Solgt: 1 570 000 kr
BORGESTAD

Haugsjordet 27 D

Prisantydning

1 590 000 kr

Fellesgjeld: 240 000 krOmkostninger: 0 krTotalpris: 1 830 000 kr
Etasje
2
Byggeår
1996
Soverom
3
Areal (P-ROM)
89 m²
Type / Eierform
Andelsleilighet / Andelsleilighet
Fasiliteter
Garasje Veranda
Fellesutgifter
6 400 kr

Romslig og innbydende leilighet med 3 soverom. Solrike uteplasser og det medfølger egen garasje med aut. portåpner!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

En romslig og svært lettstelt leilighet for deg som er lei av snømåking og plenklipping! Her er det egen inngang og utvendig overbygget trapperom, og følgelig har man ikke noe "blokk-følelse".

 • Kort fortalt;
 • 3 soverom oppusset i lyse og fine farger.
 • 2 solrike uteplasser; både morgen- og ettermiddags-/kveldssol.
 • Egen garasje med aut. portåpner.
 • Nyere (1996) og godt isolert bygg - både mtp. støy og varmetap
 • Felleskostnader inkl. både kommunale avgifter, forsikring, internett, kabel tv, snømåking mm. Kun strøm som betales i tillegg (lave kostnader).
 • Lite og veldrevet borettslag med kun 8 leiligheter, og godt bomiljø.
 • Kort gange til dagligvareforretning (MENY Nakken)
 • Lave kjøpsomkostninger (ingen dok.avgift til staten)

Eiendommen

Haugsjordet 27 D, 3712 Skien
Gnr. 70, bnr. 133, fnr. i Skien kommune.
Andelsnr. 4766 i Haugsjordet Borettslag, org.nr. 976 658 914

Områdebeskrivelse

Eiendommen har en meget attraktiv beliggenhet på Borgestad. Vestvendt veranda med særdeles gode solforhold ettermiddag og kveld, og i tillegg har leiligheten en usjenert og fin uteplass ved inngangspartiet med morgensol. I nærområdet ligger dagligvarebutikker som Meny Borgestad og Coop Ekstra Borgeåsen, samt bl.a. blomsterforretning, frisør etc. Kort avstand til idrettsanlegg på Borg og det er mange og fine turmuligheter i området. Det er gode bussforbindelser, og kort gange til bussholdeplass. Boligen ligger omtrent midt mellom Porsgrunn sentrum og Skien sentrum. Fin gangavstand til Buer barneskole og Menstad ungdomsskole, og det er flere barnehager i området. For de eldre i omrdået er det kun noen minutters gange til Haugsåsen Kultur- og Aktivitetssenter med mange tilbud.

Barnehager og skoler

Buer barneskole og Menstad ungdomsskole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 100 kvm
Totalt bruksareal: 94 kvm
Totalt primærrom: 89 kvm

Primærrom 89 kvm:
Gang, bad, 3 soverom, kjøkken og stue.

Sekundærrom:
Praktisk bod: 5 kvm

I tillegg disponerer boligen utvendig bod og garasje med aut. portåpner.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.09.2018 utført av Takstingeniør Øyvind Eriksen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.849 kvm som tilhører borettslaget og med pent opparbeidet fellesområder. 

Parkering

Det medfølger egen garasjeplass med aut. portåpner. Ellers noe gjesteparkering på borettslagets tomt. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei, og eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i tre. Firemannsbolig oppført i 2 etasjer samt loft. Støpt plate på mark, og oppført i bindingsverk med liggende kledning. Tak er tekket med taktstein. 

Det er utarbeidet våtromsrapport fra takstmann, og denne følger vedlagt i salgsoppgaven sammen med selgers egenerklæring. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.07.1997. Denne kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Romslig leilighet som er nyoppusset i lyse og tidsriktig farger, og boligen har en svært god planløsning. Her er det 3 gode soverom, samt lys og romslig hjørnestue med god lysinngang og utgang til vestvendt og solrik veranda. Det er kjøkken med spiseplass og hvit profilert innredning med god skap- og benkeplass. Innenfor kjøkkenet er det praktisk bod, og her er det plass for f.eks. fryser etc. 

Bad med dusjkabinett, toalett og innredning med speil og god oppbevaringsplass. På badet er det varmekabler og det er opplegg for vaskemaskin. 

Soverommene har god størrelse og er malt i lyse og fine farger. 

God oppbevaringsplass i leiligheten. I tillegg til nevnte innvendige bod, så er det også god lagringsplass på loftet (montert loftsluke med nedfellbar trapp). Det medfølger egen garasjeplass samt meget praktisk utvendig sportsbod (sykler, vinter-/sommerdekk, ved etc.). 

Oppvarming

Elektrisk oppvarming ved panelovner og varmekabler på bad. Det er pipeløp i stuen, og mulighet for montere vedovn. Dette må avklares med feiervesen før montering. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Haugsjordet Borettslag.

Borettslaget består av 8 leiligheter.

Forretningsfører er Skien Boligbyggelag, tlf. 35 50 45 00.

Dugnad må påregnes i borettslaget.

Dyrehold er ikke tillatt uten samtykke fra styret

Foretatt påkostninger de senere år: 
- Begge ventilasjonsanleggene i dette bygget ble vedlikeholdt våren 2018, og de tre felles ventilasjonsanleggene ble renset august 2017.

Planlagte påkostninger: 
- Det er planer om å male fasadene mot gata, og det er planlagt utbedring av veranda (rekkverk). Ikke vedtatt om dette vil påvirke fellesgjeld og/eller husleie.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte. 

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er ingen tinglyste servitutter/avtaler/rettigheter på eiendommen. 

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan er avsatt til boligformål. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Leiligheten er ledig for snarlig overtagelse hvis ønskelig. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. Etter nærmere avtale.

Oppdragets KR-kode

KR26.194

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 6.400,- pr. mnd. og inkluderer kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring på bygget, tv-signaler og internett fra Viken Fiber (Altibox), utvendig vedlikehold mm. 

Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr. 341,- 
Avdrag kr. 2.358,- 
Driftsutgifter kr. 3.701,- 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 16.700,- kWh pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 562.860,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.026.296,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 17.000,- 
Andel fellesgjeld er kr 240.000,- 

Total fellesgjeld for boligselskapet er 1.924.000,- pr. 18.09.18 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: Fastrente 1,64% p.a. (bundet rente til 01.07.2020)
Lånets løpetid: Siste termin 30.06.2027

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget kr. 500,- pr. andelseier hvis ikke medlem.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 1.831.032,- Av dette beløpet utgjør kr 240.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 2D
Plantegning 3D
Lys og fin stue
Stue
Stuen er romslig og har god plass til både salong og spisestue
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Haugsjordet 27 D er spesielt anbefalt for etablerere og familier med barn. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 30 lokalkjente. Nabolaget tilhører Buer skolekrets.

Transport

Transport

Haugsåsenwalk
2 min
Porsgrunn stasjondrive
7 min
Sandefjord lufthavn Torpdrive
42 min
Skoler

Skoler

Menstad ungdomsskole (8-10...walk
6 min
Buer skole (1-7 kl.)walk
9 min
Bølehøgda skole (1-7 kl.)walk
21 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Mix Kiosken Borgestadwalk
3 min
Meny Borgestadwalk
3 min
Meny Borgestadwalk
3 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Haugsjordet 27 D
A
A
A
B
C
C
C
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: Kr 30.000,- 
Grunnhonorar: kr 5.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
Markedspakke: kr. 19.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Morten Saubrekka
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Morten Saubrekka

Telefon 35 90 45 52

Lurer du på noe

Morten svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...