Sandaker/Nydalen

Amtmann Meinichs gate 3

Prisantydning

6 650 000 kr

Omkostninger: 179 972 krTotalpris: 6 829 972 kr
Etasje
6
Byggeår
1996
Soverom
3
Areal (P-ROM)
86 m²
Tomteareal
2264.9 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda Heis
Fellesutgifter
2 416 kr

Lys og flott 4-roms topp-/hjørneleilighet med solrik sydvestvendt balkong. Nydelig utsikt. Heis. Garasje m/el-mulighet.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Stor 4-roms hjørne- og toppleilighet med sydvestvendt balkong. Store vindusflater som gir godt med naturlig lys og bidrar til både romfølelse og trivsel. God og fleksibel planløsning som både tilfredsstiller den som ønsker stort spisebord på kjøkkenet og romslig sofa i stuen. Leiligheten har 3 gode soverom, walk-in closet fra hovedsoverom, eget vaskerom og romslig bad. Praktisk for barnefamilier med bl.a. heisadkomst som gjør det lett å trille vogn inn og ut av bygget. Sameiet har også en koselig bakgård med stort plenareal som er hyggelig for både store og små. 

En attraktiv og flott leilighet i et populært og hyggelig boligområde, nært supre turmuligheter langs Akerselva og praktisk shopping og mange servicetilbud på Storo. Garasjeplass med infrastruktur for el-ladepunkt.

Eiendommen

Amtmann Meinichs gate 3, 0482 Oslo
Gnr. 223, bnr. 59, snr. 47 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Romslig og flott toppleilighet med sentral og attraktiv beliggenhet. Her er det kort vei til Akerselva, og dette er et perfekt sted for den som ønsker nærhet til både natur og storbyliv. Leiligheten ligger i et attraktivt område på Sandaker/Nydalen med gangavstand til alt du trenger i hverdagen.

Området har flotte tur- og rekreasjonsmuligheter med flere hyggelige grønt- og friområder. Det har de siste årene blitt opparbeidet fine turstier helt fra Maridalsvannet i nord, forbi Nydalen og Grünerløkka og ned til Oslo sentrum og Bjørvika. Her er det bare å knyte på seg joggeskoene og ta beina fatt på turstien som ligger i umiddelbar nærhet. Her kan man følge elven nordover og finne flott urørt natur og ulike badeplasser, eller sydover mot urbant storbyliv. 

For den som er glad i å trene innendørs ligger treningsstudioet SatsElixia både på Storo Storsenter og i Nydalen. Treningssenteret Fitness Xpress finner du i Sandakerveien, innen et par minutters gange.

I naboeiendommen ligger en nyåpnet og flott Kiwi butikk og dette er svært praktisk i hverdagen. Sjarmerende og renoverte Lillo Gård i Nydalen har åpnet med stor Meny butikk med ferskvarer, blomsterbutikk og apotek. Her vil det også komme kaféer i det som kalles for Tunet på Lillo Gård.
Storo Storsenter som i dag huser 130 butikker fordelt på 50 bransjer, er kun 5 minutters gange fra boligen. Her finner man bl.a. Vinmonopolet, Coop Mega og SATS treningssenter. Av populære serveringstilbud i nærområdet kan Åpent Bakeri på Sandaker, Godt Brød samt Nydalen Bryggeri og Spiseri i Nydalen nevnes. Baker Hansen og den flotte restauranten Xeast finner du i bygget over Nydalen T-bane. Storo-området er i rivende utvikling og blant de siste nyhetene er nyåpnede Thon Hotel Storo hvor du gjerne kan stikke innom bare for en hyggelig frokost i helgene. Sumo sushi har rukket å bli en favoritt i nabolaget og det samme med Pink Fish som serverer sunn fast food. Er det burger som gjelder så har den populære Johnny Rockets åpnet vegg i vegg med Odeon kino. Enda nærmere leiligheten ligger Pizza Pancetta, Mega Sushi og populære Jewel of India, kun et par minutter unna.

