Solgt: 4 700 000 kr
Sofiemyr / Oppegård

Rognebærlia 48

Prisantydning

4 700 000 kr

Omkostninger: 0 krTotalpris: 4 700 000 kr
Etasje
3
Byggeår
1996
Soverom
3
Areal (P-ROM)
87 m²
Type / Eierform
Eierleilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje Veranda Heis
Fellesutgifter
3 478 kr

Delikat og lys 4-roms toppleilighet med sydvendt balkong. Flott utsikt! Heis og garasjeplass. Attraktivt og sentralt

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Lys og moderne 4-roms toppleilighet med fri utsikt. Leiligheten har luftige
oppholdsrom med gode sol- og lysforhold.

God planløsning: Stue og kjøkken i åpen løsning med god plass til spisestue, 3 soverom, bad og entrè/gang med garderobe/bod ved siden av. Romslig kaldloft med god takhøyde og mye lagringsplass.

Stor sydvendt balkong med sol fra morgen til kveld.

Leilighet ligger i attraktivt og barnevennlig boligområde med gangavstand til barnehager og skoler i alle trinn. Nesten umiddelbar nærhet til marka. Gode kollektivmuligheter med både buss og tog. 

Eiendommen

Rognebærlia 48, 1412 Sofiemyr
Gnr. 49, bnr. 1098, snr. 30 i Oppegård kommune.

Områdebeskrivelse

Leilighet beliggende i attraktivt og barnevennlig boligområde med gangavstand til barnehager og skoler i alle trinn. Nesten umiddelbar nærhet til marka.

Fem minutters gange til bussholdeplass i Rognebærlia og ca. ti minutters gange til bussholdeplassen Sofiemyråsen. Hyppige avganger mot Oslo sentrum, ekspressbuss til byen på morgenen, og ekspressbuss hjem fra byen på ettermiddagen. Gangavstand til togstasjon på Myrvoll og Solbråtan ca 20 min til Oslo S.
Sykkelavstand til Kolbotn togstasjon med direkte tog til Oslo som tar omkring 13 minutter. Ca 25 minutter med bil til Oslo sentrum.

Dagligvarehandelen kan tas flere steder i området. Gangavstand til Coop Ekstra i Sofiemyrveien, her ligger også Biltema, Plantasjen, frisør og Larmerud Rørservice/Bademiljø. Sofiemyr senter ligger også i nærheten med blant annet nyrenovert og utbygget Rema 1000, samt andre service, helse- og treningstilbud.

Nytt spa- og velværesenter, The Well, på Sofiemyr. Dette er Nordens største spa - i gangavstand fra boligen.

Kolbotn sentrum med bla. Kolbotn Torg ligger en kort kjøretur unna, og tilbyr ca 60 forretninger, caféer og resturanter. Her ligger også Kolben kulturhus som tilbyr kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus.

Kort avstand til marka som har fine turløyper om sommeren og lysløype om vinteren. Løype til populære turmål som blant annet Grønliåsen, Østmarka, Stallerud og Sterkerud. Dessuten lager Skiforeningen og kommunen en rundløype og akebakke på Østre Greverud med kunstsnø. I dette anlegget arrangeres både skiskole og konkurranser.

Kort gangavstand unna ligger Sofiemyr idretts- og svømmehall, i tillegg til friidrettsanlegg og flere fotballbaner.

I tillegg til 18-hulls golfbane på Østre Greverud er det slalåmbakke i Ingierkollen, flere treningssentre samt badeplasser ved Hvervenbukta og Ingierstrand.

Veibeskrivelse

Rognebærlia har adkomst via Kongeveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Kort gangavstand til Sofiemyr barneskole, Fløysbonn ungdomsskole og Roald Amundsen videregående skole.
Oppegård kommune har god barnehagedekning. 

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor.

Areal og innholdsbeskrivelse

Bruttoareal: 93 kvm
Bruksareal: 87 kvm

Primærrom 3. etasje 87 kvm:
Entré, omkledningsrom (rommet er omtalt og godkjent som kott på kommunen sine tegninger), 3 soverom, bad/wc, kjøkken og stue. Utgang til ca 13 kvm veranda fra stuen.

I tillegg disponerer boligen garasjeplass til 1 bil med ca 4 kvm bod i bakkant. 
Romslig kaldloft med god takhøyde og godt med lagringsplass.
Det er 2 stk. fellesboder i sameiet.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.02.2019 utført av Truls Rellsve. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 7.482 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Tomten er pent opparbeidet med asfalterte gang- og kjøreveier, lekeplasser, gressplen osv. Solrike og meget barnevennlige omgivelser.

Parkering

Det følger biloppstillingsplass til 1 bil i fellesgarasje. 
Porten har motordrift og fjernkontroll. ( Ny i 2016 ) Lys og strøm.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bakvegg i betong, forøvrig er yttervegger bindingsverksvegger isolert med
mineralull. Utvendig beiset trekledning. Saltak tekket med betongtakstein. Vinduene har trekarmer og 2-lags isolerglass. Utvendige sprosser på vinduene. Etasjeskiller av betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Det gjøres oppmerksom på at det kan være vanskelig å påvise punkterte vinduer da dette krever rene glass og spesielle lysforhold.
- Noe strekkmerker i innerhjørne på soverom synlig.
- Div. skader på nedre del av terrassen synlig. ( Sameiets ansvar ifølge eier )
- En del merker etter skruehull på badet. Liten sprekk i 1 veggflis synlig.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.05.98. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Følgende endringer er gjort etter at ferdigattesten ble gitt:
Kott på kommunen sine tegninger er i taksten omtalt som omkledningsrom. Veggen mellom spisestue og stue er idag en åpenløsning.

