Solgt: 3 850 000 kr
Ila / Alexander Kiellands plass

Uelands gate 32

Prisantydning

3 600 000 kr

Fellesgjeld: 152 338 krOmkostninger: 1 032 krTotalpris: 3 753 370 kr
Etasje
1
Byggeår
1927
Soverom
2
Areal (P-ROM)
54 m²
Type / Eierform
Andelsleilighet / Andelsleilighet
Fellesutgifter
3 101 kr

Stilig og lys 3-roms med nytt kjøkken, 1-stavs parkett og moderne bad & wc. Sentralt beliggende i Iladalen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Lys, stilig og arealeffektiv 3-roms, sentralt beliggende i Iladalen rett ved Alexander Kiellands plass. Boligen er nymalt i tidsriktige, behagelige farger som harmonerer fint med nyere, pene 1-stavs parkettgulv. Store vindusflater gir gode lysforhold inn i leiligheten. Rommene har i tillegg svært generøs takhøyde, med ca. 266 cm. i stuen og ca. 274 cm. på soverom. Moderne og stilig kjøkken som var nytt i 2017, romslig stue, to soverom, moderne baderom (2007), entré og separat wc. Det følger i tillegg med tre eksterne boder for ekstra oppbevaring.

Utrolig sentral beliggenhet midt i et av byens mest populære områder. Her har en tilgang til alt byen kan by på rett utenfor døren, med koselige serveringssteder, dagligvarehandel, kino eller fine parker til rekreasjon.

Velkommen!

Eiendommen

Uelands gate 32, 0457 Oslo
Gnr. 219, bnr. 212, i Oslo kommune.
Leil.nr. 23, andelsnr. 23,
Borettslaget Ila Kvartal 2 B, org.nr. 952 787 640

Områdebeskrivelse

Utrolig sentral beliggenhet midt i et av byens mest populære områder. Her har en tilgang til alt byen kan by på rett utenfor døren, enten en er ute etter koselige serveringssteder, handel i Kiellands Hus beliggende rett over gaten eller fine parker til rekreasjon. 

Alexander Kiellands plass har de siste årene fått et betydelig løft ved etablering av flere uteserveringer. I de gamle lokalene til Tranen har også velkjente Åpent Bakeri åpnet dørene, og her finner en det samme konseptet som på Sandaker og flere andre steder: Lofthus Samvirkelag på dagtid og pizzarestaurant på kveldstid. I tillegg finner du selvsagt alt du måtte ønske av andre serveringssteder, der Colonel Mustard kanskje er det meste kjente. Kort vei til flere populære områder som blant annet Sagene, St. Hanshaugen og ikke minst et område som virkelig begynner å få fotfeste i byen: Vulkan. Her ligger for eksempel Mathallen med sine ferskvareutsalg og flerfoldige spisesteder. Bør absolutt oppleves!

Nydelige St. Hanshaugen innen kort gangavstand fra leiligheten. Iladalen park frister også på varme sommerdager. Flotte turområder som Telthusbakken med sjarmerende trehus og Akerselva som beveger seg fra Maridalsvannet og helt ned til Bjørvika. Ellers er det hyggelig å spasere langs Akerselva oppover forbi Sagene, Nydalen og helt opp til Maridalsvannet. Umiddelbar nærhet til alt av servicetilbud, som blant annet Kiellands Hus med matvarebutikk, frisør, vinmonopol, bokhandel, kafeer, bensinstasjon, restauranter m.m. Det er flere dagligvarebutikker og Deli de Luca i umiddelbar nærhet.

Kvartalet borettslaget befinner seg i, Ila Kvartal 2B, er en del av boligkomplekset Ilakvartalene. Dette boligkomplekset består av seks kvartaler, hvor den monumentale Ilatrappen er lokalisert midt i. Denne trappen kalles også "Ulvetrappen". Ulvetrappen deler borettslaget Ila Kvartal IIB i to bygninger og fremstår som en del av borettslagets identitet og ansikt utad. Ulvetrappen er et monumentalt trappeanlegg som forbinder Uelands gate og Fougstads gate, med barokkinspirert utforming, og tydelig inspirasjon fra Spansketrappen i Roma. Harald Hals var opptatt av at alminnelige mennesker skulle ha noe vakkert i å glede seg over der de bodde. På hver sin side av nedre trappeløp, der trappen munner ut i Uelands gate, står Dyre Vaas to skulpturer «Ulvefar» og «Ulvemor» i bronse, hhv. 95 og 126 cm høye, reist for kommunale midler og avduket i 1930. I midten av trappen, som en del av en fontene, finner man skulpturen «Bjørn som klør seg» av Arne Vigeland, reist for kommunale midler og avduket i 1970 Ilakvartalene er bygget av Oslo kommune og ble ferdigstilt i perioden 1925-1932. Ila Kvartal 2B ble ferdigstilt i 1926-1927. 

