Solgt: 4 900 000 kr
Fredensborg/Grünerløkka

Rosteds gate 16 B

Prisantydning

4 600 000 kr

Fellesgjeld: 111 816 krOmkostninger: 5 132 krTotalpris: 4 716 948 kr
Etasje
2
Byggeår
1891
Soverom
2
Areal (P-ROM)
78 m²
Type / Eierform
Andelsleilighet / Andelsleilighet
Fellesutgifter
4 194 kr

Lekker og gjennomgående 3(4)-roms. Separat kjøkken, ildsted og klassiske detaljer. Nydelig bakgård. Lave omkostninger.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Rosteds gate 16 B!

Dette er en super leilighet for deg som setter pris på å bo sentralt og rolig.

Lekker og meget romslig 3-roms andelsleilighet med god standard, generøs takhøyde og gjennomgående planløsning. 

Leiligheten vender mot syd som gir bra innslipp av naturlig lys på kjøkken. Boligen har veldimensjonerte rom som stue, separat kjøkken, 2 soverom, bad og entré.

Her finner du mange fine kvaliteter som bør oppleves!

Kort oppsummert:
- Ligger i 2. etg fra bakkeplan. 1. boligetasje. 
- Romslig og separat kjøkken fra 2013
- Klassiske detaljer
- Gjennomgående planløsning
- Lekkert bad, renovert i 2013
- Nyere EL-anlegg 2013
- Varmtvann og grunnpakke fra Get inkl. 
- Ildsted - pipeløp rehabilitert i 2012
- Ingen dokumentavgift
- Ingen forkjøpsrett

Eiendommen

Rosteds gate 16 B, 0178 Oslo
Gnr. 208, bnr. 573, snr. 1 i Oslo kommune.
Andelsnr. 10, Borettslaget Rosteds gate 16 , org.nr. 947 257 978.

Områdebeskrivelse

Sentral og meget attraktiv beliggenhet i et veletablert og populært boligområde. Fredensborg er et område som i hovedsak består av eldre klassiske bygårder fra byggeboomen i årene 1870-1900. Geografisk ligger området midt imellom Sentrum, Grünerløkka og St. Hanshaugen og tilhører bydel St. Hanshaugen. Beliggenheten er "midt i smørøyet" med kun fem minutters gange til St. Hanshaugen via idylliske Damstredet og Telthusbakken samt få minutters gange til Youngstorget/ Karl Johans gate i Sentrum. 

Fredensborg har de siste ti årene hatt en meget positiv utvikling og fremstår i dag rikt på servicetilbud for den urbane by-beboer med et mangfold av restauranter fra alle verdenshjørner i nærområdet. Rett i nærheten ligger populære restauranter som Freddy Fuegos Burrito bar, Bon Lio gastrobar med avansert tapas og Chez Colin med det tradisjonelle velsmakende franske kjøkkenet. Arno Ristorante er også en av de nye spennende restaurantene i området som tilbyr sunn og vellaget italiensk mat på sitt beste. Romantiske Klosteret og Delhi Tandoori er også to klassikere i området som har eksistert i mange år. Fredensborg er et unikt boligområde med nydelige gater som Damstredet og Telthusbakken. Videre er det en kort spasertur opp mot Gamle Aker Kirke, som er en av Oslos eldste bevarte middelalderbygg ved siden av Akershus Festning. Vår Frelsers Gravlund er også et flott område og fremstår som en stor, grønn lunge i området.

Innenfor gangavstand finner du idylliske St. Hanshaugen med lekeplasser og mye grøntområder. Foruten dette er det flott utsikt over hovedstaden fra toppen, hvor man også kan nyte konserter om sommeren. Videre er det gangavstand til Stensparken og spektakulære Frognerparken med skulpturer og grøntanlegg i særklasse. Hva med å starte dagen med en løpetur i disse omgivelsene, eller langs Akerselva som ligger enda nærmere? Det er for øvrig også gode treningsmuligheter innendørs ved bl.a. Bislett Stadion, SATS og velrennomerte Bislett Bad eller ved Sentrum Squash og Fitness i Fredensborgveien. Søker du skog og mark er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Maridalen, Sognsvann og Frognerseteren med milevis av turløyper sommer som vinter.
I dette området har man tilgang på flere nisjebutikker/restauranter som bl.a. Gutta på Haugen, St.Hanshaugen Fisk og Skalldyr, Smalhans, Indisk hos Albertine, Pascal, Kaffebrenneriet, Åpent Bakeri, Espresso House og Mathallen på Vulkan. Det er gangavstand til Sentrum, Aker Brygge, Majorstuen, Bislett og Grünerløkka. 

