Solgt: 4 900 000 kr
Majorstuen/Sorgenfrigata

Sorgenfrigata 19A

Prisantydning

4 900 000 kr

Fellesgjeld: 6 902 krOmkostninger: 129 472 krTotalpris: 5 036 374 kr
Etasje
4
Byggeår
1897
Soverom
1
Areal (P-ROM)
60 m²
Type / Eierform
Eierleilighet / Eierseksjon
Fellesutgifter
2 127 kr

Stilfull og delikat oppusset loftsleilighet i 4. etg. Peis. Ærverdig bygård bel. sentralt og rolig. Gulvareal på 76 m².

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Leiligheten ligger meget attraktivt og tilbaketrukket til på Majorstuen, i rolig gate noen hundre meter fra Bogstadveien. Beliggenheten regnes som noe av det beste i området, og ligger innenfor det "gyldene trianglet" som ligger mellom Suhmsgt/Jacob Aalls gt/ Sorgenfrigt og ned mot Bogstadveien. Området preges av brede gater med gode lysforhold. Trafikkstille og skjermet i frodige og grønne omgivelser, med beboerparkering. Kun fire minutter å gå til Majorstuakrysset med både T-bane, trikk og buss. 

Innbydende og romslig loftsleilighet i 4. etasje. Leiligheten har moderne bad og kjøkken og er oppusset i 2019 med nymalte vegger og tak. Loftsleiligheten har god takhøyde og store, gode rom. Gulvarealet er hele 76m2. 

Eiendommen

Sorgenfrigata 19A, 0365 Oslo.
Gnr. 215, bnr. 334, snr. 11 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

I Sorgenfrigatga bor du i en stille og rolig tverrgate til Bogstadveien, prydet med velvoksne, frodige trær som gir gaten et grønt preg. Samtidig bor du her kun få skritt unna Bogstadveien, med noe av det beste byen kan by på av forretninger i kombinasjon med et utvalg gode restauranter og servicetilbud. Sorgenfrigata er å regne som en allé med sine flotte ærverdige gårder med opparbeidede forhager.

Hyggelig og etablert boligområde med variert bebyggelse hvor bygningene stammer fra byggeperioder med klassiske gårder fra ca. 1890 og frem til mer funkis preg fra ca. 1930.

Start gjerne dagen med en tur innom Lille Valkyrien Kaffe og Tehus for en kopp varm hygge, eller ta et avbrekk fra handlerunden med noe godt å bite i hos Espresso House eller Baker Hansen. Dagligvarene handler du enkelt hos eksempelvis KIWI, Meny, Joker eller Rema 1000.

Samle gjerne gode venner for et besøk innom ett av de gode spisestedene i nærområder, der velbesøkte og populære alternativer inkluderer La Såda, Delicatessen, Villa Paradiso, Publiko, Yayas, Cru Vin og kjøkken, The broker og Kverneriet - et bredt spekter med noe for alle. Litt lenger syd er Bølgen og Moi Briskeby vel verdt et besøk, kjent for sin gode stemning - spesielt på lørdags formiddager.

På de solrike sommerdagene er Frognerparken og Stensparken herlige steder å tilbringe noen timer i gresset, enten med en god bok eller favorittmusikken på øret. Om solen skulle bli for het har du mulighethen til å kjøle deg ned i Frognerbadet. For trening innendørs er SATS-Elixia på Bislett eller Colosseum ikke langt unna, Fitness Express, evo og Fresh er også gode alternativer. Besøk gjerne også Bislett stadion for gratis innendørs løping i proffe omgivelser. Foretrekker du i stedet trening og rekreasjon i friluft, tar du deg raskt og enkelt opp til de flotte markaområdene med T-banen, inkludert Sognsvann med fine joggeløyper. Legg skiene på skulderen vinterstid og ta banen fra Majorstuen opp til Frognerseteren og Nordmarkas omfangsrike skiløyper.

Kollektivtilbud i nærområdet:
Fra leiligheten går du raskt til T-banestasjonen på Majorstuen, drøye 500 meter unna. Her finner du alle T-banens seks linjer som tar deg effektivt rundt i byen. Trikkestopp finner du i Bogstadveien. Majorstuen er også knutepunkt for en hel rekke bussruter i Kirkeveien, deriblant 20, 22, 25, 45 og 46 i tillegg til Flybussen til Gardermoen.

