Sofiemyr

Jonas Lies vei 7 B

Prisantydning

4 450 000 kr

Omkostninger: 118 222 krTotalpris: 4 568 222 kr
Byggeår
1966
Soverom
3
Areal (P-ROM)
120 m²
Tomteareal
6444 m²
Type / Eierform
Rekkehus / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje Veranda
Fellesutgifter
1 950 kr

Lyst og romslig rekkehus på 2 plan med nytt kjøkken. Terrasse og hage. Attraktivt bomiljø hvor barna kan gå til "alt"

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Lyst og romslig rekkehus med fine uteplasser. Hage på begge sider av boligen og stor terrasse på 44 kvm.

Boligen: 
Fin planløsning på 2 plan. Luftig oppholdsone med stue og kjøkken i 2. etasje. Stor stue med peis og delvis åpen kjøkkenløsning. Gjennomgående lys mellom rommene. Ny kjøkkeninnredning fra Epoq med integrerte hvitevarer.  Hovedsoverom ligger i 1. etasje, mens øvrige soverom samt innredet rom ligger i 1. etasje. Innredet rom er ikke byggemeldt til kommunen. Bad, separat wc og eget vaskerom.

Beliggenhet: 
Boligen ligger sentralt og attraktiv område. Det er meget barnevennlig bomiljø hvor barna kan gå til det meste av hva som foregår i hverdagen. Gangavstand til barnehage, skole i alle trinn, idretthall, kollektivt og butikk. Kort avstand til marka med merkede turløyper.

Eiendommen

Jonas Lies vei 7 B, 1412 Sofiemyr
Gnr. 49, bnr. 368, snr. 14 i Oppegård kommune.

Områdebeskrivelse

Flott beliggende rekkehus i meget populært boområde på Sofiemyr.

Idrettshall:
Rett ved Sofiemyr idretts- og svømmehall og umiddelbar nærhet til idrettspark med gress- og kunstgressbaner, samt store friområder for lek og aktiviteter.

Kommunikasjon:
Det er kort gangavstand til bussholdeplass med hyppige avganger til Oslo sentrum, hvor det også er ekspressbuss til byen på morgenen, og ekspressbuss hjem fra byen på ettermiddagen. Ca 20 minutter med bil til Oslo sentrum uten trafikk.
Sykkelavstand til Kolbotn togstasjon med direkte tog til Oslo som tar omkring 13 minutter. 

Marka og fritidstilbud: 
Kort vei til marka med flotte turmuligheter sommer som vinter. Lysløype til Greverud Golfbane preparert av Skiforeningen, ellers løyper og turstier til Grønliåsen, Åsland, Stallerud og Sterkerud. I nærområdet finner en Ingierkollen slalombakke, 18 hulls golfbane på Oppegård og ulike treningssentre. Kort kjøre-/sykkelavstand til Oslofjorden med badeplasser på Hvervenbukta og Ingierstrand.

Butikker:
Gangavstand til Sofiemyr nærsenter med Rema 1000, ulike forretninger og servicetilbud. I nærområdet ligger og hagesenter, Biltema og stor Coop Extra matbutikk. 

Kolbotn sentrum:
Kort sykkelavstand til Kolbotn sentrum. Her man alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg med ca 60 forretninger, cafeer og restauranter. I Kolben kulturhus er det bla. kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus. Her går også direkte tog til Oslo (omkring 13 min.). Med bil tar det omkring 20 minutter til Oslo sentrum.

