Bjørnerød, Våler

Bjørnerødveien 384

Prisantydning

3 990 000 kr

Omkostninger: 100 972 krTotalpris: 4 090 972 kr
Etasje
2
Byggeår
1970
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
237 m² / 251 m²
Tomteareal
2705 m²

Innholdsrik bolig med flott utsikt. 4 sov, 3 stuer fordelt over 2 etg. Solrikt, vestvendt og landlig, ca 10 min. unna Mosseporten.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Frittliggende og innholdsrik enebolig ved Bjørnerød i Våler:

 • Flott utsikt i vestlig retning, gode solforhold dagen gjennom
 • Familievennlig romløsning med 4 soverom og 3 stuer
 • Umiddelbar nærhet til store turområder
 • Fra Bjørnerødvannet kan man kjøre båt ut i Vansjø
 • Middagsåsen Skisenter er et av mange fritidstilbud i kommunen.
 • Cirka 5 minutter med bil til nærbutikk, skole og barnehage
 • 10 minutters kjøring til Mosseporten og E6
 • 20 minutter til Sonsveien stasjon med hyppige avganger til Oslo S

Eiendommen

Bjørnerødveien384, 1591 Sperrebotn.
Gnr. 54, bnr. 7,18 og 32 i Våler kommune.

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i svært landlige omgivelser ved Bjørnerødvann, like syd for tettstedet Texnes. Her møter du et vakkert og fredfylt naturlandskap bestående av omfangsrike skogsområder samt åpne jordbrukssletter.

I de umiddelbare omgivelsene venter et stort antall turmuligheter, både til lands og til vanns. Nærliggende Vansjø med nærmest utallige bukter, viker og sund er ypperlig for utflukter med kajak. Til fots er det milevis av stier og løyper å følge i variert terreng.

Veien er heller ikke lang ut til lysløypen og kunstsnøanlegg i Mossemarka. For mer fartsfylte opplevelser er nærliggende Middagsåsen slalåmbakke et godt alternativ, omtrent fem minutters kjøring videre nordover på RV120.

På adkomstveien er det cirka 5 kilometer og et tilsvarende antall minutter å kjøre til Teksnes, der du blant annet finner nærbutikk som er lett tilgjengelig langs hovedveien. Ved Teksnes ligger også Våk barnehage og Våk skole med 1. til 7. trinn. På ytterligere 5 minutter med bil er du fremme ved Mosseporten med et bredt tilbud av forretninger, samt av- og påkjøring til E6. Videre til hovedstadsområdet kjører du på omlag 45 minutter utenom rushtid.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 268 kvm.
Totalt bruksareal: 251 kvm.
Totalt primærrom: 237 kvm.

Bruksareal pr. etasje:
1. etasje: 176 kvm.
Loft: 75 kvm.

Følgende rom inngår i primærromsdelen:
1. etasje: Entré/hall/gang, bad, 2 stuer, gang, vaskerom/wc, kjøkken og 3 soverom.
Loft: Stue og soverom.

Innhold:
1. etasje: Hall, 2 boder, bad, mellomgang, toalettrom/vaskerom, 3 soverom, kjøkken og 2 stuer. Utgang til terrasse fra stue og hovedsoverom. Bod under terrasse innredet som hobbyrom/verksted.
Loft: Bod, soverom med utgang til balkong og stue med utgang til balkong.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 17.06.2019 utført av Takstmann Ståle Frosterød MNTF. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 2.705 kvm.

Oppgitte tomteareal er et samlet areal av gnr.54, bnr.7, 18 og 32. Det foreligger tre separate målebrev. Konf. megler ved spørsmål.

Det kan være hensiktsmessig å sammenføye tomtene. Spørsmål rundt dette tas direkte med Våler kommune.

Parkering

Parkering på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via fylkesvei.
Eiendommen er tilknyttet privat ledningsnett for avløp via velforeningen/andelslag. 
Privat vann fra Våler vannverk.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Sommervann fra vansjø på eget system. kostnader for drift og vedlikehold (dugnad) må påregnes for eget
andelslag avløp.

Bebyggelse

Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Bolig antas oppført på stabile komprimerte masser og fjell. Del med krypkjeller ukjent alder, resterende bygningsmasse 1990. Krypkjeller antas senket i terreng med noe tilbakeførte masser. Yttervegger i tre med utvendig trepanel. Takkonstruksjoner antas i tre, utvendig synlig lufting i gesimskasser. Taktekking med takstein av betong. Vinduer med rammer og karmer i tre.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt for tilbygg/ombygging av 1.etasje 10.08.1993. samt byggetillatelse for tilbygg i 1995. Tillatelse til tiltak - bruksendring av 2 etasje fra tilleggsdel til hoveddel ble godkjent av Våler kommune 18.07.2019.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak søkt om før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Standard

Eneboligen var opprinnelig en fritidsbolig som i 1996 både ble ombygget og tilbygget til dagens stand. I de påfølgende år er det ikke utført nevneverdige oppgraderinger eller påkostninger. 

Romløsningen er innholdsrik med de fleste rom til daglig bruk samlet på én flate i hovedetasjen. Hovedstuen og kjøkkenet er samlet i en delvis åpen løsning i etasjens vestre del, der utsikten er best. Fra stuen kan du gå rett ut på terrassen som strekker seg rundt tre av husets sider og gir deg mulighet til å følge solens gang dagen gjennom. Ettermiddags- og kveldssolen titter for øvrig også inn til stuen.

