Solgt: 3 000 000 kr
Virik

Kjellbergveien 16

Prisantydning

3 190 000 kr

Omkostninger: 80 972 krTotalpris: 3 270 972 kr
Byggeår
1930
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
120 m² / 217 m²
Tomteareal
833.7 m²
Type / Eierform
Enebolig - Frittliggende / Selveiet
Fasiliteter
Garasje Heis

Sjarmerende enebolig med barnevennlig og usjenert beliggenhet i blindvei - solrik tomt - garasje - uthus

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Kjellbergveien 16 og en sjarmerende enebolig med kort vei til byen! Eiendommen ligger i familievennlige omgivelser på Virik i en blindvei, godt skjermet for trafikk. Tomten er pent opparbeidet og den store hagen er en drøm for deg som ønsker god boltreplass og ikke minst for barn som kan leke fritt! Tomten er solrik med sol fra morgen til kveld. For familiens yngste blir skoleveien kort til Virik barneskole. Det er i tillegg kort vei til ungdomsskole og en rekke barnehager i nærområdet. Flere fritidsaktivitetene i nærheten. Hjertnesskogen finnes rett i nærheten og skiløyper finner du på jordet ved Virik barneskole.

Eiendommen

Kjellbergveien 16, 3213 Sandefjord
Gnr. 122, bnr. 86 i Sandefjord kommune.

Områdebeskrivelse

Velkommen til en sjarmerende enebolig med kort vei til byen! Kjellbergveien 16 ligger i familievennlige omgivelser på Virik i en blindvei, godt skjermet for trafikk. For familiens yngste blir skoleveien kort til Virik barneskole. Skolen har store utearealer med lekestativ og fotballbane som er et fint tilbud utenom skoletiden. Det er i tillegg kort vei til ungdomsskole og en rekke barnehager i nærområdet. Blant alle fritidsaktivitetene i området inngår blant annet fotballbanene på Store Bergan, med både kunstgress og vanlig gress knappe kilometeren unna. Hjertnesskogen finnes rett i nærheten. Her leder gangveier og stier deg til flotte steder med panoramautsikt over Indre Havn. Skiløyper finner du på jordet rett ved Virik barneskole. De tar deg videre inn i lysløypa i Marum. Det er også kun få minutter med bil eller sykkel til sentrum, med alle sentrumsfunksjoner og urbant byliv. Velkommen til en hyggelig visning!

Veibeskrivelse

Fra Sandefjordsveien tar du Pukkestadveien mot Virik. Rett før Virik skole går det en liten stikkvei inn til venstre. Boligen ligger på venstre side etter få meter. Se forøvrig kart for nærmere veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Virik barneskole. Ranvik u-skole. Flere barnehager i området. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 240 kvm
Totalt bruksareal: 217 kvm
Totalt primærrom: 120 kvm

Bruksareal:
Boligen 173 kvm
Garasje 16 kvm
Uthus 28 kvm

Primærrom:
Boligen: 
1. etasje 67 kvm: Vindfang, kjøkken, 2 stuer, vinterhage, hall m/trapp, trapperom til kjeller.
2. etasje 53 kvm: 3 soverom, gang, bad og wc.

Sekundærrom:
Boligen: Kjeller: 53 kvm: 2 lagrinsrom.
Garasje: 16 kvm.
Uthus: 1. etasje 18 kvm: 3 boder.
2. etasje 10 kvm: Uinnredet loftsrom.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.01.2019 utført av Hans Petter Olaussen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Flott og barnevennlig eiet tomt på 833,7 kvm. Pent opparbeidet med diverse trær og prydbusker. Den store hagen er en drøm for deg som ønsker god boltreplass og ikke minst for barn som kan leke fritt! Tomten er solrik med sol fra morgen til kveld. Mot nord finnes det et lite "tun" og koselig bakhage med fontene og inngang til boligen. En del av plassen er også belagt med skiftestein. I 2. etasje finnes det balkong med flott utsyn over området.

Tomtegrensene mot nord/nordvest og vest er noe usikre grunnet gammel oppmåling. Nøyaktig tomteareal kan dermed avvike ved ny oppmåling av tomten. Kjøper overtar ansvaret for eventuelle avvik ved ny oppmåling.

Parkering

Parkering i garasje eller egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal og privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i cirka 1930 i tre med stående plank over støpte grunnmurer. Utvendig stående kledning. Tak er tekket med dobbelkrum betongstein. Frittstående uthus er oppført med bindingsverk over støpte ringmurer i cirka 1930.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det følgende kommentarer fra takstmann: Boligen fremstår som normalt vedlikeholdt og har ingen alvorlige skader ut fra sin alder, men det fremkommer enkelte avvik fra normal tilstand på bygningsmassen. Foruten omtalte avvik og aldersrelaterte forhold gir boligen et normalt inntrykk i forhold til sin alder. Noe oppgradering og utbedring må påregnes. På bad i 2. etasje er det sprekk i flere fliser på tvers av gulv. Det er ikke tilfredsstillende fall mot sluk. Det er fuktinnsig i garasjen ved mye nedbør og generell aldersslitasje på konstruksjoner. På uthus er det råteskader i kledning og bunnstokker er stedvis angrepet av skadedyr med påfølgende råteskader. Dører har råteskader. Det må påregnes omfattende oppgraderinger.