Veibeskrivelse

Sorgenfrigaten 19 A ligger på hjørnet av Sorgenfrigaten og Ole Vigs gate. Inngang fra Sorgenfrigata. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

1-10 kl. Majorstuen skole 0.5 km
1-10 kl. Marienlyst skole 1 km
1-10 kl. Uranienborg skole 1.1 km
1-7 kl. Bolteløkka skole 1.2 km
8-10 kl. Kristelig Gymnasium Ungdomsskole 1 km
8-10 kl. Fagerborg skole 1 km
8-10 kl. Vestre Aker skole 1.9 km

Vgs. Kristelig gymnasium 1 km
Vgs. Heltberg Gymnas Bislett 1.1 km

Bhg. Sawat Dee barnehage (1-6 år) 0.4 km
Bhg. Hjelmsgate barnehage (1-6 år) 0.5 km
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 67 kvm
Totalt bruksareal: 64 kvm
Totalt primærrom: 60 kvm

Primærrom:
4. etasje 60 kvm: Entre/gang, wc, bad, stue, kjøkken og soverom. 

Leiligheten disponerer to boder, en på loftet og en i kjeller. Bod på loftet (4 kvm) har direkte adkomst fra kjøkkenet og fungerer i dag som kombinert vaskerom og klesoppbevaring.
Boden i kjeller (4,8 kvm) er perfekt til oppbevaring for sykkel, ski med mer.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.02.2019 utført av Takstpartner Oslo AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 662,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Grill og opparbeidet hage i bakgård med belegningssten, terrasseplating og diverse beplantning. Sykkelparkering. Forhave mot Sorgenfrigata med plen, beplantning og gjerde. 

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i mur. Bygård oppført over 4. etasjer samt kjeller. Leiligheten ligger flott til i 4. og øverste etasje. Vinduer og Velux takvinduer med 2 lag isolerglass fra 1994. Entredør og dør til baktrapp B30, brannklassifisert.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder tilstandsgrad 2 og tilstandsgrad 3:

TG2:
Vinduer: Eldre vinduer med normal slitasje. Det er påregnelig med vedlikehold/ettersyn av vinduer. Tilluft til bad bør opprettes med f.eks. spalte nederst på dør.

Øvrige kontrollpunkter har fått TG 1.

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1895. 

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygget, men det foreligger ferdigattest på bruksendring fra loft til bolig fra 19.02.1997.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Leiligheten ligger sentralt på Majorstuen, i ærverdige Sorgenfrigata, en stille sidegate til Bogstadveien. Med sine klassiske gårder, store bjerketrær og brede forhager regnes Sorgenfrigata som én av Majorstuens flotteste. Lys og særegen loftsleilighet i 4. etasje med synlige takbjelker, takvinduer, karnapp og god planløsning. Toppleiligheten er romslig og med store, gode rom og en innholdsrik planløsning. Leiligheten er sparklet og malt i februar 2019. Det er pene parkettgulv i gang, stue, spisestue og på soverom. Bad/wc samt gjestetoalett er oppusset med nye fliser i 2012.

Loftsleiligheten har god takhøyde hvor gulvarealet er utnyttet på en effektiv måte. P-rom er 60m2 og gulvarealet er hele 76m2. Med god ”brystning” på skråtaket (ender høyt på veggen) får man utnyttet det ikke målbare arealet på en meget god måte. 

Inneholder: Entrè, gjestetoalett, stor lys stue med loftsvinduer og bjelker i taket, åpen spisestuedel, hyggelig kjøkken med integrerte hvitevarer, koselig soverom og et pent, flislagt bad med varmekabler. Leiligheten disponerer vaskerom/matbod i tilknyttning til kjøkkenet.

Et populært og stille boligområde midt i hjerte av Oslo. Pent opparbeidet bakgård med prydbusker og annen beplantning og forhage mot gaten. 

Stue: 
Romslig stue med god plass til både sofagruppe, spisebord, kontorplass og lesekrok. Stuen er innredet med snekkertilpassede bokhyller. Moderne vedovn varmer opp og skaper hygge på kalde dager. Pene parkettgulv og slette, nymalte vegger og himlinger. 

Kjøkken: 
Romslig separat kjøkken. Pen kjøkkeninnredning med malte freste fronter, heltre massiv eik benkeplate med nedfelt vaskekum, integrert oppvaskmaskin, avtrekksvifte og fliser over benk.
Kjøkkenfrontene er nymalt 2019. Ny benkeplate, vaskekum, blandebatteri og fliser over benk 2019.

Soverom:
Innbydende soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og klesoppbevaring. Soverommet er sparklet og malt i en nydelig, dyp gråtone i februar 2019. Direkte inngang til badet fra soverommet.

Bad:
Delikat, flislagt baderom med gulvvarme, dusjnisje, servant med underskuffer, speil og lys. Badet er oppusset med flis på flis i 2012 samt ny baderomsinnredning og varmtvannsbereder. Vannforsyningsrør av plast (type "rør i rør" system).

