Briskeby

Eilert Sundts gate 31

Prisantydning

12 500 000 kr

Omkostninger: 313 722 krTotalpris: 12 813 722 kr
Etasje
2
Byggeår
1898
Soverom
3
Areal (P-ROM)
148 m²
Tomteareal
955.3 m²
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
3 989 kr

Herskapelig hjørneleilighet i vakker bygård - 5-roms - Balkong - 2 ildsteder - Høyreiste rom - Moderniseringsbehov

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Eilert Sundts gate 31! En stor og klassisk 5-roms hjørneleilighet beliggende attraktivt til på Briskeby i townhouse fra 1896. Leiligheten ble delvis oppgrader i 2011 med nytt kjøkken, ny parkett og nye vinduer. Leiligheten ligger i andre etasje i et vakkert townhouse med totalt seks leiligheter. 

Leiligheten har en god planløsning og inneholder: entré, kjøkken med spiseplass, baderom og vaskerom, et stort hovedsoverom samt to mindre barnerom/gjesterom, hjørnestue med utgang til balkong samt meget romslig spisestue. Videre kan leiligheten by på sine store rom, takhøyde på 3,15 meter, to ildsteder samt to store kjellerboder. Beliggenheten i Eilert Sundts gate på Briskeby i townhouse over tre plan med totalt seks leiligheter. Fellesområder rundt huset med ulike sittegrupper.

Eiendommen

Eilert Sundts gate 31, 0259 Oslo
Gnr. 213, bnr. 109, snr. 3 i Oslo kommune.

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger meget attraktivt til på Briskeby. Området består av pene bygårder, townhouse og villaer og oppleves som svært rolig. 

Fra leiligheten har du umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon med trikk fra Briskeby holdeplass (nr 19 Majorstuen - Nationalteatret - Ljabru) og buss fra Riddervolds plass (nr 21 St. Hanshaugen-Bislett- Aker Brygge). Ellers finnes tog, flytog og t-bane på Nationaltheatret, ca. 15 min gange fra leiligheten. 

Videre har du gangavstand til hovedstadens mest populære handlegater Bogstadveien og Karl Johan hvor du finner rikelig med utvalg av butikker, nisjeforretninger, kafeer, barer og restauranter. Vestkanttoget som ligger like i nærheten, har hver lørdag et torg med basarer og yrende liv.

Det er også kort gangavstand til gode rekreasjonsmuligheter i Slottsparken, Uranienborgparken og flotte Frognerparken - sistnevnte med skulpturanlegget Vigelandsparken. Sør i parken ligger Oslo Bymuseum, mens i øst ligger populære Frognerbadet, samt Frogner stadion med skøytebane på vinteren og fotballbane på sommeren. 

Bislett Bad byr på innendørs svømmehall. Boligen har også nærhet til Gimle Kino og flere treningssentre, bl.a. Sats Solli Plass, ELIXIA på Colosseum, Fresh fitness Bogstadveien og kort vei til Bislett Stadion med innendørs og utendørs løpebaner.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved Joker og Rema 1000 Briskebyveien, samt en godt utvalg på Frogner og ved Solli Plass. Nærmeste Vinmonopol finner du i Briskebyveien, i andre etasje over Rema 1000, rett rundt hjørnet. 

Nyåpnede Michaels i de gamle lokalene til Bølgen og Moi på Briskeby har akkuratt fått god anmeldelse i Finansavisen og blir et samlingspunkt for nabolaget. Det er også kort vei til Plah, Sawan, Pizza Mimmo, Villa Paradiso og flere velrenommerte spisesteder. 

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehager
- Hamna barnehage (1-5 år) 4 min
- Fridheim barnhage (2-5 år) 4 min
- Uranienborg barnehage (2-5 år) 5 min

Barne- og ungdomsskoler: 
- Uranienborg skole (1-10 kl.) 
- Bolteløkka skole (1-7 kl.) 
- Majorstuen skole (1-10 kl.) 
- Kristelig Gymnasium ung.skole (8-10 kl.) 
- Fagerborg skole (8-10 kl.) 

Videregående skoler: 
- Hartvig Nissens skole 
- Kristelig gymnasium 

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 163 kvm
Totalt bruksareal: 148 kvm
Totalt primærrom: 148 kvm

Primærrom:
2. etasje 148 kvm: 2 stuer, kjøkken, 3 soverom, bad, entré/hall, vaskerom og 2 mellomganger.

I tillegg disponerer boligen 2 kjellerboder på 8 kvm og 7 kvm, i tillegg til 1 bod i trppaeoppgangen på 2 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.11.2019 utført av Aleksander Olsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 955,3 kvm som tilhører sameiet. Pent opparbeidet tomt med beplantning, asfaltert oppgang, smijernsport, diverse sittegrupper og sykkelstativ. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal og privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann en bygård med teglstein med utvendig fasade i pusset utførelse. Tekket valmtak. Etasjeskillere i tre. 