Se forøvrig nyttige linker med informasjon om Oppegård kommune.
www.oppegard.kommune.no | www.kolben.no | www.kolbotntorg.no | www.kolbotnil.no

Veibeskrivelse

Fra E6 ta av mot Kolbotn. Følg høyre gjennom de to neste rundkjøringene inn på Sønsterudveien. Ta deretter 3.avkjøring til venstre inn på Holbergsvei. Følg skilt inn på Jonas Lies vei på venstre hånd. Boligen er beliggende på venstre hånd for garasjene.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Boligen ligger "midt i smørøyet" med kort gangavstand til flere barnehager og skoler til alle trinn (Sofiemyr barne-, Fløysbonn ungdoms- og Roald Amundsen videregående skole). 
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 134 kvm
Totalt bruksareal: 123 kvm
Totalt primærrom: 57 kvm

Primærrom:
1. etasje 57 kvm: Vindfang, trapperom, vaskerom, 2 stk soverom og innredet rom. Uteplass med hage ved inngangspartiet. 
2. etasje 63 kvm: Stue, kjøkken, soverom, bad, wc-rom og trapperom. Utgang til ca 44 kvm terrasse og hage fra kjøkkenet.

Sekundærrom: 
1. etasje 3 kvm: Bod. 

Innredet rom er ikke byggemeldt til kommunen. Rommet tilfredstiller ikke kravene til rom for varig opphold. 
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert  14.03.2019 utført av Heiki Nygård. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 6.444 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Felles parkeringsplass ved garasjeanlegg. Sofienberg Sameie og Interesselag disponerer garasjer i A/L Bråten garasjelag hvor plasser tildeles etter venteliste. Ihht opplysninger fra selger er det pr 15.03.2019 ingen på venteliste for garasje. Selger disponerer pr idag en garasjeplass. 

Garasjene tilhører Bråthens garasjelag. Pris for garasje er 40 000,- med portåpner og 38.000,- uten. Leien reguleres ca. hvert 2 år. Årsleie garasje er kr. 2.000,-, hvorav kr. 500,- går til et fond for total rehabilitering av garasjene.

Garasjelaget disponerer biloppstillingsplasser - kostnad kr 600,- i året.

Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Rekkehus fra 1966 over 2 plan med 1. etasje og 2. etasje. Krypkjeller under deler av boligen.
Bygningen er iht. tilstandsrapport fundamentert med grunnmur i betong til sprengsteinsfylling/fjell og antatt fast byggegrunn. Yttervegger er oppført i tradisjonell bindingsverk utvendig kledd med panel. Etasjeskille i tre. Takkonstruksjon er av type flatt tak tekket med takpapp. Overbygget inngangsparti.

Påkostninger/oppgraderinger siden byggeår:
- Ny kjøkkeninrnedning fra Epoq med integrerte hvitevarer i 2018.
- Kjøkkenet ble utvidet ved å rive en veggen mellom stue og kjøkken.
- Nytt laminatgulv på kjøkken fra 2018.
- Malt to rom i 1. etg og malt to vegger i stue.
- Vinduer i tre med 2-lags isolerglass hovedsakelig fra 1985 i 1.etasjen og fra 2002 i 2.etasjen mot vest. På soverom og bad i 2.etasjen, samt gang 1.etasje er det koblede glass fra byggeåret.
- Inngangsdør i tre med glassfelt fra nyere tid, trolig ca 2002. Terrassedør i tre med 2-lags isolerglass fra 2002.
- Taktekking fra 2010 iht tidligere eier.
- Varmekabler i takrenner fra 2018.

Etterfølgende bygningsdeler fra byggeår med normal bruksslitasje i forhold til alder og bygningsdeler med opplyst alder iht. eier hvis ikke annet er beskrevet.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være oppmerksom på hvor TG2 angir større påkostninger som kan/må påregnes i nærmere fremtid.