Det er uvisst om det er gjort ytterligere endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Lys og pen 4-roms toppleilighet med fri utsikt. 
Leiligheten har luftige oppholdsrom med gode sol- og lysforhold.

Entré: 
Entrè med varmekabler og adkomst til omkledningsrom/kott.

Omkledningsrom:
Omkledningsrom i tilknytning til entrè som også kan benyttes som en bod. Rommet er opprinnelig tegnet inn som bod på bygningstegningene. Godt med innredning/lagringsplass. Praktisk med plass til speil på veggen.

Kjøkken: 
Lekkert kjøkken med plass til stort spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Flott utsikt fra spisestuen med vinduer ca mot syd. 
Innredning fra IKEA montert i ca 2014 ihht opplysninger fra selger. Integrerte hvitevarer medfølger kjøpet: komfyr med induksjonstopp, kjøl- og frys, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Ingen andre hvitevarer medfølger. Underlimt benkebeslag med oppvaskkum og avrenningsplate. Kjøkkenventilator og sentralavtrekk. 

Stue: 
Luftig og romslig stue med mange vinduer. Vinduene gir mye lys inn i rommet og fint utsyn mot himmel og åpent terreng. Solen og lyset er med å gi en fantastisk atmosfære til rommet. Plass til sofa og stort spisebord. Kjøkkenet ligger i åpen løsning til spisestue, men adskilt fra stuen for øvrig. Utgang til balkong fra stuen.

Bad: 
Pent bad som er av opprinnelig konstruksjon, men som har fått en oppgradering i form av ny innredning med servant, speilskap og høyskap. Tidligere eier har oppgradert til dusjkabinett istedenfor badekar. Det er også 5 stk. downlights på badet. Badet har flislagt gulv og flislagte vegger. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom: 
3 gode soverom.
Hovedsoverom: Stort og svalt soverom med skyvedørsgarderobe og 2 stk vinduer. Plass til romslig dobbeltseng og kommoder. 
Ørige soverom: 2 stk koselige rom med plass til seng, skrivebord og skap. 

Balkong:
Flott hjørnebalkong på ca 13 kvm med svært gode solforhold. Den vender omtrent mot sydvest og har sol fra morgen til kveld.

Oppvarming

Gulvvarme i badet og i entré. Forøvrig er det 4 stk. fastmonterte el. panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sofiemyråsen Boligsameie, med sameiebrøk 86/3222.
Sameiet består av 36 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre, og husdyrerklæring må sendes inn til styret og godkjennes.
Foretatt påkostninger de senere år: 
- Utskifting av garasjeporter og utebelysning.
- Utbedringer av setningsskader på carport og betongfasader.
- Nytt dekke for svalganger og kledning på ytterboder i løpet av sommeren 2017.
- I 2017 ble det skiftet panel på 2 bodrekker i Rognebærlia og nye dører ble laget. Det ble også skiftet råttent panel en del andre steder i sameiet, som rundt heis og sikringsskap og enkelte råtne bord i garasjebyggene.

Planlagte påkostninger: 
- Etablering av ladestasjoner for El-bil utredes videre for å sikre best mulig oversikt over kostnadene. Men det iverksettes ikke etablering av ladestasjoner i sameiets regi før behovet viser seg å bli økende. Styret kartlegger det ved en ny undersøkelse høsten 2018.
- Kartlegging av radon i leiligheter i u.etg, i den forbindelse vil ventilasjonsanlegg bli oppgradert. 
- Balkonger og tilhørende konstruksjon skal males utvendig i 2019.
- Styret har ingen store planer for vedlikehold eller rehabilitering for 2019. Det er i samsvar med tidligere utarbeidet vedlikeholdsplan.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 13101, tinglyst 24.10.1996, type heftelse: Pantsettelseserklæring til sameiet på kr 20.000,-.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. 
Dagboknr 1888, tinglyst 24.09.1956, type heftelse: bestemmelse om bebyggelse.
Dagboknr 6535, tinglyst 10.06.1996, type heftelse: bestemmelser om almen ferdselsrett fra Rognebærlia gjennom parkeringsområdet til friareal.
Dagboknr 1050, tinglyst 29.01.1997, type heftelse: Rett til garasjeplass nr. 30 tilknyttet Sofiemyråsen boligsameie.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse (formål) i henhold til reguleringsplan PBL 1985 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 07.05.1987, revidert 24.07.1987 og 27.10.1993.

Det foregår utbygging ved Myrvoll stasjon og området er under utvikling.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

2458635

Oppdragets KR-kode

KR49.1880

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er ca. kr 5.916,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og avløp. Det er innstaller vannmåler og beløpet vil variere avhengig av forbruk vann.

Fellesutgiftene er kr 3.478,- pr. mnd. og inkluderer: 
Renovasjon, felles bygningsforsikring, kabel-TV, forretningsførsel, garasje, samt diverste drift og vedlikehold av sameiet.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.000,- pr. år. / 7.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner medfølger.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. 

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 976.376,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.514.953,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 47.500,- pr. 31.12.2017. 
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.245,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.823.967,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planskisse- original tegning fra kommunen. Denne kan avvike noe fra virkeligheten.
Flott hjørnebalkong på ca 13 kvm med svært gode solforhold.
God utsikt fra terrassen som vender mot sydvest.
Solen og lyset er med å gi en fantastisk atmosfære til stuen.
Se alle bilder i galleriet
Rognebærlia 48

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Ukens bolig: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Ida Alve Koppang
Eiendomsmegler/Daglig leder

Ida Alve Koppang

Telefon 66 10 04 53
Mobil 411 41 314

Lurer du på noe

Ida svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...