Kodal/Eikholt

Eikholtveien 5

Prisantydning

2 890 000 kr

Omkostninger: 73 472 krTotalpris: 2 963 472 kr
Byggeår
2015
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
111 m² / 137 m²
Tomteareal
249.2 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Barnevennlig og solrikt beliggende ende-rekkehus bygd i 2015. Innredet med 3 soverom og 2 tv-stuer

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Solrikt og barnevennlig beliggende selveier ende-rekkehus bygd i 2015. Eikholtveien 5 er lyst og moderne innredet med en praktisk planløsning som er fint tilpasset en barnefamilie. Boligen har toalett og stue i begge etasjer, samt totalt 3 soverom. Det er også en intergrert garasje i boligen med adkomst til bod. 
 
Rekkehuset har en romslig terrasse mot vest (støpt platting), der det er plass til hele familien på grilling og sommerhygge. Fra stuen i 2.etasje er det også adkomst til en fin terrasse som trygt kan kalles solrik.

Her kan en flytte rett inn i et moderne rekkehus, der en slipper å tenke på oppussing og vedlikehold i nærmeste fremtid. 

Det anbefales også å sjekke muligheter for soverom nr. 4 i boligens 2.etasje ( eventuelt endre tv-stue)

Eiendommen

Eikholtveien 5 , 3243 Kodal
Gnr. 309, bnr. 66 i Sandefjord kommune.

Områdebeskrivelse

En fantastisk beliggenhet innerst i blindvei med solrike utearealer. Her kan en trygt slippe ungene ut for lek og moro i trygge og rolige omgivelser. Nærmeste lekeplass er kun et steinkast unna boligen. Veien er kort til både barneskole og matvarehandel, og for den turglade sjel finnes det utallige stier og flotte turområder sommer som vinter. Boligen har flere flotte utearealer, med plass til mange gjester på de sene sommerkvelder. 

Tomten er selveiet!

Kodal er et lite tettsted i Sandefjord kommune med gode oppvekstsvilkår, natur og friluftsliv samt sentrale elementer. Fra Kodal er det ca. 12 min. biltur til Andebu sentrum, samt ca. 13 minutter til Sandefjord sentrum. Her kan en trygt slippe ungene ut for lek og moro i trygge og rolige omgivelser. Kort vei til skole, barnehage, idrettsanlegg, flotte fritidsområder, post, bensinstasjon, dagligvare etc. Det er stor aktivitet i lokalmiljøet og det arrangeres både revyer, sportslige aktiviteter (Gråtassen / Kodal mila). For den turglade sjel finner en flotte turområder i skog og natur innenfor umiddelbar avstand samt fiskemuligheter i nærområdet.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Kodal Barneskole og Andebu Ungdomsskole.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 156 kvm
Totalt bruksareal: 137 kvm
Totalt primærrom: 111 kvm

Primærrom:
Rekkehus: 
1. etasje 44 kvm: Entré, kjøkken, stue, wc
2. etasje 67 kvm: 3 Soverom, bad, stue

Sekundærrom:
Rekkehus: 
1. etasje 24 kvm: Garasjerom, bod
2. etasje 2 kvm: Bod/teknisk

Garasje med bod er medregnet i boligens arealer.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.05.2019 utført av Takstøkonom Hans Petter Olaussen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 249,2 kvm. 

Parkering

Integrert garasje for 1 bil.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for beboerne på området.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Konklusjon tilstand iflg. vedlagte tilstandsrapport utført av Hans Petter Olaussen: Vertikal delt tremannsbolig over to etasjer som ble oppført med isolert bindingsverk over støpt plate på mark i 2015. Boligen har utvendig liggende royal imregnert kledning og saltak som er tekket med dobbelkrum betongstein. Det er integrert garasje med boligen. Denne har avdelt innvendig bod og er isolert og innvendig platet. Tomten er tilnærmet flat og pent opparbeidet med hage, asfaltert gårdsplass og uteplass/terrasse med støpte plate på mark. Boligen fremstår som med liten bruksslitasje. Det ble ikke avdekket feil eller skader av betydning.

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.6.2015.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Standard

Solrikt og barnevennlig beliggende selveier ende-rekkehus bygd i 2015. Eikholtveien 5 er lyst og moderne innredet med en praktisk planløsning som er fint tilpasset en barnefamilie. Boligen har toalett og stue i begge etasjer, samt totalt 3 soverom. Det er også en intergrert garasje i boligen med adkomst til bod. 
 
Rekkehuset har en romslig terrasse mot vest (støpt platting), der det er plass til hele familien på grilling og sommerhygge. Fra stuen i 2.etasje er det også adkomst til en fin terrasse som trygt kan kalles solrik.

Her kan en flytte rett inn i et moderne rekkehus, der en slipper å tenke på oppussing og vedlikehold i nærmeste fremtid. 

Like ved boligen ligger det en fint opparbeidet lekeplass som blir brukt av beboerne på feltet.   

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Kjøleskap medfølger ikke i handelen! 

Oppvarming

Vedovn i spisestue 1. etasje. 

Det er varme i gulv i alle oppholdsrom i hovedetasjen + bad/wc i 2.etasje. 

Energimerke Energimerket B4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen, men på fellesarealet der denne eiendommen eier 1/6 er det tinglyst 4 servitutter.
Disse omhandler blant annet forbud mot å skygge for utsikten med høye trær, rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger, bestemmelse om vann- og kloakkledninger og bestemmelse om felles vedlikeholdsplikt av felles veg.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse og konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan "Eikholt, gbnr. 109/6, samt gang-og sykkelvei langs del av Fv.305"  datert 24.9.2013 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Det er nylig vedtatt reguleringsplan for Hasås Sag AS. Planen skal stadfeste dagens bruk, samt vise ønsket utvikling de nærmeste årene. Planen er ca. 100 meter nord for den aktuelle eiendommen.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR22.18373

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 8.921,76 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 10.000,- pr. år. Megler opplyser at en kjøper bør påregne en høyere kostnad. 

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 6.000,- Dette vil variere ut ifra leverandør/avtale. 

Velavgift er kr 200,- pr.mnd. 

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr.500,-  pr.mnd. Internettleverandør er Telenor og mnd. kostnad er kr. 500,- 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Det må påregnes kostander til snømåking og vedlikehold av vei, lekeplass. 

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 684.644,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2017 kr 2.464.718,40.

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 2.963.472,- 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr  9.900,-. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 2.etg.
Spisestue i 1. etasje med utgang til solrike terrasse
Detaljfoto
Spisestue med peisovn i hovedetasjen
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: Fastpris kr 30.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 9.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Håkon Marcus Tappeluf
Eiendomsmegler

Håkon Marcus Tappeluf

Telefon 33 50 01 04

Lurer du på noe

Håkon svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.