I rapporten fremkommer:
Byggegrop/utforede vegger under terreng: TG 2 er gitt med tanke på alder, observasjoner og erfaringsmessig
risikokonstruksjon.
- Byggegrop/krypkjeller: TG 2 er gitt med tanke på observasjoner og erfaringsmessig risikokonstruksjon. Fuktmåling viser at treverket i krypkjeller er noe fuktig. 
- Drenering: TG 2 er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid. Eldre utforede vegger defineres ofte som en risikokonstruksjon. Noe salt/kalkutslag. 
- Yttervegger: TG 2 er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid. Stedvis sprekker i nedkant av panel mot vannbrett. Det ble ikke observert andre større avvik/deformasjoner på yttervegger befaringsdag.
- Vinduer: TG 2 er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
- Trapper: TG 2 er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid. Håndløper i trapp mangler. 
- Etasjeskiller: TG 2 er gitt med tanke på observasjoner. Skjevheter i etasjeskiller spesielt i trapperom 1.etasje Stedvis vibrasjoner. Etasjeskillet for øvrig fremstår i normal forventet stand på bakgrunn av visuelle observasjoner og uten videre bruk av nivelleringsutstyr. Utfra registrerte forhold synes etasjeskillet å være tilfredsstillende til opprinnelig tiltenkt funksjon.
- Innvendige overflater gulv: TG 2 er gitt med tanke på visuelle observasjoner. Stedvis knirk. Sprekk i flere fliser i trapperom 1.etasjen.
- Bad: TG 2 er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid. Flislagt bad fra 1997. Kobber rør til servant kommer opp gjennom støpen og har ikke membran oppdrett.
Det ble ikke fremlagt dokumentasjon på våtrommets oppbygning befaringsdag. Ingen unormale fuktverdier ble påvist i utsatte soner. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Vann og avløpsrør: TG 2 er gitt generelt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
- Wc-rom: TG 2 er gitt med tanke på alder og normalt forventet brukstid.
- Utvendig støttemur: TG 2 er gitt med tanke på observasjoner.
- Vaskerom: Vaskerommet vurderes å være i funksjonell stand, men holder ikke våtromsstandard.

Det bemerkes at ovennevnte er et utdrag av det inntrykket takstmann fikk befaringsdag. Det anbefales at rapporten leses i sin
helhet da det er flere detaljer undertegnede har påpekt som ikke er nevnt ovenfor.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1966.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.

Det foreligger bygningstegninger. 
Følgende avviker fra tegningene: 
- I 1. etasje hvor innredet rom ligger, står det ikke utgravd, på kommunen sin tegninger. Rommet er ikke byggemeldt eller godkjent til varig opphold.
- I 1. etasje hvor vaskerom ligger, står det ikke utgravd, på kommunen sin tegninger. Rommet er ikke byggemeldt.
- I 2. etasje er kjøkkenet utvidet og åpnet mot stuen, ved å rive det som omtales som vaskerom på tegningen

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Rekkehus på 2 plan. Romslig og sosialt oppholdsrom i 2. etasje med mye lys og flere soner. 

Vindfang/hall: 
Vindgfang og romslig hall. 

Kjøkken:
Lekkert kjøkken med ny innredning fra Epoq i 2018. Godt med skap og benkeplass. Lys under overskap. Godt med integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap.
Benkeplate av tre, fliser over benk, utslagsvask med ett-greps blandebatteri og opplegg for oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator med utlufting på yttervegg.
Kjøkkenet ble utvidet og det ble åpnet opp mellom kjøkken og spisestue/stue. Gjennomgående lys og god atmosfære i rommet. 
Alle integrerte hvitevarene på kjøkkenet medfølger. Ingen andre hvitevarer følger. 

Stue/spisestue: 
Romslig stue med flere vindusflater. Stuen vender ca mot sydvest og har derfor godt med lys. Fint utsyn. Peis i stuen. Plass til spisestue praktisk plassert ved siden av kjøkkenet.

Soverom: 
2. etasje: Hovedsoverom med mye skapplass og beliggenhet ved siden av badet.
1. etasje: 2 soverom som nylig er malt. 

Innredet rom: 
Innredet rom som selger benytter som soverom. Rommet er ikke byggemeldt og er ikke godkjent til varig opphold. 

Bad:
Flislagt bad fra ca 1997 med nyere badekar med veggmontert dusj og dusjvegg. Servant, innredning, ett-greps bl. batteri, speil og lys.Vindu og mekanisk avtrekk fra bad og wc. 

Wc-rom: 
Praktisk med separat wc-rom. Utstyrt med gulvstående toalett og servant. 

Vaskerom:
Vaskerom er utstyrt med benkeinnredning og opplegg for vaskemaskin.

Bod: 
- Boden ligger i 1. etasje. I tillegg lagringsplass på vaskerommet. 

