Solgt: 4 600 000 kr
Austad Skog

Askeladden 15

Prisantydning

4 980 000 kr

Omkostninger: 125 722 krTotalpris: 5 105 722 kr
Byggeår
1987
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
213 m² / 257 m²
Tomteareal
825 m²
Fasiliteter
Veranda

Meget pen og innholdsrik enebolig med suveren utsikt - 4 soverom - 2 bad - Attraktiv beliggenhet

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Denne boligen er en meget pen enebolig, med bl.a. to stuer, to bad og fire soverom. Huset ligger på en pent opparbeidet og meget solrik selveiertomt på 825 kvm.

Huset er bygget i 1987 og er et solid og velholdt bygg. 

Eiendommen er beliggende i stille, rolig, attraktivt og barnevennlig boligområde på Drammens tak. 200 meter til turterreng med et mangfold av turmuligheter og med 2 min. til skiløyper vinterstid. Eiendommen er beliggende høyt på Austad Skog, med fantastisk utsikt over sentrum av Drammen, havnebassenget, fjorden og Lierdalen. 

4 min. kjøring til motorvei mot Oslo med ca. 15 min. kjøring til Asker. 

Eiendommen

Askeladden 15, 3042 Drammen
Gnr. 20, bnr. 685  i Drammen kommune.

Områdebeskrivelse

Beliggende i stille, rolig, attraktivt og barnevennlig boligområde på Drammens tak. 200 meter til turterreng med et mangfold av turmuligheter og med 2 min. til skiløyper vinterstid. Eiendommen er beliggende høyt på Austad Skog. Fantastisk utsikt over sentrum av Drammen, havnebassenget, fjorden og Lierdalen. 4 min. kjøring til motorvei mot Oslo med ca. 15 min. kjøring til Asker. Meget solrik tomt.

De fleste fritidstilbud i Drammen. Eget næridrettsanlegg med bl.a. kunstgress-fotballbane på Fjell. Nærmeste idrettslag Drafn Il. som innehar egen trenings-fotballbane i Drafnkollen. Skiold ski- og ballklubb som er en aktiv og allsidig idrettsforening. De trener på kommunalt treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst med bla. naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Marientlyst friluftsbad.


Bussforbindelse til sentrum fra Austad Skog, som korresponderer videre til andre deler av byen. Se www.brakar.no for rutetider. 7 min kjøring til jernbanestasjon. Toget tar ca. 36 min til Oslo. Flytog fra Drammen til Gardermoen, se rutetider på www.flytoget.no . Kort vei til påkjøring på E-18 og E 134, ved Bangeløkka.

Veibeskrivelse

Følg Konnerudgata oppover fra Strømsø sentrum. Ta inn 3. Strøm Terrasse. Denne veien går over i Styrmoesvei. Ta opp Austadveien ved Coop-butikk. Følg Austadveien oppover. Ta inn til høyre opp Drafnkollen ved skilt Austad Skog. Følg denne veien (Drafnkollen) oppover. Helt på toppen følg veien videre. Eiendommen er da beliggende på venstre side. Se kartskisse.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. I nærmiljøet ligger følgende barnehager: Austadhagen barnepark, Drafnkollen barnehage, Fjell barnehage, Fjellhagen barnehage, Skattekisten barnehage og Skoger Naturbarnehage. Åpen barnehage i bydelshuset på Fjell som er tilknyttet Fjellhagen barnehage.
Liste over øvrige barnehager i Drammen, se www.drammen.kommune.no. 

Fjell barneskole, se skolens hjemmeside: www.fjell.drammen. kommune.no 
Galterud ungdomsskole, se drammen.kommune.no - Gangavstand til Fjell barneskole og til Galterud ungdomsskole.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen Sørøst-Norge, se www.usn.no.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 284 kvm
Totalt bruksareal: 257 kvm
Totalt primærrom: 213 kvm

Primærrom:
Underetasje:
56 kvm: Entre, hall, 2 soverom og bad.

1. etasje:
101 kvm: Soverom, wc, walk-in closet, bad, vaskerom, kjøkken og stue.

2. etasje:
57 kvm: Loftsstue, soverom og kontor.

Sekundærrom:
Underetasje:
40 kvm: 5 boder.

2. etasje:
4 kvm: Loftsbod.


Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av takstmann Espen Grelland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Boligen er oppført over tre etasjer og inneholder:

Underetasje:
Entre, hall, 2 soverom, flislagt bad, nytt 2017, matbod, sportsbod og 3 boder.

1. etasje:
Soverom, walk-in closet, wc, flislagt bad, separat vaskerom, kjøkken med HTH innredning med integrerte hvitevarer, stor stue med varmepumpe og peis med utgang til terrasse på 44 kvm i forkant og 54 kvm bak boligen. Terrasse rundt boligen

2. etasje:
Loftsstue med utgang til veranda på 8 kvm, soverom og kontor.

Loft med lagringsplass.

Tomten

Eiet tomt på 825 kvm. som er pent opparbeidet med blomsterbed, prydbusker, hekk og trær. Solrike terrasser og uteplasser rundt store deler av boligen. Noe naturtomt i bakkant av boligen.
Asfaltert gårdsplass med varmekabler i kjørespor. 

