Bjørnemyr

Bjørnestupet 15

Prisantydning

5 950 000 kr

Fellesgjeld: 157 803 krOmkostninger: 163 417 krTotalpris: 6 271 220 kr
Etasje
2
Byggeår
1986
Soverom
3
Areal (P-ROM)
141 m²
Tomteareal
12879.8 m²
Fellesutgifter
4 754 kr

Lys og tiltalende terrasseleilighet med fantastisk fjordutsikt på Nesoddens vestside.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Meget pen terrasseleilighet over ett plan beliggende i terrasseblokkens 2. underetasje i enden mot syd. 
Boligen ligger vestvendt med flotte sol- og utsiktsforhold. Stor flistlagt og delvis overbygget terrasse med adkomst fra stue og kjøkken. Pent opparbeidede fellesområder og deilig gressplen med direkte adkomst fra leiligheten. 
Gangavstand til badestrand, flotte turområder i Nesoddmarka, nærbutikker, legesenter og treningssenter. Buss til Tangen brygge og båt videre til Aker brygge og Lysaker. Total reisetid til Oslo ca. 50 min.
 • Stor stue med peis.
 • Vestvendt terrasse med flotte solnedganger.
 • Garasjeplass i fellesgarasjeanlegg.

Eiendommen

Bjørnestupet 15, 1453 Bjørnemyr
Gnr. 30, bnr. 338, snr. 17 i Nesodden kommune. 

Områdebeskrivelse

Leilighet i meget attraktivt og rolig boområde på Nesoddens vestside. Boligen ligger vestvendt med svært gode sol- og lysforhold samt fantastisk fjordutsikt mot Oslofjorden. Gangavstand til barnehage, barne- og ungdomsskole og flerbrukshall. Nærbutikk på Bjørnemyr og Sunnaas. Forretningssenter på Tangen med butikker, kafé, lege og tannlege. Nesoddens kommunehus,Tangenten, med bibliotek, kafé, helsestasjon og kommuneadministrasjon.Gangavstand til bussholdeplass med buss til Tangen brygge med båt videre til Aker brygge og Lysaker. Kort vei til flotte turområder med oppmerkede stier og skiløyper. Gangavstand til nærmeste badestrand som ligger like ved Alværn brygge. 

Veibeskrivelse

Ta av ved Nesset og følg fv 156 mot Nesoddtangen. Ta til venstre i rundkjøringen ved Nesodden kirke og følg veien over til Fjellstrand. Ta til høyre i Fjellstrandkrysset og følg fv 157 nordover. Ta inn Bjørnelia på venstre side og følg denne over i Bjørneskrenten. Følg Bjørneskrenten nedover og ta deretter inn til venstre. Eiendommen ligger på høyre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Gangavstand til barnehager, barneskole på Bjørnemyr og ungdomsskole på Alværn. Det er Steinerskole ved Skoklefall og videregående ved Hellvik/Berger. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 158 kvm
Totalt bruksareal: 144 kvm
Totalt primærrom: 141 kvm 

Primærrom:
Entré/gang, bad/wc, bad tilknyttet hovedsoverom, vaskerom, stue m/spiseplass, kjøkken, soverom m/tilknyttet kontor, soverom: 141 kvm

Sekundærrom:
Bod/garderobe: 3 kvm

I tillegg disponerer boligen en bod v/adkomst på BTA 4 kvm og en utvendig bod v/adkomst på BTA 4 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.08.2019 utført av Takstmannen AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 12.879,8 kvm som tilhører sameiet. Sameiets eiendom er beliggende i et kupert skrånende vestvendt terreng med panorama utsikt utover sjøen. Sameiets fellesarealer er godt opparbeidet med intern, asfaltert adkomstvei, diverse plener, prydbusker og beplantninger.