Separat wc: 
Gjestetoalett med toalett og servant med underskap. Speil . Toalettrommet er praktisk plassert i tilknytning til entre/gang. Nye fliser lagt på eldre fliser på gulv på bad og wc rom 2012. Ny innredning i 2012.

Entre/gang:
Hyggelig entre med god plass til klesavheng og skooppbevaring. Gangen er romslig og innredet med skoskap og dørcallinganlegg.

Diverse:
Veggflater og himlinger er sparklet og malt februar 2019.
Peisovn i stue varmer og skaper hygge på kjølige dager.
Opplegg for vaskemaskin i disponibel bod i tilknytning til kjøkkenet. Boden er innredet med opplegg til vaskemaskin med waterguard. Nymalt gulv i bod januar 2019.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming i tillegg til peisovn. Varmekabler på bad. Pipeløp rehabilitert i 2010. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Sorgenfrigaten 19 A/B, med sameiebrøk 5/100.
Sameiet består av 12 boenheter og 1 næringseksjon. 
Forretningsfører er HBRI AS, tlf. 22 86 58 12
Forsikring i Gjensidige, polise 79206238
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så langt det ikke er til sjenanse for resten av beboerne, men styregodkjennelse kreves. 

Foretatt påkostninger de senere år:
Fasadevask hvert år. 
Vedlikehold av hage og fjerning av tagging. 
Diverse rør er rehablitert i gården i 2018, rehabilitert soilrør med "sokk i rør".
Pipeløp rehabilitert i 2010.

Det er ingen planlagte påkostninger i gården utover generell vedlikehold iht styreleder (pr. 19.02.2019).

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om benyttelse, bestemmelse om vann og kloakkledninger, betsemmelse om parkering og garasje m.m. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Eiendommen er registrert på byantikvarens liste over bevaringsverdige eiendommer. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen før igangsetting.

Pågående plansaker: 
Ruter foreslår å omregulere Majorstuen knutepunkt og sporområde fra trafikkområde til et variert byområde. For mer informasjon: 
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/sidinmening/main.asp?idnr=2018130650.

Ring2 - Majorstuen til Carl Berners plass. Trikk, sykkelanlegg og trær. For mer informasjon: 
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201619105.

NCC skal utføre et omfattende rehabiliteringsprosjekt på flere bygårder på Majorstuen i Oslo. Planen er å utvikle et moderne bolig- og handelskonsept. Kontrakten omfatter rehabilitering og ombygging av Valkyriegaten 1-3, Bogstadveien 45, Ole Vigs gate 22 med tilhørende stallbygningen og et gammelt bakeribygg i bakgård. Arbeidene startet opp første kvartal 2017 og forventes ferdigstilt første kvartal 2019.
les mer om prosjektet på : https://www.ncc.no/vare-prosjekter/valkyrien/

Overtagelse

2458585

Oppdragets KR-kode

KR40.1942

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.127,- pr. mnd. og inkluderer: Trappevask, kabel TV, nedbetaling av fellesgjeld, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles byggforsikring m.m. 
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert for ca. 5 år siden. 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.800,- pr. år. 
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen har et installert alarmsystem fra Falken (panel, bevegelses-sensorer og dør-sensor). Nåværende eier har ikke etablert en alarmavtale.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.337.229,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.814.024,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 5.302,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 6.902,- pr. 01.02.2019.

Total fellesgjeld for sameiet er kr 138.051,- pr. 01.02.2019 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 5,45% pr. 18.02.2019.
Lånets løpetid: 1 år og 9 mnd. 
Avdragsfrihet: Ingen. 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.036.374,-.
Av dette beløpet utgjør kr 6.902,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planskisse
Representativt inngangsparti. Velkommen inn!
Innbydende og særdeles hyggelig loftsleilighet i 4. etasje
Stue med store vindusflater
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Sorgenfrigata 19 A er spesielt anbefalt for enslige og studenter. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 136 lokalkjente. Nabolaget tilhører Majorstuen skole skolekrets.

Transport

Transport

Majorstuen ved Ole Vigs ga...walk
3 min
Bogstadveienwalk
4 min
Majorstuenwalk
7 min
Skoler

Skoler

Majorstuen skole (1-10 kl....walk
7 min
Fagerborg skole (8-10 kl.)walk
12 min
Kristelig gymnasiumwalk
12 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

7-Eleven Bogstadveienwalk
1 min
Vitusapotek Bogstadvn. St....walk
2 min
Kiwi Sorgenfrigatenwalk
2 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Sorgenfrigata 19 A
A
A
A
A
B
B
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F
G
G
G
G
G
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Anne Aartun

Telefon 22 95 55 56
Mobil 926 98 800

Lurer du på noe

Anne svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...