Solgt: 3 220 000 kr
Bjerkedalen

Krokliveien 52

Prisantydning

2 800 000 kr

Fellesgjeld: 237 187 krOmkostninger: 0 krTotalpris: 3 037 187 kr
Etasje
1
Byggeår
1958
Soverom
1
Areal (P-ROM)
47 m²
Type / Eierform
Andelsleilighet / Andelsleilighet
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
3 507 kr

Lys og lekker 2-R med solrik balkong. Tilbaketrukket, omkranset av grøntområder. Fyring & v. vann inkl. Ingen forkjøp!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Vi har gleden av å presentere en meget pen og kvadratsmart 2-roms med sørvendt balkong og tilbaketrukket, usjenert beliggenhet. Leiligheten holder en god standard med bl.a. nymalte tak- og veggflater, moderne bad og kjøkken, nye vinduer og balkongdør m.m. Boligen inneholder romslig entré, lys stue med utgang til sørvendt balkong, pent kjøkken med innredning fra 2009, stort soverom med praktisk skyvedørsgarderobe, samt pent baderom med opplegg for vaskemaskin. Tilbaketrukket, men samtidig sentralt med populære Bjerkedalen som nærmeste nabo. Det er kort vei til flere dagligvarebutikker, samt et bra tilbud av kollektivtransport. Fra leiligheten er det også kort vei til Grefsenkleiva og Lillomarka. Nærområdet er et fantastisk utgangspunkt for både gå- og løpeturer, sykling og langrenn.

Eiendommen

Krokliveien 52, 0584 Oslo
Gnr. 123, bnr. 8, i Oslo kommune.
Leil.nr. 208, andelsnr. 208,
Bjerkedalen Borettslag, org.nr. 948133121

Områdebeskrivelse

Denne boligen ligger i et rolig og meget idyllisk boligområde i Bjerkedalen. Store grøntarealer omkranser borettslaget, og gjør området til et velegnet sted å bo for både barn og voksne. 

Bjerke er et meget sentralt, attraktivt og barnevennlig boligområde med nærhet til skoler, barnehager, kollektivtransport, marka og daglige servicetilbud. Leiligheten har en god beliggenhet like ved Bjerkedalen park. Parken er en skjult perle hvor kommunen har satset stort. Parken ble åpnet i oktober 2013 og består av 40 mål med fasiliteter som badedam, barnehage, ballplass, paviljong, utekafé, opparbeidede grøntområder, samt skøytebane og akebakke på vinterstid. Parken har allerede rukket å sikre seg flere høythengende priser. I 2016 ble parken kåret til "Norges beste uterom" og i 2015 vant parken Oslo bys arkitekturpris, som det første grøntanlegget noensinne!

Området er i sterk vekst med blant annet ny barne- og ungdomsskole (Vollebekk skole) som ble åpnet til skolestart høsten 2017. Dagligvarebutikker som Rema1000, Coop Prix, Kiwi og Meny i gangavstand fra boligen. Kort vei til Linderud senter med 60 butikker og alt av servicetilbud. Det er også kort bilavstand til Alnasenteret som er landets største faghandel senter, samt Storo Storsenter.

Området Bjerke/Økern/Løren/Risløkka er et av de mer spennende i Oslo, da det foreligger store planer for området. På Økern vil Steen & Strøm og Storebrand fra 2022 skape et urbant, bærekraftig og fremtidsrettet bysentrum som inkluderer 163.000 kvm med badeland, kino, boliger, kultur, kontor og hotell, i tillegg til å bygge et av Oslos ledende handelshus. Økern blir med det et moderne sentrum, et knutepunkt med T-bane og 13 busslinjer og et tyngdepunkt i den nye Hovinbyen. 

For den treningsglade finnes Fitness24Seven på Bjerke, Elixia på Linderud, Condis på Økern og Sats på Storo. Kort vei til Lillomarka som representerer en fantastisk mulighet til rekreasjon.

