Solgt: 14 100 000 kr
På toppen av Colosseum Park

Middelthuns gate 25 A

Prisantydning

12 500 000 kr

Omkostninger: 0 krTotalpris: 12 500 000 kr
Etasje
7
Byggeår
2000
Soverom
3
Areal (P-ROM)
106 m²
Type / Eierform
Eierleilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje Veranda Heis
Fellesutgifter
3 898 kr

Påkostet toppleilighet med 3 soverom, 2 terrasser og uhindret utsikt over Frognerparken! Garasje, heis og gasspeis.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Colosseum Park ligger sentralt plassert på Majorstuen med Frognerparken som nabo. Via byggets atrium, eller fra heisen via garasjeanlegget, har du direkte tilgang til treningssenteret Sats/Elixia, restauranten Tataki, helsekostforretningen Helios, kaffebaren Karabista og matforretningen Jacobs. Ellers alle tenkelige service tilbud som Colosseum kino, restauranter, butikker og offentlig kommunikasjon i kort gangavstand.

KORT FORTALT:
- Påkostet 4-roms hjørneleilighet i 7. etg.
- Stor, solrik terrasse med fantastisk utsikt over Frognerparken.
- Hovedsoverom med eget bad og utgang til romslig balkong.
- Garasjeplass i lukket anlegg med heisadkomst. Plassen er 3 meter bred.
- Heisadkomst til leilighetsplan.
- Veldrevet sameie fra 2000
- Bo sentralt med nærhet til alt!

Eiendommen

Middelthuns gate 25 A, 0368 Oslo
Gnr. 215, bnr. 231, snr. 143 samt ideell andel 1/130 av snr 233 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Svært ettertraktet beliggenhet i Colosseum Park på Majorstuen. Her har du gangavstand til alt av servicetilbud, skoler og barnehager og offentlig kommunikasjon.

På Majorstuen er det umiddelbar nærhet til et rikt servicetilbud, butikker, kaféer, restauranter og Colosseum kino med mer. Kort vei til en av Norges mest populære handlegater, Bogstadveien med sitt mylder av hyggelige fortauskafeer, trendy restauranter, barer og nattklubber og ikke minst et fantastisk godt utvalg av populære moteforretninger. Følger man Bogstadveien og Hegdehaugsveien fra Majorstuen ned forbi Slottet ankommer man Karl Johans gate og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum på ca.15-20 min.

Hyggelige Vestkanttorget en kort spasertur fra leiligheten. Her arrangeres det brukt- og antikkmarked hver lørdag i mnd. mars - desember, og bidrar til et yrende folkeliv og god stemning i nabolaget.

Rett over veien for Colosseum Park ligger Frognerbadet og Frogner stadion, samt Frognerparken med gode rekreasjonsmuligheter for store som små. Legg søndagsturen til parken og nyt en matbit på Herregårdskroa med utsikt over skulpturanlegget Vigelandsparken. Vinterstid er det skøytebane på Frogner stadion. For den treningsglade er Sats beliggende i samme bygg som boligen, ellers er Frognerparken et ypperlig sted for en joggetur. Vil man unne seg noe ekstra ligger Colosseum SPA en kort spasertur unna. Colosseum kino er også innen umiddelbar nærhet.

Frogner stadion er nærmeste stopp med buss- og trikkforbindelse. Kort spasertur bort til Majorstukrysset som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon: Mange muligheter for å forflytte seg rundt til andre deler av Oslo, med t-bane, trikk og buss samt taxiparkering like ved. Er man av den spreke typen finnes det bysykler rett utenfor døren. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Ullevål sykehus, 5 min til Aker brygge, 4 min til Skøyen, 7 min til Oslo S, samt 36 min til Oslo lufthavn.

Eiendommen har gangavstand til Majorstuen barne- og ungdomsskole, Den Franske skole, Kristelig Gymnasium, Blindern, Politihøyskolen, samt privat Høyskole innen helse- og sosialfag, diakoni og ledelse. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager i umiddelbar nærhet. Lekeparken Child Planet og Månestråle barnehage holder til i sameiet, med prioritet til beboere i Colosseum Park.