Youngstorget har de senere år virkelig blomstret og fra leiligheten er dette spennende området kun få minutters gange unna. Her finner du en rekke populære utesteder som Himkok, Café Mono, Kulturhuset, Justisen, Oslo Bar og bowling, Oslo Camping samt The villa, et populært clubsted som ofte booker anerkjente dj-er fra hele verden. Rundt Youngstorget har det også etablert seg mange spennende restauranter. Et knippe populære steder som kan nevnes er Fiskeriet, Illegal burger, Nikay og Lulu.

Det er heller ikke lang vei å gå til det spennende området rundt Torggata med koselige kafeer, eksotiske restauranter og særegne butikker. Noen steder som kan være verdt et besøk er Munchies, TacoRebulica, Starbucks, Cacadou, Lokk og Oslos største mikrobryggeri Crowbar.

Ønsker du deg en tur østover finner du Grünerløkka med sine parker, restauranter, nisjebutikker og gallerier kun noen få minutter unna ved å krysse Akerselva. «Løkka» er kjent som Hipsterbydelen i Oslo og flere ganger for året arrangeres markedsdager hvor lokale butikker og kunstnere byr frem sine skatter. Mange reiser til Grünerløkka for dets spennende spise- og utesteder, som Bass, Villa Paradiso, The Nighthawk Diner, Fru Hagen, Aku Aku, Parkteateret, Munchies, Chair og mye mer.
 
Vulkanområdet er blitt en populær møteplass for den matglade, her finner alltid noe som frister. Enten en ønsker å sitte ned for en god matbit med noe godt i glasset eller ferske matvarer i Mathallen. Kulturelt forenes mat med dans, musikk og kunst – Dansens Hus og Blå har lokasjon i dette området. Blå tilbyr store konsert- og klubbopplevelser med artister på et høyt kunstnerisk nivå. Nedre Foss Gård er nå restaurert, menyen har fått gode anmeldelser og bygget fremstår som et praktbygg fra en svunnen tid i idylliske grønne omgivelser, verdt et besøk!  

Skal du handle dagligvarer ligger det en stor Kiwi butikk ikke langt unna samt en Rema 1000 butikk i Fredensborgveien. 

Det er god dekning på kollektivtransport i området. 

Velkommen til trivelige Fredensborg, et sentralt og attraktivt boligområde i bydel St. Hanshaugen.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

1-10 kl. St. Sunniva skole 0.2 km
1-7 kl. Møllergata skole 0.3 km
1-7 kl. Ila skole 1.1 km
1-7 kl. Grünerløkka skole 1.3 km
8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole 1.5 km
8-10 kl. Sofienberg ungdomsskole 1.5 km
8-10 kl. Fagerborg skole 2.4 km
Vgs. Edvard Munch videregående skole 0.4 km
Vgs. Elvebakken videregående skole 0.4 km
Bhg. Hammersborg barnehage (1-5 år) 0.1 km
Bhg. Hausmannsgate Espira barnehage (0-6 år) 0.4 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 90 kvm
Totalt bruksareal: 78 kvm
Totalt primærrom: 78 kvm

Bruksareal:
2. etg. fra bakkeplan. 78 kvm: Bad, stue, kjøkken, entré/gang, 2 soverom

Primærareal: 
2. etg. fra bakkeplan. 78 kvm: Bad, stue, kjøkken, entré/gang, 2 soverom

I tillegg disponerer boligen en stor kjellerbod på ca. 8 kvm gulvareal og en loftsbod på ca 2,5 kvm. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.02.2019 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 469 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er fellesareal.
Pent opparbeidet og steinbelagt bakgård med terrasseplatting, sittegrupper og koselige beplantninger.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i oppført i mur. Antatt fundamentert på komprimerte/faste masser. Dreneringen til bygget er ukjent for takstmann. Det var ingen synlige dreneringsplater mot grunnmur på befaringsdagen. Yttervegger i hulmurskonstruksjon av teglstein - pusset og malt utvendig. Frittbærende dekker/etasjeskiller i tre, antatt isolert med stubbloftsleire. Saltakskonstruksjon tekket med takstein. Trapper og repo i oppgang av støpejern.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at vinduer og inngangsdør til leiligheten har fått TG2 på grunnlag av alder. Det er også gitt TG2 for svertesopp i fugemassen mellom glassbyggersteinene. Selger har hatt tilfelle av klannerbiller og i samråd med borettlagets
forsikring (Norsk Hussoppforsikring) har de tatt de grep de kan ta og har ikke sett noe til billene siden sensommeren 2018. 

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.

Det foreligger ekspedisjonsdokument datert 09.02.1891, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. 
I tillegg foreligger det ferdigattest for oppføring av balkonger, datert 25.08.2014. 

Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Entré: 
Innbydende entré med direkte adkomst til leilighetens øvrige rom, dette understøtter den gode planløsningen. Her er det plass til både skotøy, klær og kommode.
Ekstra lagringplass i mellomgang inn mot soverommene.

Stue: 
Romslig stue med store vinduer som sørger for god naturlig belysning på dagtid. Vakker klebersteinsovn som gir ekstra varme på kalde vinterdager. For øvrig god plass til ulikt møblement, som sofaseksjon, stuebord og tv-seksjon. Hele 2,71 m under taket og og klassiske detaljer som rosett og stukkatur, samt lekre originale tregulv. 

Bad:
Lekkert flislagt bad med varmekabler i gulv. Nytt i 2013. Vegghengt toalett og dusjkabinett. Oppbevaringsplass til kosmetikk, håndklær, sanitærutstyr etc. i baderomsinnredning. 

Separat kjøkken:
Romslig og pent kjøkken(2013) med grå fronter, håndtak i stål og god plass til spisegruppe. 

Stor benkeplate i bambus, samt stålbenk der hvor vasken er. Bra med skap- og benkplass. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, ovn og induksjon platetopp. Nisje til kjøleskap og vaskemaskin. Stålkum og ett-greps blandebatteri. Vender ut mot rolig og pen bakgård. 

Soverom: 
Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Soverom nr. 2 har også god plass til seng og oppbevaring. Rommet utgjør et fint barnerom/gjesteværelse eller kontor. Begge soverom er malt i pene og tidsløse farger som harmonerer fint med de lyse gulvene og det gode lysinnslippet via de store vinduene. 

Oppvarming

Hovedsakelig elektrisk oppvarming med panelovner. Det er også ildsted i stuen som kan brukes som oppvarmingskilde. Varmekabler på bad. Varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Rosteds gate 16.
Borettslaget består av 18 leiligheter.
Forretningsfører er Enqvist Eiendomsdrift AS, tlf. 22 80 95 97
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det er ikke er til sjenanse for naboer. 
Eiendommen består av 4 seksjoner og 3 av dem er næringsseksjoner, mens den siste er en samleseksjon for bolig, og tilhører borettslaget.

Foretatt påkostninger de senere år: 
2017: Rehabilitering av fasade, sparkling av sykkelboden, radonsikring og utbedring av takrenner
2016: Renset ventilasjonsanlegg
2015: Brannalarmanlegget skiftet
2014: 12 balkonger montert i gårdsrommet, tre av disse er franske balkonger
2012: Pipeløp ble rehabilitert
2010: Belysning i trapperom skiftet

Planlagte påkostninger: 
Styreleder informerer om at det ikke vedtatt/planlagt noen større påkostninger. Normal drift og vedlikehold må påregnes. 

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse, rett til adkomst og rett til anlegg og vedlikehold av tekniske ledninger. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med endret bestemmelse S-2937 datert 01.10.1987 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Det henvises til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

2458609

Oppdragets KR-kode

KR42.1910

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 4.194,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, kabel-tv og internett, betjening av andel fellesgjeld, trappevask, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles forsikring m.m
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.500,- pr. år. / 7000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.487.235,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 5.354.046,- Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 43.938,- pr. 31.12.2017
Andel fellesgjeld er kr 111.816,- pr. 31.12.2017

Total fellesgjeld for boligselskapet er 1.774.921,- pr. 23.01.19 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 3,2 %
Lånets løpetid: Innfridd i 2037

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.712.848,- Av dette beløpet utgjør kr 111.816,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planskisse - leiligheten har en gjennomgående planløsning
Alternativ planløsning
En meget romslig og stor 3-roms andelsleilighet i et sentralt og populært område
Stuen er enkel å innrede med plass for stort spisebord, sofagruppe, salongbord og TV-seksjon
Klassiske detaljer som stukkatur, rosett og originale tregulv
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Rosteds gate 16 B er spesielt anbefalt for studenter og enslige. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 265 lokalkjente. Nabolaget tilhører Møllergata skole skolekrets.

Transport

Transport

Møllerveienwalk
4 min
Hausmanns gatewalk
9 min
Stortinget T-banestasjonwalk
10 min
Skoler

Skoler

St. Sunniva skole (1-10 kl...walk
3 min
Møllergata skole (1-7 kl.)walk
4 min
Edvard Munch videregående ...walk
5 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Uno-X Fredensborgwalk
3 min
Kiwi Fredensborgwalk
3 min
7-Eleven Akersgatawalk
6 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Rosteds gate 16 B
A
A
A
A
B
B
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F
G
G
G
G
G
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,9 % inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 15.000,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.
minusVis mindre
Tom Martinsen
Eiendomsmegler

Tom Martinsen

Telefon 23 12 20 59
Mobil 913 53 319

Lurer du på noe

Tom svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...