Det er ca. 1,5 km til Oslo skisenter Grefsenkollen. Herfra er det fine belyste turveier hele året inn mot Trollvannsstua og deilige badevann. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant. Med fantastisk utsikt mot fjorden og hovedstaden har restauranten en eventyrlig ramme for både dagsutflukter, utekonserter og andre trivelige begivenheter.

Fra boligen er det kort vei til offentlig kommunikasjon (buss/t-bane). Dette er en leilighet med en flott beliggenhet i grønne og rolige omgivelser!

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 52 kvm
Totalt bruksareal: 47 kvm
Totalt primærrom: 47 kvm

Primærrom:
Gang, stue, kjøkken, bad og soverom: 47 kvm

Balkongen måler ca 5 kvm.

I tillegg disponerer boligen to boder, hvor den ene er plassert på loft og måler ca 8,5 gulvareal, og den andre er plassert i kjeller og måler ca 6,5 kvm.

Vedlagt plantegning er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.02.2019 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Festet tomt på 33.854 kvm, som er pent opparbeidet med gressplen, prydbusker, hekker og trær samt asfalterte gangveier. Oppsatt sykkelstativ, benker og bord.

Boligen er sentralt beliggende på Bjerke med kort vei til barnehage, skole, offentlig kommunikasjon, alle typer servicetilbud og forretninger samt idrettsanlegg. 

Bydelen har oppgradert Bjerkedalen Park med hele 40 mål grøntanlegg med blant annet åpent bekkeløp, beplantning, nye turveier, flere aktivitetsområder og paviljong.

Tomten er festet og bortfester er Oslo Kommune. 
Festeavgiften er kr 414.000,- pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert 01.07.2012, og neste regulering er 01.07.2022.
Festeavtalen utløper i 2048.

Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke. Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Borettslaget disponerer parkeringsplasser, som kan leies av beboere. Dersom det er ønskelig med parkeringsplass må en henvende seg til borettslagets vaktmester. Parkeringsplassene leies for 1 år om gangen (fra 01.01 til 31.12).

Leien for parkeringsplass er:
- Uten motorvarmer: kr 1.000,- pr år.
- Med motorvarmer: kr 1.200,- pr år.
- Hybridbil/motorvogn: kr 2.100,- pr år.
- El-bil/motorvogn med inntil 200 km rekkevidde: kr 2.100,- pr år.
- El-bil/motorvogn ellers: kr 2.600,- pr år.

Mulighet også for garasjeleie i Bjerkedalen Garasjelag (eget andelslag). Garasjelaget består av 84 garasjer, derav 76 garasjer som er tilgjengelig for vanlig utleie. Leieprisen er kroner 2.760,- i året. I tillegg kommer et overdragelsesbeløp på kroner 20.000.

Det tilbys også garasje med ladeplass for andelseiere som har elbil og ladbar hybrid. Det koster kroner 1.000,- ekstra i årlig leie for ladeplass. Strømforbruk blir målt med egen måler per garasje. Det er et ekstra overdragelsesbeløp på kroner 15.000,- for ladeplass, i tillegg til det ordinære på kroner 20.000,-. 
Når man flytter fra borettslaget går garasjen tilbake til garasjelaget og overdragelsesbeløpet betales tilbake.

Utover dette gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. 

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i bærende betongkonstruksjoner. Teglforblendet fasade.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Noen punkter er vurdert til TG2:
- Ytterdører og porter, grunnet alder.
- Innvendige dører, grunnet alder, men dørene fungerer som de skal.