Solrike uteplasser: 
- Hage ved inngangsparti som vender ca mot sydvest
- Terrasse på ca 44 kvm og plen foran terrassen. Adkomst fra kjøkkenet.

Diverse:
- Garderobeskap på soverom og innredet rom
- Røykvarsler.
- Brannslukningsapparat.
- Utekran.
- Utelys.
- Markise utenfor stue fra 2015.
- Diverse belysning og panelovner.

Oppvarming

Peis i stue.
Oljefyring i trapperom i 1. etasje. 
Elektrisk gulvvarme på bad.
Elektrisk oppvarming.

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. Enova tilbyr støtteordninger på inntil kr 25.000,- som gjeler ut 2019. For utfyllende informasjon og støtteordninger, se www.enova.no. Ihht selger er det ikke nedgravd oljetank, de informere om at det er kun dagtank på vaskerommet. 

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sofielund sameie, med sameiebrøk 1/18
Sameiet består av 18 boliger.
Forretningsfører er USBL , tlf. 22 98 38 00
Dugnad må påregnes.
Planlagte påkostninger: 

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
- Dagboknr 97, tinglyst 10.01.1966, type heftelse: Best. om vann/kloakkledning, rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
- Dagboknr 3777, tinglyst 28.10.1966, type heftelse: Vilkår i kjøpekontrakt, bestemmelse om bebyggelse, benyttelse, vann/kloakkledning, gjerde og veg.
- Dagboknr 8747, tinglyst 01.12.1978, type heftelse: Erklæring/avtale, pliktig medlemskap i huseieforeningen m.v.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse (formål) i henhold til reguleringsplan vedtatt 29.08.1984 med tilhørende reguleringsbestemmelser for Sofielund borettslag vedtatt 29.08.1984. Øvrige deler av bestemmelsene ble stadfestet 19.02.1965 i reguleringsplan for Bråten II, 4912.

Det foreligger områderegulering rundt Sofienmyr Idrettspark. Planleggingen er igangsatt. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Oppdragets KR-kode

KR49.1923

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnader er på 1.950,- i mnd, og inkluderer felles bygningsforsikring, forretningsførsel, diverse drift av fellesareal, kabel-TV og kommunale avgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år. / 16.000 kwh. pr. år.
Velavgift er inkludert i felleskostnadene. 
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Avgiften på kabel-TV er inkludert i felleskostnadene. Abonnement på internett er sagt opp, og kjøper må selv tegne eget abonnement på internett. Nåværende avgift på internett er 449,- pr. mnd, men prisen vil avhenge av abonnement. Tv-tuner medfølger ikke. 
Boligen er forsikret gjennom en felles bygningsforsikring i IF Skadeforsikring.
Innboforsikring må tegnes av kjøper. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.286.632,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.631.875,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.568.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Jonas Lies Vei 7 B. Planskisse 1. etasje
Jonas Lies Vei 7 B. Planskisse 2. etasje
Stor terrasse og hage med utgang fra kjøkkenet.
Terrassen er på ca 44 kvm. Gressplen i enden av terrassen.
Nytt og lekkert kjøkken fra Epoq. Alt av integrerte hvitevarer medfølger: komfyr, platetopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Jonas Lies vei 7 B er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 38 lokalkjente.

Transport

Transport

Fløysbonnwalk
4 min
Solbråtan stasjonwalk
20 min
Oslo Sdrive
20 min
Skoler

Skoler

Sofiemyr skole (1-7 kl.)walk
4 min
Fløysbonn skole (8-10 kl.)walk
6 min
Roald Amundsen videregåend...walk
10 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Landerudsenteretwalk
8 min
Vitusapotek Sofiemyrwalk
8 min
Rema 1000 Landerudsenteretwalk
8 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Jonas Lies vei 7 B
A
A
A
A
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Ukens bolig: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Ida Alve Koppang
Eiendomsmegler/Daglig leder

Ida Alve Koppang

Telefon 66 10 04 53
Mobil 411 41 314

Lurer du på noe

Ida svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.