Riksantikvaren omtalte Ilakompleksene slik i 2010:

"Hele anlegget, og særlig sentralpartiet med trappeanlegget, vurderes å være av nasjonal interesse. Ilatrappen med den omliggende bebyggelsen er av de mest storslåtte trappeanlegg i Norge og viser til fulle den nordiske byformingstradisjonens formingsvilje, og evne til å skape varierte romforløp og monumentale aksedragninger som dramatiserer lokale topografiske særtrekk."

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen. Se for øvrig vedlagt nabolagsprofil.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 61 kvm
Totalt bruksareal: 55 kvm
Totalt primærrom: 54 kvm

Primærrom:
Gang, bad, kjøkken, stue, wc og to soverom: 54 kvm

Sekundærrom:
Kott: 1 kvm

I tillegg disponerer boligen tre boder. To av disse er i kjeller, og måler ca 11 og 2,5 kvm. Den tredje er på loft, men er ikke oppmålt.

Vedlagt plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.02.2019 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Pent opparbeidet fellesareal med plen og beplantning med bl.a. asfaltert internvei med lampebelysning, plen og trær. Fellesarealet har også hyggelige sittebenker med utegrill, lekeplass og sykkelboder.  Den mest kjente er den monumentale Ulvetrappen - tydelig inspirert av Spansketrappen i Roma. Spredt inne blant bebyggelsen finner man åpne og grønne gårdsrom - anlagt for å skape trivsel.


Festet tomt på 1.825 kvm. 
Festeavgiften er kr 81.834 pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert 01.11.11 iht. forretningsfører.
Festekontrakt på 70 år fra 01.11.1951 og utløper 01.11.2021.
Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.231,- i år 2018 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.
Grunneier er Oslo kommune, samtykke til overdragelse kreves ikke.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i bærende murkonstruksjoner. Malte pussede overflater.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Punkt om piper og ildsteder er vurdert til TG3. Dette er grunnet at eieropplyser om manglende brannsikring i form av en plate inne i ovnen, noe som gjør at ovnen ikke kan benyttes.

Noen punkt er vurdert til TG2:
- Vinduer, grunnet alder.
- Innvendige dører, grunnet alder og generell bruksslitasje. De fungerer dog etter hensikten.
- Etasjeskillere, grunnet at det må påregnes skjevheter i eldre gårder. Det er ikke utført målinger av planavvik.
- Innvendige vegger, grunnet at det er bom i enkelte veggfliser på wc.
- VVS, da det ikke er dreneringsspalte på wc for synliggjøring av eventuelt lekkasjevann fra den innebyggede sisternen. Det er i tillegg ikke fremlagt dokumentasjon på oppbygging av bad. Det tas derfor et generelt forbehold om membranløsninger etc.
- Luftebehandling, grunnet at det ikke er tilluft i form av veggventiler i ytterveggen eller spalteventiler i vinduene. I praksis må et vindu åpnes for tilluft.

Utover dette er resterende punkt vurdert til TG1.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger attestert ekspedisjonsdokument fra 1928, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. 
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort større endringer i selgers eiertid. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Lys, stilig og arealeffektiv 3-roms andelsleilighet, sentralt beliggende i Iladalen rett ved Alexander Kiellands plass. Boligen er nymalt i tidsriktige, behagelige farger som harmonerer fint med nyere, pene 1-stavs parkettgulv. Store vindusflater gir gode lysforhold inn i leiligheten. Rommene har i tillegg svært generøs takhøyde, med ca. 266 cm. i stuen og ca. 274 cm. på soverom. Moderne og stilig kjøkken som var nytt i 2017, romslig stue, to soverom, moderne baderom (2007), entré og separat wc. Det følger i tillegg med tre eksterne boder for ekstra oppbevaring.

