Åneby-Nittedal

Ånebyveien 18 A

Prisantydning

2 750 000 kr

Omkostninger: 69 972 krTotalpris: 2 819 972 kr
Etasje
2
Byggeår
1920
Soverom
2
Areal (P-ROM/BRA)
71 m² / 71 m²
Tomteareal
1218.4 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Koselig liten enebolig på stor tomt sentralt på Åneby

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Liten koselig enebolig sentralt beliggende på Åneby med gangavstand til servicetilbud, offentlig kommunikasjon og barnehager. Marka ligger i nærområdet med flotte friluftsmuligheter. 
Eiendommen har romslig tomtog er noe opparbeidet. Stor gårdsplass med flere biloppstillingsplasser. Stort uthus med flere rom og overbygget terrasseplatting på enden. 

Eiendommen

Ånebyveien 18, 1484 Hakadal
Gnr. 39, bnr. 33 i Nittedal kommune.

Områdebeskrivelse

Boligen ligger sentralt til i veletablert boligområde på Åneby med gangavstand til barnehage, butikk, bank, post og Nordmarka og Romeriksåsen med flotte turmuligheter sommer og vinter. Tog fra Åneby stasjon kun 7-8 min gange fra boligen. Toget bruker ca 30 min til Oslo S. Buss ved Rv4. Barneskole på Kirkeby. Kun 1 holdeplass med toget til Varingskollen alpinsenter. Fotballbane og idrettshall ved Hakadal ungdomsskole. Golfbane både sør og nord i bygda. I tillegg har Nittedal et rikt og variert idretts- og kulturmiljø fra sør til nord, så her skulle det være noe for enhver smak.

Veibeskrivelse

Følg Rv. 4 nordover i Nittedal. Ta av til venstre midt i Åneby fra Rv. 4. Ta andre avstikker til venstre etter å ha kommet inn på Ånebyveien. Følg veien rundt en høyresving og huset ligger på høyre side i enden av denne avstikkeren.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Maristua halvdagsbarnehage (3-6 år) 0.4 km
Åneby barnehage (0-6 år) 0.6 km
Varingskollen barnehage (0-6 år) 2.9 km

Kirkeby skole (1-7 kl.) 2.6 km
Hakadal ungdomsskole (8-10 kl.) 3.5 km
Nittedal ungdomsskole (8-10 kl.) 4.6 km
Bjertnes videregående skole 5.3 km

Ny barneskole er under bygging på Elvetangen ved siden av dagens ungdomsskole. Hit er det 3,5 km. 

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 74 kvm
Totalt bruksareal: 66 kvm

Totalt primærrom: 66 kvm
1. etasje 46 kvm: Entré, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue.
2. etasje 20 kvm: Trapperom, 2 soverom
Sekundærrom: Grovkjeller er ikke målbar. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.08.19 utført av Gunnar Mårdalen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Tomten er på 1.218,4 kvm. Skrånet tomt, opparbeidet med noe plen og beplatning. Sentralt beliggende eiendom med gangavstand til Åneby sentrum. 
Liten del av tomten er regulert til vei, dette dreier seg om ca. 68 kvm slik at netto tomt er på ca. 1150 kvm som utnyttbar tomt. Bebyggelse ligger innenfor byggelinje i dag. 
Tomtegrense mot Ånebyveien og liten del av stikkveien inn til eiendommen er angitt som usikker grense. Nittedal kommune definerer grensepunkt som har standardavvik mellom 5 cm og 20 cm som sikre grensepunkter. Er standardavviket større, er det usikre punkter og grenser, og kan ikke brukes til nøyaktige målinger. Selv koordinter som er definerte som sikre grensepunkter, kan ha avvik ved nye målinger, som da kan føre til endringer av arealet.

Parkering

Godt med parkeringsplass på eiendommen på gårdsplassen. Det er ikke etablert garasje eller lademulighet på eiendommen. Ellers er det gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong.
Bygget er antatt fundamentert med lettklinker/betong, siporex/ytong.
Yttervegger over grunnmur av lettbetong/porebetong. Saltak i trekonstruksjoner.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder mange TG2 dette pga alder.

Grunn og fundamenter, generelt TG 2. Bygget er antatt fundamentert med lettklinker/betong, siporex/ytong til fast masse eller stabile masser og eventuell fungerende drenering antas fra angjeldende byggeår.