Veibeskrivelse

Adkomst til leiligheten fra Middelthuns gate. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

1-10 kl. Majorstuen skole 0.3 km
1-10 kl. Uranienborg skole 1.2 km
1-7 kl. Skøyen skole 1.2 km
1-10 kl. Marienlyst skole 1.4 km
8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole 1.5 km
8-10 kl. Fagerborg skole 1.7 km
8-10 kl. Ris ungdomsskole 2.1 km
Vgs. Hartvig Nissens skole 1.4 km
Vgs. Kristelig gymnasium 1.5 km
Bhg. Månestråle barnehage (0-5 år) 0.1 km
Bhg. Frognerbekken barnehage (0-5 år) 0.3 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 120 kvm
Totalt bruksareal: 108 kvm
Totalt primærrom: 106 kvm

Primærrom:
Leilighet: 
7. etasje 106 kvm: Entré, gang, stue, kjøkken, bad/wc, wc/vaskerom og 3 soverom. Sørvestvendt terrasse på 17 kvm med utgang fra stuen. Nordvestvendt balkong på 9 m2, med utgang fra soverommet. Nordvestvendt, fransk balkong i stuen.
7. etasje 2 kvm: Bod.

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca 4 kvm merket med nr 143 samt parkeringsplass nr. 117 i felles garasjeanlegg i kjelleren. Plassen har en bredde på hele 3,0 meter. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.02.2019 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 7.390 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomt opparbeidet som et parkanlegg med blant annet steinbelagte internveier, sykkelparkering, sittegrupper, prydbusker og trær. Tomten var snødekket på befaringsdagen.

Parkering

Det medfølger garasjeplass i Colosseum Park parkeringssameie, plassnr. 117. Denne plassen har kvartalvise felleskostnader på kr 1.200,- som kommer i tillegg til de ordinære felleskostnadene. Plassen er 3 meter bred og ligger strategisk plassert rett ved heisen. (Garasjeplasser i sameiet omsettes for ca. kr. 900.000,-)

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong. Leiligheten ligger i 7. etasje i et bygg på 7 etasjer pluss underetasje og kjeller/garasjeanlegg. Det er heis i bygget. Vinduer og balkongdører fra 1998 utført med 3-lags isolerglass. Brann- og lyddør inngangsdør/leilighetsdør. B-30 dB40.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder tilstandsgrad 2 og tilstandsgrad 3:

TG 2: 
Ventilasjon: Leiligheten har ingen tilluftsmuligheter annet enn å lufte med vinduer.
Gulv på bad: Gulvet er tilnærmet flatt uten fall mot sluk.

Øvrige kontrollpunkter har fått TG 1.

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.09.2002. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger har ikke er foretatt endringer i sin eiertid foruten å innrede bad nummer to til vaskerom/gjestetoalett. 

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Velkommen til Middelthuns gate 25 A, en lys og svært innbydende selveierleilighet i 7. og øverste etasje i oppgangen i attraktive Colosseum park. Her bor du svært sentralt, men samtidig tilbaketrukket til på populære Majorstuen med kort gangavstand til en rekke bymessige fasiliteter. Leiligheten er en flott og påkostet 4-roms hjørneleilighet med garasjeplass, gasspeis, balkong og terrasse. Leiligheten er omfattende påkostet i 2011 med nye enstavs eikegulv, flott kjøkken med integrert teknisk utstyr av god kvalitet, oppussing av begge badene samt sparklet og malt alle vegger og tak. Både terrasse og balkongen er flislagt og det er montert skyvedørsgarderober med innredning på to av soverommene i tillegg til i entreen. Moderne bygg som ble oppført i år 2000. 

Boligen har en innholdsrik og praktisk planløsning med blant annet to baderom, separat kjøkken med spiseplass 3 soverom og en meget romslig hjørnestue. Fra stuen er det utgang til en sydvest-vendt terrasse på 17 kvm med flott formiddags-ettermiddags-og kveldssol samt en fransk balkong mot nordvest og en sørøstvendt balkong på 9 kvm med utgang fra hovedsoverommet. Store vindusflater slipper inn godt med lys og det er flott utsikt fra leiligheten både over nærområdet og Frognerparken og Frogner stadion. 

Dette er en perle av en leilighet med kanskje sameiets beste beliggenhet. Leiligheten oppleves luftig med store vindusflater uten sjenerende innsyn og med flott utsikt både over Frognerparken og mot Holmenkollen. Sameiets tomt er opparbeidet som et parkanlegg med blant annet steinbelagte internveier, sykkelparkering, sittegrupper, prydbusker og trær.

Entre/gang: Boligen har en hyggelig entré som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Med heis i bygget er det enkel adkomst til 7.etasje. Porttelefon med fjernåpner og stor skyvedørsgarderobe med plass til både sko og klær.