Overflater i leilighet:
Gulv: Parkett i alle soverom og oppholdsrom. Fliser på bad samt belegg på vaskerom. 
Himling: Malte flater på innvendig himling. Innvendig takhøyde i stue og spisestue fra 3,12-3,15 m.
Vegger: Malte flater med strie. Fliser på bad.

Vinduer:
Fabrikkmalte vinduer med 2-lags isolerglass fra 2010, og vinduer på badet fra byggeår.

Dører: 
Fabrikkmalt/slett entrèdør til baktrapp fra 2011, malt hoveddør med glassfelt fra byggeår. Fabrikkmalt balkongdør med 2-lags isolerglass fra 2010.
 
Diverse:
- Sikringsskap plassert i oppgang.
- Ca. 198 liter varmtvannsbereder fra 2000, plassert på vaskerom.
- Mekanisk avtrekk fra vaskerom. Naturlig avtrekk på badet.
- Vedkamin i stue. Peis med peisinnsats i stue.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder tilstandsgrad 2 og 3:

Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2: 
- Vindu på badet. Tilstandsgrad på bakgrunn av alder (byggeår)
- Innvendige dører. Tilstandsgrad på bakgrunn av alder (byggeår)
- Inngangsdør (ukjent alder). Tilstandsgrad på bakgrunn av forventet levetid. Selger opplyser om ny dør fra 90-tallet.
- Bad. Oprinnelig fra 1984, med lokal utbedring i 2004 i dusjsone. Tilstandsgrad på bakgrunn av alder.
- Vaskerom. Tilstandsgrad er gitt med tanke på overgang mot terskel og rundt rørgjennomføringer som er fravikende teknisk forskrift. 
- Varmtvannsbereder. Tilstandsgrad på bakgrunn av alder (2000).
- Innvendige rør. Varierende årstall. Tilstandsgrad på bakgrunn av alder og normal forventet levetid. 

Øvrige forhold er tildelt tilstandsgrad 1.

Selger opplyser om følgende i egenerklæringsskjema: 
- Det ble i 1987 erstattet en tresåle med en betongsåle under bygget ifm. setningsskade på den ene siden av huset. Det er enkelte sprekker i muren fremdelen og det gjøres overoppsyn med utviklingen av eventuelle sprekkdannelser. Det har ikke vært noen bevegelser de siste årene.
- Det har vært lekkasje fra badekar til etasjen under. Den er tettet, og nytt rør er lagt fra badekar til sluk.
- Fuktskade på hovedbad i dusjsonen. Lokal utbedrelse med nye varmekabler, membran og fliser ble gjort i 2004 av Våtrom Entreprenøren AS. 
- Dusjdøren på badet er litt skjev.

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger attestert ekspedisjonsdokument fra 1898, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. 

Iht. originale byggetegninger er dagens hovedbad blitt utvidet i størrelse, og var tidligere pikeværelse. Dagens entré/hall var opprinnelig to rom med gang og anretning. 

De to mindre soverommene var opprinnelig en stor stue med inngang til både stuen og spisestuen, men det ble etablert to mindre soverom med lettvegg i mellom på 80-tallet. Originale byggetegninger følger vedlagt i salgsoppgaven. 
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Velkommen til Eilert Sundts gate 31. En stor og klassisk hjørneleilighet beliggende attraktivt til på Briskeby. Leiligheten ble delvis oppgradert i 2011 med nytt kjøkken, ny parkett og nye vinduer. Leiligheten ligger i andre etasje i et vakkert townhouse med totalt seks leiligheter. 

E N T R É 
Leiligheten har en stor, lys og innbydende entré med plass til oppbevaring. Entreen tar deg videre inn til kjøkken, hovedsoverom, spisestue og mellomgang. Dørcalling med åpner.

K J Ø K K E N
Lekkert kjøkken fra 2011 med integrert benk og spiseplass foran vinduet. Kjøkkenet er utstyrt med hvite/slette fronter, laminert benkeplate med nedfelt kum og ett-greps blandebatteri. Integrert oppvaskmaskin og mekanisk avtrekk fra ventilator i børstet stål med kullfilter. Downlights på kjøkken fra 2011.

S P I S E S T U E
Leiligheten har flere flotte stuer som i dag er inndelt i spisestue, tv-stue samt en større stue som er inndelt i to mindre soverom. Det finnes flere opprinnelige dører/innganger som gjør at du har fler bruksmuligheter i de ulike rommene. Det er svært god takhøyde på rundt 3.15 meter i de fleste rom, store vindusflater, samt originale detaljer som brystningspanel, buede overganger mellom vegg og tak samt originale innvendige dører. 
I spisestuen har du god plass til spisebord i forkant av vinduet og vedkaminen. 

S T U E
Stor hjørnestue med sydvestvendt balkong og peis. Rommet er godt innredet med innebygde bokhyller, hjørnepeis og god plass til møblering av sofa og evt. andre stuemøbler. Opprinnelig dør inn til en stue (dagens to mindre soverom) ligger i veggen i bakkant av sofaene. 

