Solgt: 6 775 000 kr
Blommenholm

Engerjordet 82

Prisantydning

6 890 000 kr

Omkostninger: 173 400 krTotalpris: 7 063 400 kr
Byggeår
1958
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
115 m² / 121 m²
Tomteareal
248 m²
Fasiliteter
Garasje Veranda

Populært og pent enderekkehus i blindvei - Stor utebod - Garasje - Særdeles barnevennlig område - Kort vei til tog/buss.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Engerjordet 82 ligger i særdeles barnevennlige og idylliske omgivelser på Engerjordet, Blommenholm. På mange måter lever Engerjordet sitt eget liv og er kjent for et godt samhold blant beboerne. I tillegg har området lekeplasser, fotballbane (skøytebane om vinteren) og egen akebakke. Kort vei til Blommenholm barneskole, Ramstad ungdomsskole og flere barnehager. Med kort vei til buss og lokaltog blir hverdagens logistikk forenklet selv under de mest hektiske periodene. Flytog fra Sandvika tar ca 50 min. og det er god bussforbindelse mellom "Engervannet"/"Presteveien" (nærmeste stopp) og Sandvika. Lokaltog fra Blommenholm stasjon til Oslo S tar 19 min. fra sandvika til oslo s tar det 16 min med tog.

Eiendommen

Engerjordet 82 , 1365 Blommenholm
Gnr. 9, bnr. 641 i Bærum kommune.

Det følger med eiendommen en ideell andel av flere realsameier (Engerjordet Sameie og Vel) i området. Se vedlegg i salgsoppgaven for oversikt, eller spør megler. 

Områdebeskrivelse

Engerjordet 82 ligger i særdeles barnevennlige og idylliske omgivelser på Engerjordet, Blommenholm. På mange måter lever Engerjordet sitt eget liv og er kjent for et godt samhold blant beboerne. I tillegg har området lekeplasser, fotballbane (skøytebane om vinteren) og egen akebakke. Kort vei til Blommenholm barneskole, Ramstad ungdomsskole og flere barnehager.

I nærområdet finnes tennisanlegg, lekeplasser, fotballøkker og akebakker. Er du golfentusiast, finnes det flotte golfbaner på Ballerud, Grini og Haga en kort kjøretur unna. Flotte Bærumsmarka tilbyr turområder sommer som vinter. Kalvøya og Kadettangen med fjorden og sjøliv byr på gode rekreasjonsmuligheter i sommerhalvåret. Med kort vei til buss og lokaltog blir hverdagens logistikk forenklet selv under de mest hektiske periodene. Flytog fra Sandvika tar ca 50 min. og det er god bussforbindelse mellom "Engervannet"/"Presteveien" (nærmeste stopp) og Sandvika. Lokaltog fra Blommenholm stasjon til Oslo S tar 19 min. fra sandvika til oslo s tar det 16 min med tog.

Sandvika sentrum er en "liten" spasertur unna (ca. 15-20 min). Her kan man tilbringe mange timer med shopping, ta en tur på kino eller besøke det flotte Sandvika storsenter med alt av butikker og servicetilbud. Her er det også kaféer, samt flere hyggelige restauranter hvis man ønsker å ta en liten matbit. Sandvika er også et knutepunkt for offentlig kommunikasjon.

Selger opplyser at det er et veldig hyggelig naboskap og sameie med felles aktiviteter som sommerfest, skøytekarneval, julegrantenning og godt samarbeid rundt fellesarealer. Sti langs Engervannet til Sandvika samt gjennom skogen til Bekkestua og Haslum/ Øverland.

Barnehager og skoler

Nærmeste barneskole er Blommenholm. Flere barnehager ligger rett i nærheten. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 121 kvm
Totalt primærrom: 115 kvm

Bruksareal:
Rekkehus 121 kvm

Primærrom:
Rekkehus: 
-1. etasje 32 kvm: Kjellerstue, vaskekjeller.
1. etasje 41 kvm: Bad, gang, trapperom, 3 soverom. 
2. etasje 42 kvm: Stue/kjøkken.

Sekundærrom:
Rekkehus: 
-1. etasje 6 kvm: Bod

Takhøyde i kjeller er ca 210 cm. Etasjen har ikke tilfredstillende rømningsvei iht.krav til oppholdsrom. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.03.2019 utført av Stein Gunnar Rølles. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 248 kvm. Flat og delvis skrående tomt med stor bod plassert på enden av huset. Vedlagt plankart fra Bærum kommune viser omtrentlig tomtegrense. 

