Kolltveit

Norda Skaret 9

Prisantydning

3 490 000 kr

Omkostninger: 0 krTotalpris: 3 490 000 kr
Byggeår
1973
Soverom
2
Areal (P-ROM/BRA)
98 m² / 121 m²
Tomteareal
1358 m²

Enebolig med alt på ett plan - nydelig utsiktstomt - stor biloppstillingsplass

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

•	Praktisk og trivelig enebolig med alt på ett plan 
 
•	Storslått sjøutsikt og gode solforhold
 
•	Høy og fri beliggenhet med nydelig utsikt mot Kolltveitosen 
 
•	Billoppstillingsplass på egen tomt
 
•	Flotte tur og rekreasjonsmuligheter i området
 
•	Sartor Senter en kort kjøretur unna med et stort utvalg av butikker
 
•	Ca. 15 minutter med bil til Bergen sentrum

Eiendommen

Norda Skaret 9, 5360 Kolltveit
Gnr. 33, bnr. 172 i Fjell kommune. Samt Gnr. 33, bnr. 333 - parsell 243 kvm

Områdebeskrivelse

Høy og fri beliggenhet med nydelig utsikt mot Kolltveitosen og områdene rundt Sartor. Vidstrakt utsikt østover mot Byfjellene og nordover mot Hjeltefjorden. Solrikt. Gangavstand til buss, skole, barnehage og marina med mulighet for båtplass på Kolltveit kai. Flotte tur og rekreasjonsmuligheter i området, bl.a. med egen golfbane like ved. Ca. 4-5 min. kjøring til Sartor Senter (som kan by på et bredt utvalg av butikker, restauranter og kino), videre tar det ca 15 min. til Bergen sentrum. Ca 9-10 min. til Ågotnes.

Veibeskrivelse

Følg Skjergardsvegen fra rundkjøring etter Kolltveittunnellen (mot høyre)). Ta av mot Kolltveit - høyre. Ta deretter 1.stikkvei til
høyre; Norda Skaret. Følg veien oppover, og ta første stikkvei til høyre. Følg så denne helt til endes til en
kommer til nr. 9. Det vil bli skiltet fra Krogsveen under fellesvisning.

Barnehager og skoler

Se vedlagte nabolagsprofil.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 133 kvm
Totalt bruksareal: 121 kvm
Totalt primærrom: 98 kvm

Bruksareal:
Enebolig på ett plan 121 kvm

Primærrom:
Enebolig på ett plan: 
98 kvm: Entre, gang, wc, bad, 2 soverom, kjøkken og stue.

Sekundærrom:
Enebolig på ett plan: 
23 kvm: Vaskebod og øvrige boder.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.08.18 utført av Thomas Frøyen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.358 kvm. Skrånende tomt. 

Parkering

Stor biloppstillingsplass på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i grunnmur av mur-/betonkonstruksjon. Yttervegger av trekonstruksjoner med trekledning i fasade. Etasjeskillere i trebjelkelag. Takkonstruksjon av trekonstruksjoner (saltak) tekket med betongtakstein.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Boligsalgsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.10.1973. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Praktisk og trivelig enebolig med alt på ett plan - storslått sjøutsikt og gode solforhold. Boligen er oppført i 1973 og har noe varierende standard på innredning og utstyr. Baderommet ble renovert i 2009. Av kvaliteter ellers kan nevnes laminat, belegg, teppe og fliser på gulv. Lyse fargevalg på vegger og himling. Luftig stue med god plass til sofagruppe og spisestue - store vindusflater som gir gunstige lys-/utsiktsforhold - her er det montert ildsted og varmepumpe. Eldre, original kjøkkeninnredning som kan med fordel pusses opp. Nyreovert, delikat baderom fra 2009 som er helfliset - her er det montert flott baderomsinnredning og dusjhjørne. Separat toalettrom og vaskerom. To store soverom (tidligere var det 3 soverom). God bodplass.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. 

Oppvarming

Ildsted i stue og varmepumpe. Ellers elektrisk oppvarming og varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av: 
Dagboknr. 8733-1, tinglyst 30.10.1972. Erklæring/ avtale.  Forlik ang. vedlikehold m.v. av en adkomstvei

Denne omhandler opparbeidelse og tilknyttning samt vedlikehold av fellesvei fra 1972. Kopi av denne kan fåes ved henvendelse megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR7918207

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.024,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2016 var kr 514.221,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 1.851.195,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2016.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.578.472,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Enebolig på nydelig utsiktstomt
Fasade - skjermet og solrikt uteareal
Nydelig utsikt fra stue
Se alle bilder i galleriet
Norda Skaret 9

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger.  Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. 
 
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 5.000,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Fotopakke: kr 6.400,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Roger Glesnes
Megler

Roger Glesnes

Telefon 55 61 00 03

Lurer du på noe

Roger svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...