- Ny taktekking med dobbelkrum betongstein ble montert 1996.
- Kledning er skiftet på vegg mot nord og på utbygg mot vest i 2005. Det er også skiftet noe kledning på vegg mot syd og på vindfang. Forøvrig er kledning fra byggeår.
- Vinduer av tre med to lag isolerglass fra 2005. Ett vindu på kjøkken er fra 1971 og vinduer i kjeller er eldre. Velux takvindu fra 1995.
- Ytterdør fra 2005.
- Takrenner, nedløp og beslag i stål og aluminium utførelse fra 1996.
- Terrasse /balkong på taket av vinterhage/stue ble bygget 2005.
- Ikea kjøkkeninnredning fra 2008.
- Sikringsskap og anlegget ble oppgradert i cirka 2005.
- Det er montert nytt badekar og dusjkabinett i 2005.
- Nytt kork-gulv i stue, entre og kjøkken 2002/2004.
- De ble installert elbil-lader i 2017.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. I henhold til originale byggetegningene er boligen oppført som en to-mannsbolig. Boligens planløsning er vesentlig endret og har blitt ombygget til enebolig siden byggeåret. Tidligere balkong i 1. etasje har blitt bygget inn og omgjort til vinterhage. Det er usikkert om disse endringene er søkt Sandefjord kommune og når de er utført. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Standard

Pen og sjarmerende enebolig med barnevennlig beliggenhet. Boligen er koselig innredet med tidsriktige fargevalg og "retro" preg. Gulv har for det meste korggulv, flis, laminat og klassisk tregulv. 

Stilig kjøkken som ble oppgradert i 2008 med benkeplate i laminat og fronter/dører kledd med stålplater. Overskap er av eldre dato. På kjøkkenet er det laget praktisk barløsning, hvor du får koselig utsytn mot eiendommens "tun". 
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Stor bad i 2. med flis på gulv og malte overflater på vegger. Av utstyr er det montert baderomsinnredning med servant, toalett, dusjkabinett og badekar.

Boligen har gode lagringsmuligheter i stor kjeller og eget praktisk uthus.

Oppvarming

Ny vedovn i stuen (fra 2018). Varmekabler på bad i 2. etasje og i vindfang. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Etter tilsyn fra feier foreligger det følgende kommenterer: Tapet på pipeløp i 1. etasje bør fjernes. Samt at det er brennbart inntil etasjeskillene. Det må også påregnes rehabilitering av pipen.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 1668, tinglyst 05.08.1939, Skjønn, elektriske kraftlinjer: Avtale/Ekspropriasjon i forbindelse med bygging av kraftlinjer samt erstatning for ulempen dette medførte. Rett for Vestfold Kraftselskap til og vedlikeholde ledningsnettet. Dagboknr 1669, tinglyst 05.08.1939, Skjønn, elektriske kraftlinjer: Omhandler hovedforhandlingene om erstattning ved bygging av ny kraftlinje. Det bemerkes også at kraftselskapet gir tillatelse til at det bygges tak over eksisterende veranda. Dagboknr 1190, tinglyst 26.05.1955, Bestemmelse om vann/kloakkledning: Eier av gnr. 122, bnr. 86, Kjellbergveien 16 (denne eiendommen) har fått tillatelse til å legge en vann - og kloakkledning gjennom veien til Viriklia, samt betingelsene for dette. Dagboknr 2447, tinglyst 21.04.2006, Bestemmelse om vann/kloakkledning: 
Eier av gnr. 122, bnr. 88, gir eier av eier av gnr. 122, bnr. 86 (Kjellbergveien 16, denne eiendommen) og gnr. 122, bnr. 2 (Haneholmveien 3) rett til å føre vann - og avløpsledninger med tilhørende innretninger til sine eiendommer over gnr. 122, bnr. 88 (Kjellbergveien 18) samt foreta nødvendig reparasjoner, vedlikehold og fornyelse samme sted. Eier av eier av gnr. 122, bnr. 86 (Kjellbergveien 16, denne eiendommen) gir eier av gnr. 122, bnr. 2 (Haneholmveien 3) de samme rettighetene og pålegger han de samme forpliktelser som nevnt ovenfor. For den delen av fellesledningen som hver enkelt er bruker av, er eierne solidariske ansvarlige for vedlikehold, reparasjon samt fornyelse. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Det opplyses om at det ikke foreligger tinglyst veirett frem til eiendommen over gnr. 122, bnr. 88 (Kjellbergveien 18) og gnr. 122, bnr. 109 (Kjellbergveien 14). Dette har vært slik siden eiendommen ble etabler og fradelt Kjellbergveien 20 i cirka 1930. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 22.05.2014 avsatt til boligbebyggelse. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

2458632

Oppdragets KR-kode

KR22.18384

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 9.179,50 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 14.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.500,-. Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på kr 800,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 6.020,- pr. år. Det må også påregnes kostnader for vedlikehold av den private veien frem til boligen. Kostnaden deles mellom denne eiendommen og Kjellbergveien 18. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 778.594,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.802.938,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.270.972,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Velkommen inn!
Stort kjøkken oppgradert i 2008 med ny Ikea kjøkkeninnredning.
Kjøkkenet har et stilig "retro" preg
Se alle bilder i galleriet
Kjellbergveien 16

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr 35.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Fotopakke: kr 4.900,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Andreas S. Bjønnes
Eiendomsmegler

Andreas S. Bjønnes

Telefon 33 50 01 08
Mobil 486 02 272

Lurer du på noe

Andreas svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...