På Storo finner du Norges største og første IMAX-kino. Kinoen åpnet 22. mars 2018 og huser hele 14 saler, hvor det er tilrettelagt for en fantastisk filmopplevelse.

Boligen sogner til Fernanda Nissens skolekrets.

Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med trikker og busser, i tillegg til T-banen med stoppested i Nydalen og Storo. Dette gir ideelle forbindelser øst/vest. Ellers nærhet til BI Nydalen, kun ca. 8 minutters gange fra leiligheten.
T-banelinje 4 og 6, kun 5 minutters gange fra leiligheten. Trikk nr. 11, 12 og 13 samt buss nr. 30 og 58 går fra holdeplass i umiddelbar nærhet. Man bruker ca. 15 minutter til sentrum. Buss 37 og 54 går også fra holdeplass i nærområdet. (se www.ruter.no for rutetider). Kort vei til flybussen samt 23 og 24-bussen på Ring 3.

Beliggenheten er perfekt for deg som ønsker en kombinasjon av en sentral beliggenhet og et grønt, rolig bomiljø!

Veibeskrivelse

Enkel adkomst fra Amtmann Meinichs gate. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehager: 
Nordpolen FUS bhg – Sandakerveien (0-6 år)
Lillohagen FUS barnehage (1-6 år)
Nordpolen FUS barnehage - Idun (0-6 år) 

Barne- og ungdomsskoler:
Nordpolen skole (1-10 kl.) 
Fernanda Nissen skole (1-7 kl.)
Bjølsen skole (1-10 kl.) 
Morellbakken skole (8-10 kl.)
Frydenberg skole (8-10 kl.) 

Videregående skoler:
Nydalen videregående skole 
Foss videregående skole 

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 95 kvm
Totalt bruksareal: 86 kvm
Totalt primærrom: 86 kvm

Primærrom, 6. etasje:
Stue, kjøkken, 3 soverom, walk-in closet, bad, entré og vaskerom: 86 kvm

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på 4,3 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.10.2019 utført av Aleksander Olsen. 

Tomten

Eiet tomt på 2.264,9 kvm som tilhører sameiet. Meget pent opparbeidet og skjermet gårdsrom. Plen, beplantninger, sittegrupper og asfalterte flater. Lekearealer for barn med sandkasse.

Parkering

Det medfølger en parkeringsplass i garasjeanlegget i byggets kjeller. Dette er et eget sameie og denne garasjeplassen kan fritt omsettes eller leies ut. Årlige felleskostnader er på kr. 1.400,- per år til garasjesameiet. Det er lagt opp infrastruktur for el-billading i garasjeanlegget.

Sameiet disponerer to gjesteparkeringsplasser på tomten. 
Mulighet for leie av plass i innendørs sykkelbod for kr. 100,- pr. mnd.

Ellers er det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Boligblokk med flatt tak tekket med folie/papp. Yttervegger i betong utvendig fasade i pusset
utførelse. Etasjeskillere i betong. Bygget er fundamentert med støpt såle til antatt faste masser. Etasjeskillere i betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder som det er gitt TG2 på bakgrunn av alder og forventet levetid: vinduer, balkongdør, innvendige røropplegg, bad og vaskerom.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 25.01.2012. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Meget lys og romslig 4-roms hjørneleilighet beliggende høyt og fritt til i byggets toppetasje med åpen og vid utsikt over nærmiljø samt også siktlinje ned mot Oslo by og mot fjord. Leiligheten har en meget sentral, men likevel tilbaketrukket og rolig beliggenhet med kort vei til det meste. Store vindusflater fra to sider gir et nydelig lysinnfall noe som gir en herlig romfølelse og ikke minst trivsel. Det er fra alle rom åpent, usjenert og fritt utsyn! Boligen har videre en meget god planløsning og i 2012 ble vegg mellom stue og kjøkken revet slik at rommene i dag utgjør et stort og virkelig flott oppholdsrom med god plass til stort langbord. Leiligheten er i tillegg oppgradert med ny parkett i alle rom (unntatt walk-in closet) i 2013, alle tak og vegger malt i 2012/13 i tidsriktig fargepalett og alle innvendige dører samt entré er malt i 2019. Nytt, moderne kjøkken fra 2013. Baderom er også oppgradert i 2015 med nye baderomsmøbler. Store, gode rom og fleksible innredningsmuligheter i tillegg til praktiske rom som eget vaskerom/wc og walk-in closet gir denne leiligheten gode bokvaliteter! Leiligheten er også praktisk for barnefamilier med b.la. heisadkomst som gjør det lett å trille vogn ut og inn av bygget.
Leiligheten disponerer i tillegg en garasjeplass i underetasje med etablert infrastruktur for el-ladepunkt. 
Sameiet har en koselig bakgård med stort plenareal som er hyggelig for både store og små.
En attraktiv og fin leilighet i et populært og hyggelig boligområde, nært supre turmuligheter langs Akerselva og praktisk shopping og mange servicetilbud på Storo.

