Solgt: 4 750 000 kr
Strømsø sentrum/Gyldenløve Brygge

Tollbugata 69

Prisantydning

4 750 000 kr

Fellesgjeld: 13 074 krOmkostninger: 119 972 krTotalpris: 4 883 046 kr
Etasje
2
Byggeår
1988
Soverom
2
Areal (P-ROM)
127 m²
Type / Eierform
Eierleilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje Veranda
Fellesutgifter
4 888 kr

Lekker og stor toppleilighet med veranda - Beliggende i vannkanten - Utsikt - Garasje

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Sameiet har en nydelig beliggenhet på Gyldenløve Brygge på Strømsø, med gangavstand til bykjernen. Et maritimt nærmiljø med brygge og Elvepromenaden rett utenfor døren. Fasaden bærer preg av inspirasjon fra båthus på Sørlandet.

Leiligheten er oppført over to etasjer og inneholder:

3. etasje:
Entre/hall, 2 soverom, flislagt bad/vaskerom, separat wc, kjøkken med åpen løsning til stue med peisovn og utgang til terrasse på 7 kvm

Loftsstue/mesanin/evt "soverom" og bod.

Egen biloppstillingsplass i garasjeanlegg.

Delikat og innholdsrik leilighet beliggende med flott utsikt til elva/fjorden og med kort gangavstand til jernbane og sentrum.

Eiendommen

Tollbugata 69, 3044 Drammen
Gnr. 111, bnr. 860, snr. 53 og 1/40-del av snr. 61 i Drammen kommune.

Områdebeskrivelse

Sameiet har en nydelig beliggenhet på Gyldenløve Brygge på Strømsø, med gangavstand til bykjernen. Et maritimt nærmiljø med brygge og Elvepromenaden rett utenfor døren. Fasaden bærer preg av inspirasjon fra båthus på Sørlandet. Kort gangavstand til jernbanen, butikker, postkontor og "alt" av fasiliteter i sentrum. Gang og sykkelsti til jernbanen og Strømsø sentrum.

Lekeplass i umiddelbar nærhet. Strømsgodset IF og Skiold ski og ballklubb er aktive idrettsforeninger i nærheten. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen og Marienlyst, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Kort vei til elveparken med tur og sykkelstier rundt elven. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Bikkjestykket friområde ved Austad gård. Kort vei til ski og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper. Drammen Cykleklubb for landeveisyklister og terrengsyklister er nært beliggende. 100 meter til kajakkutleie i regi av turistforeningen.

Enkel adkomst til E-18. Bussholdeplass i umiddelbar nærhet med god bussforbindelse til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. 3 minutters kjøring til E18, og 20-25 minutters kjøreavstand til Sandvika. Kort vei til Drammen sentrum og togstasjonen, med gode parkeringsmuligheter. Svært gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Vestfold. 36 minutter med tog fra Drammen stasjon til Oslo. Flytog fra Drammen til Gardermoen, se www.flytoget.no.

Veibeskrivelse

Følg Tordenskioldsgate fra Strømsø sentrum. Ta ned under Holmenbrua. Eiendommen er da beliggende på venstre side (ca. 30 meter etter skilt med innkjøring forbudt). Dette er en miljøgate.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. Flere barnehager innenfor kort og praktisk avstand.
For liste se internett: www.drammen.kommune.no.

Brandengen barneskole. Marienlyst ungdomsskole.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden i Drammen med bla. Universitetet i Sørøst Norge, se www.usn.no 

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 142 kvm
Totalt bruksareal: 133 kvm
Totalt primærrom: 127 kvm

Primærrom:
3. etasje: 
93 kvm: Bad/vaskerom, entré, kjøkken, stue, 2 soverom og wc.

4. etasje:
34 kvm: Mesanin/loftstue.

Sekundærrom:
4. etasje:
6 kvm: Bod

I tillegg disponerer boligen 1 bod som er i underetajsen i Tollbugata 67.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Espen Grelland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Leiligheten er oppført over to etasjer og inneholder:

3. etasje:
Entre/hall, 2 soverom, flislagt bad/vaskerom, separat wc, kjøkken med åpen løsning til stue med peisovn og utgang til veranda på 7 kvm

Loftsstue/mesanin/evt "soverom" og bod.

Biloppstillingsplass i garasjeanlegg.