Stue: En svært lys og luftig hjørnestue med store vindusflater. I stuen har man god plass til både spisestue og flere sofarupper. Utgang til solrik delvis overbygget terrasse på hele 17m2. Flott og uhindret utsikt over Frognerparken og Frogner Stadion.

Kjøkken: Stort og deilig spisekjøkken. Mye skap og benkeplass gjør kjøkkenet praktisk å jobbe på. Påkostet og velutstyrt kjøkkeninnredning med grå høyglansfronter og håndtak i stål. Benkeplater i polert granitt samt sort kum og ett-greps blandebatteri. Lys under overskap. Fliser mellom over- og underskap. Integrert i innredningen er hvitevarer av god kvelitet (Miele) som oppvaskmaskin, micro, kaffemaskin, ovn og induksjon platetopp. Ventilator over platetoppen. Side-by-side-kjøleskap med isbitfunksjon medfølger også. Det er to vinskap på kjøkkenet, det under granittbenken medfølger og det store, frittstående medfølger ikke.

Soverom: Leiligheten har 3 fine soverom hvorav hovedsoverommet er av god størrelse med adkomst til privat bad samt romslig balkong med deilig morgensol. Skyvedørsgarderober med innredning på hovedsoverom samt et soverom. Foldedør til innvendig bod/garderoberom fra soverom nummer tre.

Bad/wc: Delikat oppusset bad med vegghengt toalett, badekar med dusjvegg og servant med servantskap. Stort speil. Fliser på vegger og gulv og varmekabler. Badet er oppusset i 2011.

Vaskerom/wc: Leilighetens bad nummer to er oppusset i 2011 og innredet til vaskerom med vegghengt toalett, servan og servantskap. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel i plassbygget innredning. 

Gulv: Det er lagt ny en-stavs eik parkett ihele leiligheten i 2011. Begge bad/wc har fliser og varmekabler.

Overflater: Malte, slette veggflater. Samtlige veggflater er slettet ut malt opp i 2011. Malte betongdekker i himling. 

Garderober: Rikelig med garderobeplass i leiligheten. Det er installert skyvedørsgarderober i entre samt på 2 av soverommene.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og gasspeis. Varmekabler på begge bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Colosseum Park Syd 2, med sameiebrøk 108/25032.
Garasjesameiet har eget styre, Johannes Sjøflot johs@investcorp.no
Sameiet består av 220 leiligheter og 3 næringsseksjoner, hvor den ene næringsseksjonen er parkeringssameiet.
Forretningsfører er Sebra Forvaltning AS, tlf. 23 89 10 20
Vaktmestertjenestene utføres av Kjell Arne Eliassen, som er ansatt i Sameiet Colosseum Park Syd 2. telefon 23 20 29 13 på dagtid mellom kl. 07.00 – 15.00 eller e-post adressen drift@cp2.no.
Bygningen er forsikret i If, polise SP993148
Dugnad må påregnes.
Sameiet har ingen lån.
Forsvarlig dyrehold er tillatt. Det er ikke lov å lufte husdyr på sameiets fellesarealer.
Ved innflytting skal sameier betale et gebyr på kr 500,- i forbindelse med bytte av skilt på postkasse og ringeklokker. Ved utleie av seksjon betales samme gebyr ved bytte av leietakere.
Ihht sameiets vedtekter har Seksjon 158 (øverste leilighet i oppgang B) eksklusiv bruksrett til et areal på inntil 55kvm til etablering av utvidet terrasse på tak i Middelthunsgt 25B i tilknytning til eksisterende takterrasse. Dvs. at terrassen til seksjon 158 vil strekke seg over taket til denne leiligheten.

Foretatt påkostninger de senere år: 
Oppgangene ble pusset opp i 2015. Oppgradering av heiser. 
Byttet til brikkelesere på dører inn til bodområdet som bidro til et helt nøkkelfritt låssystem for beboerne.
Styret har besluttet å gjennomføre en sjekk/rengjøring av ventilasjon i alle leiligheter i løpet av 2018.
Det er etablert ny LED-belysning i bodanlegget til bolig som gir et mye bedre lys enn tidligere samtidig som sameiet sparer strømutgifter.

