Kjelsås/Grefsen

Fallanveien 31

Prisantydning

4 600 000 kr

Fellesgjeld: 224 000 krOmkostninger: 8 219 krTotalpris: 4 832 219 kr
Etasje
1
Byggeår
1953
Soverom
2
Areal (P-ROM)
67 m²
Tomteareal
67005 m²
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
3 764 kr

3-roms pusset opp i 2014. Bad rehabilitert i 2011. Solrik balkong. God planløsning. Peisovn

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

  Velkommen til Fallanveien 31. 3-roms gjennomgående leilighet med god planløsning. Boligen holder god standard og ble totaloppusset i 2014 med nytt kjøkken, nye gulv, ny peisovn, nye vegger og nymalte himlinger. Badet er totalrehabilitert i regi av borettslaget i 2011. Nye vinduer og balkongdør i 2018. Særdeles god lagringsplass i store boder. * Veldrevet borettslag * Gangavstand til buss-/trikkeholdeplass. * Matbutikk kun 2 minutter fra boligen * Kort vei til meget flotte turmuligheter sommmer og vinter *Nyere kjøkken og bad * Peisovn.

Eiendommen

Fallanveien 31, 0495 Oslo
Gnr. 75, bnr. 812 i Oslo kommune.
Leil.nr 154. , andelsnr. 54,
Myrer Borettslag, org.nr. 948 152 436

Områdebeskrivelse

Leiligheten i attraktivt og rolig boligområde som består av Myrer Borettslag samt villabebyggelse og småhusbebyggelse. Marka ligger kun et steinkast unna. Der er det svært gode turløyper, langs Akerselva og Maridalen på både ski og til fots. Det er bademuligheter i Frysja, Stilla og Trollvann. Ellers byr området på skøytegåing på Maridalsvannet samt slalombakke i Grefsenkleiva/Trollvannskleiva med m.m. Sentralt beliggenhet også med tanke på skole, offentlig kommunikasjon (buss-, og trikkeholdeplass 5 min unna).

Barnehager og skoler

Leiligheten sogner til populære Kjelsås skole (1-7 trinn) og Engebråten ungdomsskole (8-10 trinn). Det er flere barnehager/parker i nærheten som blant annet Myrer Kanvas barnehage i Nordstjerneveien, Haugensjordet barnehage i Myrerveien og Myrertoppen barnehage i Myrerskogveien. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 74 kvm
Totalt bruksareal: 67 kvm
Totalt primærrom: 67 kvm

Primærrom:
1. etasje: 67 kvm - bad, entré/ gang, stue, 2 soverom

I tillegg disponerer boligen 2 boder. En loftsbod med skråtak og 15 kvm gulvflate og en kjellerbod på 11 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.03.2019 utført av takstmann Jo Henrik Stigen.

Tomten

Eiet tomt på 67.005 kvm som tilhører borettslaget.

Borettslaget har en nydelig, pent opparbeidet, stor tomt med store plenarealer, lekeplasser og andre grøntarealer. Tomten er beplantet med busker og trær som vedlikeholdes av vaktmester.

Meget barnevennlig beliggenhet med flere lekeplasser på borettslagets område. Lekeplassene ble rehabilitert og oppgradert i 2013. Lekeplassene ettersees jevnlig. Borettslaget har også en flott, felles grillplass som ble oppgradert for et par år siden.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Parkeringsplass og garasjeplass kan leies av borettslaget. Disse fordeles etter liste. Ellers er det godt med gateparkering i Kurveien, Myrerskogveien, Nordstjerneveien, og Myrerveien. Ladeplass for el-bil i Nordstjerneveien. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Private stikkveier og gangveier fsom vedlikeholdes av borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur, saltakskonstruksjon i tre tekket med takstein. Det er grunn til å tro at bygningen er antatt fundamentert på faste og komprimerte masser med betong såler samt grunnmur av betong og eventuell fungerende drenering antas fra angjeldende byggeår. Yttervegger over grunnmur som utvendig pusset. Vinduer med 3 lags isoler glass med produksjonsår 2018. En B-30 ytterdør med ekstra sikkerhetslås og med kikkehull. 3- lags isolerglass terrassedør fra 2018.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Det er gitt TG 1 på alle punkter i tilstandsrapporten. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 15.04.1955. Ferdigattest for nye balkonger er datert 08.10.2003 og våtromsrehabiliteringen ble ferdigattestert 12.01.2012.
Eier har endret planløsningen ved å stenge dør fra stue til hovedsoverom og etablere ny åpning og dør fra gangen til hovedsoverommet. Eier søkte styret om denne endringen og fikk denne bekreftet. Endringer er ikke byggemeldt PBE.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Leiligheten ligger fint til i1. etasje med ganske usjenert balkong, fint utsyn og gode solforhold. Det er god avstand fra balkongen til bilveien. 