Alle resterende punkt er vurdert til TG1.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.10.1962. Det foreligger også ferdigattest på utvidelse av balkonger fra 1989, ferdigattest på rehabilitering av våtrom fra 2009. Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Vi har gleden av å presentere en meget pen og kvadratsmart 2-roms leilighet med sørvendt balkong og tilbaketrukket, usjenert beliggenhet. Leiligheten holder en god standard med bl.a. nymalte tak- og veggflater i alle rom, moderne bad og kjøkken, nye vinduer og balkongdør m.m. Leiligheten ligger i høy 1. etasje og inneholder romslig entré med plass for klesavheng og oppbevaringsmøblement, lys stue med utgang til sørvendt balkong, pent kjøkken med innredning fra 2009, stort soverom med praktisk skyvedørsgarderobe, samt pent baderom med opplegg for vaskemaskin. Tilbaketrukket, men samtidig sentralt med populære Bjerkedalen som nærmeste nabo. Det er kort vei til flere dagligvarebutikker i nærheten, samt et bra tilbud av kollektivtransport. Fra leiligheten er det også kort vei til Grefsenkleiva og Lillomarka. Nærområdet er et fantastisk utgangspunkt for både gå- og løpeturer, sykling og langrenn.

Velkommen!

Nærmere innhold:

Entré:
Romslig og nymalt entré med downlights i himling og laminatgulv. Rikelig med plass i entré for klesavheng og oppbevaringsmøblement for øvrig. Leiligheten har installert X-comfort/Sensio lys- og varmestyring. Lys styres lokalt via konvensjonelle brytere eller via egen app til smarttelefon. Varme styres kun via app. Hovedbrytere er montert ved ytterdør (i entréen) og ved seng på soverommet som skrur av/på alt lys i leiligheten. Meget praktisk og brukervennlig! 

Stue:
Stor og pen stue med nymalte vegger og downlights i himling. Alle leilighetens vegger ble malt i januar 2019, i behagelige og tidsriktige farger. Rommet gir mulighet for flere møbleringsmuligheter, med god plass til det en måtte ønske av sofa, tv-seksjon og spisebord. Store vindusflater som gir et fint, naturlig lys inn i leiligheten, og videre utgang til boligens balkong. Balkongen måler ca 5 kvm, og vender mot syd samt mot rolig fellesareal. Her er plass til sittegruppe, og fine dager og kvelder kan nytes i hyggelige omgivelser.

Kjøkken:
Boligen har separat og moderne kjøkken, med innredning fra IKEA. Innredningen er fra 2009 og har profilerte fronter med rustfrie håndtak, samt laminat benkeplate. Integrert kjøleskap/fryser, oppvaskmaskin og innebygget stekeovn med keramisk koketopp. Her er god skap- og benkeplass, og plass til et mindre spisebord. Stor vindusflate på endevegg, downlights i himling og lys montert under overskap sørger for godt lys.

Bad:
Baderommet er flislagt, har varme i gulv og downlights i himling. Innredningen består av servant med tilhørende underskap fra 2019, dusjnisje med innfellbare glassdører, vegghengt toalett med spareknapp. Praktisk vegghengt hylle og skap for ekstra oppbevaring, samt innebygget hylle over toalett. Det er opplegg for vaskemaskin, og varmtvann leveres fra fellesanlegg.

Soverom:
Soverommet er romslig og lunt, med en behagelig blåfarge på veggflatene og downlights i himling. God plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, og en større garderobe med speil er montert. I likhet med entréen er det også her montert bryter som skrur av/på alt lys i leiligheten.

Oppvarming

Boligen varmes opp via radiatorer tilkoblet fjernvarmeanlegg. Det er varme i baderomsgulvet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Bjerkedalen Borettslag.
- Borettslaget består av 288 andelsleiligheter, 1 tjenesteleilighet og 1 utleieleilighet.
- Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64.
- Forsikret hos: Gjensidige Forsikring - polisenummer 84135863.
- Vaktmester i borettslaget er Pål Einar Nilsen, tlf 22 64 23 95.
- Dugnad må påregnes.
- Dyrehold er tillatt, men før det kan holdes dyr i leiligheten må dyreeier undertegne borettslagets retningslinjer for dyrehold.
- Det er tillatt med elektrisk- eller gassgrill på balkongene.
- Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett.
- Borettslagets nettside: www.bjerkedalen.no

