Solgt: 4 700 000 kr
Grünerløkka

Helgesens gate 42 F

Prisantydning

4 900 000 kr

Omkostninger: 5 132 krTotalpris: 4 905 132 kr
Etasje
2
Byggeår
1884
Soverom
2
Areal (P-ROM)
68 m²
Type / Eierform
Andelsleilighet / Andelsleilighet
Fasiliteter
Heis
Fellesutgifter
6 112 kr

Nyere og strøken 3-roms fabrikkleilighet i 2. etg. med god standard. Stort og lekkert bad. Ingen dok.avgift.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Helgesens gate 42 F!

Dette er en super leilighet for deg som setter pris på å bo sentralt og rolig.
Lekker og romslig 3-roms fabrikkleilighet med god standard, store vindusflater og en generøs takhøyde.
Boligen har veldimensjonerte rom og inneholder stue/kjøkken, 2 soverom, innvendig bod, bad og entré.

Her finner du mange fine kvaliteter som bør oppleves!

Kort oppsummert:
- Fabrikkleilighet, ny i 2014
- Lekkert og romslig bad med eget vindu
- Generøs takhøyde på ca. 2,70 m
- Vannbåren gulvvarme i leiligheten
- Balansert ventilasjonsanlegg
- Spesialtipassede persienner
- Innvendig bod på 4 kvm
- Romslig bod i kjeller
- Akonto og bredbånd
- Supersentralt med gangavstand til de fleste
bydeler i sentrum
- Ingen dokumentavgift
- Ingen forkjøpsrett

Eiendommen

Helgesens gate 42 F, 0553 Oslo
Gnr. 227, bnr. 400 i Oslo kommune.
Andelsnr. 11 i Teglverksgata 2 BRL, org.nr. 912 230 465

Områdebeskrivelse

Boligen ligger i et meget sentralt og attraktivt boområde med kort gangavstand til Grünerløkkas spennende butikker og servicetilbud. Få minutters gange til hjertet av Grünerløkka, her finner du Løkkas mest attraktive spise- og utesteder, som Villa Paradiso, The Nighthawk Diner, Fru Hagen, Aku Aku og Parkteateret for å nevne noen få.

Matvarer i umiddelbar nærhet, med Kiwi-forretning rett over gata. For øvrig finnes det flere matbutikker i området, som for eksempel Meny i Ringnes Park. Her finner du også Ringen kino, Sats og andre div. servicetilbud.

På Løkka er det fantastiske muligheter for å kunne bryne seg på småbutikk-shopping: Frisører, optiker, apotek, vinmonopol, klær, sko, blomsterbutikk, jernvare, skinnmaker, renseri etc. Alt du trenger innen gangavstand!

Cirka 10-15 minutters gange til det svært populære Vulkan-området, med Mathallen og en rekke nyere spise- og utelivssteder.

Gode rekreasjonsmuligheter med Sofienbergparken like i nærheten. Kort vei til Tøyenparken, Botanisk hage, samt turstier langs Akerselva som tar deg til Maridalen i nord, og Bjørvika i sør.

Gangavstand til Birkelunden park, her arrangeres det søndagsmarked nesten hver søndag i året. Det selges hovedsakelig brukte ting fra 40-tallet og fram til vår tid, og noe fra mellomkrigsårene. Den perfekte destinasjonen for en trivelig søndagstur!

Sofienberg minigjenbruksstasjon ligger i umiddelbar nærhet, her er det mulig å effektivt kvitte seg med bla farlig avfall, tekstiler/ klær, metall og små elektriske apparater til ombruk.

Svært sentralt i forhold til offentlig kommunikasjon. Trikk (17) og buss (31 og 32) med stoppested Sofienberg like i nærheten. Trikk 11, 12, 13 har stoppested på Olaf Ryes plass. Flybuss i Københavngata og T-bane på Carl Berners plass. Sjekk ruter.no for nærmere informasjon.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 83 kvm
Totalt bruksareal: 72 kvm
Totalt primærrom: 68 kvm

Bruksareal:
2. etasje, 72 kvm: Bad, stue/kjøkken, gang, entré, innvendig bod og 2 soverom

Primærareal: 
2. etasje, 68 kvm: Bad, stue/kjøkken, gang, entré og 2 soverom

Sekundærrom:
2. etasje, 4 kvm: Innvendig bod

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 5 kvm. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.02.2019  utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Festet tomt på 1.640 kvm. 
Festeavgiften for Teglverksgata 2 brl var  kr 572.898,- for 2018. 
Festeavgiften ble sist regulert i 2018, og denne kan reguleres hvert år iht konsumprisindeksen.
Festeavtalen utløper 01.11.2096

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler. 

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur. Leiligheten ligger i 2. etasje i et bygg på 2 etasjer pluss kjeller og loft. Antatt fundamentert på komprimerte / faste masser. Dreneringen til bygget er ukjent for takstmann. Det var ingen synlig dreneringsplater mot grunnmur på befaringsdagen. Yttervegger i hulmurskonstruksjon av teglstein. Frittbærende dekker / etasjeskiller i tre. Saltakskonstruksjon antatt tekket med plater. Snødekt på befaringsdagen. Trapper og repo i oppgang i støpejern. Det er heis i bygget.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder manglende drenering eller annen form for lekkasjesikring i toalettkassen/sisternekassen.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Renovert/oppusset

2014

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 23.12.2014. 
Tiltakshaver må sende inn anmodning om ferdigattest da heis har blitt ferdigstilt i etterkant av brukstillatelsen ble gitt. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak søkt om før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Meget lekker 3-roms andelsleilighet i byggets 2. etasje med en velutnyttet planløsning. Skjermet og barnevennlig beliggenhet, men allikevel kort vei til parker og yrende byliv. Bygget ble renovert/bruksendret fra fabrikk til bolig i 2014, er pent brukt og holder følgelig en høy standard. Boligen inneholder stue/kjøkken, 2 soverom, entré, gang, baderom og innvendig bod på ca 4 kvm. 

