Ensjø

Ensjøveien 31 A

Prisantydning

3 800 000 kr

Fellesgjeld: 11 963 krOmkostninger: 100 867 krTotalpris: 3 912 830 kr
Etasje
2
Byggeår
1939
Soverom
2
Areal (P-ROM)
51 m²
Tomteareal
2196.6 m²
Fasiliteter
Veranda Heis
Fellesutgifter
3 153 kr

Gjennomført, rålekker og kvadratsmart 3-R med flott beliggenhet på Ensjø - Solrik balkong - Parkeringsleie* - Sentralt!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

 Vi har gleden av å presentere denne herlige og romslige 3-roms eierleiligheten på populære Ensjø. Kvadratsmart planløsning med god takhøyde og størrelse på rommene. Usjenert balkong med grøntområder som nærmeste nabo gjør dette til et attraktivt hjem. Sentralt, med kort vei til sentrum og et godt kollektivtilbud. 

 • Meget god romløsning og arealfordeling
 • Fin beliggenhet i sameiet samt balkong på 5 kvm
 • Rålekkert bad og kjøkken fra 2018
 • Leiligheten har en gjennomgående høy standard med eksklusive materialvalg
 • Endeleilighet med svært godt lysinnslipp
 • Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter
 • Sentral beliggenhet med kort vei til alt av kollektiv- og servicetjenester
 • Flytt rett inn! Velkommen!
 • Eiendommen

  Ensjøveien 31 A, 0661 Oslo
  Gnr. 133, bnr. 10, snr. 11, i Oslo kommune.

  Områdebeskrivelse

  Velkommen til den spennende Ensjøbyen! Området har fått et av Oslos største løft av bystyret i Oslo som vedtok i 2004 å utvikle bydelen. Visjonen er å forvandle området med mye næringsvirksomhet til et vakkert bymessig strøk med boliger, grønne lunger og ulike aktivitetsplasser. Ensjø skal gjennomgå en totalforvandling - fra å være en bydel dominert av bilforhandlere til å bli et knutepunkt med 5.000-7.000 nye boliger, 450 barnehageplasser, 100 butikker, 42 grøntområder; bl.a. kunstig innsjø med bekk, miljøgater med nytt veidekke, nye brede fortau, ny kantstein og et helt eget sykkelfelt i begge retninger, 6 km turstier og ny skole. Infrastruktur og øvrige forhold skal legges til rette for at Ensjøutbyggingen skal bli et suverent sted å bo for byens innbyggere. Ensjøbyen skal få et urbant preg, der kvalitet i samspillet mellom det grønne, det blå og det grå er en grunnleggende visjon.
  
  Ensjøbyen ligger i Bydel Gamle Oslo og grenser til Tøyenparken, idylliske Tøyen hageby, Kampen, Vålerenga, Valle-Hovin, Etterstad og Jordal. Fra Oslo S er det ca. 3 km til Ensjøbyen og med T-bane og buss tar det kun noen få minutter før du er vel plassert i sentrum av Ensjø. 6 minutter med T-banen, så er du ved Stortinget. 4 minutter på sykkel, så er du midt i sydende Grünerløkka. Ønsker du å rusle en tur, er koselige Kampen kun noen minutter unna. I Ensjøbyen vil du kunne ferdes i brede, åpne gater, i lune parker eller opplyste stier. På gateplan vil det komme titusener av kvadratmeter med lokaler hvor man vil finne et variert tilbud av forretninger, restauranter, kaféer, treningssentre og andre servicetilbud. Se Ensjøbyens hjemmeside på www.ensjobyen.no eller kontakt megler for ytterligere informasjon.
  
  Dagligvarebutikker som Rema 1000 og Kiwi er kun få minutters gange fra leiligheten. Det er nylig etablert to bysykkelstativ i umiddelbar nærhet. (En øverst på Vålerenga/Etterstad og ett ved Ensjø T-bane). Ensjø Torg har nettopp åpnet "åpent bakeri" (ved T-banen). Her vil også butikken Spar åpnes i løpet av høsten samt blomsterforretning. 
  
  Jordal og ny aktivitetspark begynner også å ta form, dette er også få minutters gange fra leiligheten. 
  
  Området byr på mye spennende, og mer i tiden som kommer.

