Torshov

Askergata 1

Prisantydning

3 200 000 kr

Fellesgjeld: 4 411 krOmkostninger: 89 597 krTotalpris: 3 294 008 kr
Etasje
4
Byggeår
1974
Soverom
1
Areal (P-ROM)
45 m²
Tomteareal
1417.6 m²
Fasiliteter
Heis
Fellesutgifter
2 926 kr

Lys og pen 2-roms selveier med sentral beliggenhet- Heis og felles terrasse - Perfekt førstegangskjøp/utleieobjekt!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Askergata 1!

Lys og pen 2-roms selveier med hyggelig utsyn mot kolonihagen og flott beliggenhet i byggets 4. etasje.
Store vindusflater slipper inn godt med naturlig lys og gir en luftig og fri atmosfære. Leiligheten er utført i tidsmessige materialer og farger. Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer og naturlig plass til stort spisebord gjør dette til en sosial leilighet det er lett å skape gode minner i. Romslig soverom med plass til dobbeltseng og oppbevaring. Flislagt bad med gulvvarme, moderne innredning og dusj med innfellbare glassdører.

Sentral og tilbaketrukket beliggenhet i et veldrevet sameie gjør dette til en leilighet det er lett å bli glad i!

Ekstra lagringsplass i kjellerbod.

Perfekt førstegangskjøp eller utleieobjekt!

Velkommen til visning!

Eiendommen

Askergata 1, 0475 Oslo
Gnr. 225, bnr. 12, snr. 29 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Sameiet Askergata 1 ligger med sentral beliggenhet nederst på Torshov. Gangavstand til parker, restauranter, butikker, treningssentre og uteliv. På 10 minutter går du ned til Birkelunden og Grünerløkka med et bredt utvalg restauranter og barer.

Med trikken fra Biermanns gate bruker du ca 10 minutter ned til sentrum, og med buss like utenfor leiligheten er du på Majorstuen/Bogstadveien på 15 min. 200 meter fra utgangsdøren går en rekke busser, blant annet buss nr. 30 som tar deg til Handelshøyskolen BI og buss 345 som går til Blindern/Universitetet. Det er også flere bysykkelstativer i nærområdet.

Torshov har et bredt utvalg treningssentre som blant annet Myren sportssenter, Klatreverket, Elixia Rignes Park og Sats Sagene. Dersom man er glad i løping, kan man ta seg en løpetur langs Akerselven eller rundt Torshovdalen.

Bymiljøetaten har satt i gang en planprosess med planprogram og konsekvensutredninger av trikk, sykkel og beplantning langs Ring 2 fra Majorstuen til Carl Berners plass. Både trikk og sykkelanlegg skal bli løst på strekningen, og Ring 2 skal fremstå som en gjennomgående boulevard med trebeplantning. Mer informasjon om prosjektet finner du på www.oslo.kommune.no.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 50 kvm
Totalt bruksareal: 45 kvm
Totalt primærrom: 45 kvm


Primærrom:
Bad, stue/kjøkken, entré, soverom: 45 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller på ca. 1 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.10.2019 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.417,6 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Mulig å leie garasjeplass i garasjekjeller når ledig.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.


Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

Tilstandsgrad 2:
- Inngangsdør/leilighetsdør: Eldre dør med lavere brannklassifiseringer enn dagens krav. Det er luftlekkasjer mellom dør og karm.
- Vann- og avløpsrør i leiligheten: Tilstandsgraden er satt på grunnlag av alder, men det ble ikke registrert synlige lekkasjer på befaringsdagen. Anbefalt brukstid på kobberrør er 30 år, og bør derfor skiftes ut ved en rehabilitering av sanitæranlegget eller våtrom. Anbefalt brukstid på avløpsrørene er 40-50 år.
- Ventilasjon: Det er ingen tilluft inn til leiligheten annet enn å lufte med vinduer. Da det er mekanisk avtrekk på kjøkken og bad som kontinuerlig trekker luft ut av leiligheten skaper dette et undertrykk i leiligheten, og luft suges inn i leiligheten gjennom gjennomføring av markisesnor i vinduene og mellom karm og leilighetsdør. Undertrykket er merkbart og gjør at vinduene «suges fast». Det må etableres tilluftsluker i yttervegg eller luftespalter i vinduene for å bedre dette

