Aker Brygge

Stranden 83

Prisantydning

11 700 000 kr

Fellesgjeld: 5 087 krOmkostninger: 296 752 krTotalpris: 12 001 839 kr
Etasje
4
Byggeår
1990
Soverom
2
Areal (P-ROM)
106 m²
Type / Eierform
Eierleilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje Veranda Heis
Fellesutgifter
6 684 kr

Flott hjørneleilighet m/sjøutsikt fra alle rom, 2 bad, solrik balkong. Heis. Garasjeplass.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til en sjelden mulighet på Aker Brygge. Leiligheten har en fantastisk beliggenhet mot kanalen med nydelig utsikt mot Hovedøya, kanalen og Tjuvholmen. Her kan du nyte middagen på terrassen mens du ser på båtene som seiler inn Oslofjorden.

Flotte lysforhold i leiligheten da det er en gjennomgående hjørneleilighet. Her har du sjøutsikt fra alle rom.

Leiligheten har 2 store soverom hvorav begge vender inn mot stille og rolig atrium. I tillegg er det 1 kontor/soverom og 1 kontor. Det er direkte heisadkomst til leiligheten fra garasjen. Med leiligheten følger 1 garasjeplass. Leiligheten har standard fra byggeåret.

Eiendommen

Stranden 83, 0250 Oslo
Gnr. 209, bnr. 447, snr. 96, fnr.  i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Denne boligen har en av Aker Brygges bedre beliggenheter. Gode solforhold og en flott utsikt gjør at her vil du trives godt. Ytterst på Aker Brygge ligger sameiet Stranden- i teglsten, glass og smijern. 
Her har du alle byens tilbud rett utenfor dørstokken, men uten trafikkstøy og eksos. Enten du har båt eller ikke, dette yrende havnelivet er nødt til å sjarmere deg. Her viser Oslo seg fra sin beste side med bryggetorg, teatre, cafeer, restauranter og forretninger av alle slag. Spis japansk én dag, italiensk en annen - kulinarisk er det ingen grunn til å gå utenfor Aker Brygge og Tjuvholmen. 
Du bor i et bilfritt bomiljø midt i hjertet av en pulserende storby. 20 minutter til Oslomarka, 7 minutters spasertur til Karl Johan - Bygdøy, Rådhuset og Akershus Festning er i ditt eget nærmiljø. En leilighet på Stranden er en investering av de sjeldne.
Leiligheten ligger i 4.etg. med nydelig utsikt ut kanalen mot Hovedøya og innseilingen til Oslo. Bygget er tegnet av arkitekt Kari Nissen Brodtkorb. Hun har vunnet flere arkitekturpriser nasjonalt og internasjonalt, og dette bygget er selve signaturbygget på Aker Brygge. 

Sentralt med kort vei til de fleste servicetilbud. Gode shoppingtilbud på Aker Brygge, House of Oslo og Karl Johans gate. Aker Brygge og Tjuvholmen har en rekke gode restauranter og kaféer. 

Kort gange til trikk nr. 12 fra Aker Brygge(vestbaneplassen) mot Oslo Sentralbanestasjon og andre veien mot Majorstuen. Buss nr. 32 fra Munkedamsveien mot Sjølyst og mot Kværnerbyen (stopper i Bjørvika).

Buss 54 til Kjelsås og buss 21 til Helsfyr fra Tjuvholmen.

Det går egen ferge fra Aker Brygge til Bygdøy, Nesodden og Fornebulandet.

Tog/flytog/buss/t-bane fra Nasjonalteateret ca. 10 min. gange. 

Aker Brygge har vært gjennom en betydelig oppgradering de senere årene. De fleste utearealer/gater er oppgradert/under oppgradering, kjøpesenteret er transformert til gågate/handelskonsept med delvis takoverbygde handlegater (Diagonalen) og kontorbyggene er oppgradert. 

Aker Brygge har i dag et magfold av butikker, Vinmonopol , mange forskjellige serveringssteder, og scenen Latter hvor Norges fremste komikere fremfører sine opptredener. I tillegg kommer alle kultur- og handelstilbud på Tjuvholmen og i Vika.  

Mer info kan sees på http://www.bydelakerbrygge.no 

Ellers er Tjuvholmen i umiddelbar nærhet med brygger, grøntarealer, badestrand, flere restauranter, barer, gallerier og butikker etc.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Entré/hall med garderobeskap, stue/spisestue med peis og utgang til balkong, kjøkken, kontor, soverom med garderobeskap, kontor 2, hovedsoverom med walk-in garderobe.

Tomten

Pent opparbeidet tomt med beplantning og sittegrupper. Sameierne har tilgang til felles terrasse i 2. etg.