  Veibeskrivelse

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager og skoler

  Ensjøveien sogner pt. til Kampen skole. Se for øvrig vedlagt nabolagsprofil med oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Areal og innholdsbeskrivelse

  Totalt bruttoareal: 56 kvm
  Totalt bruksareal: 51 kvm
  Totalt primærrom: 51 kvm
  
  Primærrom:
  Entré, bad, stue, kjøkken og to soverom: 51 kvm
  
  Leilighetens balkong måler ca. 5 kvm.
  
  I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 2 kvm.
  
  Vedlagt plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.11.2019 utført av Takstmann Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Tomten

  Eiet tomt på 2.196,6 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

  Parkering

  Det er tidvis mulig å leie parkeringsplass via styret. Ved evt. leie koster dette pt. kr. 250,- pr. måned. Det er også mulig å leie plass via VestPark.
  
  Sameiet har to gjesteparkeringsplasser der gjester kan stå parkert i 48 timer. Disse to plassene er plass nr. 1 og 2 øverst til høyre mot Ensjøveien. For å kunne stå der, må gjesten ha et gjesteparkeringskort fra VestPark synlig i frontruten mens de står parkert. Gjesteparkeringskort kan sameierne få utlevert av vaktmester eller styret.
  
  For øvrig gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i dette området, noe som betyr at du fritt kan parkere døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
  
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Bebyggelse

  Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bærende konstruksjoner i betong, utvendig forblendet med spekkmurt teglstein.
  
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
  
  Vinduene og ventilasjonen er vurdert til TG2 grunnet alder.
  
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Ferdigattest

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1939. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, men det foreligger midlertertidig brukstillatelse for 2 tilbygg for trapp og heis.
  
  Det gjøres oppmerksom på at kommunen ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Ved utlete skal forretningsfører/styret ha meddelelse om ny bruker. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Standard

  Vi har gleden av å ønske velkommen til denne lekre 3-roms eierleiligheten beliggende i den spennende "Ensjøbyen". Boligen ble pusset opp i 2018, og har blant annet et nyere kjøkken og et delikat, modernisert bad med opplegg for vaskemaskin. I 2018 ble det også lagt en flott enstavs eikeparkett, og veggflatene ble malt. Boligen har en god planløsning og arealfordeling, samt store vindusflater som sørger for fine, naturlige lysforhold. Med adkomst fra stuen er leilighetens herlige balkong med meget gode solforhold.
  
  Entré:
  Innbydende og åpen entré med god plass til klesavheng og skotøy. Videre har man adkomst til alle øvrige rom, noe som underbygger den gode planløsningen leiligheten har. På gulvet er det lagt enstavs eikeparkett i 2018, og samme år ble veggflatene malt. I entréen er det også downlights i himlingen. Porttelefon er montert, og ble oppgradert i 2014. 
  
  Kjøkken:
  Leilighetens kjøkken har enkel adkomst fra entréen, samtidig som det er i en fin, åpen løsning med stuen. Kjøkkenet oppleves likevel noe tilbaketrukket grunnet rommets gode størrelse. Innredningen er fra 2018, og er fra Ikea. Her er det delikate, mørke skapfronter og en flott eik benkeplate med nedfelt sort kompositt oppvasskum. Videre har man integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, induksjon koketopp og mikrobølgeovn. Over benkeplaten er det montert lekre fliser. Det er en flott, enstavs eikeparkett på gulv fra 2018, og veggflatene ble malt samme år. På kjøkkenet er det for øvrig downlights i himlingen.
  
  Stue:
  Pen stue med flere innredningsmuligheter. Her er det god plass til møblement som en sofa med tilhørende salongbord og tv-seksjon. Det er også plass til en spisestue i fin tilknytning til både stue og kjøkken - et hyggelig samlingssted for venner og familie. På gulvet er det også her lagt enstavs eikeparkett i 2018, og veggflatene ble malt samme år. Flatene harmonerer fint med hverandre, og bidrar til en god romfølelse. Videre har rommet store vindusflater som gir et fint, naturlig lys. Fra stuen er det også videre adkomst ut til leilighetens flotte balkong. 
  
  Balkong:
  Herlig og solrik balkong på ca. 5 kvm med adkomst fra stuen. Balkongen er vendt mot nordvest, og nåværende eier opplyser om flotte solforhold sommerstid med sol fra ca. klokken 12:00 til solnedgang. Her har man gode forutsetninger for å kunne nyte årets fine dager og kvelder. 
  
