Solgt: 2 350 000 kr
Ulset / Myrdalskogen

Myrdalskogen 25

Prisantydning

2 490 000 kr

Fellesgjeld: 86 201 krOmkostninger: 0 krTotalpris: 2 576 201 kr
Byggeår
1972
Soverom
3
Areal (P-ROM)
84 m²
Type / Eierform
Andelsleilighet / Andelsleilighet
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
5 069 kr

Toppleilighet med åpen og fri beliggenhet. Usjenert solrik altan. Oppusset kjøkken, bad, toalett og vaskerom 2011!

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Myrdalskogen 25 ligger i et etablert og attraktivt område med sentral plassering på Ulset i den populære bydelen Åsane. Kort gangvei til skoler og barnehager, samt flotte turmuligheter som bla. Morvikfjellet, Veten m.m. innen rekkevidde. Det er forøvrig opp til flere naturstier like ved leiligheten. Pent opparbeidet fellesområder med grøntareal og beplantning. Koselige gangveier gjennom borettslaget, flere lekeplasser og egen fotballbane. 

Flott 4-roms endeleilighet i byggets øverste etasje med gjennomgående normal standard på innredning og overflater. Leiligheten er innbydende, fremstår som velholdt og har blitt oppgradert gjennom årene, her kan nevnes oppusset baderom, toalett, vaskerom og kjøkken i 2011.

Eiendommen

Myrdalskogen 25, 5118 Ulset
Gnr. 188, bnr. 99 i Bergen kommune.
Andelsnr. 87 i Myrdal borettslag
org.nr. 950608331

Områdebeskrivelse

Myrdalskogen 25 ligger i et veletablert borettslag attraktivt plassert sentralt på Ulset i Åsane. Fellesområdene er pent beplantet med ulike prydbusker og hekker, benkeplasser, lekeplasser og koselige gangveier. 

Det er det kort gangvei til skole, barnehager, flotte turområder, dagligvarebutikker og gode shoppingmuligheter på Åsane Storsenter, Horisont, IKEA m.m. Kollektivtransport er heller ikke noe problem da Åsane Bussterminal kun ligger noen minutters gange unna. Bergen Sentrum er i underkant av 15 minutters busstur unna.

Med andre ord er dette en leilighet hvor man har kort vei til alt av de ulike tilbudene Åsane og Bergen har å tilby.

Veibeskrivelse

Fra Bergen kjør mot Åsane og ta av motorveien ved Åsane Storsenter. Ta til høyre og følg over broen forbi Åsane Terminal. Ta til høyre inn i Myrdalskogen ved Åsane Brannstasjon. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehage: 
Blokkhaugen barnehage (0-6 år) 
Ulset barnehage (2-6 år) 
Ulsetskogen barnehage (0-6 år) 

Barne- og ungdomsskole: 
1-7 kl. Ulsetskogen skole
1-7 kl. Haukedalen skole 
1-7 kl. Rolland skole
1-3 kl. Storåsen skole
8-10 kl. Blokkhaugen skole

Videregående skole: 
Tertnes videregående skole 

Hvis skole- og barnehagetilbud er av betydning, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 92 kvm
Totalt bruksareal: 84 kvm
Totalt primærrom: 84 kvm

Bruksareal:
Bolig 84 kvm

Primærrom:
Bolig: 
4. etasje 84 kvm: Entré, gang, tre soverom, baderom, toalett, vaskerom, kjøkken og stue.

I tillegg disponerer boligen 3 boder i kjeller. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.01.2019 utført av Frøyen Takst v/ Thomas Frøyen. 

Tomten

Festet tomt på 62.538 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Borettslaget har 110 garasjeplasser som leies ut for kr 290,- pr mnd. og tildeles etter venteliste. Borettslaget har to store områder som brukes til parkering. Her er det også oppmerkede gjesteparkeringer. Oblat for parkering må bestilles og hentes hos styret. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein / grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser.  Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter i betongkonstruksjoner. Bærendekonstruksjoner, endevegger og skillevegger samt etasjeskille er oppført i betong. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmuren er oppført som isolert bindingsverk. Innvendig er veggene på montert platekledning. Utvendig er veggene kledd med fasadeplater samt noe kledningsbord. Vinduer med isolerglass i pvc karmer. Takkonstruksjonen er utført som flat takkonstruksjon, tekket med papp/Sanarfil eller tilsvarende. Taket er ikke besiktiget på befaringsdagen. Bygningen anses å være oppført etter datidens byggemetode og vil avvike fra dagens standard.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at baderom har fått tilstandsgrad 2 pga. manglende tilstrekkelig fall mot sluk. Takstmann anbefaler fortsatt bruk av dusjkabinett. 

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest fasadeendring datert 01.04.1998.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Velkommen til Myrdalskogen 25! 
Innbydende 4-roms toppleilighet med gjennomgående normal standard på innredning og overflater. 

Det første som møter deg er en romslig entré i lyse farger med muligheter for god oppbevaringsplass til yttertøy og sko. Fra entreen er det tilkomst til et nyttig vaskerom med god skap- og benkeplass med utgang til praktisk utvendig tørkebod. 

Videre fra entreen ankommer man de tre soverommene. Alle soverommene har plass til både seng, nattbord og garderobeskap. Hovedsoverommet er av ekstra god størrelse og har en garderobeløsning som gir godt med oppbevaringsplass. 

