Solgt: 3 800 000 kr
Nordstrand/Kastellet

Birger Olivers vei 12A

Prisantydning

3 500 000 kr

Omkostninger: 8 719 krTotalpris: 3 508 719 kr
Etasje
2
Byggeår
1983
Soverom
1
Areal (P-ROM)
53 m²
Tomteareal
18664 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda
Fellesutgifter
2 211 kr

Nyoppusset 2 roms med stor vestvendt terrasse, utsikt og garasje.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Meget pen og nylig oppusset leilighet med en arealeffektiv og god planløsning. God og moderne standard på materialvalg med 1 stavs gulv, marmor fliser på vegg og gulv på bad med sort blandebatteri og dusj. Alle overflater har glatte malte flater og listefritt rundt dører. Fin utsikt mot nærområdet og fjordgløtt fra takoverbygget vestvendt terrasse. Attraktiv beliggenhet i et veletablert område på Kastellet, med et hyggelig bomiljø med store grøntarealer, lekeplasser og lite trafikk. Kort vei til offentlig kommunikasjon, Holtet, Sæter og Lambertseter, med et godt utvalg av butikker, resturanter og diverse servicetilbud.

Eiendommen

Birger Olivers vei 12A, 1176 Oslo
Gnr. 157, bnr. 702 i Oslo kommune.
Leil.nr. 1002, andelsnr. 33,
Nordseterskogen Borettslag, org.nr. 950 201 835

Områdebeskrivelse

Særdeles attraktivt og solrikt beliggende på Nordseter, tilbaketrukfin utsiiktket og skjermet for trafikk. Bilfritt boområde med store friområder rett utenfor. Leiligheten er orientert mot sydvest, med stor solrik terrasse med fin utsikt mot nærområdet og fjorden.
Kort vei til barnehager, Kastellet skole (bilfri skolevei), offentlig kommunikasjon, nærbutikken Spar i Lambertseterveien og servicetilbud på Holtet, Sæter og Lambertseter senter. 
På Lambertseter Senter finner man, ved siden av et stort utvalg av butikker og spisesteder, Deichmanske bibliotek, Vinmonopolet og Symra Kino. Holtet har bl.a. den populære delikatessebutikken Jacob´s og Åpent Bakeri, mens Sæter har bredt tilbud av caféer og butikker.

Få minutters gange til både Kastellet og Sørli trikkeholdeplass med rute 18 og 19 til hhv. Rikshospitalet og Majorstuen o/Briskeby - begge via Oslo sentrum.
Matebuss i Lambertseterveien, som går i en sløyfe mellom Kastellet, Lambertseter og Sæter.
(Se www.ruter.no for rutetider)

Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. friområder rett utenfor døren som gir gode leke- og rekreasjonsmuligheter. Kort vei også til Ekebergsletta med flotte turområder sommer som vinter, lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, Ekebergrestauranten m.m. Tilgang også til flere badeplasser langs fjorden og flotte turmuligheter m.m. i Østmarka.

Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Turn, dans, piano, kor, speider, orientering, allidrett, slalåm, fotball, håndball, tennis for å nevne noen. 
Nordstrand kulturskole ved Kastellet skole, som tilbyr undervisning i musikk, teater, dans og visuell kunst m.m.(www.nordstrandkulturskole.no)
Nordstrand IF på Niffen med håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre. Ny flott hall ble ferdigstilt i 2018.
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Bækkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball m.m. Anlegg på sportsplassen samt Ekeberghallen.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Områdets lokale alpinbakker, Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: BestHelse på Holtet, Evo på Sæter og Sats på Lambertseter.

Barnehager og skoler

Flere kommunale og private barnehager i nærområdet. 
Birger Olivers vei 12 A sogner til Kastellet skole (1.- til 10.-trinn). Kort og bilfri skolevei.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 60 kvm
Totalt bruksareal: 53 kvm
Totalt primærrom: 53 kvm

Primærrom:
2 etasje 53 kvm: Entre/gang, bad, stue/kjøkken, soverom. Stuen har utgang til terrasse på ca 13 kvm + bod på ca 2 kvm.