Tilstandsgrad 3:
- Sluk og tilknytning av gulvmembran på bad: Sluket på badet er et eldre støpejernssluk fra byggeåret. Det er synlige rustutslag i overflatene, og smøremembranen på gulvet er smørt rett på sluk uten å bruke slukmansjett. Membranen har begynt å morkne opp som fører til utettheter i overgangen membran og sluk. Det anbefales at det settes inn et dusjkabinett på badet dersom badet ikke rehabiliteres i sin helhet.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.04.1975.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Stue/kjøkken:
Smart og delvis åpen/stue kjøkkenløsning med lysmalte og moderne veggfarger og nyere gulv (2017). Store vindusflater slipper inn godt med naturlig lys og gir leiligheten en lys og åpen atmosfære. Hyggelig utsyn til kolonihagen og ingen innsyn. Stuen er delvis adskilt i en koselig del med plass til sofagruppe og naturlig avstand til TV-seksjonen. Kjøkkenet har moderne innredning, stålhåndtak og flislagt bakvegg. Integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. I naturlig tilknytning til kjøkkenet er det god plass til et stort spisebord med mulighet til å invitere til hyggelige middager og lage gode minner.

Soverom:
Romslig soverom med god plass til dobbeltseng, og god med plass til klesoppbevaring i praktisk garderobeløsning. Lys og lune veggfarger og samme nylagt gulv som ellers i leiligheten. Soverommet er østvendt og holder seg svalt på varme sommerdager.

Entrè:
Lys entré med god plass til sko og yttertøy. Fra entréen har du direkte adkomst til stue/kjøkken og baderom.

Bad:
Lyst, flislagt baderom med varmekabler i gulv, moderne innredning med underskap med oppbevaring og overskap med speil og belysning. dusjhjørne med innfellbare glassdører. Opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler i baderomsgulv.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Askergata 1, med sameiebrøk 65/6057.
Sameiet består av 43 leiligheter.
Forretningsfører er Nor Forvaltning AS, tlf. 22 16 45 30.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for de andre beboerne, iht. husordensreglene.

Foretatt påkostninger de senere år: 
Det er gjort løpende vedlikehold i sameiet de siste årene. Mest nylig innebærer dette blant annet bytte av vifter, vedlikehold av heis, service og reparasjoner i garasje, skiftet til branndører i fellesarealer, brann i søppelrom i oktober 2018, sak oversendt forsikringsselskap. Utbedringsarbeider er ferdigstilt vår 2019. Nytt nøkkel system og calling anlegg er etablert. Garasjedekke med betong rehabiliteres høst 2019.

Planlagte påkostninger:
Normalt vedlikeholdsarbeid

Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 1 servitutt på sameiets eiendom. Denne omhandler blant annet erklæring/avtale om utskillelse/bebyggelse.

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutt. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 02.08.2017 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 28.07.1977. Planen er helt eller delvis opphørt som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 "Kommuneplan 2015. Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn".

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR53.1924

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 2.926,- pr. mnd. og inkluderer kabel-tv, internett, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, felles strøm, renhold, bygningsforsikring, forretningsfører, vaktmestertjeneste m.m..
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2019.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.500,- pr. år. / 5.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett, og er inkludert i felleskostnadene. Dekoder/modem medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 843 950,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3 038 220,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 11.943,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 4.411,- pr. 31.12.2018

Total fellesgjeld for sameiet er kr 85.397,- pr. 31.12.2018 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 5,5%
Lånets løpetid: 01.12.2020
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.875,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.291.458,-.
Av dette beløpet utgjør kr 4.411,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr  9.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning
Lys og stilren leilighet med store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys
Fra leilighten har du fritt og usjenert utsyn mot Rodeløkka kolonihage
Åpent og pent utsyn fra leiligheten til Rodeløkka kolonihager og Fagerheimen tennisklubbs baner
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Askergata 1 er spesielt anbefalt for enslige og studenter. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 107 lokalkjente.

Transport

Transport

Københavngatawalk
2 min
Biermanns gatewalk
8 min
Carl Berners plasswalk
8 min
Skoler

Skoler

Lilleborg skole (1-7 kl.)walk
6 min
Grünerløkka skole (1-7 kl....walk
9 min
Sagene skole (1-10 kl.)walk
9 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

SPAR Dælenenggatawalk
3 min
Joker Dælenenggatawalk
3 min
Apotek 1 Ringnes Park Sent...walk
8 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Ukens bolig: Inkludert
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Christoffer Borgenvik
Daglig leder / Eiendomsmegler

Christoffer Borgenvik

Telefon 936 72 825

Lurer du på noe

Christoffer svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.