Parkering

Det medfølger en parkeringsplass i lukket garasjeanlegg.  Plass 107 felt K3. Det betales felleskostander til Apcoa med kr. 880,- pr. måned. Dette betales kvartalsvis. Parkeringsplassen er en bruksrett som er knyttet opp til leiligheten. Beboerforeningen på Aker Brygge er i diskusjon med Storebrand vedrørende felleskostnader på parkeringen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er fundamentert med betong til antatt faste/stabile masser. Grunnmuren er i betong, kjellergulvene er støpte. Bærende vegger i betong/stål innfelt med noe bindingsverk. Utvendig er det forblendet med teglstein.
Vinduene er i 2-lags isolerglass i trerammer fra byggeåret. Terrassedør og franske balkongdører i 2-lags isolerglass fra byggeåret.
Inngangsdøren er brannklassifisert og er fra byggeåret. Kodelås og sikkerhetslås.
Flatt tak antatt tekket med papp/membran.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest men det foreligger brukstillatelse

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Meget flott beliggende leilighet med standard fra byggeåret.  Heis i bygget som tar deg med til garasjeplan. Det er montert markiser på kjøkkenet og i spisestuen med elektrisk styring. Alarmanlegg med direkte tilkobling til bryggedrift.

Entré - Det første som møter deg er en romslig entré med garderboeskap. Her er det god plass til å ta imot gjester og henge fra seg yttertøy.

Stue - Stuen er romslig og har store vindusflater som slipper inn masse dagslys. Det er god plass til salongmøblement foran den hyggelige peisen. Fra stuen er det utgang til stor balkong på ca. 10 kvm hvor deler av balkongen er innglasset. Glassveggene kan skyves enkelt til side. Her kan man nyte den flotte utsikten ut kanalen mot Hovedøya og se på båtlivet utenfor. Det er elektrisk terrassevarmer montert i taket på balkongen.

Kjøkken - Eldre kjøkkeninnredning fra kvalitetsleverandøren Sivesind med profilerte fronter i eik. Integrerte hvitevarer og heltre benkeplate med nedfelt stålkum. I tilknytning til kjøkkenet er det god plass til spisestue hvor man har flott utsikt.

Soverom - Leiligheten har i dag 2 romslige soverom og 2 kontorer (det ene blir benyttet som tv-stue). Begge soverommene vender mot stille og rolig atrium.

Hovedsoverommet har godt med garderobeskap i tillegg til en walk-in garderobe.

Bad/wc - Leiligheten har 2 bad, begge er fra byggeåret. 
Bad 1: Flislagt med off-white fliser på gulv og vegger, det er varmekabler i gulvet. Innurt badekar med dusjgarnityr, servant med speil over, toalett.
Bad 2: Flislagt bad med fliser i off-white utførelse, dusj med skjermvegg og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Servant med speil over.

Vegger- Hovedsakelig malte flater, med unntak av badene som er flislagte.

Gulv - Det er Merbau parkett i alle rom med unntak av flislagte bad. Deler av stuen har skipsgulv.

Himling - Malte flater.

Oppvarming

Sentralfyring via fjernvarme er inkludert i felleskostnadene. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Stranden sameie, med sameiebrøk  117/17665.
Sameiet består av 108 leiligheter og 30 næringsseksjoner.
Forretningsfører er Bryggedrift AS, tlf. 932 20 851
Foretatt påkostninger de senere år: 
Planlagte påkostninger: 

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 1990/77999-2/105, tinglyst 21.12.1990, type heftelse: pengeheftelse

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 50 000,-

Det er tinglyst 5 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet parkering, veg og anlegg liggende i grunnen.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig og næringsvirksomhet i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Oppdragets KR-kode

KR57.199

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 6683,- pr. mnd. og inkluderer: Varmt vann, fyring, kabel-tv, døgnåpen vaktkontor, drift av sameiet etc.
Fellesutgiftene justeres normalt en gang pr. år årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert januar 2019.Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet alarm som går til Bryggedrift 

Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2018 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca 7 542,-  for 2018. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 2.223.147,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 8.003.329,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Sameiet har kun kortsiktig gjeld. Sameiet har ikke lån.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 3 000,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 11 996 722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr  9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

plantegning
Stue
Stue2
kjøkken
Se alle bilder i galleriet
Stranden 83

Viktig informasjon

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel.  Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
minusVis mindre
Sarah Aamodt
Fagansvarlig/Eiendomsmegler

Sarah Aamodt

Telefon 21 00 72 24
Mobil 915 30 854

Lurer du på noe

Sarah svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...