Planlagte påkostninger: 
Styret fikk i 2016 utarbeidet en 5-års vedlikeholdsplan fra OBOS Prosjekt. Hva som skal gjøres, og til hvilken tid vil bli tatt opp på årsmøtet. Iht styreleder er ingenting vedtatt, men det har kommet et forslag om å oppgradere utomhus samt takutbedring. Dette er estimert til å koste ca 4.000.000,-. Styreleder opplyser om at sameiet har penger på bok, og at de pr 15.02.19 ikke har planer om å ta opp ytterligere lån.
Gasskomiteen forberede i 2018 pliktig vedlikehold av gasstanken som skal utføres i 2019 som i praksis vil bety oppgraving, sjekk og nedgraving av tanken igjen. 

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

I følge styreleder har det vært meldinger om skjeggkre i andre leiligheter i sameie som innebærer fare for spredning til øvrige leiligheter. Konferer med eiendomsmegler for ytterligere informasjon.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 21 servitutter på sameiets eiendom og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk: Dagboknr 404187, tinglyst 05.09.1936, type heftelse: Erklæring/avtale, og omhandler bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
De øvrige servituttene omhandler: Bestemmelse om bebyggelse, bestemmelse om brannvegg/dør, bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger, bestemmelse om kloakkledning, bestemmelse om bebyggelse vedr. vinduer, bestemmelse om bebyggelse vedr. et skur, bestemmelse om adkomstrett, bestemmelse om trafostasjon og bestemmelse om benyttelse.

Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig i henhold til reguleringsplan S-3502 datert 20.12.1995 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen reguleres også kommuneplan Oslo mot 2030.

Følgende planer i nærområdet:
Saksnr: 201806685 - Byggeprosjekt - Middelthunet: I Nordeas gamle hovedkontor skal det nå bygges tre boligblokker. Middelthunet vil bestå av 329 unike selveierleiligheter fra rundt 43 til 390 kvadratmeter, fordelt på tre bygg på hhv 10, 12 og 14 etasjer. Les mer om dette på https://www.obos.no/privat/ny-bolig/boligprosjekter/oslo/middelthunet.

Saksnr: 201711032 - Byggesak - Oppføring av Frogner ishall. Med besøksadresse Middelthuns gate 26, bygges det nå Frogner ishall. Ishallen vil ligge i tilknytning med Frogner Stadion, og vil ha et bruttoareal på ca 4600 kvm. Hallen antas å være ferdigstilt høsten 2020. Ler mer på saksinnsyn https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201711032

Saksnr: 201609500. Fridtjof Eiendom AS foreslår å omregulere Fridtjof Nansens vei 12 til kontor. Hensikten er å erstatte eksisterende bygg med et nytt bygg på maksimalt 8 etasjer, i tillegg til kjelleretasjer med et samlet bruksareal på 17 025 kvm. Les mer på saksinnsyn: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201609500

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

2458604

Oppdragets KR-kode

KR40.1926

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.898,- pr. mnd. og inkluderer: A konto gass, Kabel-TV, internett, trappevask, kommunale avgifter, felles byggforsikring og forretningsførsel.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2019

Felleskostnadene er fordelt slik:
Fellerskostnader kr. 3.454,-
a konto gass kr. 194,-
Sparing til vedlikehold av gassanlegg kr. 250,-

I tillegg kommer felleskostnader på kr 400,- per mnd som er tilknyttet garasjesameiet. Felleskostnadene betaes kvartalsvis.

Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnadene.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2019 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca kr 8.300,- for 2019 dersom boligen benyttes som primærbolig. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 2.302.174,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 8.287.826,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Sameiet har ingen lån. 

Andel formue er kr 32.197,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 5.019,- pr. 31.12.2018

Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.000,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 12.818.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planskisse
Stuen har gasspeis og utgang til solfylt terrasse
Romslig stue med store vindusflater
Lys og flott stue med fransk balkong og utgang til flott terrasse
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Middelthuns gate 25 A er spesielt anbefalt for enslige og studenter. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 133 lokalkjente. Nabolaget tilhører Majorstuen skole skolekrets.

Transport

Transport

Frogner stadionwalk
3 min
Frogner stadionwalk
3 min
Majorstuen T-banestasjonwalk
6 min
Skoler

Skoler

Majorstuen skole (1-10 kl....walk
4 min
Uranienborg skole (1-10 kl...walk
15 min
Skøyen skole (1-7 kl.)walk
15 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Jacobs Majorstuenwalk
3 min
Mix Colosseumwalk
3 min
Rema 1000 Majorstuawalk
5 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Middelthuns gate 25 A
A
A
A
A
B
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F
G
G
G
G
G
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Anne Aartun

Telefon 22 95 55 56
Mobil 926 98 800

Lurer du på noe

Anne svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...