Leiligheten inneholder: 

Entré:
Hyggelig entré malt i moderne fargetone. Her er det plass til klesoppheng og eventuelt kommode etc.

Stue:
Stuen er meget romslig og har store vinduer fra to sider noe som gjør dette til et lyst og luftig rom. Det er god plass til flere møbler som både sofagruppe og stort spisebord med plass til mange gjester. Det ble tatt ned en lettvegg mellom stuen og kjøkkenet i 2012 som ga et virkelig åpent og romslig rom!

Kjøkken:
Kjøkkenet er i åpen løsning og har en moderne innredning i hvite slette fronter, heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum og ett-greps blandebatteri. Det er integrerte hvitevarer som komfyr, induksjonstopp, oppvaskmaskin og mekanisk avtrekk fra ventilator. Frittstående kjøle-/fryseskap medfølger. Det er fint med plass til spisebord mellom kjøkkenet og stuen, noe som også skaper et naturlig skille mellom disse sonene. Ny varmtvannsbereder i 2013. 

Sørvestvendt balkong: 
Fra kjøkken er det adkomst til leilighetens flotte, solrike balkong på ca. 6 kvm som har nydelige solforhold fra ca. 10.00-21:00 midtsommers. Her er det hyggelig å sitte og nyte varme sommerdager og du har i tillegg et åpent utsyn over sameiets velholdte og grønne fellesarealer samt videre over nærmiljø og siktlinje ned til Oslo sentrum og fjorden. Det er god plass til sittegruppe og grill på balkong. Det er montert markise på balkongen.

Hovedsoverom:
Romslig og stort hovedsoverom. Det er plass til en stor dobbeltseng med nattbord på hver side, samt skrivepult eller kommoder ved behov. I tillegg er det adkomst til praktisk walk-in closet som rommer mye.

Soverom 2:
Er også et stort rom hvor det er plass til dobbeltseng. Her følger det også med garderobeskap.

Soverom 3:
Soverom med plass til seng og kommode. Garderobeskap medfølger.

Bad: 
Lyst, flislagt baderom fra byggeår med gulvvarme. Baderomsinnredning ble oppgradert i 2015 med servant med underskap, speil med belysning og sideskap. Det ble også satt inn nye dusjdører i 2015.

Separat vaskerom/WC: Et superpraktisk rom med plass til både vaskemaskin og tørketrommel. Dette er et meget nyttig rom hvor det også er plass til noe oppbevaring. Servant, speil og klosett er også på dette rommet.