Parkering

Parkering på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på grunnmur er oppført med Leca, antatt isoblokk, pusset og slammet overflate. Yttervegger er fullisolert bindingsverk, panel på utvendig side, plater/panel på innvendig side. Utvendig er boligen kledd med stående villmarkspanel med over/underligger. Takkonstruksjonen er laget av sperrer med limtredragere som bæring. Taket er av type saltak og er tekket med betongtakstein.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Takstmann skriver i sin rapport at dette er en godt bygget enebolig fra 1987. Takstmann skriver videre at boligens tilstand anses som bra, med noe behov for oppgradering. Det ble påvist noe fukt i gulv/vegg på vaskerom og litt fuktutslag i underetasjen, bakre del.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1987.

Drammen kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Underetasje:
Entre: Fliser på gulv, malt panel på vegger, malt panel i tak. Varmekabler i gulv.
Hall: Fliser på gulv, malt panel på vegger, malt panel i tak. Varmekabler i gulv. Mitsubishi varmepumpe. Trapp til 2. etasje.
Soverom1: Eikeparkett på gulv, malte vegger, plater i tak. Skap.
Soverom2: Eikeparkett på gulv, malte vegger, plater i tak. God skapplass.
Bad1: Fliser på gulv, fliser på vegger, plater i tak. Varmekabler i gulv. Servant i hvit innredning med speil og skapplass. Wc. Dusj. Nytt bad i 2017.
Bod: Støpt gulv, leca vegger, panelt tak.
Matbod: Støpt gulv, murte/panel på vegger, panel i tak. Hyller.
Sportsbod: Støpt gulv, panel på vegger, panel i tak. 287 liters varmtvannsbereder. Hyller.
Bod: Støpt gulv, leca/panel på vegger, panel i tak. Hyller.
Bod: Heldekkende tepp epå gulv, panel på vegger, panel i tak. Hyller.

1. etasje:
WC: Eikeparkett på gulv, malte vegger, plater i tak. Spotlight. Servant. Wc.
Soverom3: Eikeparkett på gulv, malt strie på vegger, malt tak.
Walk-in closet: Eikeparkett på gulv, malt strie på vegger, plater i tak. Skyvedørsgarderobe med heng og kurver.
Bad2: Fliser på gulv, fliser på vegger, plater i tak. Varmekabler i gulv. Dobbelservant i innredning med speil og skapplass. Dusjnisje. Wc.Vaskerom: Vinylbelegg på gulv, tapet på vegger, plater i tak. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Utslagsvask. Utgang til terrasse.
Stue: Eikeparkett på gulv, malt panel på vegger, malt panel i tak. Murt peis med Jøtul peisinnsats. Panasonic varmepumpe. Utgang til terrasse på 44 kvm i forkant av boligen med fantastisk utsikt og 54 kvm i bak boligen mot syd.
Kjøkken: Eikeparkett på gulv, malt strie på vegger, malt panel i tak. HTH kjøkkeninnredning med Siemens integrerte hvitevarer; oppvaskmaskin, stekeovn, induksjonstopp, isbitmaskin, kjøle- og fryseskap. Elektrisk avtrekksvifte. Sort Granit benkeplate. Utgang til terrasse.

2. etasje:
Loftsstue: Heldekkende teppe på gulv, malt strie på vegger, malt panel i tak. Utgang til veranda på 8 kvm
Soverom4: Heldekkende teppe på gulv, malt strie på vegger, malt panel i tak. 
Kontor: Heldekkende teppe på gulv, malt strie på vegger, malt panel i tak. 
Loft: Heldekkende teppe på gulv, malt strie på vegger, malt panel i tak. 

En meget innholdsrik enebolig beliggende høyt og fritt, stille og rolig med flott utsikt over sentrum av Drammen, fjorden og Lierdalen.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Murt peis med Jøtul peisinnsats i stuen i 1. etasje. Mitsubishi varmepumpe i hall i underetasje og Panasonic varmepumpe i stuen i 1. etasje. Varmekabler i gulv entre, hall og bad i underetasje og på flislagt bad i 1. etasje. Ellers basert på evt. elektrisk oppvarming med panelovner.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 7627, tinglyst 06.08.1986; Rettigheter ifølge skjøte.
Dagboknr 7628, tinglyst 06.08.1986; Bestemmelse om vann/kloakkledning

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Norkasel, datert 27.06.1974 med tilhørende reguleringsbestemmelser og kommuneplanens arealdel, vedtatt 05.10.2015 med delplan for Intercity Drammen-Kobbervikdalen (tunnel).

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.  

Oppdragets KR-kode

KR2018243

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter var kr 17.020,- i 2017. I dette inngår gebyr for vann og avløp. Renovasjonskostnader er kr 3.332,- for 2018). Feiing/tilsyn med fyringsanlegg koster ca kr 900,- pr år. 

Nåværende eier har et strømforbruk på 25.000 kWh  for 2017.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.800,-. 
Boligen er tilknyttet Get for TV-signaler og koster kr 499,- pr mnd avhengig av kanalvalg.
Boligen er tilknyttet Telenor for nettsignaler og koster kr 379,- pr mnd. avhengig av hastighet på nettet.
Boligen har installert alarm tilknyttet secor alarmsentral og koster kr 549,- pr mnd.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2016 var kr 1.350.920,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4.863.312,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2016.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.105.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Fasade
Dronefoto
Dronefoto
Se alle bilder i galleriet
Askeladden 15

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger.  Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. 
 
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1 % av salgssummen 
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Arild Knudsen
Daglig leder/Eiendomsmegler

Arild Knudsen

Telefon 32 80 79 03

Lurer du på noe

Arild svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...