Nærmere innhold:

Entré:
Lysmalt og praktisk entré med plass for klesavheng og skotøy. Vegg- og himlingsflater kledd i panel med plassbygd hylle og skap. Malt betonggulv som er enkelt å holde rent. Sikringsskap plassert i skapet i entréen og er utstyrt med automatsikringer. Deler av det elektriske anlegget ble trukket nytt/oppgradert ifm. oppussing av leiligheten i 2017.

Kjøkken:
Stilrent separat kjøkken med spiseplass og utsyn mot fellesområder. Kjøkkeninnredning som var ny i 2017 med god kombinasjon av skap- og benkeplass. Store vindusflater sikrer kokken gode arbeidsvilkår. Glatte kjøkkenfronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum og ett greps blandebatteri med dusjfunksjon. Innebygget stekeovn, oppvaskmaskin og induksjon koketopp. Frittstående kjøleskap. Ventilator over platetopp med kullfilter. 1-stavs parkettgulv og nymalte veggflater.

Stue:
Lys og innbydende stue som i likhet med leiligheten for øvrig preges av store vindusflater, nymalte veggflater og flotte 1-stavs parkettgulv. Stuen er enkel å innrede, med god plass for både sofagruppe med tilhørende møblement, tv-seksjon m.m. Vedkamin montert i stuen med peisplate i stein. Eier opplyser at det mangler brannsikrings i form av en plate inne i ovnen. Uten denne kan ikke ovnen benyttes. Om ønskelig kan det søkes til kommunen om å få tilskudd til å bytte ut vedkaminen i en moderne, rentbrennende peisovn. 

Bad:
Flislagt bad fra med varmekabler i gulv. Servant med underskap og speilskap med belysning over. Dusjnisje med innfellbare dusjdører. Badet ble iflg. forrige eier pusset opp av Ringside Rørleggerbedrift i 2007. Varmtvann leveres fra bereder plassert i kjeller iflg. eier. I følge borettslagets er alle soilrør rehabilitert med strømpe innvendig i 2012-13.

Hovedsoverom:
Meget romslig soverom med god plass til dobbeltseng med tilhørende møblement. Garderobeskap med skyvedører for oppbevaring, samt tilgang til et plassbygget kott på ca. 1 kvm. Soverommet har nymalte vegger og 1- stavs parkettgulv. Soverommet vender ut på sval side av bygget og har gode innvendige lysforhold.

Soverom II:
Gjestesoverom/kontor/barnerom med adkomst fra hovedsoverommet. Her finnes plass for seng og kontorpult. Vegghengte skap over seng for oppbevaring. Nymalte vegger og 1-stavs parkettgulv også her. Hyggelig utsyn fra soveromsvinduet.

Separat wc:
Flislagt separat wc med vegghengt toalett og servant med kaldtvannskran. Toalettet ble iflg. forrige eier oppgradert i 2010 i form av egeninnsats.

For øvrige lagringsmuligheter disponerer leiligheten to kjellerboder og en loftsbod.

Oppvarming

Boligen varmes opp via elektriske panelovner og varme i baderomsgulvet. Det er vedovn i stuen, men denne kan pt ikke brukes. Se eget punkt "bebyggelse og byggemåte" eller eget punkt i tilstandsrapporten. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Ila Kvartal 2 B.
- Borettslaget består av 114 leiligheter.
- Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64
- Forsikret hos: Gjensidige Forsikring - polisenummer 80238769.
- Dugnad må påregnes.
- Det er ikke tillatt å holde dyr uten styrets forhåndsgodkjenning.
- Fellesvaskeri i kjelleren.
- Styrets mail: styret@ulvetrappen.com  
- Hjemmeside: http://ulvetrappen.squarespace.com/

Styrets arbeid iht årsrapport 2017:
- Det har vært gjennomført ekstraordinære møter og reparasjon i forbindelse med for eksempel reparasjon av vann og kloakk. Skiftet kum og rør.
- Møter med Balkongteam og Plan og Bygg i forbindelse med balkongutbygging. Fått innvilget tillatelse til å montere balkonger inn mot bakgård.
- Møte med Tåsen hagesenter om beplantning i bakgård. Plantet i bakgård og lagt ferdigplen, dette ble ferdigstilt i 2018.
- I tillegg har styreleder hatt møter med bydel i forbindelse med det forestående vedlikeholdet av Ulvetrappen. Trappa rehabiliteres på oppdrag av Bymiljøetaten.
- Reparert dører og beslag på sykkelboder.
- Ryddet sykkelboder og fjernet gamle eierløse sykler.
- Gjennomført vår og høstdugnad.