  Bad: 
  Lekkert, flislagt bad modernisert i 2018. Her er det gulvvarme, downlights og opplegg for vaskemaskin. Innredningen består blant annet av en dusjnisje med dører i herdet glass, en servant med skuffeinnredning og et vegghengt toalett. Også på baderommet er det en større vindusflate, som gir naturlige lysforhold. 
  
  Soverom I:
  Soverommet er av god størrelse, med store vindusflater som gir rikelig med naturlig lysinnslipp. Her har det blitt malt på vegger og lagt enstavs eikeparkett i 2018. Soverommet er naturligvis fleksibelt i bruk, og kan innredes til det en måtte trenge av for eksempel soverom, barnerom, kontor, gjesterom m.m. 
  
  Soverom II:
  Leilighetens andre soverom er også av god størrelse. Også her ble det malt og lagt enstavs eikeparkett i 2018. Soverommet er naturligvis fleksiblt i bruk, og kan innredes til det en måtte trenge av for eksempel soverom, barnerom, kontor, gjesterom m.m. 
  
  Diverse:
  - Nyere kjøkken og modernisert bad (2018)
  - Enstavs eikeparkett (2018)
  - Downlights i entré, på kjøkken og bad
  - Sikringsskap med automatsikringer (oppgradert 2018)
  - Porttelefon (oppgradert 2014)
  - Medfølgende kjellerbod
  - Sentralt, men rolig område

  Oppvarming

  Leiligheten er oppvarmet med sentralvarme samt gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Energimerke Energimerket G1

  Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Ensjøveien 31, med sameiebrøk 60/2353.
  - Sameiet består av 45 seksjoner.
  - Forretningsfører er Stavnes Forvaltning AS v/ Ida Stavnes Høisæther
  - Sameiets forsikringsselskap er W.R. Berkley, polisenummer 201889
  - Dugnad må påregnes.
  - Dyrehold er tillatt. 
  - Sameiet har egen hjemmeside: http://www.ensjoveien31.no/
  
  Planlagte påkostninger: 
  - Forretningsfører opplyser om at det må gjennomføres betydelige påkostninger de nærmeste årene med kapitalinnskudd fra sameierne. Det må derfor påregnes økt fellesgjeld/fellesutgifter. Som følger av de større påkostningene må også seksjonseierne være forberedt på å innbetale flere kapitalinnskudd i de kommende årene. Endelig løsning av finansiering av de større påkostningene er dog ikke bestemt ennå iht. mail fra styreleder.
  - Av de større påkostningene er det blant annet planlagt rørutbedring i sameiet i 2020/2021. Styreleder opplyser om at estimert kostnad for dette er kr 2.400.000,-, men at de er i kontakt med Vitek for å se på alternative løsninger som kan redusere kostnadsbildet. Det er også planlagt fornyelse/utskiftning av taket. Dette vil trolig bli i løpet av 2022 og 2023. Videre er det planlagt en større oppgradering av heis i oppgang A og B, og det må påregnes en økning og mulig innbetaling av kapitalinnskudd også i den anledning. Estimert år for disse arbeidene er 2020-2021.
  - I 2020 vil det trolig bli byttet lys i trappehusene, til sparepærer som skrur seg av/på automatisk.
  - På sameiets hjemmeside er det informert om flere påkostninger som de ønsker å få utbedret i fremtiden, med foreløpig prisestimat: http://www.ensjoveien31.no/Historikk. Disse omhandler blant annet å installere ca. 5 elektriske ladestasjoner på p-plassene, installere digitale postkasser samt bytte til digitale dørlåser og installere RF-kommunikasjon.
  
  Foretatt påkostninger de senere år: 
  - Utskiftning fra oppvarming med olje til biodisel
  - Utskiftning av privat avløpsrør fra bygg til offentlig nett.
  - Utbedret tak i trappehusene
  - Fjernet hekk og bygget nytt tregjerde nederst i hagen, samt kjøpt inn nytt utebord og benk til forsiden.
  - Installert digitale oppslagstavler i oppgang A og B.
  