Tomten

Ideell andel av sameiets felles eiet tomt, 4.611 kvm. Leiligheten disponerer en egen veranda på 7 kvm med utgang fra stuen. Herfra er det fin utsikt mot elven og Bragernes. Sameiets tomt er pent opparbeidet med beplantning og hyggelig uteområde/sitteområder, som vedlikeholdes av gartner.

Parkering

Fast biloppstillingsplass i felles lukket garasjeanlegg i underetajen ved Tollbugata 65.

I tillegg disponerer sameiet 11 gjesteparkeringsplasser fodelt på to parkeringsplasser; 5 plasser ved Tollbugata 67 og 6 plasser ved Tollbugata 63. For å parkere på disse plassene må besøkende legge gjesteparkeringskort godt synlig i frontvinduet i bilen. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløp via privat stikkledning. Sameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningene.

Felles vannmåler i sameiet (inkludert i fellesutgiftene).

Offentlig vei. Snøbrøyting på sameiets grunn er inkludert i felleskostnadene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport fundamentert på leire og jordmasser. Bygget har betongfundamenter, det settes ikke tg på betongfundamenter da kontrollmulighetene er begrenset.
Det kunne ikke avdekkes spesielle problemer, men det bemerkes at kontrollmulighetene er begrenset. Det foreligger ikke noen geotekniske undersøkelser på befaringsdagen.
Det ble avdekket et høydeavvik på gulv i 3. etasje. I leiligheten ble det registrert et høydeavvik på gulv. Eier opplyser at det er satt inn tiltak av sameiet for å forhindre ytligere avvik.

Boligens yttervegger består av antatt isolert bindingsverk. Panel på utvendig side, og plater/panel på innvendig side. Utvendig på boligen er det liggende panel. Bygget er normalt godt vedlikeholdt og har god tilstand. Noen bord på nedre del av bygg har litt råte, og bør byttes tg 3. det er sameiet som følger opp dette. I leiligheten er det vinduer med treramme og det er isolerglass. Vinduer fra byggeår i 3. og 4. etg. Et kjøkken- og et takvindu er skiftet i 2018. Det er planlagt videre utskifting av vinduer i regi av sameiet. De skifter på ett bygg av gangen, samt tar de mest slitte fortløpende. Byggets takkonstruksjon er av type saltak, og er bygget av sperrer. Yttertak er tekket med takstein.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Takstmann skriver i sin rapport at boligen fremstår som godt bygget, og er bygget i 1988. Terrassen er vendt med utsikt ut over elven. Videre skriver takstmann at det er normalt god standard over innredninger, overflater og utstyr. Boligens tilstand, anses som bra.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1988.

Det foreligger midlertidig brukstillatelse gitt av Drammen kommune datert 05.08.1992.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

2. etasje:
Entre/hall: Eikeparkett på gulv, malte vegger, malt tak. Skyvedørsgarderobe.
Soverom: Eikeparkett på gulv, malt strie på vegger, malt tak. God skaplass.
Bad: Fliser på gulv, fliser på vegger, malt tak. Servant i innredning med speil og skapplass. Dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv.
WC: Fliser på gulv, malt strie på vegger, malt tak. Servant. Wc, ny 2015.
Soverom2: Eikeparkett på gulv, malt strie på vegger, malt tak. Skap.
Stue: Eikeparkett på gulv, malt strie/mur på vegger, malt tak. Peisovn. Utgang til overbygget veranda på 7 kvm.
Kjøkken: Eikeparkett på gulv, malte/mur på vegger, malt tak. Epoq kjøkkeninnredning, ny 2015. Herdet glass over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer; Gorenje stekeovn, Samsung platetopp med induksjon. Ariston oppvaskmaskin. Kjøle- og fryseskap. Avtrekk og inntrekk med varmegjenvinning. Det er demping på skap og skuffer. Benkeplate er av type Avonite kompositt.
Vindu på kjøkken er skiftet i 2018. Åpen løsning til stuen.

Loftsetasje:
Loftsstue/evt. "soverom": Eikeparkett på gulv, malte vegger, malt tak.
Bod: Eikeparkett på gulv, malt strie på vegger, malt tak. Skap. Skyvedør med speil.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. 

Nytt kjøkkenvindu, ett takvindu og stuevindu. Alle overflater er malt i 2015.

Delikat og innholdsrik leilighet beliggende med flott utsikt til elva/fjorden og med kort gangavstand til jernbane og sentrum.