I tillegg disponerer boligen bod merket "1002" på ca 3,3 kvm. Garasjeplass i felles lukket garasjeanlegg.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Finn Halvor Bjørntvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 18.664 kvm som tilhører borettslaget. Fellesområder med lekeplasser, grøntarealer samt asfalterte gang- og stikkveier.

Parkering

Det medfølger garasjeplass merket "1002" i lukket fellesgarasje. Borettslaget har tilrettelagt for El. bil lader, må påkoste innkjøp og innstallasjon av ladeboks selv. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og private intern veier med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong- og trekonstruksjoner. Betongsåle, antar fundamentert til faste masser/fjell. Grunnmur i betong. Støpt gulv som etasjeskillere.
Utfyllende yttervegger i bindingsverk som utvendig er kledd med liggende kledning. Vinduer og terrassedør med trekarmer og isolerglass fra byggeåret i stuen samt fra 2008 i
soverommet. Brann- og lydklassifisert entredør. Flatt tak som er tekket med papp/folie.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 07.01.1987.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Moderne og lys leilighet oppusset i 2019 - leiligheten er gjennomgående holdt i lyse tidsriktige farger og holder en meget god innvendig standard. Det er gjennomgående nytt gulv i alle rom - alle vegger og himlinger har glatte malte overflater oppusset i 2019.

Kjøkken:
Kjøkkenkabinett fra 2016 og 2019 samt nye fronter fra 2019. Folierte fronter som er montert i åpen løsning i stuen. Nedfelt beslag i laminat benkeplate. Avtrekksvifte. Integrerte hvitevarer som induksjon koketopp, ovn, kjøl/frys og oppvaskmaskin medfølger. En moderne, effektiv og flott kjøkkenløsning som gir bra med skap- og benkeplass. Sosialt rom med plass til spisebord.

Baderom:
Tiltalende flislagt baderom fra 2019 med varmekabler holdt i moderne marmor fliser på gulv og vegg. Moderne baderomsinnredning med svart blandebatteri og dusj. Badet inneholder heldekkende servant, underskap, speil, veggmontert wc og dusjvegg av glass ved nedsenket dusjhjørne. Opplegg for vaskemaskin. Rommet har mekanisk avtrekksventilasjon - som er tilknyttet felles avtrekksvifte/ ventilasjonsanlegg. Badet ble i regi av tidligere eier flissatt i 2011 ved bruk av våtromsplater som underlag for
veggfliser, arbeidet omfattet ikke skifte av sluk. Nåværende eier har lagt "flis på flis" samt lagt påføringsmembran på gulvet og veggene i dusjhjørnet. Det har også blitt montert ny baderomsinnredning og nye, krommede vannrør.

Oppholdsrom:
Lys og romslig kombinert stue/ spisetue - stuen har utgang til stor vestvendt takoverbygget balkong. Store vindusflater mot vest med fin utsikt mot nærområdet og fjordgløtt. Alle overflater er pusset opp.

Soverom:
God størrelse og plass til mye garderobeplass. Mulighet for å etablere "walk in closet" ved oppsetting av lettvegg.

Leiligheten gir et meget godt inntrykk og bør ses. Motorisert markise ved terrasse, med fjernkontroll. Dørtelefon og lovpålagt røykvarsler/brannslukningsutstyr er installert. For mer detaljert beskrivelse av dekker og overflater - se vedlagt tilstandsrapport samt selgers egenerklæring i salgsoppgaven.

Oppvarming

Varmekabler i entre/gang og badegulv, panelovner ellers. Varmtvann fra fellesanlegg.

Energimerke Energimerket E5

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Boligen er tilknyttet Nordseterskogen Borettslag.
Borettslaget består av 110 andelsleiligheter fordelt på 9 bygninger, hvorav 6 rekkehus og 3 terrasseblokker.
Forretningsfører er OBOS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt etter godkjennelse fra styret. Utekatt tillates ikke. 

