 1,95% (pr 08.02.19)
Restløpetid: 24 år og 8 mnd.
Kapitalkostnad: kr 182,-
Avdragsfrihet: Nei

2HAND4-83987162662
Andel av saldo: kr 64.368.226,-
Rentebetingelser: Flytende, 1,95% (pr 08.02.19)
Restløpetid: 17 år og 3 mnd.
Kapitalkostnad: kr 626,-
Avdragsfrihet: Nei

2HAND5-83987169446
Andel av saldo: kr 25.000.000,-
Rentebetingelser: Flytende, 1,95% (pr 08.02.19)
Restløpetid: 23 år og 1 mnd.
Kapitalkostnad: kr 69,-
Avdragsfrihet: Ja, til og med 01.04.22

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.446.466,-. Av dette beløpet utgjør kr 237.747,-  andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Lys og stor stue full av potensiale
Stuen har flere møbeleringsmuligheter
Leiligheten ligger meget usjenert til
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Harald Sohlbergs vei 16 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 87 lokalkjente. Nabolaget tilhører Ellingsrudåsen skole skolekrets.

Transport

Transport

Karihaugenwalk
6 min
Ellingsrudåsenwalk
6 min
Lørenskog stasjondrive
6 min
Skoler

Skoler

Ellingsrudåsen skole (1-7 ...walk
1 min
Ellingsrud skole (8-10 kl....walk
10 min
Bakås skole (1-7 kl.)walk
12 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Joker Ellingsrudåsenwalk
2 min
Narvesen Ellingsrudåsen t-...walk
8 min
Kiwi Ellingsrudwalk
9 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Harald Sohlbergs vei 16
A
A
A
A
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.
minusVis mindre
Emir Resulbegovic
Eiendomsmeglerfullmektig

Emir Resulbegovic

Telefon 21 00 72 06
Mobil 473 97 811

Lurer du på noe

Emir svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...