Drenering TG 2. Drenering antatt fra byggeår.

Yttervegger TG 2. Yttervegger over grunnmur av lettbetong/porebetong. Stevis slitt panel/dragere. 

Takkonstruksjoner TG 2. Saltak i trekonstruksjoner, antatt plassbygget konstruksjoner med prefabrikerte takstoler.

Taktekking og membraner TG 2. Saltak i trekonstruksjoner, tekket med takplater. Yttertak er besiktiget fra bakkeplan.

Vinduer TG 2. Det er observert eldre/slitte vinduer, oppgraderinger/utskiftninger må påregnes.

Sekundære bygningsdeler innvendig, generelt (Bad/våtrom)TG 2. Takstmannen har foretatt søk etter fukt med fuktindikator type Protimeter. Det ble søkt etter fukt på bad og kjøkken. Fuktsøket begrenser seg på bad til enkle overflate søk på veggene og gulvet i dusjen. På kjøkkenet er søket begrenset til søk etter fukt i skapet under kjøkkenvasken. Det ble ikke indikert fukt utover det som er normalt, men det er viktig å merke seg at dette søket er gjort på overflaten og at det likevel kan være fukt inne i konstruksjonen som kun kan måles med destruktive målemetoder.
Til orientering bør det nevnes at takstmannen ikke har kjennskap til oppbygningen av badets konstruksjon med hensyn til løsninger rundt membran \ tettesjikt og sluk.
Fuktsøk med instrumenter på bad med fliser vil kunne gi utslag på fukt, selv om membransjiktet er tett. Fuktsøkeren søker ca. 2-3 cm ned i underlaget, men kan ikke bestemme om denne fukten er oppe på eller bak membran. Et utslag på en fuktsøker er derfor bare veiledende, og det anbefales alltid a male RF ved hulltakning i tilstøtende rom til våtrom. En slik hulltakning krever inngrep i konstruksjonen.
Bad har forventet levetid på ca. 15-25 år. Ved 50% av oppbrukt levetid må det påregnes utbedringer på sikt. Badet er fra ca. 2005 iflg. rekvirent.
Badet er over 10 år og over 50 % av forventet levetid er overgått, oppussing må påregnes på sikt.

Overflater på innvendige gulv TG 2. Overflatebehandlinger: Laminat, vegg til vegg teppe og fliser.

Overflater på innvendige vegger TG 2. Overflatebehandlinger: Panel, malte flater, fliser, malt panel og MDF panel.

Overflater på innvendige himling TG 2. Overflatebehandlinger: Panel, tarkett, tak-ess og malt panel

Balkonger, terrasser ol. TG 2. Overbygget terrasse på ca. 23 m² ved uthus.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Selger opplyser følgende fra egenerklæringen: 
Sprekk i 1 baderomsflis på bad som ble pusset opp i 2005.
Innsig av litt vann i mat/jordkjeller ved store nedbørsmengder.
Huset er bygget i 1920. På fjellgrunn. Er noen gamle sprekker her og der.
Har tatt mus i Matkjeller. Er fuglerede under gesims. (Spurv)
Er ikke observert insekter.
Er skiftet 2 stk automatsikringer til kjøkken og varmtvannsbereder.
TT Teknikk har gått igjennom avløpsrør i området på oppdrag fra
Nittedal kommune sommer 2017. Ingen bemerkninger.Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1920.

Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført. Bebyggelsen er oppført før plan og bygningslov og det er derfor sjelden at det ble gitt ferdigbekreftelser eller innflyttingsbekreftelser. For denne boligen foreligger det ikke, se vedlagte info fra Nittedal kommune.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Det er ikke angitt noe informasjon fra kommunen når det gjelder uthuset bortsett fra at det står i matrikkelrapport at bygnigen er tatt i bruk . Dagens eier har bygge til en overbygget terrasse med glassvegger på 2 sider. Dette arbeidet er ikke meldt på noen måte til Nittedal kommune og ny eier overtar både hus og uthus som det fremstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet og blir p.t. ikke utleid helt eller delvis. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold (se pkt. midlertidig brukstillatelse/ferdigattest). Vedtekter, tinglyste erklæringer e.l. kan begrense utleieadgangen. Kontakt evt. megler.

