Solgt: 5 500 000 kr
Fagerlia

Bøgata 15 B

Prisantydning

5 630 000 kr

Omkostninger: 141 972 krTotalpris: 5 771 972 kr
Byggeår
1977
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
199 m² / 220 m²
Tomteareal
698 m²
Fasiliteter
Veranda

BUD MOTTATT! Innholdsrik enebolig med flott utsikt|Stor solrik balkong og hage|Sentral beliggenhet med kort veg til NMK og NTNU

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Bøgata 15 B:
- Flott og innholdsrik enebolig i populært boligområde. 

- Inneholder bla. nyere kjøkken, 2 bad, 4 soverom, garderoberom og kjellerstue.

- Nydelig utsikt.
- Stor terrasse med trapp til pent opparbeidet tomt. 

Eiendommen

Bøgata 15 B, 6008 Ålesund
Gnr. 137, bnr. 123 i Ålesund kommune.

Områdebeskrivelse

Eiendommen er beliggende i Fagerlia ca 4 km. øst for Ålesund sentrum. Boligen ligger i et attraktivt og rolig boligområde med etablert villabebyggelse. Sydvendt og solrikt med utsikt over Borgundfjorden, og med natur og rekreasjonsområder i gangavstand. Fra eiendommen har man også kort veg til båthavn og flotte badeplasser på Volsdalsberga. 
Nærområdet er i hovedsak bestående av eneboliger, boligblokker, idrettsanlegg, barnehage og skolebygninger.
Kort avstand til barnehage, ungdomsskole, videregående skole og NTNU. Buss og dagligvareforretning i umiddelbar nærhet, samt flott turområde på byfjellet Aksla. 

Veibeskrivelse

Når du kjører Borgundvegen innover, tar du av opp til venstre ved bakken på Hauaplassen. Følg Bøgata og ta så til høyre. Boligen ligger på din høyre hånd. 
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Larsgården skole 1.3 km
1-7 kl. Volsdalen skole 1.7 km
1-10 kl. Aalesund International School 2.2 km
8-10 kl. Kolvikbakken ungdomsskole 0.4 km
Fagerlia videregående skole 0.5 km
Ålesund vgs. - Volsdalsberga 2.7 km
Nørve barnehage (0-5 år) 0.4 km
Fagerlia barnehage (0-5 år) 0.5 km
Borgundvegen barnehage (0-5 år) 0.5 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 237 kvm
Totalt bruksareal: 220 kvm
Totalt primærrom: 199 kvm

Primærrom:
Underetasje: Vindfang, hall med trapp, bad, stue og 3 soverom, 89 kvm

1. etasje: Hall med trapp, kjøkken, stue, garderobe/omkledningsrom, soverom, bad og wc, 110 kvm

Sekundærrom:
Underetasje: 2 boder og teknisk rom, 18 kvm

1. etasje: Bod, 3 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.08.2018 utført av Frode K. Mauren. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 698 kvm. Flott utsiktstomt som er opparbeidet med plen, belegningstein, forstøtningsmurer, singel, hekk etc. Trapp fra hage til terrasse. Gode sol- og utsiktsforhold mot syd/sydvest.

Parkering

Parkeringsareal på tomten. Det foreligger tegninger av garasje. Denne er ikke omsøkt, men tegninger kan fås ved henvendelse til megler. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei som nylig er asfaltert. 

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i bindingsverkkonstruksjon som var vanlig på utførelsestidspunktet. Utvendig kledd med stående bordkledning.
2-lags glass i trevinduer dels fra byggeår og noen nyere. Teak hovedytterdør og balkongdører med 2-lags glass, allle fra byggeår. Trebjelkelag. Betong/betongstein i grunnmur som er utvendig pusset. Huset har pappshingel som taktekking antagelig fra 2000-tallet.
Følgende rom oppfyller ikke kravene til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde i hht. dagens forskriftskrav: Soverom i underetasjen er ca 0.7 kvm mot 12-13 kvm. Takhøyde i underetasjen er ca 2,17 m i gang og ca 2,3 m i oppholdsrom. 
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder bygningsdeler med tilstandsgrad TG3:
Bad 1. etasje: Det er ikke fall til sluk (motfall).

Boligen er jevnt vedlikeholdt og fremstår generelt i god stand. Av særlige viktige forhold å ta hensyn til ved vurdering av eiendommens tilstand poengteres følgende forhold:
Bad i hovedetasje har vinylbelegg fra byggeår som tettesjikt på gulv. Det er ikke påvist synlige tegn til svikt/skader. Det er motfall mot sluk og utifra alder er det påregnelig med fornying løpet av få år.
På bad i underetasje er det usikkert om det er noe tettesjikt på gulv. Det er påvist eldre soilsluk med noe rust. Begge badene vil kunne fungere videre med bruk av tett dusjkabinett.
I bakre deler av underetasje er det åpen malt mur som ansees som en god løsning, her har det tidvis tidligere forekommet noe kondens/saltutslag på muren. Påvist noe saltutslag/fuktindikasjoner helt i nedkant på mur i bakkant samt delevegg. Viktig med åpne murkonstruksjoner og god utlufting.

Se også tilstandsrapport vedr. tilstandsgrad 2.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 04.05.1977. 

Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: 
1. Puss av grunnmur, støp av utvendige trapper, legging av siste lag takpapp.
2. Delvis innredning av kjeller, oppfylling og planeringsarbeid.
3. Takstige og adkomststige til tak anskaffes.

Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 

Det gjøres oppmerksom på at underetasjen er innredet etter at midlertidig brukstillatelse er gitt. Hele underetasjen er på godkjente byggetegninger godkjent som sekundærareal. I dag er det omgjort til hoveddel og østlige del på tegning er angitt som ikke utgravd. 

I hovedetasjen er to soverom slått sammen til ett og garderoberom er tidligere et soverom. Trapp er flyttet til dit det på tegning viser vaskerom og trapp på tegningen er tatt inn i kjøkken. 

Endringene er ikke omsøkt og godkjent. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Oppusset enebolig som er over to plan.

Hovedetasjen: 
Gang med parkett på gulv, malte vegger og malt tak. Teak hoved inngangsdør fra byggeår. 

Hall/trapp med parkett på gulv, malte vegger og malt tak. Hvitmalt trapp med brede teppebelagte trinn. Taklamper i gang og hall medfølger ikke. 

Kjøkkeninnredning fra HTH med malte glatte fronter og stålhåndtak. Innredningen var ny i 2009. Laminat benkeplater og fliser over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer: Bosch side by side kjøl- og fryseskap, Whirlpool komfyr og micro, Miele kaffimaskin og SIEMENS oppvaskmaskin. Induksjontopp. Det er skyvedør fra kjøkken til terrassen. 

Vinkelstue med murt peis med innsats. Lys stue med store vinduer, flott utsikt og utgang til terrassen mot vest. Terrassemarkise.

Bad har flisplater på vegger fra ca 2010, himlingsplater i himling og vinylbelegg på gulv fra byggeår. Hvit baderomsinnredning med heltre benkeplater og to servanter, samt dusjkabinett fra ca 2010. Speil medfølger. 
Ovn på vegg. 

WC-rom har vinyl på gulv og malte vegger, WC og innredning med servant. Innredning fra ca 2010.

Stort hovedsoverom med parkett på gulv, malte vegger og malt tak. Nyere vinduer. Persienneer montert. Nattbord er fastskrudd i vegg og kan medfølge om ønskelig. 

Tidligere soverom er omgjort til garderobe. Det er vindu bak garderoben og rommet kan enkelt gjøres om til soverom igjen. Noen speil skyvedører i garderoben. 

Underetasjen: 
Utvendig praktisk overbygd inngangsparti. 

I hall og trapp er det nyere teppe, ellers parkett på soverommene. Malt betong i bod. Malt parkett på ene soverom. Malte og tapetserte vegger og himlingsplater i himling.

Stor garderobe med skyvedører i gang.

Bad er overflateoppusset rundt 2007 og har fliser på gulv og vegger, samt himlingsplater i tak. Gulvvarme. Baderomsinnredning med nedfelt servant og dusjkabinett fra ca 2007. Opplegg for vaskemaskin. WC.

3 soverom med store garderober i to av rommene. Tv-stue, alternativt soverom. Alle soverommene og tv-stuen er oppusset. 

I tillegg er der bod og teknisk rom med varmeanlegg. Klimanette anlegg. Elektrisk kolbe og luftanlegg med utblåsing av varmluft i alle oppholdsrom.

Nyere innerdører, malt utførelse med pakning.
Elementpipe fra byggeår. Murt peis i stue.
Avløpsrør av plast og soilrør/sluk. Vannrør av kobber.
Elektrisk anlegg er fra byggeår, men oppgradert med nye automatsikringer samt noe annet arbeid. Utført av Caverion.
Kryploft til lagring. 

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Bad i underetasje har flislagt gulv med gulvvarme. Det er også gulvvarme i tv-stue og soverommene i underetasjen. Murt peis med innsats i stue. Elektrisk kolbe og luftanlegg med utblåsing av varmluft i alle oppholdsrom. Klimanette anlegg.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F5

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Eiendommen har følgende heftelse i eiendomsrett:
Dagboknr 98-1/58, tinglyst 08.01.1976, type heftelse: Bestemmelse om veg. 
Dagboknr 3188-1/58, tinglyst 11.06.1976, type heftelse: Bestemmelse om veg og vann/kloakkledning.

Heftelsene i eiendomsrett vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan for Fagerlia området datert 12.2.1984 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 17.04.1986.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR7618135

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 17.288,44 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 6.536,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 17.796 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.790,-.
Brøyting kr 600,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap. Denne avtalen er oppsagt.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2016 var kr 1.021.331,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3.676.791,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2016. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.771.972,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

2 D plantegning 1. etasje
2 D plantegning begge etasjer
Solrik og hyggelig balkong
Fasade og stor terrasse
2 D plantegning 2. etasje
Se alle bilder i galleriet
Bøgata 15 B

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. 
 
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1 % av salgssummen
Minimumsprovisjon: kr 50.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Marit S. Aursnes
Daglig leder / Eiendomsmegler

Marit S. Aursnes

Telefon 70 13 44 02

Lurer du på noe

Marit svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...