Kjøkkenets innredning bærer preg av forsiktig bruk og er i god stand, alderen tatt i betraktning. Innredningen bærer preg av å ha vært påkostet som ny med innbygget platetopp og stekeovn. I tillegg til å være forbundet med stuen, har kjøkkenet også åpen gjennomgang mot hallen - en løsning som blant annet gjør det enkelt å bære inn handleposene. Gulvet er belagt med fliser, terskelfritt gjennom til hallen.

Et stort pluss er nettopp hallens generøse størrelse; her er det rikelig med plass til av- og påkledning for hele familien samt mulig å parkere barnevogner. Langs hallen finner du blant annet to boder, et kombinert toalett- og vaskerom samt badet. Sistnevnte har høy alder og liten gjenværende brukstid, det er i tillegg mangelfullt utført sluk. Renovering av badet må dermed påregnes. Badet er i dag utstyrt med både dusjnisje, innbygget badekar og romslig skapinnredning.

Det naturlige hovedsoverommet har også adkomst rett fra hallen, er praktisk plassert vis a vis badet og har egen dør til terrassen. De øvrige to soverommene i første etasje er velegnet som barnerom og har en mer tilbaketrukket plassering med adkomst fra etasjens andre stue som gjerne kan være barnas egen avdeling.

Ytterligere et stort soverom med tilknyttet balkong er etablert i loftets østre del. Loftet for øvrig er innredet som loftsstue med tilknyttet balkong på vestsiden. Det foreligger imidlertid ikke søknad eller godkjenning for innredning av loftet.

Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser, belegg, trebord og mur.
Innervegger: Trepanel, panelplater, fliser og malte tapeter.
Himlinger: Folierte plater og trepanel.

Kjøkken: Skapinnredning med gråmalte profilerte fronter og laminerte lyse benkeplater. Nedfelt dobbel stålservant med avrenningsbrett og ett-greps blandebatteri. Innbygget platetopp og stekeovn. Avtrekksventilator i hette. Tilkoblingsmulighet for oppvaskmaskin. Nisje til kjøleskap.

Bad: Skapinnredning med profilerte hvite fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Veggmontert speil og sidebelysning. Dusjnisje med hånddusj og svingbar glassdør. Innbygget badekar og veggmontert armatur med hånddusj. Gulvmontert klosett.

Vaskerom: Skapinnredning med rettprofilerte hvite fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Gulvmontert klosett. Tilkoblingsmulighet for vaskemaskin.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektrisitet og har muligheter for tilleggsvarme med fyring av ved.
Varmepumpe luft til luft montert og varmekabler i rom 1. etasje: hall og baderom.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G-

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommene.

Regulering

I henhold til informasjon fra Våler kommune datert 31.05.2019 omfattes eiendommen av reguleringsplan Jonsrød grend med formål jord- og skogbruk og boliger, vedtatt 10.10.2005 med plannr.32.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR30.19325

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 7.955,- for inneværende år. 
I dette inngår gebyr for eiendomsskatt og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten utgjør kr 6.912,- pr år og er inkludert i det ovennevnte beløp.

Vann leveres fra Våler vannverk:
Fastavgift kr. 1.125,- pr. år.
Vannavgift pr. kubikk kr. 22,50

Renovasjon leveres fra Movar. Standard renovasjon for 2019 er kr. 3.878,-.

Vann og renovasjon kommer i tillegg de ordinære kommunale avgifter og faktureres separat fra respektive leverandør.

Avgift til velforeningen/andelslaget for avløp/renseanlegg er iht. selger kr. 5.400,- pr. år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 24.000,- pr. år. / 22.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.404,-.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 398,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Internett leveres av Viken fiber og har en kostnad på kr 568,- pr. mnd.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr 6.192,- pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.020.437,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.673.573,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.090.972,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Veiledende planskisse - 1. etasje.
Stor enebolig med landlig beliggenhet i umiddelbar nærhet til Bjørnerødvannet. Her kan man ta båten videre ut til Vansjø.
I nærområdet venter et stort antall turmuligheter til lands og til vanns.
En omfangsrik terrasse strekker seg rundt tre av husets fire sider.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Transport

Transport

Jonsrødwalk
3 min
Moss stasjondrive
17 min
Oslo Gardermoendrive
83 min
Skoler

Skoler

Kirkebygden barne- og ungd...drive
9 min
Våk skole (1-7 kl.)drive
9 min
Malakoff videregående skol...drive
17 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

SPAR Sperrebotndrive
7 min
Joker Folkestaddrive
8 min
Apoteket Elgen Folkestaddrive
9 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5% av salgssummen.
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Nettannonsering og sosiale media: kr. 4.750,- 
Oppgjørshonorar: kr. 4.000,-    
Designprospekter: kr. 3.500,- 
Foto/Plantegning/stylingsrådgivning: kr. 5.750,-
Dronefoto: kr. 3.500,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Visningshonorar: kr. 1.750,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Laster objekter...
Steffen Kirkeby Jensen
Eiendomsmegler MNEF

Steffen Kirkeby Jensen

Telefon 69 20 22 26

Lurer du på noe

Steffen svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.