Solgt: 3 850 000 kr
Minnesund

Langsetvegen 145

Prisantydning

4 300 000 kr

Omkostninger: 108 722 krTotalpris: 4 408 722 kr
Etasje
3
Byggeår
1963
Soverom
5
Areal (P-ROM/BRA)
242 m² / 311 m²
Tomteareal
2354 m²
Type / Eierform
Enebolig - Frittliggende / Selveiet
Fasiliteter
Garasje

Tiltalende og stor enebolig med 5 soverom, 2 stuer, 2 bad og dobbelgarasje - Utsikt over Mjøsa

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Eiendommen er over 2 mål med stor enebolig, tilhørende dobbelgarasje og flott uteområde. Eneboligen er innholdsrik og har en spennende planløsning. Unik eiendom med utsøkt utsikt over Mjøsa.


Minnesund fremstår som en perle ved sørenden av Mjøsa. Her finnes idylliske badeplasser, naturskjønne omgivelser, gode oppvekstvilkår og mulighet for båtliv.

Eiendommen

Langsetvegen 145, 2092 Minnesund
Gnr. 188, bnr. 34  i Eidsvoll kommune.

Områdebeskrivelse

Minnesund fremstår som en perle ved sørenden av Mjøsa. Her finnes idylliske badeplasser, naturskjønne omgivelser, gode oppvekstvilkår og mulighet for båtliv. Mistberget, Ninabben og Nabbvangen er alle yndede turmål som byr på gode rekreasjonsmuligheter. Stedets mest populære badeplass er Fløyta som er fylt på med sand. Stensbydammen kan også anbefales. 

Minnesund kan skilte med Mjøssamlingene - Mjøsas sjøfartsmuseum, og ved Byrud gård finner du Nord-Europas eneste smaragdgruve. 

Minnesund har et godt tilrettelagt idrettstilbud innen ski, fotball og bordtennis. Ved Langset skole er det et flott idrettsanlegg fra 2015 som omfatter fotballbane med kunstgress, løpebane med kunstdekke, lengde- og høydegrop, samt BMX-bane for sykler. Skolebygget ble ferdigstilt i januar 2015 og er foreløpig en barneskole, men det er tilrettelagt for utbygging til ungdomstrinnene. 

I sentrum finner du butikker og servicebedrifter. Stedet har ellers sentral beliggenhet med kort vei til E6. Med bil tar det ca. 10 min til Eidsvoll, 13 min til Råholt, 25 min til Oslo Lufthavn, 41 min til Hamar og 50 min til Oslo S. Det går også ekspressbusser til og fra Minnesund, både nordover og sørover.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 329 kvm
Totalt bruksareal: 311 kvm
Totalt primærrom: 242 kvm

Bruksareal:
Enebolig 311 kvm

Primærrom:
1. etg.: Entré, gang, trapper, trapperom, 2 stuer, kjøkken, bad og soverom: 143 kvm
1. etg.: Trapperom, bad, loftstue og 4 soverom: 99 kvm

Sekundærrom:
U. etg.: Grovkjeller med 5 kjellerrom og grovvaskerom: 65 kvm
2. etg.: Bod: 4 kvm

Planløsningen i 1. etg og 2. etg. avviker fra originale byggetegninger.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.12.2018 utført av HLC AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 2.354 kvm. Tomten er pent opparbeidet og beplantet. Gruset oppkjørsel og flere biloppstillingsplasser.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje samt biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon. Det foreligger ikke pålegg fra kommunen om å koble seg opp mot offentlig avløpsnett, men det vil forekomme.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre.

Antatt sandmasser over fjell i grunnen. Bygningen er antatt fundamentert til fjell/dprengsteinsfylling. Grunnmur i plasstøpt betong, antatt med sparestein i opprinnelig del. Antatt ringmur av Leca under tilbygg. Antatt tradisjonell trebindingsverkskonstruksjon kledd utvendig med nyere trepanel på fasader. Takrenner, nedløp og beslag er skiftet i 1992. Plassbygget saltakkonstruksjoner i tre tekker med takstein. Taktekking med takstein fra 1992. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Følgende har fått TG2(tilstandsgrad 2):
- Drenering. Det er observert saltutslag på grunnmur i grovkjeller.
- Yttervegger. Noe konstruksjonsskjevheter i bygningen. Lukket konstruksjon med liten mulighet for kontroll. Spesielt nederste bunnbjelke mot grunnmur er utsatt for fukt. 
- Takkonstruksjoner. Konstruksjonene er lukkeet og ikke tilgjengelig for god inspeksjon.
- Vinduer. Det er ett skadet kjellervindu, ellers er de øvrig testede vinduene tilfredstillende.
- Gulv og overflate. Det er observert noe retningsavvik/skjevheter i gulvoverflater. Det er fuktskade i parkett i 1. etg. Generelt behov for sliping av parkett.
- Kjellertrapp. Det er lite fri takhøyde og aldringsslitasje.
- Bad i 2. etg. Observert negativt fall/motfall på gulv ift. sluk. Det savnes forhøyet terskel med membranoppbrett under dørene. Det er sprekker i fuger stedvis i overgang gulv/vegg. Badet må på sikt påregnes renovert.

