Ammerud

Ammerudveien 62

Prisantydning

2 700 000 kr

Fellesgjeld: 394 353 krOmkostninger: 8 219 krTotalpris: 3 102 572 kr
Etasje
4
Byggeår
1967
Soverom
2
Areal (P-ROM)
70 m²
Tomteareal
33792 m²
Fasiliteter
Veranda Heis
Fellesutgifter
5 130 kr

Stor 3-roms leilighet med nytt bad fra 2016. Varmtvann og fyring inkludert. Trappefri adkomst og marka rett utenfor!

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Ammerudveien 62. Attraktiv og romslig 3-roms leilighet med luftig balkong og nærhet til flotte Lillomarka. Leiligheten holder en god standard og fremstår som lys og luftig. Boligen har en fin planløsning med to store soverom, lekkert bad og kjøkken. 
Flott leilighet som bør sees!

Velkommen inn til en hyggelig visning! 
  Øvrig/kvaliteter med boligen:
 • Bad fra 2016 som er tatt i regi av borettslaget.
 • V.vann og fyring inkludert i felleskostnadene.
 • Ingen innsyn.
 • Veldrevet borettslag.
 • Fellesvaskeri.
 • Gjennomgående god standard.

Eiendommen

Ammerudveien 62, 0958 Oslo
Gnr. 95, bnr. 92, i Oslo kommune.
Leil.nr. 429 , andelsnr. 132,
Ammerudkollen Borettslag, org.nr. 848 809 152

Områdebeskrivelse

Idyllisk beliggenhet innerst på Ammerud med Lillomarka som nærmeste nabo. 
Lillomarka kan by på lysløypenett vinterstid og turmuligheter året rundt. I søndagsturavstand er det flere markastuer. Den nærmeste er Lilloseter en times gange unna. Det er badeplasser i Stemmern, Badedammen og Vesletjern, bare en 10-15 minutters spasertur. Alunsjøen og Breisjøen ligger også i området, begge er reservedrikkevannskilder i Oslo. Det er imidlertid planer om at disse innsjøene vil bli tilgjengelige for publikum på sikt som en del av kommuneplanen.

Buss nummer 62 stopper rett nedenfor borettslaget og tar deg på 5 minutter til Grorud hvor det er t-bane (linje 4 og 5) og som er et knutepunkt for bussforbindelser.
Dagligvarehandelen kan man gjøre på Ammerud på Rema 1000 eller Kiwi. På Grorud senter er det et utvalg av butikker, inklusive Meny og et vinmonopol. Det er større sentre på Stovner og Linderud som begge er utvidet og pusset opp relativt nylig. Kort vei også til Ikea på Furuset og Alna med et stort tilbud av forretninger. Det er flere treningssentre i nærheten.

Det er inngått avtale mellom Oslo kommune og bostyret for Huken pukkverk om at virksomheten i pukkverket opphører. Kommunen vil omregulere denne tomten til friluftsliv i tråd med markalovens bestemmelser. Prosjektet vil omgjøre et utdatert nærmiljøanlegg med et midlertidig preg til et topp moderne anlegg som gir bedre vilkår for lokal breddeidrett, lek og aktivitet året rundt. På vinteren vil det være en kombinert ski- og skiskytterarena for trening og mindre konkurranser på klubb- og kretsnivå. I tillegg skal arenaen legge til rette for orientering, hundesport og rulleski i sommerhalvåret. Anlegget skal være åpent for alle. Anleggsarbeidet på arenaen startet i desember 2016 og åpnet Juli 2018.

Veibeskrivelse

Ta av mot Ammerud og følg Ammerudveien til har nr. 62 på venstre side. Med kollektivt har du t-bane stopp både på Ammerud og Grorud hvor matebussen mellom disse stopper rett utenfor blokken. 

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. 

Barnehager og skoler

Barnehager:
Ammerudkollen barnehage (0-6 år) 0,3 km 
Huken naturbarnehage (3-6 år) 0,3 km
Ammerudenga barnehage (0-6 år) 0.5 km

Skoler:
1-7 kl. Ammerud skole 0.6 km
Grorud skole (1-7 kl.) 1,5 km
Rødtvet skole (1-7 kl.) 1,9 km
Nordtvet skole (1-7 kl.) 2,3 km
Apalløkka skole (8-10 kl.) 1 km
Bjerke videregående skole 4,8 km
Stovner videregående skole 4,8 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 81 m².
Totalt bruksareal: 74 m².
Totalt primærrom: 70 m² (Entré, stue, kjøkken, bad, wc, 2 soverom)
Sekundærrom: 4 m² (Innvendig bod)

I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjelleren på 2,28 m².

