Majorstuen

Kirkeveien 79 A

Prisantydning

7 500 000 kr

Omkostninger: 0 krTotalpris: 7 500 000 kr
Etasje
4
Byggeår
1905
Soverom
2
Areal (P-ROM)
107 m²
Type / Eierform
Eierleilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
2 756 kr

Lekker og klassisk 4-roms i toppetasje med balkong og to ildsteder. Gjennomgående planløsning. Begge sov mot bakgård.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Kirkeveien 79 A. En klassisk og sjarmerende toppleilighet med en svært sentral og ettertraktet beliggenhet. Leiligheten er gjennomgående og har en solrik balkong som vender inn mot bakgården. Videre kan leiligheten by på to ildsteder, to store stuer med en svært god takhøyde, nyere kjøkken fra 2016 og to soverom som vender inn mot stille og rolig bakgård. Leiligheten har en sentral beliggenhet på Majorstuen med nærhet til det meste hovedstaden har å tilby. Velkommen inn!

Høydepunkter:
- Begge soverom vender mot bakgård
- Sentral og attraktiv beliggenhet
- Gjennomgående planløsning
- God takhøyde på 3,2 meter
- Totalt 33 kvm bodplass
- Kjøkken fra 2016
- To ildsteder
- Toppetasje
- Balkong

Eiendommen

Kirkeveien 79 A, 0364 Oslo
Gnr. 215, bnr. 184, snr. 11  i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en sentral beliggenhet på Majorstuen med nærhet til det meste hovedstaden har å tilby. Området består hovedsakelig av kvartalsbebyggelse med gårder fra perioden 1900-1920. Kirkeveien ble anlagt som gate i 1855 i forbindelse med at Vestre Aker kirke ble bygget, og bærer også navnet sitt av den grunn.

Gangavstand til to av hovedstadens mest ettertraktede handlegater, Bogstadveien og Hegdehaugsveien, med et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud. Her finner du alt fra de store motehusene til de mindre nisjeforretningene. Bogstadveien har dessuten fått et nytt estetisk løft og fremstår som en moderne og attraktiv handlegate. På St.Hanshaugen, Bislett og Majorstuen finner du også hyggelige fortauskaféer og velkjente restauranter. Bydelen er dessuten preget av flere kulturelle virksomheter som f.eks. Litteraturhuset og Kunstnernes hus. For øvrig også god kollektiv tilknytning til sentrum med Karl Johans gate og eksklusive kjøpesentre som Eger, Paleet og Steen & Strøm.

Området er omkranset av flere parker og grøntområder. Like utenfor døren finner du Marienlystparken med store grøntområder, idrettspark og minigolfanlegg. Gangavstand til hovedstadens mest anerkjente park, Frognerparken, med skulpturparken Vigelandsanlegget og frodige Frognerbadet. Her finner du flotte skulpturer, beplantning og grøntanlegg i særklasse. Her kan du starte dagen med en løpetur i flotte omgivelser.

Ellers gangavstand til sjarmerende Stensparken. Majorstuen tilbyr også kino, lekeplasser, fotballbaner, skøytebane, tennisanlegg, badeplass og bibliotek.

Både Bislett og Majorstuen har gode velvære- og treningstilbud også innendørs med Elixia ved Colosseum Park, Sats på Bislet, Fresh Fitness i Bogstadveien og eksklusive Artesia i Majorstuveien, for ikke å glemme Bislet Bad. For den turglade er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Sognsvann og Frognerseteren med milevis av turløyper sommer som vinter.

Gode kollektivmuligheter med flere buss og trikkelinjer fra Majorstuen, samt alle T-banens linjer.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 122 kvm
Totalt bruksareal: 107 kvm
Totalt primærrom: 107 kvm

Leilighet, 4. etasje: Stue, spisestue, kjøkken, gang, entré, bad, wc og 2 soverom

I tillegg disponerer boligen 5 boder: 
To loftsboder på ca. 11 og 9 m² gulvareal (skråtak), merket med nr. 3 og 11. 
To kjellerboder på ca. 6 m² hver merket med nr. 11 og 6.
Bod på ca. 1 m² i baktrappen mellom 3. og 4. etasje.
Total lagringsplass i boder: 33 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.03.2019 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 689 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur.

Antatt fundamentert på komprimerte / faste masser. 
Yttervegger i hulmurkonstruksjonen av teglstein - pusset og malt utvendig. Fasader ble pusset opp i 2007.
Etasjeskiller i tre, antatt isolert med stubbloftsleire. 

Trapper og repo i oppgang i støpejern og tre. Oppganger ble pusset opp i 2007. 	

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Følgende har tilstandsgrad 2: 

Vinduer mot bakgården:
Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder på vinduene mot bakgården. Generelt vil eldre vinduer miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk.

Balkongdør:
Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder og slitasje. Det må forventes at det kan oppleves stedvis trekk og kuldefall fra døren.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1905.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1906 som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. 

Kjøkkenet og hovedsoverommet byttet plass under nåværende eiers botid. Iht. seksjoneringen var det soverom der kjøkkenet nå står i dag. Badet er også utvidet og større enn det som fremkommer på seksjoneringen. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut iht. sameiets vedtekter. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Velkommen til Kirkeveien 79 A. En klassisk og sjarmerende toppleilighet med en svært sentral og ettertraktet beliggenhet. Leiligheten er gjennomgående og har en solrik balkong som vender inn mot bakgården. Videre kan leiligheten by på to ildsteder, to store stuer med en svært god takhøyde, nyere kjøkken fra 2016 og to soverom som vender inn mot stille og rolig bakgård. Leiligheten har en sentral beliggenhet på Majorstuen med nærhet til det meste hovedstaden har å tilby. Velkommen inn!