Parkering

Boligen disponerer den nærmeste garasjeplassen på enden av rekken. Garasjerekken ligger på gnr/bnr 9/698 som er et realsameie for beboere på grenda. Antatt byggeår for garasjen er 1958. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via felles privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private og felles private stikkledninger. Avløpsledningen ligger under boden som er bygget på tomten. Eier er selv ansvarlig for private og felles private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i trekonstruksjoner på grunnmur i betong og registrert tatt i bruk 1958. Huset fremstår som
generelt godt vedlikeholdt og ble fornyet på en rekke områder innvendig i 2004. Blant annet ble bad og kjøkken fornyet med mer.
I tillegg ble vinduer skiftet. Deler av utvendig kledning ble skiftet 2000. Fuktsikring av grunnmur er opprinnelig og det er registret noe fuktighet i deler av gulv og grunnmur. Huset har konstruksjonsmessig skjevheter/setninger som har medført loddavvik i vegger og retningsavvik i gulv.

Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass. Antatt er vinduer skiftet ca 2004.

Ytterdører med karmer og dørblad i tre med isolerglass. Antatt er dører skiftet i 2004. Inngangsdør er produsert 2002. Denne har skade i tett ingslist. Tg2.

Saltakkonstruksjon i tre. I følge eier er det noe ising på deler av tak vinterstid. Dette tyder på manglende ventilering/
isolering av konstruksjon. Jfr. byggeår.

Stikkprøve med laservater viser et retningsavvik på ca 3 cm. i del av stue. Jfr. setning.

Garasje: 
Uisolert konstruksjon fundamentert direkte på grunn. Støpt gulv. Innlagt strøm og ladeboks med 20 amp. I tillegg strøm og lys på egen kurs. Generelt fremstår konstruksjon slitt med skjevheter og noe råte.

Uthus/bod: Isolert trekonstruksjon i følge eier, fundamentert på påler. Innlagt strøm og lys. Yttertekking med korrugerte plater.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Opprinnelig fuktsikring og det er registrert noe varierende fuktighet i deler av gulv og grunnmur. Deler av dette kan også skyldes kapillært oppsug. Jfr. byggeår. Generelt er utforet trevegg under terreng å anse for en risikokonstruksjon. Dette er fordi det tar lenger tid før ev. fukt i innebygget betong/mur merkes og gir fuktproblemer i utforet
konstruksjon.
- Del av trapp mangler sikring/rekkverk. Tg3. 
- Skade i koketopp. Tg2

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen. Dateringen er noe vanskelig å tyde da den er datert med 24.10.1957 og 09.02.1962. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattesten omfatter ikke kjellerstue som er byggemeldt i 1956 som disponibelt/bod. Den ene boden var tidligere brenselsrom. Badet i 1. etasje er utvidet etter at ferdigattesten ble gitt. Endringene er ikke meldt/godkjent av kommunen. Kjøper overtar ansvaret/risikoen for dette.

Uthus/bod: plassert i hagen er ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar riskioen/ansvaret for dette. 

Garasjerekken går over tomtegrensen den står på.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Barnevennlig enderekkehus i blindvei beliggende på Blommenholm med lekeplass rett i nærheten. Boligen byr på mange gode kvaliteter som bl.a. en fornuftig planløsning med åpen kjøkkenløsning, kjellerstue, hage, stor utvendig bod m.m. Garasjeplass en den nærmeste i rekken. Idyllisk og barnevennlig boområde. 

* Enderekkehus
* Idyllisk beliggenhet innerst i stikkvei 
* Turløyper rett i nærheten 
* Stor bod på ca. 12 kvm 
* Kjøkkeninnredning fra 2004 / fronter fra 2012 
* Dels overbygget veranda i trekonstruksjon på 13 kvm.
* Hage  
* Bad pusset opp i 2004
* Vaskekjeller i u.etg med wc 
* Garasje
* Fasade malt i 2017 
* Antatt er vinduer skiftet ca 2004
* Lekeplass bare 300 meter unna 
* Tog og buss i gangavstand 

Velkommen til visning! Passer ikke oppsatte visningstidspunkter arrangeres det privatvisninger fortløpende. Kontakt Kristoffer Stormfelt på tlf. 97 60 91 13 eller epost: k.stormfelt@krogsveen.no så finner vi en tid som passer. Vi er selvfølgelig også behjelpelig med verdivurdering av egen bolig dersom man ønsker dette for å være klar for budrunden!

1. ETASJE: 
Entré: 
Entreen er innredet med garderobeskap som gir godt med plass for oppheng av yttertøy og sko. Trenger en mer oppbevaringsmuligheter er det mulighet for knagger og skoskap. 

Soverom: 
Boligen har 3 soverom. Master bedroom er plassert nærmest ytterdøren, mens barnerommene på andre siden av etasjen. 

Bad: 
Badet ble pusset opp i 2004, og er innredet med benkeskap med servant, innbygget badekar med badearmatur og vegghengt toalett. Vask, kran og innredning med Silestone benkeplate, samt skapdør over toalett nye i 2013 samt to tilhørende veggskap montert i 2018.