Oppvarming

Peisovn i stuen og varmekabler i gulv på badet. Ellers basert på elektrisk oppvarming med panelovner.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Gyldenløve Brygge III, med sameiebrøk 152/6856.
Sameiet består av 60 eierseksjoner og 1 garasjeseksjon.
Forretningsfører er Aktiv Boligforvaltning, tlf. 993 43 444 ved Berit Christoffersen.
Sameiet har forsikret bygningsmassen i If Forsikring med polisenr SP 1231742.17
Styreleder er Olav Brurheim, epost: brurheimolav@gmail.com
Regnskapet for 2017 viste et resultat på kr 275.078,-.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt. 
Saker under arbeid i sameiet i 2017:
Sameiet har har rådgivende ingeniørfirma til å måle setninger i bygningsmassen i sameiet nr 55, 61, 69 og 71 og vurderer tiltak utfra dette. Det er foventet bevegelse/setninger på nevnte bygg. Det jobbes med inntrening av overflatevann i parkeringskjeller i nr. 63/65 samt i bod under nr. 67. Brannvarslingsanlegget er nøye sjekket av Siemens i desember 2017 og alt er funnet i orden. Det er skiftet anleggesgartner vedr. grøntarealer og vintervedlikehold. Det er jobbet med levereandør av renhold av oppganger i boligene. Det jobbes videre med glass-skjerming av balkonger og skifte av parkeringsselskap som følger opp gjestebiloppstillingsplasser. Videre jobbes det med avfallscontainere/avfallsløsning.
Sameiet jobber med videre med utskifting av dører og vinduer samt diverse vedlikehold av bygningsmassen og tomten. Forretningsfører opplyser at det også er foretatt drenering.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av: 
Dagboknr 12092, tinglyst 2711.1987 - Pantesettelserklæring til sameiet på kr 10.000,-.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Seksjonering tinglyst 27.11.1987 med dagboknummer 12092.
Sameiebrøk: 152/6856.
Eiendommen er oppdelt i 61 seksjoner.

Regulering

Eiendommen er omfattet av reguleringsplan for Gyldenløve Brygge, vedtatt 22.10.1985, og er avsatt til bolig- og kontorformål. Eiendommen er avsatt til bybebyggelse i henhold til kommuneplanens arealdel, vedtatt 16.06.2015.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

2458635

Oppdragets KR-kode

KR20.1954

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 4.888,- pr. mnd. og inkluderer: kommunale avgifter, renovasjon, utvendig vedlikehold av bygningsmassen, strøm fellesarealer, renhold av fellesarealer, grunnpakke get kabel-tv og nett, felles bygningsforsikring, revisjon og forretninsgførsel.

Det må i tillegg påregnes kostnader til strøm/nettleie, innboforsikring, og evt fasttelefon.

Selgers strømforbruk er ca 12-13.000 kWh pr år.

Feieavgift ca kr 900,- pr hvert annet år.

Se www.get.no for prisinformasjon om tv- og internettabonnement for ytterligere kanaler og hastighet.

Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Årlig gebyr til feiervesenet vil også påløpe.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 912.165,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.283.794,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 37.800,- pr 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 13.074,- pr 31.12.2018.

Ingen felleslån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 4.500,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.887.546,-.
Av dette beløpet utgjør kr 13.074,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 7.100,-. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Fasade (kveldsbilde)
Fasade (kveldsbilde)
Fasade med strandpromenaden (kveldsbilde)
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Tollbugata 69 er spesielt anbefalt for enslige og studenter. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 34 lokalkjente.

Transport

Transport

Treschows gatewalk
2 min
Drammen stasjonwalk
10 min
Oslo Gardermoendrive
70 min
Skoler

Skoler

Heltberg barne- og ungdoms...walk
7 min
Brandengen skole (1-7 kl.)walk
12 min
Marienlyst skole (8-10 kl....walk
12 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

st1 Drammenwalk
2 min
Godteland Tollbugatawalk
8 min
Rema 1000 Tollbugatenwalk
8 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Tollbugata 69
A
A
A
A
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.


Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1 % av salgssummen
Minimumsprovisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Arild Knudsen
Daglig leder/Eiendomsmegler

Arild Knudsen

Telefon 32 80 79 03
Mobil 907 45 597

Lurer du på noe

Arild svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...