Grønland/Tøyen

Urtegata 36 E

Prisantydning

3 950 000 kr

Fellesgjeld: 175 044 krOmkostninger: 8 220 krTotalpris: 4 133 264 kr
Etasje
3
Byggeår
1884
Soverom
2
Areal (P-ROM)
53 m²
Type / Eierform
Andelsleilighet / Andelsleilighet
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
3 498 kr

Gjennomgående 3-roms leilighet i rolig gård med solrik balkong. Stilige detaljer som teglsteinsvegg og massive tregulv

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Leiligheten ligger i et populært og urbant område med Botanisk hage, Tøyenparken og Akerselva rett i nærheten. Bygget ligger i indre gård som gjør den godt skjermet fra trafikkstøy. Kun 10 minutters gange til Sørenga Sjøbad og 8 minutters gange til Oslo S som har alt av kollektivtransport tilgjengelig i og utenfor Oslo. Stilig leilighet i populært borettslag. Leiligheten har sjarmerende detaljer som teglsteinsmur, tregulv og god takhøyde. Rolig og tilbaketrukket i indre gård. Alle overflater på vegger og tak er malt og gulv er lakket i 2016. Gode fargevalg og det massive tregulvet gir leiligheten en rustikk og samtidig lun følelse.

 • Tregulv
 • Teglsteinsvegger
 • Beliggende i indre gård
 • Vedovn
 • God takhøyde (inntil 2,70 m)
 • Balkong ny i 2016

Eiendommen

Urtegata 36 E, 0187 Oslo
Gnr. 230, bnr. 376 i Oslo kommune.
Leil.nr. 301, andelsnr. 39,
Urtegata 36 Borettslag, org.nr. 954 234 061

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i et populært og urbant område med Botanisk hage, Tøyenparken og Akerselva rett i nærheten. Bygget ligger i indre gård som gjør den godt skjermet fra trafikkstøy. Kort vei til skoler og barnehager. Kun 10 minutters gange til Sørenga Sjøbad og 8 minutters gange til Oslo S som har alt av kollektivtransport tilgjengelig i og utenfor Oslo.

Gatene nedenfor er fylt med et spennende mangfold av småbutikker, med varer som skiller seg fra kjedebutikkenes mer standardiserte sortiment. Stort utvalg av kaféer og restauranter i nærområdet, enten det er for en rask lunch, take away eller en større middag. En kort gåtur fra leiligheten ligger også Gamle Oslo Mekaniske. Her kan du ta med deg hvilken som helst mat fra de nærliggende take-away-restaurantene som sushi, indisk eller pizza. Skal du slå på stortromma er det heller ikke langt til Maaemo, som har 2 stjerner i Michelin-guiden.

Innenfor en kort radius finner du Tøyen Torg som er oppgradert med nye spisesteder og butikker. I tillegg er MENY Grønland kjent for et av østkantens beste økologiske utvalg. Grønnsakshandlerne på Grønland Basar kan også anbefales, her finnes også et av Vinmonopolets utsalg. 

Det er for øvrig kort vei også til Grünerløkka, enten til fots eller med bysykkel. Bysykkelstativ finner du ikke langt fra gården. 

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 58 kvm
Totalt bruksareal: 53 kvm
Totalt primærrom: 53 kvm

Primærrom:
Entré, bad, stue, kjøkken og 2 soverom: 53 kvm

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 6 kvm og en loftsbod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.01.2019 utført av Håkon Hosle i Takstpartner. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.284,5 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført bærende konstruksjoner i mur og etasjeskillere i trebjelkelag. Grunnmur i murkonstruksjon fundamentert på faste masser.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten er det gitt tilstandsgrad 2 grunnet alder på gulv, vinduer og bad. I tillegg er det gitt tilstandsgrad 2 på bad grunn noe varierende fuktutslag i nedre del av dusjsone.

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger en byggeanmeldese på oppføring av gården fra 1885. I tillegg foreligger det ferdigattest på rehabilitering av røropplegg og våtrom datert 20.03.2002 og tillatelse til oppføring av balkonger datert 03.02.2016.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Stilig leilighet i populært borettslag.Leiligheten har sjarmerende detaljer som teglsteinsmur, tregulv og god takhøyde. Rolig og tilbaketrukket i indre gård. Alle overflater på vegger og tak er malt og gulv er lakket i 2016. Gode fargevalg og det massive tregulvet gir leiligheten en rustikk og samtidig lun følelse. Balkongen har sol fra kl 12 til kveld hele året.

Entré:
Leiligheten har et hyggelig inngangsparti med rom for skohyller og oppheng av yttertøy. Entréen er malt i en delikat midnattsblå som gir gjester et godt førsteinntrykk når de kommer på besøk. Fra entréen er det inngang til alle rom.

Stue:
Stor og lys stue med plass til spisebord, sofaseksjon og tv-møblement. Stuen har malt panel på vegger og tregulv. Vedovn med brannmur i teglstein. Gjennomgående naturlig lys fra vinduer i både stue og på kjøkken. Dobbeltdør til balkong kan åpnes helt for å slippe sommeren inn i stuen på varme dager.

