Horten/Apenes

Falkenstensveien 6 A

Prisantydning

3 490 000 kr

Omkostninger: 88 472 krTotalpris: 3 578 472 kr
Byggeår
1962
Soverom
2
Areal (P-ROM/BRA)
171 m² / 283 m²
Tomteareal
605 m²

Pen, innholdsrik og moderne bolig med solrik hage. Flytt rett inn!

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Pen, moderne og innholdsrik bolig med solrik hage og kjeller med stort potensiale. Boligens loftsetasje er nylig innredet med loftstue og 2 soverom (ikke omsøkt). Boligen har også 2 soverom i 1. etasje. Boligen er vesentlig modernisert i 2018/19 med bl.a.: generelt alle innvendige overflater, nytt pent kjøkken med god benk- og skapplass - godt utstyrt med integrerte hvitevarer. Nytt helfliset bad med varmekabler i gulv, dusjnisje, dobbeltservant, vegghengt WC og opplegg til vaskemaskin. Flere vinduer er byttet, taket ble lagt om i 2005 og i 2010 ble det lagt nye vann- og avløpsledninger fra septiktank til kommunalt nett. Det innvendige avløpet ble byttet i 2017. Sikringsskap fra 2010, oppgradert med nye kurser i 2018/19. Stort potensiale i kjeller på ca. 114 kvm og 3 meters takhøyde. 

Eiendommen

Gnr. 130, bnr. 337 i Horten kommune.

Områdebeskrivelse

Boligen ligger i et populært boligstrøk på Apenes nord for Horten sentrum. Bussholdeplass med gode forbindelser til Horten, Tønsberg og Holmestrand stasjon ligger kun ett par hundre meter fra boligen. Det er også gangavstand til Lillåas barneskole, Orerønningen Ungdomsskole, barnehave, Meny butikk og flotte turområder. En kort sykkeltur på ca. 4-5 minutter ned til badestrand og småbåthavn. Ca. 3-4 min. kjøring til Horten sentrum, 5 min. til Borre golfbane, 20 min. til Tønsberg, 30 min. til Torp og 60 min.

Veibeskrivelse

Fra Horten sentrum/torget kjører man Torggata nordvest ca. 1,6 km, eiendommen ligger så på høyre side av veien. Eiendommen ligger ca. 300 meter før rundkjøringen ved Shell. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

1-7 kl. Lillås skole 
8-10 kl. Orerønningen ungdomsskole 
Vgs. Horten videregående skole 
Bhg. Skrukketrollet familiebarnehage (0-3 år) 
Bhg. Barnas barnehage Avdeling Lillås (0-6 år) 
Bhg. Lilaas Gård barnehave (2-5 år) 

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 322 kvm
Totalt bruksareal: 283 kvm
Totalt primærrom: 171 kvm

Bruksareal:

Primærrom:
1. etasje: Bad/vaskerom, entré, 2 soverom, toalettrom, stue og kjøkken: 113 kvm

2: etasje Lofstue og 2 soverom: 58 kvm. Loftsetasjen er innredet til bruksdel fra tilleggsdel og er ikke omsøkt (tilleggsdel til bruksdel er et søknadsmessig tiltak).

Sekundærrom:
Underetasje: Stort lagerrom: 112 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.03.2019 utført av Stokke Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 605 kvm. Tomten er opparbeidet med belegningsstein i front. Solrik hage med plen og hekker på eiendommens nordside. Godt med boltreplass for de minste!

Parkering

Parkering på egen grunn, ellers etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Vann og avløp til kommunalt nett sammen med nabo skiftet fra septiktank og frem til kommunalt nett rundt 2010, innvendige avløpsrør er skiftet 2017. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppfør over halvannen etasje + underetasje med stort lagerrom fra ca 1962. Boligen er oppført i betong og tradisjonelt bindingsverk. Kledd med vestlandskledning. Saltak tekket med betongtakstein. Underetasje med egen inngang.

Interessenter gjøres oppmerksom på avvik fra byggetegninger. Loftet er innredet til loftstue og 2 soverom. Innredningen av loftet er ikke omsøkt og rommene er således ikke godkjent til varig opphold.

Videre gjøres interessenter oppmerksom på:
Eldre vinduer: Originale og trekkfulle vinduer med flasset karmer og stedvis råte, oppgradering er nærliggende. Nye vinduer med normal tilstand på karmer, foringer og innvendig belistning.
Men det ble ikke påvist tett vannbrettbeslag over vinduene, dette kan medføre fukt i konstruksjonen og bør utbedres. Beslag skal monteres bak kledning og ut. Det er ikke ferdigstilt med "krabbelister" mot utvendig belistning, som er normalt på skråkledning. Dette gjelder også mot hjørnekasser.
Drenering: Det ble målt fuktighet i underetasje/ lagerrom mot terreng. Flasset puss/ maling. Skal
Lagerrom: Slitt rom med behov for oppgradering. Det ble målt fuktighet på bakvegg mot terreng, og noe nederst på panelvegg.
Grunnmur: Enkeltvis vertikale og horisontale sprekker i lagerrom, som er av eldre dato og stabilt.
Tak: Det er svai i takkonstruksjonen som må anses å være stabilt, og av eldre dato. Knekott er vurdert og det ble ikke observert fukt, råte eller treskadeinsekter, men det er stedvis eldre fuktskjolder, som må være fra før taket ble lagt om. Det er noe lufting via takfot, men anordning med bedre lufting anbefales.
Balkong: Eldre og slitt balkong med behov for vedlikehold.

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1962

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Standard

Pen, moderne og innholdsrik bolig med solrik hage og kjeller med stort potensiale. Boligen er vesentlig modernisert i 2018/19 med bl.a.: generelt alle innvendige overflater, nytt pent kjøkken med god benk- og skapplass - godt utstyrt med integrerte hvitevarer. Waterguard i benkeskap. Nytt helfliset bad med varmekabler i gulv, dusjnisje, servant, vegghengt WC og opplegg til vaskemaskin. Flere vinduer er byttet, taket ble lagt om i 2005 og i 2010 ble det lagt nye vann- og avløpsledninger fra septiktank til kommunalt nett. Det innvendige avløpet ble byttet i 2017.  Sikringsskap med automatkurser fra 2010, oppgradert med nye kurser i 2018/19. Ny 190 liters varmtvannsbereder i underetasje med Waterguard. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Pendel over spisebord medfølger ikke handelen

Vi viser for øvrig til selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport utført av takstmann Pål Henning Strandskog hva angår eiendommens standard og tilstand. 

Oppvarming

Varmekabler i entré og baderom. Stue med peisovn og luft til luft varmepumpe. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Regulering

Eiendommen er regulert til bevaringsområde og unyansert formål i henhold til reguleringsplan "Apenes bevaringsområde" datert 10.04.1981 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR21.18117

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 12.056,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 15.600 KwH i følge Skagerak energi.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 769.740,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.771.064,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.578.472,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Stue
Stue
Stue
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr. 37.500,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 16.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Laster objekter...
Alexander Hassum
Eiendomsmegler

Alexander Hassum

Telefon 33 30 91 09

Lurer du på noe

Alexander svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.