Foretatt påkostninger de senere år: 
2018: 
- Balkonger
2017:
- Reparert lekkasje vann og kolakk
2016-2017: 
- Malt vinduer utvendig
2016 - 2016:
- Skiftet kjellervinduer
2013 - 2013:
- Sentralt brannvarslingsanlegg
- Callinganlegg og låssystem
2013 - 2014:
- Byttet kjellervinduer
2012 - 2013:
- Rehabilitert alle soilrør (rør-i-rør)
2005 - 2005:
- Oppussing fasade

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond  som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser, med unntak av:
Dagboknummer 310246-31, tinglyst 31.12.1953, type heftelse: Festekontrakt

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst åtte servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser vedrørende brannvegg/dør og vedlikehold av vann og kloakkledninger.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. 

Eiendommen er verneverdig og står oppført på byantikvarens gule liste. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen.

Overtagelse

2458613

Oppdragets KR-kode

KR37.192

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.101,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, kommunale avgifter, vaktmester, trappevask, renter og avdrag fellesgjeld, forretningsførsel, revisjon, forsikring av bygningsmasse, strøm til felleskostnader og generell drift av eiendommen. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og blir neste gang justert med 4% fra og med 01.07.2019, noe som vil gi nye felleskostnader på kr 3.184,- pr mnd.

Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 2.083,-
Dugnad: kr 31,-
Lån: kr 987,-

Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.000,- pr år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.149.808,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.139.309,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 7.460,- pr. 31.12.2017
Andel fellesgjeld er kr 152.338,- pr. 01.01.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er 21.503.351,- pr. 25.01.2019 og lånevilkårene er:

OBBK01-98207713635
Andel av saldo: kr 47.435,-
Rentebetingelser: Flytende, 2,30% pr 25.01.19
Restløpetid: 18 år 9 md.
Kapitalkostnader: kr 261,-

OBBK02-98207713643
Andel av saldo: kr 104.903,-
Rentebetingelser: Flytende, 2,30% pr 25.01.19
Restløpetid: 16 år 8 md.
Kapitalkostnader: kr 635,-

OBBK03-98207713651
Andel av saldo: kr 0,-
Rentebetingelser: Flytende, 2,30% pr 25.01.19
Restløpetid: 24 år 8 md.
Kapitalkostnader: kr 0,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.753.370,-. Av dette beløpet utgjør kr 152.338,-  andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Lys og innbydende stue som i likhet med leiligheten for øvrig preges av store vindusflater, nymalte veggflater og flotte 1-stavs parkettgulv.
Stuen er enkel å innrede, med god plass for både sofagruppe med tilhørende møblement, tv-seksjon m.m.
Vedkamin montert i stuen med peisplate i stein. Eier opplyser at det mangler brannsikrings i form av en plate inne i ovnen. Uten denne kan ikke ovnen benyttes.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Uelands gate 32 er spesielt anbefalt for enslige og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 232 lokalkjente. Nabolaget tilhører Ila skole skolekrets.

Transport

Transport

Alexander Kiellands plasswalk
2 min
Birkelundenwalk
12 min
Carl Berners plass T-banes...walk
25 min
Skoler

Skoler

Ila skole (1-7 kl.)walk
4 min
Foss videregående skolewalk
9 min
Sagene skole (1-10 kl.)walk
11 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Coop Mega Alexander Kiella...walk
3 min
Apotek Kiellands Huswalk
3 min
Kiellands plass Vinmonopolwalk
3 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Uelands gate 32
A
A
A
B
B
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F
G
G
G
G
G
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.
minusVis mindre
Christoffer Fraurud
Eiendomsmegler

Christoffer Fraurud

Telefon 21 00 72 08
Mobil 464 21 918

Lurer du på noe

Christoffer svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...