Solgt: 2 900 000 kr
Oppsal

Bjartveien 1 A

Prisantydning

2 900 000 kr

Fellesgjeld: 242 000 krOmkostninger: 8 419 krTotalpris: 3 150 419 kr
Etasje
3
Byggeår
1954
Soverom
1
Areal (P-ROM)
49 m²
Tomteareal
42368 m²
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
3 977 kr

2(3)-romsleilighet med flott utsikt og solrik veranda - Nytt bad i 2018 - Varmtvann og fyring inkl. i felleskostnadene

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Høydepunkter:

 • Gjennomgående 2(3)-romsleilighet i 3 etasje.
 • God planløsning.
 • Nytt bad i 2018 i regi av borettslaget.
 • Romslig stue med god plass til sofagruppe samt spisebord.
 • Soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap.
 • Innredet rom benyttes i dag som soverom. Rommet oppfyller ikke de anbefalte størrelseskrav i teknisk forskrift - både dagens krav og eldre krav. Rommet er målt til 13,7 m³ på og kravet var 15 m³.
 • Solrik sørvestvendt veranda med god plass til utemøbler og grill.
 • Varmtvann og fyring inkl. i felleskostnadene.
 • Fellesvaskeri i borettslaget.
 • Attraktiv beliggenhet i populært område med nærhet til Østmarka.
 • Kort vei til skole, barnehager, butikker og offentlig kommunikasjon.
 • Eiendommen

  Bjartveien 1 A, 0687 Oslo.
  Gnr. 146, bnr. 240 i Oslo kommune.
  Leil.nr. 392, andelsnr. 296.
  Vetlandsveien Borettslag, org.nr. 950 084 545.

  Områdebeskrivelse

  Attraktiv beliggenhet på populære Oppsal i et skjermet og tilbaketrukket boligområde.
  
  Nærhet til Østmarka med flotte turområder både sommer- og vinterstid. Stier, lysløyper og turveier som er fine til turgåing, sykling og løping. Om vinteren blir det kjørt opp skispor i lysløypene i tillegg til et stort nettverk av løyper. I Østmarka finner du bl.a. Nøklevann og Ulsrudvann med flotte badeplasser. Det er muligheter for en gåtur til markastuene Rustadsaga, Skullerudstua og Mariholtet hvor du kan få kjøpt diverse bakst, varmretter m.m. hele året.
  
  Kort vei til Østensjøvannet med et flott dyre- og fugleliv og turvei til Østmarka.
  
  Kort vei til nye Oppsal senter med forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ca. 15 minutter til Oslo sentrum med T-bane (Linje 3). Flybuss fra Kampheimveien.
  
  Bibiliotek på Oppsal og svømmehall på Bøler. 
  
  Aktivt idrettsmiljø i Oppsal idrettsforening med flotte treningsanlegg rundt Oppsal Arena.
  
  Nærmeste treningssenter er Mudo Gym på Ulsrud.

  Veibeskrivelse

  Følg Vetlandsveien fra Oppsal senter. Ta til høyre inn Bjartveien. Leiligheten ligger på høyre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

  Barnehager og skoler

  Bjartveien 1 A sokner til Oppsal skole (1.-10.trinn). Det er flere barnehager i området som Vetlandsveien barnehage (beboere i borettslager har prioritet), Fuglemyra barnehage og Oppsal samfunnshus barnehage. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

  Areal og innholdsbeskrivelse

  Totalt bruttoareal: 58 kvm
  Totalt bruksareal: 52 kvm
  Totalt primærrom: 49 kvm
  
  Primærrom: Stue, kjøkken, bad, entré, soverom, innredet rom
  Sekundærrom: Bod
  
  I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller på ca. 3,8 m².
  
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.04.2019 utført av Takstpartner v/ Kjetil Nilsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Tomten

  Eiet tomt på 42.368 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet med gressplener og beplantning. Asfalterte gang- og kjøreveier. Lekeplasser for de minste.

  Parkering

  Borettslaget har i overkant av 180 parkeringsplasser som leies ut etter venteliste. Pris pr. mnd. kr 200,-.
  
  44 ladeplasser for EL-bil i borettslaget. Ladeplass er personlig på lik linje med parkeringsplass og tilgang gis etter avtale og kontraktinngåelse. 
  
  Det er et privat garasjelag med 25 garasjer i området. Kontakt Jon Petter Åsatun på telefon 922 05 211 for informasjon om garasjelaget eller venteliste.
  Gjør oppmerksom på at ved tildeling av garasje mister du retten til å ha parkeringsplass i borettslaget.
  
  Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Bebyggelse

  Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur og betong. Leilighetenes etasjeskillere er i betong og yttertak i saltakkonstruksjon som trolig er tekket med
  papp. Fasader er kledd med en kombinasjon av liggende og stående profilerte stålplater som er lakkert.
  
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold ved tilstandsgrad 2 (TG 2) som kjøper må være oppmerksom. Innvendige dører er gitt TG 2 grunnet feil montering, behov for justeringer. Laminatgulv er gitt TG 2 grunnet ufagmessig legging av og manglende avslutninger. Radiatorer er gitt TG 2 grunner alder. Innvendige takflater er gitt TG 2 grunnet ufagmessig sparkling og maling.
  
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Ferdigattest

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1954. 
  
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger dog et arkivkort datert 1953 samt en bygningskontrollapplikasjon datert 1957. Den formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. 
  
  Det foreligger ferdigattest fasadeendring datert 14.10.1988. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.
  

  Standard

  Gjennomgående 2(3)-romsleilighet i 3 etasje med sørvestvendt veranda. Attraktiv beliggenhet i populært og barnevennlig boligområde med nærhet til Østmarka. 
  
  Inneholder:
  Gang, kjøkken, bad/wc, stue, soverom, innredet rom og bod.
  
  Entré/gang: God plass til oppheng av yttertøy og sko. Calling til ytterdør. Inngang til kott som egner seg flott som walk-in closet.
  
  Stue: Romslig stue med god plass til sofagruppe med tilhørende møblement samt spisebord. Store vindusflater som gir godt med naturlig lys. Utgang til solrik veranda. God plass til utemøbler og grill. Flott utsyn og ingen gjenboere.
  
  Kjøkken: Åpen kjøkkenløsning i stue. Kjøkkeninnredning fra Ikea med hvite slette fronter. Laminert benkeplate med dobbel oppvaskkum. Våtromsplater over deler av heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Integrert komfyr med koketopp, oppvaskmasking og kjøleskap med frysedel. Hvitevarer medfølger. Kjøkkenet er flyttet ut i stue og var opprinnelig der innredet rom er i dag.
  
  Bad/wc: Pent flislagt bad pusset opp i regi av borettslaget i 2018. Gulvvarme og downlights. Dusjhjørne med vegger i herdet glass. Veggheng wc. Helstøpt servant i skapinnredning. Opplegg for vaskemaskin.
  
  Soverom: God plass til dobbeltseng med tilhørende møblement og garderobeskap. Soverom to har god plass til seng, garderobeskap og skrivebord. Egner seg flott som barnerom.
  
  Innredet rom: Rommet benyttes i dag som soverom og har god plass til enkeltseng og garderobeskap. Det er ikke dokumentert at rommet er godkjent til dagens bruk. Rommet oppfyller ikke de anbefalte størrelseskrav i teknisk forskrift - både dagens krav og eldre krav. Rommet er målt til 13,7 m³ og kravet er 15 m³.
  
  I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 3,8m².

  Oppvarming

  Oppvarming ved fjernvarme fra radiatorer i leiligheten. Elektrisk varmekabel i badegulv.

  Energimerke Energimerket F1

  Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

  Leiligheten er tilknyttet Vetlandsveien Borettslag.
  Borettslaget består av 388 leiligheter og 3 næringslokaler.
  Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 55 00
  Dugnad må påregnes.
  Fellesvaskeriet er i Vetlandsveien 87.
  Husdyrhold vurderes i hvert enkelt tilfelle ved søknad til styret. Dyret skal ikke være til sjenanse for de øvrige beboerne i borettslaget.
  Borettslaget har egen hjemmeside: http://www.vetlandsveien.no.
  
  Foretatt påkostninger de senere år:
  2018-2019: Rens av alle ventilasjonskanaler.
  2017-2019: Totalrehabilitering av vann- og avløpsrør og bad. Omlegging til felles varmtvannsleveransleveranse.
  2016: Utskiftning av vinduer og balkongdører. Forprosjekt rehabilitering av vann- og avløpsrør og bad.
  2015 Oppgradering av lekeplasser. Forprosjektering av våtrom, nye vinduer.
  2014-2015: Nye inngangspartier, oppganger og uteareal.
  
  Planlagte påkostninger:
  Borettslaget skal ha generalforsamling 2. mai. I innkallingen er det tatt opp følgende:
  - Styret har søkt om fullmakt til låneopptak på kr 5.000.000,- ifm. vedlikeholdsoppgaver. (Male oppganger, nytt callinganlegg, oppgangsdører, branndører i kjeller, ombygging av varmeanlegg). Det vil ikke bli nødvendig med økning av felleskostnadene for et låneopptak av denne størrelsen.
  
