Midtåsen

Midtåsen 45 A

Prisantydning

4 000 000 kr

Fellesgjeld: 2 568 krOmkostninger: 103 722 krTotalpris: 4 106 290 kr
Etasje
1
Byggeår
1966
Soverom
2
Areal (P-ROM)
63 m²
Type / Eierform
Eierleilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
2 600 kr

Nordstrand - Lekker, arealeffektiv 3 roms eierseksjon beliggende på attraktive Midtåsen.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Leiligheten ligger i en boligblokk på 3 etasjer pluss loft og kjeller. Nyoppusset 3-roms leilighet med flott beliggenhet i sameiet og vinduer i 3 himmelretninger. Særdeles arealeffektiv leilighet. Hele leiligheten er i lyse og tidsriktige fargetoner og har store vindusflater som slipper inn mye lys. Vestvendt balkong med med mye sol og trivelig utsyn. Kort vei til skoler, barnehager, offentlig
kommunikasjon og Sæter Torg.

Eiendommen

Midtåsen 45 A, 1166 Oslo
Gnr. 182, bnr. 867, snr. 1, i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Vestvendt og solrik leilighet med vinduer i alle himmelretninger. Leiligheten ligger i 1.etasje, usjenert og fritt, vendt mot grøntområde, uten gjenboere og med fjordutsikt. 
Beliggende i et attraktivt og veletablert boligområde på Midtåsen. Stille, rolig og meget barnevennlig område med mye grøntarealer rundt eiendommen.
Kort vei til nærbutikk på Ljabru og servicetilbud på Sæter. Sæter er under utvikling og vil i løpet av kort tid kunne tilby mange nye tjenestetilbud og butikker. En kort kjøretur unna finner man også bl.a. Holtet og Lambertseter Senter. På Holtet finner man den populære delikatessebutikken Jacobs og Åpent Bakeri, mens Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino. 

Få minutters gange til trikkeholdeplassen på Ljabru. Kort vei også til Sæter trikkestasjon. Buss i Ekebergveien, Ljabruveien og ved Sæter. Tog fra Ljan eller Nordstrand togstasjon.
(www.ruter.no for rutetider) 

Et rikt fritidstilbud i nærområdet, med bl.a. nærhet til Østmarka og flere badeplasser langs fjorden. Meget kort vei til Skredderjordet, som er fotballbane om sommeren og skøytebane om vinteren. Flotte tur- og rekreasjonsområder også langs Ljanselven og ved Hvervenbukta.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Nordstrand IF på Niffen med håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Kort avstand til områdets lokale alpinbakke - Sloreåsen.
Ekebergsletta med flotte turområder, lysløype, idrettsanlegg, tennisbaner, minigolfbane, ridesenter, store friområder, Ekebergrestauranten m.m.
Treningsstudio: Evo på Sæter, BestHelse på Holtet og Elixia på Lambertseter.

Veibeskrivelse

Midtåsen er en lite trafikkert vei som strekker seg fra Agnes Thorsens plass (ved Nordstrand skole), langs høydedraget og ned til Åsdalsveien. Adkomst fra Nordstrandveien inn Åsdalsveien og deretter første vei til venstre inn Stuttvegen til Midtåsen. Alternativ adkomst direkte til Midtåsen ved å følge Åsdalsveien lenger syd og fra Rosendalsveien via Nøttekneika til Midtåsen.

Barnehager og skoler

Flere private og kommunale barnehager i nærområdet. 
I følge utdanningsetaten sogner Midtåsen 45 til Nordstrand skole. 
Steinerskolen i krysset Nordstrandveien og Solveien.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen. 

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 72 kvm
Totalt bruksareal: 63 kvm
Totalt primærrom: 63 kvm

Bruksareal:
Entré/gang, bad, kjøkken, stue, 2 soverom.: 63 kvm
Primærrom:
Entré/gang, bad, kjøkken, stue, 2 soverom.: 63 kvm
Sekundærrom: 
Ingen

I tillegg disponerer boligen 2 boder. 1 bod på loftet med ca. 7 kvm. gulvareal (skråtak). 1 todelt bod i kjelleren på ca. 10 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.01.2019 utført av takstmann Finn H. Bjørntvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Tomten er en festet tomt på 2.404 kvm. Pent opparbeidet med gressplen og asfaltert gårdsplass.

Festeavgiften for sameiet er kr 58.298,- pr. år og er inkludert i felleskostnadene.
Festeavgiften ble sist regulert 2017, og megler har ikke fått opplysninger om når neste regulering vil finne sted, men festeavgiften kan reguleres hvert femte år. Festeavtalen utløper 30.06.2072 og denne reguleres iht. konsumprisindeksen.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler. 

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Muligheter for leie av garasjeplass gjennom AS Midtåsen 45, dersom ledig.
Sameiet disponerer i tillegg noen gjesteparkeringsplasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Lavblokk i betong-, Siporex- og trekonstruksjoner. Betongsåle antas fundamentert til faste masser. Grunnmur i betong. Etasjeskillere i støpt dekke - antar tilfarergulv. Yttervegger av Siporexblokker som utvendig er pusset og malt. Vinduer med koblet glass samt badevindu og balkongdør med isolerglass. Saltak i trekonstruksjoner som er tekket med betongstein. Støpte betongtrapper/reposer med terrasso og malte vegger i oppgang. 