Standard

Eldre liten enebolig som ligger fint til sentralt på Åneby med gangavstand til de fleste servicetilbud som befinner seg på Åneby. 
Dette er en gammel bygning som opprinnelig er bygget 1920 etter tidligere opplysninger. 
På eiendommen ligger det også et stort uthus i flere avdelinger med en overbygget terrasse med god plass for trivelige sommerkvelder. 

1 etg.: 
Entre/gang med laminatgulv, malt trepanel på vegger og malt trepanel i himling. Plass til lagring under trapp. Sikringsskapet er plassert entre/gang. 
Kjøkken med laminatgulv, malte vegger og plankettplater i himling. Kjøkkeninnredning fra IKEA med hvite profilerte fronter. Laminert benkeplate med nedfelt rustfri oppvaskkum. Integert oppvaskmaskim, komfyr og platetopp. Fliser og lys over benk. Avtrekk over platetopp som går ut. Fra kjøkken er det luke i gulvet til kjellerom med beong/fjell på gulvet. betongblokker til vegger og trevirke i himling. Har fungert som matkjeller før i tiden. 
Bd/wc/vaskerom med flislagt gulv og vegger, takess i himling. Hvit profilert baderomsinnrening med servantplate i hvitt. Speilskap over servant. Dusjhørne med vegg i glassbyggerstien og dør i herdet glass. Varmekabler i gulvet. og dombare downlights i himling. Avtekk med el-vifte. Wc i hvitt. 
Stue med lamiantgulv, beiset brystningspanel dels malt tapet på vegger og trepanel i himling. Nydelig peisovn i kleberstein som er åttekantet. Har kan du fyre opp og nyte godt av varmen som maganiserer seg i vedovnen. Fint unnsyn til flammene via vindu til brennkammeret. 

2 etg.: 
Gang med treppegulv, miljøstrie på vegger og trepanel i himling
Soverom 1 med laminatgulv, malt miljøstrie dels tapet på vegger og malt trepanel i himling. Panelovn montert i rommet. 
Soverom 2 med lamiantgulv, malt smartpanel på vegger og takess i himling. Panelovn montert. Ikea skyvedørsgarderobe. Garderobeskap mot knevegg. 

Dagnens eier har malt opp en del vinduer slik at disse skal kunne brukes i flere år. Det er også montert varmekabel på vannør slik at dette ikke skal fryse om vinteren ved streng kulde. 

Oppvarming

Stilig peisovn i kleberstiein med vindu til flammene monter i stue for lun varme på kalde dager. Varmekabler på bad/wc/vaskerom og panelovner. Varmtvannsbereder på 200 liter fra 2005 i krypkjeller.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for heftelser med unntak av:

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen i grunnen:
Dagbok nr 79, tinglyst: 04.11.1919: Erklæring/avtale. Gnr. 40, bnr. 4. Bestemmelse om brofeste over bekken til denne eiendommen.

Dagbok nr 63, tinglyst: 15.10.1928: Bestemmelse om vannrett. Rettighetshaver gnr. 39, bnr. 64 har vannrett på eiendommen gnr. 39, bnr. 33. Bestemmelsen er inntatt i skjøte fra 1928. Som beskriver at eier av bnr. 64 har rett til å lede eller hente vann fra benkken i nærheten av den solgt tomt. Ledninger og eventuelt stien for vannhenting skal anvises av eier av bnr. 33. Dette er en gammel rettighet før det ble anlagt offentlig vann og kloakk i området og er av mindre interesse i dag.

Dagbok nr 123, tinglyst: 15.07.1933: Bestemmelse om vannledning. Innhold er ukjent og kopi av servitutten er forsøkt fremskaffet uten at dette har lykkes av megler. 

Dagbok nr 1979, tinglyst: 05.07.1941: Bestemmelse om vannledning. Eier av eiendommen gnr. 39, bnr. 33 gir rett for eiendommenen gnr. 39, bnr. 47 og gnr. 40, bnr. 105 rett til grave vannkum ca. 25 meter vest for det nåværende vanninntaket, samt å legge rørledning fra kummen til vanninntaket. Erklæringen antas å kun ha historisk verdi.
Kopi av servitutten kan fås av megler. 