  Iht. sameiets hjemmeside har det vært beskjedne forekomster av skjeggkre i noen leiligheter. Dette kan medføre spredning til andre leiligheter. Styreleder opplyser pr. mail at forekomsten ikke har vært et stort problem i sameiet.
  
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
  
  Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av andel fellesgjeld og:
  Dagboknr. 71543-3, tinglyst 06.11.1986, type heftelse: panterett uten opptrinnsrett til sameiet for NOK 10.000,-. 
  
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
  
  I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
  
  Det er tinglyst fire servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om bebyggelse med bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger samt om vann/kloakkledning, bestemmelse om veg med bestemmelser om kloakkledning og gjerde, skjønn og en egen bestemmelse om vann/kloakkledning.
  
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et uregulert område avsatt til bebyggelse og anlegg. 
  
  - På andre siden av Ensjøveien, øst for boligen, foreligger en sak i Ensjøveien 34 med saksnummer 201911098 hos Plan- og bygningsetaten. Iht. saksinnsyn er dette en byggesak som omhandler riving av nåværende bygg samt oppføring av to boligblokker med underjordisk garasje. Det er estimert 5 etasjer. Tiltaket er i samsvar med regulerte høyder og utnyttelse (maks k 81,1).
  
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtagelse

  Etter nærmere avtale. 

  Oppdragets KR-kode

  KR37.19217

  Økonomiske forhold

  Eiendommens utgifter

  Fellesutgiftene er kr 3.153,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring, varmtvann, Kabel-tv, bredbånd, drift, trappevask, forretningsførsel m.m.
  
  Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter, og ble sist justert ultimo 3. kvartal 2019. Ved årsmøtet i 2019 ble det vedtatt en regelmessig økning i fellesutgiftene, med mellom 3% og 5% hvert år fremover.
  
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 3.000 kwh. pr. år.
  Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr 872.981,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
   
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.142.731,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 
  
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 22.266,- pr. 31.12.2018
  Andel fellesgjeld er kr 11.963,- pr. 31.12.2018
  
  Total fellesgjeld for sameiet er kr 400.000,- pr. 31.12.2018 og lånevilkårene er:
  Rentebetingelser: 4,5% p.a. 
  Lånets løpetid: Løper med gjensidig oppsigelse på 3 mnd.
  Avdragsfrihet: Ja, lånet er avdragsfritt i hele sin løpetid.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
  - Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 4.375,-.
  
  Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.812.830,-. Av dette beløpet utgjør kr 11.963,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  
  I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
  Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
  minusVis mindre

  Plantegninger

  Plantegning
  Leiligheten har en pen stue med store vindusflater og flere innredningsmuligheter.
  Leiligheten har en pen stue med store vindusflater. Enstavs parkett ble lagt i 2018, og samme år ble veggflatene malt.
  Fra stuen er det videre adkomst ut til en herlig og solrik balkong.
  Se alle bilder i galleriet

  Om nabolaget

  Nabolaget rundt Ensjøveien 31 A er spesielt anbefalt for familier med barn og enslige. Kvaliteten på nabolaget er vurdert til veldig trygt av 222 lokalkjente.

  Transport

  Transport

  Etterstadgatawalk
  4 min
  Ensjøwalk
  6 min
  Helsfyrwalk
  9 min
  Skoler

  Skoler

  Nyskolen i Oslo (1-10 kl.)walk
  6 min
  F21 - Fyrstikkalleen skole...walk
  7 min
  Etterstad videregående sko...walk
  7 min
  Varer/tjenester

  Varer/tjenester

  Kiwi Jordalwalk
  5 min
  Kiwi Ensjøwalk
  5 min
  Apotek 1 Ensjøwalk
  6 min
  TilbakeSteder i nærheten
  TilbakeTransport
  TilbakeSport
  TilbakeSkoler
  TilbakeBarnehager
  TilbakeVarer/tjenester
  TilbakeUniversiteter og høyskoler
  TilbakeAvstand til byer

  Nabolagets aldersfordeling

  Viktig informasjon

  Budregler

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Boligselgerforsikring

  Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
  
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1,25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 4.550,-
  Markedspakke: kr 15.000,-
  Visninger: kr 3.125,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.
  minusVis mindre
  Laster objekter...
  Emir Resulbegovic
  Eiendomsmegler

  Emir Resulbegovic

  Telefon 21 00 72 06

  Lurer du på noe

  Emir svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.