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 30.03.1971. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Leiligheten ligger i en boligblokk på 3 etasjer pluss loft og kjeller.
Nyoppusset 3-roms leilighet med flott beliggenhet i sameiet og vinduer i 3 himmelretninger. Særdeles arealeffektiv leilighet. Hele leiligheten er i lyse og tidsriktige fargetoner og har store vindusflater som slipper inn mye lys. Vestvendt balkong med med mye sol og trivelig utsyn.

Hall:
I hallen er det god plass i lekkert garderobeskap med speilfronter. Lys grå veggflater i kombinasjon med skiferfargede fliser på gulv. Calling. 

Kjøkken:
Lekkert kjøkken fra Ikea. Tidløs med grå fronter med enkelt speil. Benkeplate i heltre eik, med lekker sort vask og integrerte hvitevarer. Hvite fliser mellom benk og overskap. Her er det også god plass til kjøkkenbord og stoler, en flott plass og innta frokosten. Lyse grå veggflater i kombinasjon med hvitpigmentert parkett på gulv.

Stue:
Leiligheten har lekker stueløsning med god plass for sittegrupper. Moderne rentbrennende peisovn, perfekt på kalde høst- og vinterkvelder.
Herfra er det utgang til vestvendt balkong med mye sol og trivelig utsyn. Lys grå veggflater i kombinasjon med hvitpigmentert parkett på gulv.

Bad:
Delikat bad med varme i gulvet, innfelte downlights. Badet er holdt i en varm og tidløs stil. Lekker innredning med heldekkende servant, underskap og speilskap. Rommet har veggmontert toalett og nedsenket dusjhjørne med dusjvegger. Opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe:
Leiligheten har to gode soverom, begge med store skyvedørsgarderober. 

Bod: 
Praktisk bod med god lagringsplass.
 
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming bestående av panelovner. Varme i gulv på bad og i gang. Vedovn i stuen.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Sameiet Midtåsen 45 A/S, med sameiebrøk 1/13.
Sameiet består av 13 leiligheter.
Forretningsfører er Inge Nygaard, tlf. 930 44 666
Dugnad må påregnes.
Dyrehold skal godkjennes.

Planlagte påkostninger / utbedring i sameiet:
Det er planlagt, men ikke vedtatt oppussing av fasader. Det vil bli tatt opp felles lån til å dekke disse arbeidene. Seksjonseierne kan selv velge om de ønsker en ekstraordinær innbetaling for å dekke kostnadene. Hvis ikke så betales arbeidene gjennom fellesutgiftene som trolig vil dobles i så tilfelle. Konferer megler. 

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 10304, tinglyst: 04.06.1973: Pantsettelseserklæring. 
Panterett til sameiet på kr 10.000,-.
Dagboknr 23090, tinglyst: 29.11.1973: Festekontrakt - Vilkår.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. 
Dagboknr. 10508, tinglyst: 03.08.1965. Erklæring/avtale. 
Eier forplikter seg til å knytte seg til offentlig vann- og kloakknett når kommunen måtte forlange det. Sameiet har det fulle og hele ansvaret for private stikkledninger og forplikter seg til å vedlikehold av disse, etter melding til kommunen.
Vedtak av Oslo kommunes vann og kloakkreglement
Dagboknr. 1770, tinglyst 27.01.1971. Bruksrett.
Bestemmelse om tilfluktsrom. Sameiet gir naboeiendom rett til bruk av tilfluktsrom i kjeller i tilfelle luftverntilstand.
Dagboknr. 646, tinglyst 12.01.1972. Bestemmelse om garasje/parkering
I forbindelse med utskillelse av garasjeparsell gis eier av eiendommen førsterett til plass på parsellen.
Dagboknr. 23090, tinglyst: 29.11.1973. Bestemmelse om veg.
Bortfester har rett til å føre ledninger over tomten. Midtåsen er regulert bredere enn dagens bredde. Dersom kommunen krever det skal fester opparbeide veien til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen tomt.

Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser
S-4220 datert 15.03.2006. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Grunneier av tomtene som tilhører naboblokkene på Midtåsen har ønske om å utvikle tomtene ytterligere. Konferer gjerne med megler.

Oppdragets KR-kode

KR44.1930

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.600,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, bygningsforsikring, trappevask, gressklipping, snømåking og festeavgift.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.04.2018

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år. / 11.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 988.983,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.560.338,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 13.110,- pr.31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 2.568,- pr. 31.12.2018

Total fellesgjeld for sameiet er kr 66.250,- pr. 31.12.2018.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 2.500,-

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.157.540,-.
Av dette beløpet utgjør kr 2.568,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning.
Plantegning stående.
Lekkert kjøkken.
Godt med skap og benkeplass.
Kjøkken med god spiseplass.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Midtåsen 45 A er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 84 lokalkjente. Nabolaget tilhører Nordstrand skole skolekrets.

Transport

Transport

Ljabruwalk
8 min
Knud Øyens veiwalk
8 min
Hauketo stasjonwalk
17 min
Skoler

Skoler

Nordstrand skole (1-7 kl.)walk
10 min
Steinerskolen på Nordstran...walk
13 min
Munkerud skole (1-7 kl.)walk
22 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Matkroken Ljabruwalk
8 min
Matkroken Ljabuwalk
8 min
Mix Nordstrandwalk
14 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Midtåsen 45 A
A
A
A
A
B
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,9 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 9.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 16.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Eirik Norheim
Eiendomsmegler

Eirik Norheim

Telefon 23 16 52 07
Mobil 977 66 616

Lurer du på noe

Eirik svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...