Følgende har fått TG3(tilstandsgrad 3):
- Uthus. Bygningen har skjevheter og omfattende skader. Bygningen anses tilnærmet kondemnabel og vurderes ikke å ha positiv verdi.
- Sentralfyr var installert når boligen ble kjøpt. Dette har ikke vært i bruk siden 2008. Flestparten av radiatorer er tatt ned. Fyr er installert, men ikke i bruk. Nedgravd oljetank.
- Badet i 1. etasje er bygd sommeren 2016.
Selger opplyser videre:

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1963. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Standard

Velkommen inn til Langsetvegen 145!

Eiendommen er over 2 mål med stor enebolig, tilhørende dobbelgarasje og flott uteområde. Eneboligen er innholdsrik og har en spennende planløsning. Unik eiendom med utsøkt utsikt over Mjøsa.

Lys entré med god plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Entreen fører inn til gang som binder boligen sammen. Inngangspartiet og gangen ble renovert i 2016.

Boligen har et lekkert kjøkken renovert i 2016 med profilerte fronter i tre, benkeplater i tre med buet kant og bar-løsning. Det er integrert stekeovn, platetopp, kjøl- og fryseskap samt oppvaskmaskin. Stekeovn, platetopp og kjøl/frys fra 2016. Kun integrerte hvitevarer medfølger boligen.

Det er 2 flotte stuer i boligen, - begge er av god størrelse og byr på hyggelige stunder.

Den første stuen man møter på er i nøytrale og lyse farger som gir ro i hektiske hverdager. Det er gode vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Stuen er nylig oppusset.

Stue 2 er i spennende farger og med plass til både sofagruppe og spisebord. Det er dør inn til et soverom.

Badet i 1. etg er oppgradert i 2016 og fremstår som meget pent. Det er innredet med vegghengt klosett, dusjhjørne med glassvegger og skyvedør i glass, helstøpt servant og med opplegg for vaskemaskin.

Badet i 2. etg er innredet med klosett, badekar og helstøpt servant.
Begge bad er flislagte og med varme i gulv.

I boligens 2. etg. finner man videre loftstue og 4 soverom. Boligen har 5 soverom, hvorav ett er plassert i 1. etg. 2 av soverommene i 2. etg. er nylig malt og pusset opp.

- Boligen ble totalrenovert i 1992 /93 ved overtakelse. Påbygget ble også da bygd med stue 2 og soverom/kontor i 1.etg, samt 2 soverom i 2.etg.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet elektrisk fyring samt gulvvarme i entré, begge bad, stue og soverom i tilbygget del mot øst. Det er i tillegg montert varmepumpe med 2 innerdeler. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 4720-1/10, tinglyst 19.12.1958, type heftelse: Bestemmelse om båt/bryggeplass. Servitutten er gammel og et gis ingen garantier for at denne er gjeldene lenger.
Dagboknr 1518-1/10, tinglyst 22.02.1982, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse. Ingen praktisk betydning for eiendommen.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan 2015-2026, vedtatt 10.03.2015, avsatt til boligbebyggelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper. 

Overtagelse

2458635

Oppdragets KR-kode

KR63.18237

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 7.735,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, slamtømming, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 17.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.323,-.
Velavgift er kr 200,- pr. år. Det er frivillig medlemskap.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av parabol og har avgift på kr 500,-  pr. mnd. Tv-tuner/dekoder kan medfølge dersom ønskelig.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 889.747,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.203.089,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.511.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Velkommen til Langsetvegen 145!
Eiendommen er over 2 mål med flott enebolig, tilhørende dobbelgarasje og stort uteområde.
Innbydende og koselig innkjørsel
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Langsetvegen 145 er spesielt anbefalt for og . Kvaliteten på nabolaget er vurdert til av lokalkjente. Nabolaget tilhører Langset skolekrets.

Transport

Transport

Langsetwalk
6 min
Eidsvolldrive
14 min
Oslo Gardermoendrive
27 min
Skoler

Skoler

Langset skole (1-7 kl.)walk
22 min
Eidsvoll videregående skol...drive
15 min
Vilberg ungdomsskole (8-10...drive
16 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Kiwi Minnesundwalk
13 min
Kiwi Minnesundwalk
13 min
Jafs kaféwalk
14 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
Langsetvegen 145
B
C
D
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel.  Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr. 55.000,- av salgssummen.
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.900,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Vegard Fjell Gjeisklid
Daglig Leder / Eiendomsmegler

Vegard Fjell Gjeisklid

Telefon 63 94 07 05
Mobil 934 62 732

Lurer du på noe

Vegard svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...