Solgt: 3 620 000 kr
Torshov

Anna Sethnes gate 4c

Prisantydning

3 600 000 kr

Fellesgjeld: 70 000 krOmkostninger: 8 719 krTotalpris: 3 678 719 kr
Etasje
5
Byggeår
1939
Soverom
1
Areal (P-ROM)
52 m²
Tomteareal
2800 m²
Fellesutgifter
3 020 kr

Hyggelig, gjennomgående og lys 2-roms leil.| Takhøyde på 2,64m |Kjøkken 2017| Fjernvarme og V.V ink. | Ingen dok. avg.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til en svært hyggelig og romslig toppleilighet med tilbaketrukket beliggenhet sentralt på Torshov. Leiligheten er gjennomgående med en god planløsning og fremstår som lys og luftig med store vindusarealer og god takhøyde (2,64 m). 

- Rolig beliggenhet.

- Originale tregulv.

- Varmtvann og fyring inkludert i husleien.

- Toppleilighet.

- Ingen dokumentavgift.

- To boder med god lagringsplass.

- Kort vei til kollektiv.

- Nyere kjøkken fra 2017. 

- Baderom er oppgradert i 2017 med nytt rørsystem samt ny servant og toalett.

- Kort avstand til dagligvarebutikk (2 min).

Velkommen til en hyggelig visning!

Eiendommen

Anna Sethnes gate 4c, 0474 Oslo
Gnr. 225, bnr. 59, i Oslo kommune.
Andelsnr. 228,
Presidentgaten Borettslag, org.nr. 948322358

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger omgitt av grøntarealer i tilbaketrukket sidegate på nedre Torshov. Herfra er det kort vei til alt Torshov har å by på, og en kort gåtur til Grünerløkka/Birkelunden! 
Kollektivtilbudet gir god tilknytning til både utdanningsinstitusjoner som Handelshøyskolen BI og UIO og sentrum. Torshov kan by på en rekke spisesteder og barer som Grisen, Trikkestallen, Brun Larsen og Soria Moria med restaurant Hva Skjer. 

Fra leiligheten er det kort avstand til blant annet Coop Extra og Rema 1000, i tillegg til dette ligger det en søndagsåpen Bunnpris internt i borettslaget. Av kiosker og kafeer som området kan by på finner man, Deli Deluca, Narvesen, Espresso House og Kaffebrenneriet. På Torshov Torg finner man et utvalg butikker og apotek. Har man behov for større utvalg kan man ta trikken til Sandaker Senter eller Storo Storsenter med det meste av butikker og servicetilbud.

Godt utvalg treningssentre i nærheten, med blant annet Elixia Rignes Park, Sats Nydalen/Storo og Myrens Sportssenter med Klatreverket. Frister ikke innendørs trening er det gode turmuligheter langs Akerselven eller Torshovdalen. I Torshovdalen finner du også Tuftepark for utendørs styrketrening.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehage:
Oskar Braaten barnehage (3-6 år) 0 km*
Torshovgata barnehage (0-6 år) 0.3 km

Barneskole: 
1-7 kl. Lilleborg skole 0.2 km
1-10 kl. Sagene skole 0.7 km
1-7 kl. Grünerløkka skole 1 km
1-10 kl. Bjølsen skole 1 km

Ungdomsskole:
8-10 kl. Sofienberg ungdomsskole 1.6 km
8-10 kl. Frydenberg skole 1.8 km
8-10 kl. Fagerborg skole 2.5 km

Videregående skole:
Foss videregående skole 1.2 km
Hersleb videregående skole 2 km

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 60 kvm
Totalt bruksareal: 52 kvm
Totalt primærrom: 52 kvm

Primærrom:
Bad, stue, entré, kjøkken og soverom: 52 kvm

I tillegg disponerer boligen to boder, en på loft og en i kjeller. Loftsboden er på ca. 7 kvm med skråtak, mens kjellerboden er på ca. 5kvm. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.03.2019 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 2.800 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette område. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
Gateparkering etter områdets bestemmelser. Det finnes kommunale ladestasjoner for elbil i Oskar Braatens gate, kun 2 minutters gange fra leiligheten. I tillegg er det ladestasjoner i Omsens gate, Trøndergata og Krebs gate. Nærmeste stativ for Bysykkel er ved Hallénparken.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i mur. 
Yttervegger av teglstein, etterisolert og kledd med pusset og malte fasadeplater utvendig. Fasadene ble pusset opp i 2009. 


Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Vinduer,tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Generelt vil eldre vinduer miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk.
Badet er fra 2000 (iht. vedlikeholdsoversikt i årsberetningen) og over halvparten av anbefalt brukstid er gått.
Badet synes å oppfylle tiltenkt funksjon, men tilstandsgrad er gitt utfra alder / gjenværende brukstid, ukjent oppbygging og utløpte garantier.
Vannrør i sjakt på bad: I rørsjakten ved siden av toalettet er det et kondenseringsproblem rundt/på det ene vannrøret (se bilde). Rørkoblinger bør
kontrolleres av en rørlegger og røret bør isoleres bedre for å unngå videre kondensering.
 