Kjøkken:
Stilig sort kjøkken fra 2015 med profilerte skapfronter, heltre benkeplate og innfelt porselenskum. Innfelt oppvaskmaskin, koketopp og stekeovn, frittstående kjøl/frys og vaskemaskin. Teglsteinsvegger som henter frem de klassiske detaljene fra slutten av 1800-tallet. Kjøkkenet er på eget rom, men fremdeles tilknyttet stuen. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger.

Hovedsoverom:
Hovedsoverom på ca. 12 kvm med plass til store garderobeskap og dobbeltseng. Malt panel sammen med det massive tregulvet gir rommet en lun følelse. Siden leiligheten ligger i indre gård er den svært skjermet fra trafikkstøy.

Soverom 2:
Rommet er på ca. 7,5 kvm og egner seg godt som gjesterom, barnerom eller kontor. Her er det plass til dobbeltseng eller en enkeltseng sammen med garderobeskap. Også her fremgår den originale tegnsteinsveggen som gir en rustikk look.

Bad:
Flislagt bad med varmekabler i gulvet. Badet ble pusset opp av borettslaget i 2002. Rommet består av toalett, servant med overskap og dusjnisje.

Balkong:
Leiligheten har sydvestvendt balkong vendt ut mot bakgård. Balkongen ble oppført i 2016 og har plass til kafésett/sittegruppe. Her er det sol fra ca. kl 11 hele sommeren.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elekstriske panelovner, elektriske varmekabler i gulv på bad og vedovn i stuen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Urtegata 36 Borettslag.
Borettslaget består av 32 leiligheter.
Forretningsfører er USBL.
Dugnad og trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt. 
Fellesvaskeri i kjelleren under oppgang A. Hver vask koster kr 5,-. 
Foretatt påkostninger de senere år: 
2018: Nytt brannalarmanlegg
2017: Nye søppelcontainere
2017: Oppussing av oppganger
2016: Oppføring av balkonger
2010: Rehabilitering av pipeløp
2002: Rehabilitering av rør og våtrom

Planlagte påkostninger: 
Styret jobber fortsatt med å innhente forskjellige tilbud fra firmaer angående kostnad på bytte av vinduer. En eventuell avgjørelse vil bli tatt på en ekstraordinær generalforsamling når tilbudene er på plass.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.


Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett.

Borettslaget er tilknyttet BBL Finans AS sikringsfond som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte. Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 514242, tinglyst 15.12.1983, type heftelse: Fellesobligasjon for borettsinnskudd til borettslaget.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst én servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler kommunens rett til tilgang og vedlikehold av vann- og kloakkledninger på borettslagets eiendom. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 17.01.2019 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn).

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR56.18141

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.498,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, internett, varmtvann, renter og avdrag, forsikringer, kommunale avgifter, honorarer, mm.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2018.

Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 2.084,-
Renter og avdrag lån 1: kr 168,-
Renter og avdrag lån 2: kr 391,-
Renter og avdrag lån 3: kr 470,-
Internett/Kabel-tv: kr 385,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital (Telenor) som leverandør av kabel-tv og internett. Dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 957.000,- ifølge selger. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.445.200,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 11.265,- pr. 31.12.2017
Andel fellesgjeld er kr 175.044,- pr. 27.12.2018

Total fellesgjeld for boligselskapet er kr5.703.678,- pr. 27.12.18 og lånevilkårene er:
Lån 1:
Restsaldo: kr 2.283.368,- (For andelen utgjør dette kr 68.149,-)
Restløpetid: 13 år 6 mnd
Rente: 1,45% flytende

Lån 2:
Restsaldo: kr 2.331.408,- (For andelen utgjør dette kr 74.397,-)
Restløpetid: 20 år
Rente: 2,25% flytende

Lån 3:
Restsaldo: kr 1.088.903,- (For andelen utgjør dette kr 32.499,-)
Restløpetid: 19 år 6 mnd
Rente: 2,25% flytende

Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld av lån 2. Kr 74.397,- av andel fellesgjeld kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 391,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.188,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.133.264,-. Av dette beløpet utgjør kr 175.044,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.


 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning
Entréen er malt i en delikat midnattsblå
God plass til sko og yttertøy
Stilig og svært gjennomført med tregulv og teglsteinsvegger i flere rom
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Urtegata 36 E er spesielt anbefalt for enslige og studenter. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig bra av 267 lokalkjente. Nabolaget tilhører Tøyen skole skolekrets.

Transport

Transport

Norbygatawalk
3 min
Grønland T-banestasjonwalk
6 min
Heimdalsgatawalk
9 min
Skoler

Skoler

Vahl skole (1-7 kl.)walk
5 min
Tøyen skole (1-7 kl.)walk
6 min
Hersleb videregående skolewalk
6 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

7 Days Heimdalsgatawalk
0 min
Joker Urtegatawalk
3 min
Pak Matsenterwalk
3 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Urtegata 36 E
A
A
A
A
B
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F
G
G
G
G
G
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: kr 40.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Kjetil Kraabøl
Eiendomsmeglerfullmektig

Kjetil Kraabøl

Telefon 21 02 17 04

Lurer du på noe

Kjetil svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...