Baderommet og toalettet ble oppusset i 2011 av autorisert firma. Baderommet er delfliset med varmekabler i gulv. Innredet med dusjkabinett og skapseksjon med vask, speil og belysning. Toalettet, som er vegg i vegg med badet, ble også oppusset i 2011 med lyse fine farger og moderne innredning. 

Kjøkkenet ble oppusset i 2011 av autorisert firma. Innredet med god skap- og benkeplass, integrert komfyr og platetopp samt plass til øvrige hvitevarer. Hvite slette fronter og laminert benkeplate. 

Leilighetens oppholdsrom er luftig med mange møbleringsmuligheter. Det er god plass til stor spise- og sofagruppe med TV-krok. De store vindusflatene skaper en god romfølelse og gir godt med naturlig lysinnslipp til leilighetens samlingspunkt. Fra stuen er det utgang til solrik balkong med flott utsikt over nærområdet.  

Oppvarming

Varmekabler på bad og vaskerom, ellers mulighet for elektrisk oppvarming. 
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Myrdal borettslag som er et etablert og veldrevet lag med vaktmester, borettslagskontor og eget vaskepersonale som holder gangvask. Borettslaget består av 200 leiligheter, fordelt på 8 lavblokker.

Forretningsfører er Bergen og Omegn boligbyggelag. 
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt, men dispensasjon kan gis fra styret.
Tv grunnpakke og internett fra GET. 

Planlagte påkostninger: Borettslagets generalforsamling har godkjent forprosjektering av rørfornying i borettslaget. Styrets intensjon er å legge frem et prosjekt for en senere generalforsamling for avstemming på valgte løsninger. Det må påregnes økning av fellesgjeld og felleskostnader i forbindelse med dette prosjektet.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Borettslaget er tilknyttet Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS (BBL Finans) sikringsfond som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelse

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet vann og kloakkledninger, festekontrakt og framfestekontrakt. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen er regulert til Boligområde i henhold til reguleringsplan for Åsane Myrdal (Myrdalskogen BOB) ikrafttrådt 26.04.1973 med tilhørende reguleringsbestemmelser stadfestet 26.04.1973.
Deler av borettslagets eiendom er innenfor støysone gul og rød.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR74.198

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.069,- pr. mnd. og inkluderer: Grunnpakke bredbånd og kabel-tv, betjening av renter og avdrag fellesgjeld, renhold av fellesarealer, dugnad, kommunale avgifter, eiendomskatt og drift av borettslaget.

Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 136,-
Avdrag kr 951,-
Driftsutgifter kr 3.440,-
Renhold kr 177,-
Dugnad kr 35,-
Kabel-TV kr 330,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.300,- pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og bredbånd, grunnpakker er inkludert i felleskostander. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.
Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 670.994,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.415.578,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 14.619,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 86.201,- pr. 30.01.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er 17.129.811,- pr. 30.01.2019 og lånevilkårene er:

Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 30.01.2019: 1.41% pa.
Antall terminer til innfrielse: 1
Saldo per 30.01.2019: kr 1.403014,-
Andel av saldo: kr 7.060,-
Første termin/første avdrag: 30.06.1999 (siste termin 30.06.2019)

Nordea Bank Norge Asa
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 30.01.2019: 2.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 4.95
Saldo per 30.01.2019: kr 216.043,-
Andel av saldo: kr 1.087,-
Første termin/første avdrag: 30.05.2010 (siste termin 30.01.2020)

Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 30.01.2019: 2.35% pa.
Antall terminer til innfrielse: 43
Saldo per 30.01.2019: kr 14.028.821,-
Andel av saldo: kr 70.597,-
Første termin/første avdrag: 31.12.2011 (siste termin 30.06.2040)

Nordea Bank Norge Asa
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 30.01.2019: 2.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 44
Saldo per 30.01.2019: kr 948.100,-
Andel av saldo: kr 4.771,-
Første termin/første avdrag: 30.12.2014 (siste termin 30.12.2029)

Fana Sparebank Eiendomsfinansiering
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 30.01.2019: 2.35% pa.
Antall terminer til innfrielse: 9
Saldo per 30.01.2019: kr 1.936.847,-
Andel av saldo: kr 9.747,-
Første termin/første avdrag: 30.12.2016 (siste termin 30.06.2023)

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 800,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.578.033,-. Av dette beløpet utgjør kr 86.201,-  andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.187,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Leiligheten ligger i øverste etasje med åpen og fri utsikt. Ingen innsyn!
Romsig gang med god plass til å henge opp yttertøy
Stuen er romslig med god plass til å møblere flere sittegrupper
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Myrdalskogen 25 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 44 lokalkjente. Nabolaget tilhører Eidsvåg skolekrets.

Transport

Transport

Flatevadwalk
3 min
Bergendrive
16 min
Bergen Fleslanddrive
31 min
Skoler

Skoler

Blokkhaugen skole (8-10 kl...walk
5 min
Ulsetskogen skole (1-7 kl....walk
10 min
Haukedalen skole (1-7 kl.)walk
14 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Coop Prix Prestestienwalk
5 min
Coop Prix Prestestienwalk
5 min
Narvesen Åsane storsenterwalk
5 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Myrdalskogen 25
A
A
A
A
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel.  Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr 39.900,- 
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 10.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Kommunale oplysninger: kr 5.000,- 
Fotografering: kr 5.900,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Mats-Eirik Misje
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Mats-Eirik Misje

Telefon 55 61 01 02

Lurer du på noe

Mats-Eirik svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...