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1937.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1943.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Velkommen til en lys og romslig leilighet i et rolig område på Torshov. 
Her bor du i nærhet til alt, men likevel i tilbaketrukket rolige omgivelser.

Entré/gang: Romslig entré med tilknytning til alle rom. Entréen er av god størrelse med mulighet for enkel garderobeløsning. 

Stue: Lys og romslig stue med hyggelig utsyn. God plass til både sofagruppe og spisebordgruppe, uten at det går på bekostning av romfølelsen. Store vindusflater som slipper inn godt med lys og med takhøyde på 2,64m gir dette i kombinasjon en god romfølelse. 

Kjøkken: Delikat innholdsrikt kjøkken fra 2017 med hvite fronter og integrerte håndtak. Det lyse kjøkkenet har god skap- og benkeplass. Hyggelig vindu som vender ut mot rolig areal. Nisje til vaskemaskin, oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap/frys. 
Hvitevarer på kjøkken medfølger handelen. 

Bad/WC: Delikat flislagt baderom som ble oppgradert i 2000 ihht. til vedlikeholdsoversikten i borettslaget. Badet har et dusjhjørne, servant med underskap, toalett, flislagt gulv og vegger, samt varmekabler i gulv. 
Servant, toalett og nytt røropplegg montert i 2017. 

Soverom: Lunt og romslig soverom som vender ut mot rolig gate. Soverommet har god plass til dobbeltseng, nattbord, klesoppbevaring og arbeidskrok. Heltre furugulv, malt vegger og himling. 

Denne vil du ikke gå glipp av!

Oppvarming

Boligen varmes opp via sentralfyr tilknyttet fjernvarme. Varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. 

Energimerke Energimerket G5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Presidentgata Borettslag.
Borettslaget består av 231 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Presidentgaten Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948322358,
Forretningsfører er OBOS tlf. 22 86 59 99.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt, men kan godkjennes av styret ved spesielle tilfeller. 
Fellesvaskeri i kjeller. 
Borettslaget har avtale med vaktmester. 

Foretatt påkostninger de senere år:
2017 - Rørfornying av bunnledning.
2016 - Kontroll og sikring av tak og piper. Oppgradering av belysning i kjeller.
2015 - Installering av kameraovervåkning
2014 - Konvertering til fjernvarme. Installering av røykvarslere i alle leiligheter.
2013 - Utskiftning av nøkkelsystem.
2011 - Nye vaskemaskiner.
2010 - Nye tørketromler.
2009 - Fasaderehabilitering.
For mer informasjon se styrets årsberetning.

Planlagte påkostninger: 
Styret planlegger å innhente tilbud på callinganlegg og LED-lys i oppgagene, det er noe som skal stemmes over ved neste generalforsamling. 
I følge styreleder vil det tas av oppsparte midler, og vil ikke påvirke felleskostnadene.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett.
Forkjøpsretten vil bli forhåndsutlyst og paralellavklares i forbindelse med salget. 

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 1 servitutter på borettslagets eiendom. Den omhandler bestemmelser om trafostasjon.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR52.1919

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.020,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring, varmtvann, internett, renter og avdrag, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, forsikringer, honorarer, mm.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Den ble sist justert i 01.01.2018. 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.500,- pr. år/ ca. 4.500 kwh. 
Internett fra Homenet som er inkludert i husleien på 1000mb. 
Dersom man ønsker kabel-tv er dette noe man må gjøre selv. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 990.103,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.564.370,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 42.486,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 70.000,- pr. 01.03.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 14.705.946,-pr. 31.12.2018 og lånevilkårene er:

Lånenummer: EIKA-152026940
Restløpetid: 12 år
Termin pr. år: 12
Type rente: flytende
Rente: 2,30%

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.678.719,- Av dette beløpet utgjør kr 70.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

1535 Planskisse
Romslig lys stue, høyt under taket, lyse vegger og malt himling.
Romslig stue med store vindusflater som slipper inn rikelig med lys.
I stuen er det plass til både sofagruppe og spisegruppe.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Anna Sethnes gate 4 C er spesielt anbefalt for enslige og studenter. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 84 lokalkjente.

Transport

Transport

Torshovparkenwalk
2 min
Torshov i Vogts gatewalk
4 min
Sinsenwalk
13 min
Skoler

Skoler

Lilleborg skole (1-7 kl.)walk
2 min
Sagene skole (1-10 kl.)walk
8 min
Grünerløkka skole (1-7 kl....walk
11 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Bunnpris Presidentwalk
2 min
Coop Extra Vossegt.walk
2 min
Apotek 1 Torshovwalk
6 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Anna Sethnes gate 4 C
A
A
A
A
B
B
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
F
F
F
F
F
F
G
G
G
G
G
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,9 av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 1.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg 
Ukens bolig: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Marcus Blohm
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

Marcus Blohm

Telefon 21 00 72 43

Lurer du på noe

Marcus svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...