De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.06.2019 utført av Håkon Hosle. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Felles eiet tomt på 33.792 m² som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med grøntområder, sittebenker og prydbusker.

Parkering

Borettslaget har ca 91 garasjeplasser og 116 plasser på tomt for utleie. Ventetid på parkeringsplass er fra 2-6 måneder. Pris for garasjeplass er kr 650,- og uteparkering er kr 350,- per måned. Det betales 3 måneders depositum og et administrasjonsgebyr på ca 700,- til OBOS.

Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private
stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Boligblokk på 8 etasjer og underetasje som er oppført i betongelementer med frilagt singel på utvendige fasader. Etasjeskillere og leilighetenes skillevegger i elementer av betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten er det nevnt følgende:

Innvendige dører:
- Løse karmlister på innsiden av baderomsdør.

Overflater innvendige gulv:
- Noe slitasje på laminat ved inngang til wc-rom og løse karmlister på innsiden av baderomsdør.
- Løse gulvlister på kjøkken.

Bad:
- Løs endelist i avslutning av gulvfliser mot dør på baderom.
- Krakelering i to veggfliser i dusjsone på baderom.

Soverom:
- Merke i tak på ett soverom etter takfolie som er kappet bort.

Øvrigt:
- Det er noe røyklukt i boligen. Eier har demontert kjøkkenventilator bilder er tilsendt takstmann, da det ikke er lov å koble til felles ventilasjonsjakt. 

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.01.1971, i tillegg foreligger ferdigattest på fasadeendring dater 16.06.1997. Disse kan fås ved henvendelse til megler. Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Entré:
Romslig entré med god plass for å henge av seg yttertøy. God plass for garderobeløsning. Callinganlegg. Laminat på gulv og tapet på vegger.

Stue:
Åpen stue og kjøkkenløsning med god plass for sofa og tilhørende møblement i stuedelen. På gulv er det laminat fra 2016 og på veggene er det hvit panel. Hvitmalte himlinger med lyskasse. Fra stuen er det utgang til syd/vestvendt balkong på ca. 8 m² med kosleig utsyn mot marka. Det er godt med plass for utemøbler og balkongen er fantastik om sommeren.

Kjøkken:
Kjøkkenet har ny innredning fra 2016 og godt med skapplass. 
Kjøkkenet inneholder: Kjøkkeninnredning med slette laminert skapfronter, 3 x overskap med glassfronter, laminat benkeplate m/sprutplate på bakvegg, barløsning, enkel oppvaskkum med benkebeslag, ventilator, hvitevarer som kjøl/fryseskap og stekeovn.

Bad: 
Nytt bad fra 2016 i regi av borettslaget. Hvite fliser på vegger og brune på gulv med varmekabler. Baderomsinnredningen er bestående av servant med underskap, speil, opplegg for vaskemaskin og nedsenket dusjhjørne med forheng. 
Toalettrom har vegghent toalett og servant med underskap.

Hovedsoverom:
Hovedsoverommet er av god størrelse og det er godt med plass for dobbeltseng med nattbord på hver sin side. Garderobeskap for oppbevaring av klær. Stort vindu som slipper inn godt med naturlig lys. Laminat på gulv og tapet på vegger.

Soverom 2:
Plass for seng av god størrelse og kommode. Vindu av god størrelse gir godt med lys. Laminat på gulv og tapet på vegger.


Garderobeskap, hvitevarer og lamper medfølger.
Dersom det er ønskelig kan møbler medfølge handelen. 

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med varmekabler på bad og sentralvarme fra radiatorer. Både varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F1

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Ammerudkollen Borettslag.
Borettslaget består av 319 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS
tlf. 22 86 55 25
Dugnad må påregnes.
Hundehold tillates under forutsetning av at erklæring om hundehold undertegnes og at reglene for hundehold blir overholdt. Ved berettiget klage kan styret forlange dyret fjernet Se husordensregler for ytterligere info.
Borettslaget har egen hjemmeside: www.ammerudkollen.no