Parkering

En biloppstillingsplass (ca. 12 kvm) i felles garasjeanlegg. Forøvrig parkering langs gate/vei etter stedets bestemmelser med av- og pålessing ved adkomst. Utvendig gjestsparkering på toppen av frittliggende garasjeanlegg.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bolig:
Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med støpt betong grunnmur og såle. Utfyllende yttervegger er oppført i tradisjonell bindingsverk utvendig kledd med trepanel, sist overflatebehandlet i 2016. Skillende vegger og etasjeskillere i betong. Innervegger i tre kledd med innvendig kledning. Vinduer med isolerglass hovedsakelig fra byggeår. Takkonstruksjon av type saltak tekket med betongtakstein fra 2017 og bånntekkingbeslag. Overbygget felles utvendig adkomst.
 
TG 2 er gitt:
- vinduer, ytterdør, terrassedør og terrasse med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.

Bod v/adkomst:
Innvendig bod i bygningen som er tilliggende adkomst til leilighet. Det er støpt betongdekke og alle flater i himling og vegger.

Utvendig bod v/adkomst:
Boden er fundamentert med støpt betonggulv. Yttervegger er oppført i tradisjonell bindingsverk utvendig kledd med trepanel. Takkonstruksjon tekket med betongtakstein. Plassbygd ytterdør med hengelås, innlagt lys og stikkontakt.

Felles garasjeanlegg:
Tilhørende innvendig biloppstillingsplass i felles garasjekjeller med asfaltert dekke og vegger i betong. Automatisk port eller nøkkel. Stikkontakt.
- Portåpner kan kjøpes. iht. eier.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 02.07.1986. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak søkt om før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.  

Standard

Lys og trivelig leilighet over ett plan beliggende i bygningens 2. underetasje. Tilhørende utvendig bod ved adkomst, innvendig bod i oppgangen og en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg. Leiligheten har en fin beliggenhet i området med friareal mot vest og flott sjøutsikt. Det er utgang fra stuen til stor vestvendt terrasse på ca. 33 kvm. Det har vært utført en del lettere oppusssig av leiligheten som bla. stedvise overflatebehandlinger i himlinger og på veggflater, oppussing av vaskerom og ett bad, laminat gulv på kjøkken samt innlemmet utvendig bod på terrrasse i leiligheten. Leiligheten fremstår med normal brukslitasje, men noe utbedringer og oppgradering/moderniseringsbehov må påregnes.

Kjøkken:
Koselig kjøkken med med nydelig utsikt og utgang til terrasse. Hvit, profilert kjøkkeninnredning nymalt i 2019. Heltre benkeplate i eik med oppvaskkum. Laminatplater over benk og lys under overskap. Flexit kjøkkenventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Hvitevarer fra 2019 medfølger leiligheten ved salg.
- TG 2 er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.

Bad:
Smakfullt og modernisert bad. Baderomsinnredning med servant, speil og lys. Dusjhjørne med glassdører og vegghengt toalett.
Badet er fra byggeåret, men er lettere oppusset i egenregi av eier med flis på flis, membran, vegghengt toalett, dusjdører og baderomsmøbler fra 2019.
- TG 2 er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
 
Bad tilknyttet soverom med badekar, veggmontert dusj og gulvstående toalett. Profilert baderomsinnredning med laminat benkeplate, servant, speil og lys. Badet er fra byggeåret.
- TG 2 er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.

Vaskerom:
Praktisk vaskerom med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Høiax varmtvannsbereder fra 2019 på 200 liter og strålovn.
- TG 2 er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid. TG 1 er gitt varmtvannsbereder. 

Diverse:
Stoppekran og vannmåler er plassert i luke i gang.
- TG 2 er gitt VVS. 
 
Gulv: Hovedsakelig overflatebehandlet med parkett og laminat. Fliser på våtrom. Parkett i entré og hovedsoverom er fra ca 2003/04 og parkett i stue ble slipt i ca. 2000. Laminat på kontor og garderobe er fra 2018 og laminat på kjøkken fra 2019. Øvrige overflater hovedsakelig fra byggeåret.