Dagbok nr 1037, tinglyst: 14.02.1973: Erklæring/avtale. Avtale mellom Nittedal kommune og eier av eiendommen. Avtalen gir kommunen rett til å legg vann og kloakkledninger eventuelt veier over/langs grunneierens eiendom. Grunneier avgir eventuelt fri grunn til veiutvidelse. Grunneier frafaller eventuelle krav om ulempeserstatning i forbindelse med fremføring av vei, vann og kloakk og det senere vedlikehold. Grunneier skal selv bekosten flytting og nyoppsetting av gjerder. Grunneier betaler følgende anleggsbidrag i forhold til bolig som følger: k4. 4.250,- for enebolig. kr. 5.500,- for 2 mannsbolig. Kr. 6.750,- for 3 manns bolig. Kr. 8.500,- for 4 manns bolig med et tillegg av kr. 1.500,- pr overskytende leilighet. Anleggsbidraget forfaller til betaling når tilkobling finner sted eller senest når anlegget forbi eiendommen er ferdig. 
Tilleggspunkter til avtalen: grunneier måtte avgi ca. 1360kvm veigrunn for allrede fremført vei. Som erstatning for den grunn som ble avgitt ble det tillagt eiendommen en del av gammel veigrunn slik at eiendommen gnr. 39, bnr. 33 ble stor nok til å kunne skille ut en tomt fra eiendommen. 
Kopi av servituttene kan fås av megler. 

Dagbok nr. 6024, tinglyst 18.06.1986: Bestemmelse om veg. Rett for gnr. 39, bnr. 33 til å bruke vei over eiendommen gnr. 39, bnr. 142. 
Kopi av servitutt kan fåes av megler. 

Regulering

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse.
Reguleringsplan: - Reg.plan 206 - Åneby vest felt E vedtatt 09.07.1974.
Reguleringsbestemmelser: Reguleringsbestemmelser i tilknytning til reguleringsplan for Åneby Vest i Nittedal kommune vedtatt 09.07.1974. Endret den 22.08.1995.

Innenfor felt E kan det ifølge reguleringsbestemmelser oppføres eneboliger samt rekkehus, kjedehus i inntil 4 enheter. Regulerinsplan og bestemmelser er eldre enn år 2000 og da gjelder utnyttelsesregler i henhold til kommuneplanen. 

Reguleringskartet viser at stikkveien på nedersiden av tomten er tenkt utvidet og følgelig kan spise noe av tomten. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser, eventuelt målebrevskart, tegninger samt grunnboksutskrift kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter avtale med eier. 

Oppdragets KR-kode

KR62.1970

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Faste kommunale avgifter er kr 7.544,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Boligen har vannmåler, så forbruk av vann kommer i tillegg. Eiendommen er tilknyttet vannmåler og kostnadene til forbruk av vann og kloakk vil derfor avhenge av faktisk forbruk. Det koster kr. 41,74 pr. kubikkmeter vann og kloakk som forbrukes(pris for 2019). Normalt forbruk stipuleres fra Nittedal kommune til ca. 50 kubikkmeter pr. år for 1 person.

Eiendomsskatten er kr 2.516,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 15.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.000,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 499,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen har bredbånd fra Telenor som har en pris pr. mnd på kr. 599,- iflg. abonnement dagens eier har. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 732.560,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.637.216,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.819.972,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 3D
Plantegning 3D
Plantegning 2D
Plantegning 2D
Eneboligen er bygget i 1920 og har en spesiell stil, denne finner du antatt ikke maken til.
Lys og trivelig stue med plass til både sofakrok og spisestueplass
Stua har direkte adkomst fra kjøkkenet i boligen.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Ånebyveien 18 A er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 67 lokalkjente.

Transport

Transport

Ånebywalk
3 min
Ånebywalk
3 min
Åneby stasjonwalk
12 min
Skoler

Skoler

Kirkeby skole (1-7 kl.)drive
5 min
Hakadal ungdomsskole (8-10...drive
5 min
Nittedal ungdomsskole (8-1...drive
6 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

MENY Ånebywalk
3 min
Ditt apotek Ånebywalk
3 min
Joker Rotnesdrive
5 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,25% av salgssummen.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 2.300,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Tom Edvardsen
Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

Tom Edvardsen

Telefon 67 06 21 12

Lurer du på noe

Tom svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.