Foretatt påkostninger de senere år: 
2017 -2016 - Total rehabilitering av borettslagets vann- og avløpsrør, nye WC og baderom, alle dører til sikringsskapene ble skiftet ut, 9 nye leiligheter etablert i U-etg/1.etg, oppstart på utskifting av callinganlegget, oppstart på utskifting av nye stål kjellerdører. Videre er det etablert nytt vannrenseanlegg for radiatorvannet, nye sirkulasjonspumper, nytt trykkøkingsanlegg, oppgradering av alle tekniske rom, nye hovedtavler, full oppussing og oppgradering av fellesrommene, total rehabilitering av borettslagets vann- og avløpsrør, nye WC og baderom, rehabilitering av varmegjenvinnningsanlegget og ventilasjonsanlegget. I sikringsskapene er de gamle skrusikringene erstattet med automat- sikringer. Det er montert nytt varslingssystem i heisene.
2015 - Etablert avfallsbrønner. Nytt låssystem. Nye utelamper foran begge blokkene.
2014 - Montere 4 stk ladestasjoner for el-biler. Sette opp skillevegger i kjellerne mellom oppgangene.
2013 - Nye tørkeskap i vaskeriet. Rehabilitering av varmegjenvinningsanlegg/ventilasjon.
2012 - Installert brannvarslingsanlegg (arbeidet avsluttes 2013). Nye dører til søppelrom. Grøntarbeider foran blokka. Nye elysatorer montert. Ny belysning i garasjer og på p-plassene.
2010 - Kontroll av samtlige leiligheter og utskifting av alle brannvarslere og brannslukningsapparater.
2009 - Kjøp av parkeringshus og garasjetomt og alle inngangspartier ble malt.
2007 - Nye postkasser.
2006 - Avsluttet heisrehabilitering og utskifting av 6 varmepumper i begge
berederrom. Koblinger til tørropplegget er byttet ut i Ammerudveien og montert helt nytt i Alundamveien.
2005 - Start utskifting av heisene. Oppstart utskifting av varmepumper i begge berederrom.
1996 - 1997 - Skiftet vindusvegg på stuesiden, skiftet soveromsvinduer, realkalisering av balkongplater og mekanisk utbedring av balkongsbrystningen, nye inngangspartier, nye himlinger i inngangspartiene.

Planlagte påkostninger: 
Oppgradering av bunn- og avtrekksrør samt oppgradering av utomhusområder. Dekkes av egenkapital. 

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. 

Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder. Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om adkomstrett (bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger), utsalgskiosk, tilfluktsrom og bestemmelse om vann/kloakk. Servituttene vil følge eiendommen.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-1118 datert 11.04.2018 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 12.03.1964. Det skal bygges leiligheter på nabotomten i Ammerudveien 19-25.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR431721

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 5.130,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, fyring, kabel-tv, internett (grunnpakke), trappevask, vaktmester, bygningsforsikring mv. 

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.

Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 5.130,-. Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 2.200,- pr. år. Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv.
Internetthastighet på 75 Mbps er inkludert i felleskostnadene.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 894.177,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.219.037,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 68.326,- pr.31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 394.353,- pr. 01.08.2019.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 109.638.745,- pr. 23.05.2019 og lånevilkårene er:

OBBK01-98207698563
Type: Annuitet
Restsaldo: 22.402.265,- 
Restsaldo denne andelen: 81.115,-
Restløpetid: 19 år og 7 mnd
Terminer pr.år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 2,25%

OBOS04-98207698571
Type: Annuitet
Restsaldo: 64.543.912,-
Restsaldo denne andelen: 233.703,-
Restløpetid: 36 år og 5 mnd
Terminer pr.år: 12
Rente: 2,25%

OBOS05-98207698636
Type: Annuitet
Restsaldo: 22.692.568,-
Restsaldo denne andelen: 82.164,-
Restløpetid: 11 år og 6 mnd. 
Terminer pr.år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 2,25%

Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- 

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.102.572,-. Av dette beløpet utgjør kr 394.353,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,- samt evt.innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Delikat og lun stue. Alle vegger og tak er malt i 2016
Stue
Delvis åpen stue og kjøkkenløsning
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig.
I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår.Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. 

Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet eierskifteforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. 

Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Boligkjøperforsikringen kan ikke tegnes dersom boligen kjøpes for utleie til andre enn kjøpers nærmeste familie. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. 
 
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. 

Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes må aksepteres. Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: kr 31.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 3.950,-
SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-
Visningshonorar: Inkludert
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Sindre Edvardsen Nyhus
Eiendomsmegler

Sindre Edvardsen Nyhus

Telefon 21 00 72 63

Lurer du på noe

Sindre svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.