B A L K O N G
Fra stuen har du utgang til sydvestvendt balkong på ca. 2 kvm. I de originale byggetegningene er det tegnet opp balkong på langsiden i forkant av spisestuen på ca. 8.4 meter. Disse ble aldri bygd den gangen, men den ene leiligheten i tredje etasje har søkt og fått bygd balkong her. Leiligheten vegg i vegg har akkurat sendt inn søknad til kommunen for å sette opp balkong ut fra sin spisestue. Det er ikke søkt om balkong for denne leiligheten, så kjøper står for alt av søking og kostnader ifm. dette dersom det skulle være ønskelig, og dersom det skulle blitt godkjent av kommunen. 

H O V E D S O V E R O M
Hovedsoverom av god størrelse med inngang fra entreen. Her har du god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord og diverse møbler. Innebygd garderobeskap langs hele veggen med inngang til vaskerom/toalett.

SOVEROM:
Leiligheten har ytterligere to mindre soverom i enden av gangen med plass til seng, garderobeskap eller kontorpult. Alle tre soverommene ligger i rolige omgivelser. 

B A D
Bad opprinnelig fra 1984 med lokal utbredelse i dusjsone i 2004 med nye varmekabler, membran, gulvfliser og flislagte veggflater. Videre har badet badekar, servant med underskap, speil med belysning og klosett. Koselig utsyn opp og over mot Uranienborgparken.

V A S K E R O M
Vaskerom med belegg på gulv og delvis fliser på vegg. Vaskerommet inneholder heldekkende servant på underskap, speil, belysning, vegghengt klosett, opplegg til vaskemaskin og kondens-tørketrommel samt varmtvannsbereder. Inngang til vaskerommet fra mellomgang utenfor kjøkken samt fra hobedsoverommet. 

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med elektrisk fyring og vedfyring. Vedkamin i spisestuen samt peis med peisinnsats i stue. 

Energimerke Energimerket G4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Eilert Sundts gate 31 sameie, med sameiebrøk 135/812.
Sameiet består av 6 seksjoner.
Forretningsfører er Eilert Sundts gate 31 sameie. 
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt. 
Sameiet har felles forsikring gjennom IF.

Planlagte påkostninger:
- Styret har ansvar for å utarbeide en vedlikeholdsplan for hele gården inkludert kjeller.

Foretatte påkostninger:
- Utbedring av lekt tak i 2019.
- Renovering av pipeløp i 2019 av Skorsteinfolket AS. Ferdigattest foreligger. 
- Kjeller: kjelleren er fuktig og sameie har i fler år jobbet med forbedringer i form av vifter og varme i kjeller.
- Det ble oppdaget mus i kjelleren på 2000-tallet. Anticimex har holdt oppsyn og satt ut feller. Likevel er det rottehull enkelte steder i kjelleren. Disse har vi fått anbud på skal tettes igjen. Også det arbeidet skjer gjennom gnagersikringsfirmaet Anticimex. 

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 500861, tinglyst 13.01.2978, type heftelse: Panterett uten opptrinnsrett til sameiet, pålydende kr 10.000,-

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst 3 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet: Forbud mot generende bedrift (tinglyst 1884), og bestemmelse om vann/kloakk.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Det opplyses om følgende byggesaker i nærområdet:
- Eilert Sundts gate 32 A og B - Fasadeendring, refundamentering og ny balkong samt terrasse. Saksnummer: 201503670. Se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201503670 for mer informasjon. Rammetilatelse gitt i 2016, det foreligger ingen fler dokumenter etter det. 
- Eilert Sundts gate 26 - Oppføring av fire balkonger mot bakgård. Saksnummer: 201811462. Se https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201811462 for mer  informasjon.

Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR40.19292

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.989,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, kabel TV, felles strøm og forsikring, generelle driftskostnader og trappevask.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og vil neste gang bli justert 01.02.2020. Økning bestemmes på årsmøte i 2020. 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 24.000,- pr. år. / 21.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Eiendomsskattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2019 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca kr 9.501,- for 2019 dersom boligen benyttes som primærbolig. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 2.427.203,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 8.737.930,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

I henhold til opplysninger fra sameiet er det p.t ingen fellesgjeld i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 12.813.722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning
Velkommen inn!
Stor og lys entré med inngang til spisestue, soverom, kjøkken og mellomgang.
Stor stue som idag benyttes som spisestue med stor vindusflate, takhøyde på 3,15 meter og gode møbleringsmuligheter
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Eilert Sundts gate 31 er spesielt anbefalt for etablerere og godt voksne. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 241 lokalkjente.

Transport

Transport

Briskebywalk
3 min
Uranienborgveienwalk
5 min
Majorstuenwalk
12 min
Skoler

Skoler

Uranienborg skole (1-10 kl...walk
4 min
Hartvig Nissens skolewalk
6 min
Kristelig gymnasiumwalk
10 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

REMA 1000 BRISKEBYwalk
2 min
Kiwi Briskebywalk
2 min
Vitusapotek Briskebywalk
3 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
TilbakeAvstand til byer

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Susanne Heiberg
Eiendomsmegler

Susanne Heiberg

Telefon 22 95 55 51

Lurer du på noe

Susanne svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.