Ås

Bjørkeveien 23

Prisantydning

4 450 000 kr

Omkostninger: 118 222 krTotalpris: 4 568 222 kr
Etasje
1
Byggeår
2015
Soverom
2
Areal (P-ROM)
77 m²
Tomteareal
1106.5 m²
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
1 500 kr

Nyere, påkostet rekkehus over ett plan med 2(3) soverom. Luftig stue/kjøkken med god takhøyde. Solrik uteplass!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Innholdsrik rekkehusleilighet med alt på én flate. Enkel adkomst, god oppbevaring og kort vei fra parkering. Det er i dag én biloppstillingsplass med strømuttak. Her er det er muligheter for utvidelse av rekkegarasje. Boligen er forsiktig brukt og holder en gjennomgående god standard. Flere rom i boligen er påkostet og det er muligheter for å lage et tredje soverom mot kjøkkenet i stuen. Boligen gir et solid inntrykk og fremstår som meget funksjonell med god kvalitet på materiell og utstyr. Hele boligen ble malt innvendig og beiset utvendig i 2017. Fra eiendommen går det er en hyggelig gang- og sykkelsti direkte mot Ås sentrum. 

Eiendommen

Bjørkeveien 23, 1430 Ås
Gnr. 54, bnr. 426, snr. 2 i Ås kommune.

Områdebeskrivelse

Del av rekkehus over ett plan i nærheten av Ås sentrum. Boligen oppleves som lys og luftig, holder god standard og innehar en praktisk planløsning. Det er gode kollektivforbindelser med bussforbindelser til Drøbak og Ski, og tog til Ski, Oslo og Østfold. Tog til Oslo tar ca. 30 minutter. Follobanen er under utbygging og planlegges ferdigstilt i 2022. Dette vil gi en raskere toglinje til Oslo sentrum. Det tar ca.10 minutter å kjøre til Ski sentrum, der du blant annet finner Ski Storsenter. 

Fra eiendommen går det er en hyggelig gang- og sykkelsti direkte mot Ås sentrum. Ås byr på flere spisesteder, caféer, butikker, bibliotek, kulturskole, kino, vinmonopol, bank, apotek samt offentlige servicetilbud. Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi, Rema 1000 og Coop. 

Det er kort vei til barne- og ungdomsskole, Ås videregående skole samt flere offentlige og private barenhager samt Norges miljø- og biovitenskaplige universitet (NMBU). Ås tilbyr også et godt utvalg av fritidsaktiviteter. Det er gode rekreasjonsmuligheter med friluftsområder i nærområdet og rundt universitetet.

Eiendommen har nærhet til turterreng og lysløype. Det er 10-15 minutter med bil til Vinterbro, der vi finner fornøyelsesparken Tusenfryd, Vinterbrosenteret og Bunnefjorden, med marina og flott badeplass på Breivoll. Det tar ca. 10 minutter å kjøre til Drøbak med golfklubb og flotte badeplasser, og 10 minutter til Vestby med blant annet Norwegian Outlet. 

Veibeskrivelse

Ta av mot Brekkeveien (ved Esso-stasjonen) og følg denne forbi Ås jernbanestasjon fram til første rundkjøring, før Moer sykehjem. I rundkjøringen tar du til venstre og følger veien frem til du får Bjørkeveien på høyre side.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til visning!

Barnehager og skoler

Det er kort gangavstand til flere barnehager. Gang/sykkelavstand til barne- og ungdomsskole. Nærmeste videregeående skoler er Ski- og Ås videregående skole.

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 89 kvm
Totalt bruksareal: 81 kvm
Totalt primærrom: 77 kvm

Bruksareal:
81 kvm

Primærrom:
1. etasje 77 kvm: 

Sekundærrom:
1. etasje 4 kvm: Teknisk rom/bod

I tillegg disponerer boligen en isolert utebod foran inngangsparti med gulvareal ca. 5,3 kvm. Denne er isolert og har strøm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.05.2019 utført av takstmann Harald Ringen.

Tomten

Eiet tomt på 1.106,5 m² som tilhører sameiet. Det er opplyst at arealet for Bjørkeveien 23 er 200 m². Tomten er fellesareal med seksjonert bruksrett og det er en pent opparbeidet tomt med gressplen, busker og beplantning. Det er støttemur og inngjerding med port fra hagen. Solrik terrasse med utgang fra stuen. Boligen har sydvestvendt beliggenhet og lite bebyggelse i forkant.

Parkering

Én biloppstillingsplass med strømuttak. Det er opplyst fra eier at det er muligheter for utvidelse av rekkegarasje. Dette må påkostes av ny eier. Godt med gjesteparkeringsplasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført etter TEK10. Plate på mark og støpte såler, utvendig isolert iht. byggeårets (2015) krav. Dreneringen antas å være utført etter gjeldende praksis for byggeåret. Yttervegger over grunnmur i bindingsverk som utvendig er kledd med liggende og stående kledning. Huset ble beiset sist i ca. 2017. Pulttak i trekonstruksjoner med sveisepapptekking. Vinduer og terrassedør med isolerglass fra byggeår.

Takstrapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 26.05.2015. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Innholdsrik og rekkehusleilighet med alt på én flate. Det er enkel adkomst, god oppbevaring og kort vei fra parkering. Boligen er forsiktig brukt og holder en gjennomgående god standard. Flere rom i boligen er påkostet og det er muligheter for å lage et tredje soverom mot kjøkkenet i stuen. Boligen gir et solid inntrykk og fremstår som meget funksjonell med god kvalitet på materiell og utstyr. Hele boligen ble malt innvendig i 2017.

Entré: Vi kommer inn i en romslig, flislagt entré med gulvvarme. Her er det god plass til å henge fra seg og det ble i 2018 montert skyvedørsgarderobe med speilfronter fra Garderobemannen.

Bad: Pent, flislagt bad med heldekkende servant og underskap med folierte fronter. Speilskap med lysarmatur over, vegghengt klosett med nytt toalettsete og dusjhjørne med ramme og én skyvedør. Det kan enkelt monteres dusjvegger og gjøres om fra badekar til dusj. Badet har delikate, store veggfliser i en lys farge og mørk grå gulvfliser med gulvvarme. Det er sluk i dusjsonen, avtrekk i rommet og luftespalte under dørblad. Badet har opplegg for vaskemaskin.

Soverom: Boligen har ett barnerom/kontor/gjesterom og et stort hovedsoverom. Det er montert skyvedørssgarderobe fra Garderobemannen (2018) med speilfronter på hovedsoverommet. Her er det også adkomst til teknisk rom som i dag også benyttes som bod med praktisk garderobeinnredning og vaskemaskin.

Kjøkken: Kjøkkeninnredningen er fra Sigdal med glatte, folierte fronter og kjøkkenbeslag underlimt i heltre benkeplate. Kjøkkenet holder en åpen løsning med kjøkkenøy ut mot spisestue og rommet oppleves stort og luftig. Integrert stekeovn, platetopp (induksjon med 80 cm bredde), kombinert microbølgeovn og stekovn, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap. Det er stålhette og ventilator med avtrekk i kanal. Alle hvitevarer på kjøkkenet er integrerte og følger boligen.

Spisestue: Utenfor kjøkkenøyen er det praktiske sittebenker med skuffeinnredning for ekstra oppbevaringsplass. Spisestuen er romslig med god plass til mange middagsgjester. Med kjøkkenøyen som binder matlagingssonen og spisesonen sammen, innbyr denne delen av rommet virkelig til sosial hygge! 

Stue og eksteriør: Både kjøkken, spisestue og stue har en takhøyde på 3,21 meter. Dette store rommet har en god atmosfære og føles enda større nettopp på grunn av den gode takhøyden. Her er det mange alternativer til møblering og en moderne vedovn som gir veldig god varme. Fra stuen er det utgang til sydvestvendt markterrasse i impregnert trevirke. Denne er satt opp av eier i 2018 og er en frittliggende platting som ikke er festet til fasaden. Det er også satt opp skjermvegger mot naboer.

Alle oppholdsrom foruten bad, teknisk rom og entrè har parkett. Det er lagringsplass i innvendig teknisk rom/bod/walk in closet og utvendig i bod. Boligen har balansert ventilasjon.


Oppvarming

Det er gulvvarme i bad og entré. Forøvrig er det oppvarming via elektriske panelovner og ildsted i stue.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket B4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og rekkehusleiligheten er tilknyttet Søndre Moer B8 Sameie, med sameiebrøk 1/8.
Sameiet består av 8 seksjoner.
Forretningsfører er OBOS Forvaltor AS, tlf. 002333
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.  

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan i tilknytning til reguleringsplan for Søndre Moer, datert 12.06.2003 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 21.04.2004.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR46.1980

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 1.500,- pr. mnd. og inkluderer: Forretningsførsel, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring og kabel-tv.
Fellesutgiftene justeres normalt én til to ganger årlig etter sameiets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 17.000,- pr. år. / 11.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett, og har en avgift på ca. kr 400,- pr. mnd i tillegg til felleskostnadene. Tv-dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 981.347,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.532.849,- Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 23.460,- pr. 31.12.2018.
Det er ikke registrert noe gjeld i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.568.222,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr  9.900,- 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 3D
Plantegning 2D
Stor terrasse med god plass til sittegruppe, grill og solstoler
Bjørkeveien 23
Delvis overbygget entré - Velkommen inn!
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Bjørkeveien 23 er spesielt anbefalt for familier med barn og studenter. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 49 lokalkjente.

Transport

Transport

Hogstvetveienwalk
9 min
Ås stasjonwalk
16 min
Oslo Gardermoendrive
64 min
Skoler

Skoler

Åsgård skole (1-7 kl.)walk
18 min
Ås videregående skolewalk
22 min
Ås ungdomsskole (8-10 kl.)drive
9 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Kiwi Åswalk
17 min
REMA 1000 Rådhusplassenwalk
18 min
Boots apotek Åswalk
18 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Bjørkeveien 23
A
A
A
A
B
B
C
C
C
C
D
D
D
E
E
F
F
F
F
F
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsprovisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 15.000,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Ragnhild S. Fjeldvig
Daglig leder / Eiendomsmegler

Ragnhild S. Fjeldvig

Telefon 64 91 30 83

Lurer du på noe

Ragnhild svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...