Foretatt påkostninger de senere år: 
2016:
- Klargjøring for el-billadere i garasjen. Opp til hver enkelt å koble seg på, for egen regning.
- Foretatt radonmåling i leilighetene i borettslaget. Der det ble opplyst om forhøyede radonverdier ble det igangsatt tiltak for å få ned verdiene.
2013:
- Utskifting av råteskadet treverk.
- Utskifting av gavlvegger i 20C, 22D og 24D.
- Utskifting av defekte vinduer, inngangsdører og terrassedører.
- Utskifting/reparasjon av takrenner og nedløp.
- Tømming av terrassekassene i blokkenes øverste etasje.
- Utskifting av defekte terrassedekker i blokkene.
- Soppvask av utvendige flater som skal behandles.
- Fjerning av løs maling på overflater.
- Reparasjon av skadet betong.
- Maling av alle utendørs flater i trematerialer.
- Maling av alle utendørs flater i betong.

Planlagte påkostninger:
Borettslaget har fått innvilget lån på 3 millioner i OBOS-Banken til planlagte vedlikeholdsarbeid i 2019. Det er foreløpig ikke tatt ut noe av lånerammen. Det skal blant annet installeres brannvarslingsanlegg i borettslaget, etablere ladeinfrastruktur på gjesteparkeringsplassen (i første omgang kun på reserverte plasser) og skifte ytterdører i blokkene. Det må også gjøres et større arbeid for å reetablere uteområdene etter dreneringsarbeidene i vinter. 
Iflg. selger skal borettslaget rengjøre yttertakene i løpet av sommeren 2019.

Dersom andelseier ønsker å flislegge terrassen eller renovere våtrom skal dette meddeles til styret og arbeidene skal blant annet utføres etter gjeldende forskrifter. Dersom andelseier ønsker å bygge ut sin andel skal det også følges retningslinjer bestemt av borettslaget. Disse er iflg. styreleder under utarbeidelse.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. 

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom: 
Dagboknr. 39425, tinglyst 14.12.1983:
Birger Olivers vei er regulert bredere enn dagens bredde. Kommunen kan når som helst kreve at veien skal utvides til regulert bredde. Borettslaget må da vederlagsfritt overdra sin del av tomten der veien skal opparbeides og opparbeide vei for egen regning. 
Dagboknr. 45716, tinglyst 12.09.1984:
Oslo Kommune gis rett til å ha nettstasjon på borettslagets eiendom, samt rett til adkomst for vedlikehold av denne. 
Dagboknr. 85624, tinglyst 06.12.1989
Nærliggende gårdsnumre gis rett til å koble seg på borettslagets kloakkanlegg for egen regning, og har et felles vedlikeholdsansvar. 
Dagboknr. 55691, tinglyst 22.10.1991:
Felles vedlikeholdsansvar for felles stikkledning.

Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2498 datert 31.10.1980 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR44.1968

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 2.211,- pr. mnd. og inkluderer: Garasje, kabel-tv og internett fra Get (grunnpakke), vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, forretningsførsel og bygningsforsikring..

Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 2.091,-
Trappevask 120,-

Nåværende eier har ikke bebodd eiendommen og har ikke oversikt over faste kostnader som støm, internett m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 908.817,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.271.741,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 11.982,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 03.04.2019.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 3.508.719

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planskisse
Stuen med nylig oppussede overflater
Stuen
Romslig stue med god plass til spisebord og salong
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Birger Olivers vei 12 A er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 80 lokalkjente.

Transport

Transport

Sørliwalk
6 min
Sørliwalk
7 min
Karlsrudwalk
16 min
Skoler

Skoler

Kastellet skole (1-10 kl.)walk
3 min
Bekkelaget skole (1-7 kl.)walk
14 min
Nordseter skole (1-10 kl.)walk
16 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

SPAR Kastelletwalk
7 min
Apotek 1 Holtetwalk
9 min
Jacobswalk
12 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,65 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 16.250,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Jørgen Hartmark
Eiendomsmegler

Jørgen Hartmark

Telefon 23 16 52 03

Lurer du på noe

Jørgen svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...