  Styret forventer ikke økning av felleskostnadene i 2019.
  
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten vil bli avklart ca. 3 dager etter første visning. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 
  
  For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
  
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
  
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  
  Det er tinglyst en servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler bestemmelser om garasje og parkering.
  
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

  Regulering

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan datert 03.04.2019 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-466 datert 19.02.1953.
  S-466 har ikke egne skrevne reguleringsbestemmelser, all informasjon er skrevet på kartet.
  
  Det er satt igang bruksendring av tomannsbolig i Kampheimveien 19.
  Les mer om saken på Plan- ogbygningsetaten sin hjemmeside. Saksnr: 201903964.
  
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtagelse

  Etter nærmere avtale.

  Oppdragets KR-kode

  KR45.1941

  Økonomiske forhold

  Eiendommens utgifter

  Felleskostnadene er kr 3.977,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-Tv, internett, kommunale avgifter, A-konto varmtvann, trappevask, bygningsforsikring, forretningsførsel, nedbetaling av fellesgjeld, drift og vedlikehold.
  
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
  
  Felleskostnadene fordeles slik:
  Felleskostnader 2.624,-
  Kapitalkostnader 952,-
  A-konto varmtvann 326,-
  Trappevask 75,-
  
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 4.100 kwh. pr. år.
  A-konto varmtvann vil bli avregnet på forsommeren hvert år.
  Boligen er tilknyttet Telenor Norge AS som leverandør av kabel-tv og bredbåndstjenester. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2017 var kr 951.474,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
   
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.425.306,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 
  
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 12.792,- pr. 31.12.2018.
  Andel fellesgjeld er kr 242.000,- pr. 01.04.2019
  
  Total fellesgjeld for boligselskapet er 107.598.740,- pr. 03.04.2019 og lånevilkårene er:
  Lånenr: OBBK01-98207536806
  Type: Annuitetslån
  Rentebetingelser: 2%, flytende
  Lånets løpetid: 28 år og 12 mnd
  Avdragsfrihet: Nei
  
  Borettslaget har vedtatt avtale om individuell nedbetaling av lån etter at rehabiliteringsarbeidene er avsluttet.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,-
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 200,- pr. ny andelseier.
  
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
  kr 3.150.419,-. Av dette beløpet utgjør kr 242.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
  
  I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
  Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
  minusVis mindre

  Plantegninger

  Plantegning
  Åpen kjøkkenløsning i stue. Pen kjøkkeninnredning med hvite slette fronter. Hvitevarer medfølger.
  Nytt bad i 2018. Pusset opp i regi av borettslaget. Gulvvarme og downlights. Opplegg for vaskemaskin.
  Soverom med god plass til dobbeltseng med tilhørende møblement og garderobeskap.
  Se alle bilder i galleriet

  Om nabolaget

  Nabolaget rundt Bjartveien 1 A er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 162 lokalkjente.

  Transport

  Transport

  Oppsal skolewalk
  2 min
  Oppsalwalk
  6 min
  Bryn stasjondrive
  7 min
  Skoler

  Skoler

  Oppsal skole (1-10 kl.)walk
  5 min
  Skøyenåsen skole (8-10 kl....walk
  8 min
  Østmarka skole (1-10 kl.)walk
  11 min
  Varer/tjenester

  Varer/tjenester

  Coop Prix Oppsalstubbenwalk
  4 min
  Coop Prix Oppsalstubbenwalk
  4 min
  Boots apotek Oppsalwalk
  5 min
  TilbakeSteder i nærheten
  TilbakeTransport
  TilbakeSport
  TilbakeSkoler
  TilbakeBarnehager
  TilbakeVarer/tjenester
  TilbakeUniversiteter og høyskoler
  Bjartveien 1 A
  A
  A
  A
  A
  B
  B
  B
  C
  C
  C
  C
  D
  D
  D
  D
  D
  D
  E
  E
  E
  F
  F
  F
  F
  F
  F

  Nabolagets aldersfordeling

  Viktig informasjon

  Budregler

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Låneformidling

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  
  Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
  
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Provisjon: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Grunnhonorar: kr 12.500,-
  Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
  SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
  Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
  Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.
  minusVis mindre
  Charlotte Lunde
  Eiendomsmeglerfullmektig

  Charlotte Lunde

  Telefon 23 12 65 08

  Lurer du på noe

  Charlotte svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
  Laster objekter...