Stikkord for leiligheten:
-Lys og luftig topp- hjørneleilighet
-Heis
-Garasje
-God og funksjonell planløsning
-Praktisk leilighet også for barnefamilier
-Walk-in closet
-Lave fellesutgifter
-Hyggelig bakgård
-Gode transportmuligheter med offentlig kommunikasjon
-Kort vei til Akerselva med flotte turmuligheter
-Nærhet til forretninger, kaféer og Storo Storsenter.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med elektrisk fyring. Varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Amtmannsgården Boligsameie, med sameiebrøk 87/3617.
Sameiet består av 49 seksjoner.
Forretningsfører er Alle Tall AS.
Sameiet har forsikring gjennom gjensidige.
Dyrehold er tillatt så fremt det ikke er til sjenanse for de andre beboerne. Dyrehold tillates kun etter undertegning av spesiell erklæring.

Foretatt påkostninger i 2018 har vært: 
- Service av brannanlegg
- Støpt ny sokkel ved inngang 5 grunnet setningsskader
- Beplantning ved garasje
- Det er etablert sykkelbod i bygget

Foretatte vedlikehold/påkostninger i år: 
- Fasaden ble malt i september 2019
- Satt opp infrastruktur for lading i garasjeanlegg

Planlagte påkostninger: 
Ingen planlagte påkostninger i følge styreleder. Fortløpende vedlikehold må påregnes.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 62746, tinglyst 07.11.1995, type heftelse: Pantsettelseserklæring til sameiet på kr. 20.000,-.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 1 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om gjerde, adkomsrett og rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-2255 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.77 med endret reguleringsbestemmelser S-2937 01.10.87. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 : Kommuneplan 2015- Oslo mot 2030: smart, trygg og grønn.

Det foreligger vedlikeholdsplaner i Grefsenveien, der det rehabiliteres for slitte skinner, fuger og til dels dårlig asfaltkvalitet skal fornyes der det er nødvendig.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR42.19136

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.416,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, vaktmestertjenester, kabel-tv (GET), forretningsfører.
Fellesutgiftene justeres normalt en gang årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Det betales i tillegg fellesutgifter for garasjeplassen, for tiden kr. 1.400,- per år.

Fordeling av felleskostnader fra forretningsfører forerligger ikke.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.674,- pr. år. / 11.160 kwh. siste år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og har en avgift på kr 228 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Eier har i dag GET som leverandør på internett og har en avgift på kr. 529 pr. mnd. Ny eier av leiligheten må tegne eget abonnemenet ved innflytting.

Selger har ikke i dag eiendomsskatt på leiligheten, da likningsverdi for 2017 var på 1.426.264,-. I Oslo er det eiendomsskatt på boliger med likningsverdi over 1.437.500. Basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne leiligheten vil få eiendomsskatt for 2019. En formuesverdi på 1.437.500,- vil utgjøre en eiendomsskatt på kr. 1.380,- dersom boligen brukes som primærbolig. Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2019 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.426.264,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 5.134.550,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 9.237,- pr. 31.12.2018
Leiligheten har ingen andel fellesgjeld og sameiet har ingen langsiktig gjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører for leiligheten kr 6.250,-.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører for garasjeplassen kr. 6.250,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.829.972,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning
Balkongen har meget gode solforhold med sol fra 10 tiden og helt frem til rundt 21 sommerstid.
Balkongen er på 6 kvm og her er det god plass til sittegruppe
Stuen er meget romslig og det er god plass til en god sofagruppe med tilhørende møblement
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Amtmann Meinichs gate 3 er spesielt anbefalt for enslige og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 428 lokalkjente.

Transport

Transport

Grefsenveienwalk
1 min
Grefsenveienwalk
1 min
Storowalk
6 min
Skoler

Skoler

Nordpolen skole (1-10 kl.)walk
4 min
Fernanda Nissen skole (1-7...walk
9 min
Morellbakken skole (8-10 k...walk
12 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Kiwi Sandakerveienwalk
1 min
Joker Sandakerwalk
2 min
Sandaker Senterwalk
6 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,85% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 15.250,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning (3 stk. inkl.)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Eksklusivt oppslag: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Laster objekter...
Sylvia Post
Daglig leder/Eiendomsmegler

Sylvia Post

Telefon 23 12 20 52

Lurer du på noe

Sylvia svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.