2. ETASJE: 
Kjøkken: 
Med plass til spisebord som kan samle hele familien. Kjøkkeninnredning fra 2004 består av glatte laminerte fronter og laminerte skapstammer. Frontene ble byttet i 2012. Benkeplate i hvitoljet eik og fliser av svart marmor på bakvegg og deler av benk rundt koketopp. Electrolux stekeovn har også dampfunksjon (ny i 2014). Witt koketopp også fra 2014 (nylig skadet, men fungerer bra. Forøvrig er det integrert oppvaskmaskin og kjøleskap. Ventilator med utblåsning. Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet som følger boligen.

Stue: 
Fra kjøkkenet går man inn til stuen som gir muligheten for stor sofagruppe. Peis i hjørnet gir både varme og kos på mørke kvelder. Fra stuen er det utgang til veranda som er et yndet sted på varme sommerdager. 

KJELLER: 
Kjellerstue: 
Flott sted for ungdommen å boltre seg på. Kjellerstuen er i de senere årene blitt tapesert og malt. 

Etasjen har forøvrig bod og et praktisk vaskekjeller med wc. 

EL: 
Sikringsskap med automatsikringer. 3 x 40 amp. hovedsikring i følge beskrivelse i sikringsskap.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme. Gulvvarme i aller rom med unntak av kjellerstue, mellomgang og en bod i kjeller.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Eldre oljetank er ifølge eier frakoblet og nedgravd på eiendommen. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. Enova tilbyr støtteordninger på inntil kr 25.000,- som gjeler ut 2019. For utfyllende informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Energimerke Energimerket G5

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen: 
- Dagboknr 4895, tinglyst 18.02.1992, type heftelse: best. om adkomstrett, sletting: omhandler en protokoll fra ekstraordinært sameiermøte i 1992. et står her bl.a. at midthusene har gangrett over nærmeste endehus sin tomt, til sin egen tomt bak huset. Gangretten skal praktiseres hensynsynsfullt og ikke hindres ved beplantning e.l. 
- Dagboknr 2741, tinglyst 30.01.1998, type heftelse: Diverse påtegning. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Regulering

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan BLOMMENHOLM GÅRD datert 06.10.1949 med tilhørende reguleringsbestemmelser. 

Kommuneplaner:
Navn: KOMMUNEPLAN 2017-2035
Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende
Ikrafttredelse 04.04.2018

Kommuneplaner under arbeid:
KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2035-2040
Status: Planlegging igangsatt

Tidligere eier av Engejordet 82 forsøkte å få godkjent et større påbygg på enden av rekken rundt 2011, men fikk avslag fra kommunen. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR11.1970

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 7.765,62,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 18.000,- pr. år. / 19.000 kwh. pr. år. Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på kr 500,- og kr 550,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap. Alarm kan medfølge, men da må ny eier inngå abonnement med Verisure (ellers blir enhetene fjernet da de er alarmselskapets eiendom. Det betales 625,- pr. mnd. til Engerjordet Sameie og Vel og inkluderer: Forsikring av bygningsmasse, måking/feiing, vedlikehold av fellesareal, veilys, sosiale arrangement, container 2 ganger pr.år. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.494.139,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 5.378.900,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.063.475,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Plantegning 1.etasje
Plantegning 2.etasje
Plantegning underetasje
Populært og pent enderekkehus i blindvei - Stor utebod - Garasje - Barnevennlig område - Kort vei til tog/buss.
Populært og pent enderekkehus i blindvei - Stor utebod - Garasje - Barnevennlig område - Kort vei til tog/buss.
Populært og pent enderekkehus i blindvei - Stor utebod - Garasje - Barnevennlig område - Kort vei til tog/buss.
Se alle bilder i galleriet

Om nabolaget

Nabolaget rundt Engerjordet 82 er spesielt anbefalt for familier med barn og etablerere. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 17 lokalkjente.

Transport

Transport

Engervannetwalk
4 min
Blommenholm stasjonwalk
17 min
Haslumdrive
6 min
Skoler

Skoler

Blommenholm skole (1-7 kl....walk
10 min
Sandviksbukta skole (8-10 ...walk
20 min
Høvik skole (1-7 kl.)drive
6 min
Varer/tjenester

Varer/tjenester

Joker Løkebergwalk
17 min
Kiwi Dragveienwalk
22 min
Liseapoteket Sandvikawalk
23 min
TilbakeSteder i nærheten
TilbakeTransport
TilbakeSport
TilbakeSkoler
TilbakeBarnehager
TilbakeVarer/tjenester
TilbakeUniversiteter og høyskoler
Engerjordet 82
A
A
A
A
B
B
B
B
C
C
C
C
D
D
D
D
D
D
E
E
E
F
F
F
F
F
F
G

Nabolagets aldersfordeling

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,9 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 15.900,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.900,-
Visningshonorar: kr 2.250,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Kristoffer Stormfelt
Daglig leder/Eiendomsmegler/Fagansvarlig

Kristoffer Stormfelt

Telefon 67 16 74 55

Lurer du på noe

Kristoffer svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...