Høydepunkter:
- Begge soverom vender mot bakgård
- Sentral og attraktiv beliggenhet
- Gjennomgående planløsning
- God takhøyde på 3,2 meter
- Totalt 33 kvm bodplass
- Kjøkken fra 2016
- To ildsteder
- Toppetasje
- Balkong

Stue:
Romslig og innbydende stue med en svært generøs takhøyde og originale detaljer. God plass til flere sittegrupper med tilhørende salongbord. Flott og klassisk karnapp med store vindusflater. Moderne ildsted som varmer godt. Originale, behandlede tregulv. 

Spisestue:
Sjarmerende og romslig spisestue med klassisk detaljer som brystningspanel på vegger og doble fløydører inn mot stuen. Spisestuen har god plass til et stort og sosialt langbord. 

Kjøkken:
Lekkert og stort kjøkken fra 2016 med mye skap- og benkeplass, samt utgang til privat balkong på 6,5 kvm. Kjøkkeninnredningen har grå fronter og håndtak i stål, lys under overskap, og integrert oppvaskmaskin, ovn, platetopp og mikrobølgeovn. 

Balkong: 
Leiligheten kan by på en sørøstvendt balkong på 6,5 kvm som vender inn mot hyggelig bakgård. God plass til sittegrupper og grill. Selger opplyser om sol fra tidlig morgen til 15:30 på sommerstid.

Hovedsoverom:
Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord på hver side. Soverommet vender i sin helhet inn mot stille og rolig bakgård. 

Soverom:
Praktisk soverom nr. 2 med hems som kan brukes som gjesterom/barnerom/kontor. Vender også mot stille og rolig bakgård. 

Bad:
Lekkert og flislagt bad fra 2012 med varmekabler og opplegg til vaskemaskin. Gulvmontert toalett, dusjhjørne med glassdører. 

Wc:
Separat, flislagt wc-rom med vegghengt toalett og servant.

Entre:
Romslig entré med god plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Plass til stor garderobeløsning. 

Gang:
Gangen er i dag brukt som en mellomgang til soverom med stor skyvedørsgarderobe. Dette fra tidligere av anretning fra kjøkkenet til spisestuen. 

Diverse:
- Porttelefon med fjernåpner, modell: Siedle
- Sikringsskap plassert i gang
- To varmtvannsberedere på hhv. 120 og 5 liter plassert over himling på bad og under himling på wc. 
- Vinduer mot gate fra 2003 utført med 2-lags isolerglass
- Samsvarserklæring finnes for arbeidet som ble utført på kjøkken i 2016.
- Dokumentasjon på bad kan fremskaffes om ønskelig. 

Oppvarming

Leiligheten varmes opp elektrisk og via to ildsteder i stuene. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Kirkeveien 79, med sameiebrøk 646/10000.
Sameiet består av 10 leiligheter og 1 næringsseksjon.
Forretningsfører er Tore Frøvig.
Dugnad må påregnes. 
Dyrehold er tillatt.  
Vaktmestertjenester utføres av en seksjonseier i gården, som finansieres gjennom felleskostnadene. 

Planlagte påkostninger: 
- Sameiet jobber løpende med branntekniske utbedringer.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 518587, tinglyst 26.10.1973, type heftelse: Panterett uten opptrinnsrett til sameiet.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er også tinglyst to servitutter på eiendommen. Disse omhandler bla. bestemmelser om bebyggelse fra 1905 og bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger fra 1953.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål ihht. Kommuneplan Oslo mot 2030: smart, trygg og grønn vedtatt 23.09.2015.

Eiendommen står oppført på byantikvarens gule liste med kommunalt listeført vernestatus. Dette kan medfører at endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren samt kommunen før igangsetting.

Det er følgende byggesaker i området: 
Saksnr: 201616638 - Jacob Aalls gate 42 B - Bruksendring fra boder til boligdel - Konstruksjonsendring
Saksnr: 201619105 - Ring2 - Majorstuen til Carl Berners plass. Trikk, sykkelanlegg og trær

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Oppdragets KR-kode

KR38.1915

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.756,- pr. mnd. og inkluderer: Internett, forretningsførsel, kommunale avgifter, vedlikehold, felles bygningsforsikring, trappevask og vaktmestertjenester. 
Fellesutgiftene justeres normalt etter sameiets faktiske utgifter. 

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2019 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen , men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca 6.673,- for 2019 dersom boligen benyttes som primærbolig. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10.000 Kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet NextGentel som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 2.132.633,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 7.677.478,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Sameiet har ikke felles lån. 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 1.000,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.689.722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr  9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planskisse
Alternativ planskisse
Stemningsbilde.
Stuen er romslig og har god plass til ulike sittegrupper med tilhørende salongbord.
Lys og luftig stue med doble fløydører inn mot entréen.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Kirkeveien 79 A er spesielt anbefalt for etablerere og enslige. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 105 lokalkjente. Nabolaget tilhører Marienlyst skole skolekrets.

Transport

Transport

Marienlystwalk
1 min
Majorstuenwalk
5 min
Majorstuenwalk
8 min
Skoler

Skoler

Marienlyst skole (1-10 kl....walk
6 min
Fagerborg skole (8-10 kl.)walk
8 min
Majorstuen skole (1-10 kl....walk
9 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Joker Kirkeveienwalk
1 min
Bunnpris Kirkeveienwalk
3 min
Majorstuen Postkontorwalk
4 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Kirkeveien 79 A
A
A
A
A
B
B
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F
G
G
G
G
G
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 15.000
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Jonas Ekse Hovland
Eiendomsmeglerfullmektig

Jonas Ekse Hovland

Telefon 21 00 46 07
Mobil 920 66 588

Lurer du på noe

Jonas svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...