Nærmere innhold:

Entré/gang:
Lys og praktisk entré med fine overflater. Fra entréen er det direkte tilgang til leilighetens øvrige rom, dette understøtter leilighetens meget gode planløsning.

Stue:
Leiligheten har en pen og god stue i åpen løsning mot kjøkkenet. Her er det plass for sofagruppe med tilhørende møblement og tv-seksjon. Rommet har store vindusflater som sørger for at det kommer mye naturlig lys inn i boligen. Spesialtilpassede persienner med god solskjerming og høy funksjonalitet 
Lys og stilsikker eikeparkett på gulv.

Kjøkken:
Lekkert og påkostet kjøkken - her er det svært god benk- og skapplass. Den åpne kjøkkenløsningen gir god kommunikasjon med stuen og det er god albueplass. 3 store vindusflater, kombinert med en takhøyde på hele 2,7 m sørger for rikelig med innlipp av naturlig lys og gir en veldig god romfølelse.

Kjøkkeninnredningen er elegant med lysegrå fronter, laminert benkeplate, stålkum og ett-greps blandebatteri, samt ventilator med avtrekk. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, komfyr og platetopp, samt kjøl/frys.

Baderom:
Stor og flott flislagt bad med vannbåren gulvvarme og spotter i himling. Badet har dusjplass med dusjvegg i herdet glass, servant nedfelt i benk med skap under og vegghengt wc. Speil med overlys og moderne skapinnredning på vegg. Opplegg for vaskemaskin. 

Soverom I:
Hovedsoverommet har god størrelse og rikelig med plass til dobbeltseng, nattbord og kommode. Praktisk og flott medfølgende garderobeskap montert. Soverommet vender ut mot stille og rolig gate. Lys og stilsikker eikeparkett på gulv og malte vegg- og himlingsflater. 

Soverom II: 
Dette soverommet har også fin størrelse hvor det i dag blir brukt som en ekstra spisestue med god plass til gjester. Lys og stilsikker eikeparkett på gulv.
Fra dette rommet er det adkomst til leilighetens innvendige bod/walk-in closet på ca. 4 kvm. Veldig gode lagringsmuligheter i hyllene. 

Diverse:
- Generøs takhøyde på ca. 2,70 m
- Vannbåren gulvvarme i leiligheten
- Balansert ventilasjonsanlegg
- Innvendig bod på 4 kvm
- Romslig bod i kjeller
- Sikringsskap med automatsikringer
- Porttelefon

Oppvarming

Leiligheten blir varmet opp av fjernvarme, vannbåren varme i gulv. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Teglverksgata 2 BRL.
Borettslaget består av 17 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for øvrige beboere. 

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 12681, tinglyst 06.03.2001, type heftelse: Festekontrakt, vilkår.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om brannvegg/dør, dispensasjon fra bygningsloven vedr. skur samt bestemmelse om bruksendring.

Servituttene vil følge eiendommen.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde for bevaring i henhold til reguleringsplan S-4428 datert 04.03.2009 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen står på Byantikvarens gule liste.

I Karlstadgata 10 B foreligger det rammetillatelse for bruksendring fra kontor til fire boliger med takterrasse(indre bygård).

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR42.1919

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 6.112,- pr. mnd. og inkluderer: akonto for brensel, bredbånd(Get), kommunale avgifter, revisjon, forsikring, festeavgift.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2018.

Herav:
Fjernvarme 653,-
Felleskostnader 4.010,-
Felleskostnader likt 1.260,-
Get 189,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.250,- pr. år. / 2.171 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 189 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.178.335,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.242.006,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 40.982,- pr. 31.12.2018 
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 05.02.19 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.901.032,- 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planskisse
En lekker hjørneleilighet som ble bygget om fra fabrikk til bolig i 2014
Hele 2,70m under taket og store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lys
God plass i hjørnet til sofagruppe og naturlig plass til TV-seksjon
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Helgesens gate 42 F er spesielt anbefalt for enslige og studenter. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 143 lokalkjente. Nabolaget tilhører Grunerløkka skole skolekrets.

Transport

Transport

Olaf Ryes plasswalk
5 min
Sofienbergwalk
6 min
Carl Berners plass T-banes...walk
13 min
Skoler

Skoler

Grünerløkka skole (1-7 kl....walk
5 min
Sofienberg ungdomsskole (8...walk
6 min
Foss videregående skolewalk
10 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Mix Pedersen & Co Kioskwalk
2 min
Kiwi Rodeløkkawalk
2 min
7-Eleven Thorvald Meyers g...walk
4 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Helgesens gate 42 F
A
A
A
A
B
B
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F
G
G
G
G
G
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel.  Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,85% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 15.000,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Tom Martinsen
Eiendomsmegler

Tom Martinsen

Telefon 23 12 20 59

Lurer du på noe

Tom svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...