Vegger: Hovedsakelig overflatebehandlet med malt strie og tapet. Fliser på bad. Overflatene er hovedsakelig fra byggeåret. Overflater ble sist overflatebehandlet i 2018 og 2019.

Himling: Hovedsakelig overflatebehandlet med malte flater. Det er stukkaturlister rosett i hovedsoverom.
Overflatene er hovedsakelig fra byggeåret. Overflater ble sist overflatebehandlet i entré i 2003/04 og stue, garderobe, kjøkken, bad i gang, kontor og hovedsoverom i 2018/2019.

Annet fast inventar:
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
- Brannteppe
- Kabel-TV og internett fra Get
- Utestikk
- Utelys
- Manuelle markiser fra 2014/15
- Innvendige persienner
- El-infravarmere på terrasse
- Diverse belysning og panelovner
- Hvit profilerte garderobeskap på soverom og i bod/garderobe
- Plassbygget benk på kontor (tidligere utebod)
 
Tilstandsvurdering: Utstyret er ikke funksjonstestet, men følger med i handelen.

Taklampe stue og ovner soverom følger ikke med. 

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med stedvise panelovner og vedfyring i peis i stuen. Gulvvarme i begge bad samt varmefolie i gang/entré.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Sikringsskap med automatsikringer, automatisk måler og innholdsfortegnelse er plassert i entré.

Energimerke Energimerket G4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Bjørneskrenten Terrassesameie, med sameiebrøk 1395/67190.
Sameiet består av 42 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, tlf. 63 00 10 34
Dugnad vår og høst
Dyrehold er tillatt. 

Sameiet har hatt befaring av et firma som har filmet inne i soilrørene. Det har kommet tilbud på å få spylt soilrørene. Dette var anbefalt og vil koste ca. kr. 2 400,-. Det ble sagt at spyling vil finne sted en gang i august.
 
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 12224, tinglyst 21.10.1986. Pantsettelseserklæring til sameiet på kr. 5.000,-
 
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet
1986/12224-2/5 21.10.1986 Pantsettelseserklæring til sameiet
Beløp: NOK 5 000,-
Tinglyst pant til sameiet som sikkerhet for andel av fellesutgifter. 
 
1986/12224-3/5 21.10.1986 ERKLÆRING/AVTALE
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Dette gjelder hele sameiet og antas ikke spesielt denne leilighet. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse og vegformål i henhold til reguleringsplan Bjørneskrenten datert 12.03.1984 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR51.1985

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr. 6.911,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann (Fastavgift kr. 1.430,- + Vannmålerleie kr. 313,-. I tillegg kommer forbruk kr. 30,- pr. m3), avløp (Fastavgift kr. 1.720,-.(I tillegg kommer forbruk kr. 26,25 pr. m3), renovasjon kr.2.818,- og feiing/tilsyn kr. 630,-. 
 
Fellesutgiftene er kr. 4.754,-/md. og inkluderer: Felles byggforsikring, GET kabel-tv (Tv-tuner/dekoder medfølger ikke), snømåking, garasjeplass, trappevask, div. utvendig vedlikehold, drift/forretningsførsel. 

Det står portåpner kan kjøpes iht selger. Portåpner følger med leiligheten og trengs ikke kjøpes.


Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 23.000 kw/t pr år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.376.984,- ifølge selger. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.957.142,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 62.516,- pr.31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 157.803,- pr. 19.07.2019

Total fellesgjeld for sameiet er kr. 6.627.740,- pr.19.07.2019 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12131606328, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 19.07.2019: 3.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 70
Andel av saldo: 157 803,-
Første termin/første avdrag: 30.09.2016
Siste termin: 31.12.2036 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 6.263.525,-.
Av dette beløpet utgjør kr. 157.803,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

3Dplan
2Dplan
Nydelig beliggenhet
Gang med garderobe
Romslig gang
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,9% av salgssummen
Minimumsprovisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg 
Ukens bolig: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Laster objekter...
Nina Bøe
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Nina Bøe

Telefon 66 96 94 04

Lurer du på noe

Nina svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.