Foretatt påkostninger de senere år: 
2017: Nedgravd søppelløsning
2017: Rehabilitering oppgangsdører
2016: Bytte hovedstoppekraner inn- og utvending
2016: Elektronisk låssystem til oppgangsdører
2016: Rehabilitering av inngangstrapper
2015: Utskiftning av vinduer, balkongdører og kjellervinduer
2014: Reparasjon av takluker, pipehatter og takstein
2008/2009: Maling av oppganger
2007/2008: Rehabilitering av våtrom

Pålagte omkostninger:
Borettslaget skal bytte fra fjernvarmeleveransen til bergvarme. Dette skal etter planen være klart i løpet av 2019.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond  som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Det er dog oppført notert pant under heftelser i grunnboken, datert 13.06.1957 og tinglyst 29.11.2006. Forretningsfører opplyser om at dette antas å være legalpant.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 20 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet erklæringer/avtaler i form av bestemmelser om veg, vedrørende garasje, om kloakkledning, ekspropriasjonsskjønn, overekspropriasjonsskjønn og forkjøpsrett til bortfester Oslo Kommune.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-2864 datert 14.05.86 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Sydvest for boligen er et par pågående byggesaker, begge i Lundliveien 34.
- Saksnummer 201813290 omhandler riving av to garasjer og ett uthus.
- Saksnummer 201810085 omhandler oppføring av to eneboliger.

Rett ved Lundliveien 34, i Økernliveien 4, er også noen pågående byggesaker. Disse i form av fasadeendring, oppføring av størremur, oppføring av dobbeltgarasjer og riving av en garasje.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

2458574

Oppdragets KR-kode

KR37.1920

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.507,- pr. mnd. og inkluderer: felles bygningsforsikring, kabel-tv og bredbånd (grunnpakke GET), forretningsførsel, drift, nedbetaling av andel fellesgjeld, trappevask m.m.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 2.757,-
Bad 750,-

Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Borettslagets lån er p.t. avdragsfritt. Frem til 01.06.2019 betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke til kr. 3.876,- pr. mnd., en økning på kr. 369,-. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.600,- pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv. Dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 720.078,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.592.280,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 21.719,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 237.187,- pr. 01.02.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er 75.482.137,- pr. 05.02.2019 og lånevilkårene er:

HANBAN-94927031560
Andel av saldo: kr 95.871,-
Rentebetingelser: Flyt 2,10%
Lånets løpetid: 14 år 11 md.
Avdragsfrihet: Nei
Kapitalkostnader: kr 1.203,-

NORDEA-702138
Andel av saldo: kr 141.316,-
Rentebetingelser: Flyt 5,56%
Lånets løpetid: 18 år 10 md.
Avdragsfrihet: Ja, til og med 01.06.2019
Forventet endring etter avdragsfrihet: kr 369,-
Kapitalkostnader: kr 655,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.038.219,-. Av dette beløpet utgjør kr 237.187,-  andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning
Stor og pen stue med nymalte vegger og downlights i himling.
Alle leilighetens vegger ble malt i januar 2019, i behagelige og tidsriktige farger.
Rommet gir mulighet for flere møbleringsmuligheter, med god plass til det en måtte ønske av sofa, tv-seksjon og spisebord.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Krokliveien 52 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 117 lokalkjente. Nabolaget tilhører Refstad skolekrets.

Transport

Transport

Refstadveienwalk
4 min
Vollebekk T-banestasjonwalk
13 min
Alna stasjonwalk
24 min
Skoler

Skoler

Vollebekk skole (1-10 kl.)walk
10 min
Linderud skole (1-10 kl.)walk
13 min
Refstad skole (1-7 kl.)walk
14 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Mix Brobekk Storkiosk og V...walk
5 min
Rema 1000 Brobekkveienwalk
5 min
Coop Prix Refstadwalk
7 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Krokliveien 52
A
A
A
A
B
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F
G
G
G
G
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Christoffer Fraurud
Eiendomsmegler

Christoffer Fraurud

Telefon 21 00 72 08
Mobil 464 21 918

Lurer du på noe

Christoffer svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...