Boligen ble ved forrige eierskifte i 2014 totaloppusset, med unntak av badet soom ble totalrehabilitert i regi av borettslaget i 2011. Leiligheten har god romløsning som eier har endret fra opprinnelig løsning. Dagens løsning gjør bruksmulighetene av stuen flere og den oppleves større enn original løsning.

I 2014 ble det lagt enstavs eikeparkett i alle oppholdsrom, rehab. gips på alle innervegger og vegger og tak ble sparklet og malt. Nye innerdører til soverommene samt bad ble montert og det ble installert helt ny peisovn i stuen.

Pent kjøkken fra 2014 med integrerte hvitevarer. her er godt med skap- og benkeplass og veggsonen mellom benk og overskap er flislagt. Kjøkkenet har en koselig vindusplass med plass til et lite "frokostbord".

Badet har nøytral og pen innredning og det er opplegg for vaskesøyle.

Begge soverom er av god størrelse. Hpvedsoverommet har fastmontert garderobeskap og det er god plass til dobbeltseng og nattbord. Soverom 2 er et ypperlig barnerom/gjesterom/kontor/tv-stue.

Rikelig med lagringsplass i store boder og det er i tillegg tilgang til fellesvaskeri i oppgangens kjeller.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via panelovner. Elektrisk gulvvarme på bad. Moderne peisovn i stuen som ble montert av installatør i 2014. Eier har aldri benyttet peisovnen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Informasjon og brl./aksjelaget/sameiet

Leiligheten er tilknyttet Myrer Borettslag.
Borettslaget består av 408 andelsleiligheter.
Forretningsfører er OBOS, tlf 02233. 
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å holde dyr på visse vilkår og etter søknad til styret. Se husordensregler for mer informasjon.

Foretatt påkostninger de senere år: 
2017/18 - Utskifting av vinduer og balkongdører i hele borettslaget.
2016 - Ny grillplass, oppgradering av lekeplass samt rørinspeksjon.
2015 - Grøntromsrehabilitering, vask av balkonger og fasader, maling av utgangsdører og oppgangsvinduer.
2013 - Ny hovedlekeplass.
2011 - Nye avfallsbrønner.
2009-2011 - Total rehabilitering av alle våtrom med soilrør.

Vaktmestertjenester: Borettslaget har en vaktmester som ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget i henhold til stillingsbeskrivelse.
Renhold: Borettslaget har avtale med Økonomiske Løsninger om trappevask med mer.
Kabel-TV: Canal Digital er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett.Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Forkjøpsretten er parallellutlyst. 

For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser. 

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 11 servitutter på borettslagets eiendom, men ingen av disse antas å ha betydning for bruk av den aktuelle leiligheten. Servituttene vil følge eiendommen.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan s-2864 datert 14.05.86 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Angi ønsket dato for overtagelse i budskjema ved inngivelse av bud. Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR41.1937

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.764,- pr. mnd. og inkluderer: Betjening renter og avdrag fellesgjeld, kommunale avgifter, bygningsforsikring, vaktmestertjeneste, trappevask, forretningsførsel, mindre vedlikehold av bygningsmassen og fellesområder, grunnpakke kabel-tv og bredbånd.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Fellesutgiftene ble sist justert 01.01.19.

Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 3.162,-
Trappevask 76,-
Balkongtillegg 526,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.125,- pr. år, inkl. nettleie. / 8.410 kWh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.266.949,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.561.016,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 25.856,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 224.000,- pr. 01.03.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er 88.680.664,- pr. 21.03.2019 og lånevilkårene er:
Lån 1 (annuitet) med restsaldo på 13.537.123,- og restløpetid på 28 år og 9 mnd med 12 terminer pr år. Flytende rente på 2,10%. 
Lån 2 (annuitet) med restsaldo på 30.012.177,- og restløpetid på 21 år og 9 mnd med 12 terminer pr år. Flytende rente på 1,95%.
Lån 3 (serielån) med restsaldo på 9.049.741,- og restløpetid på 15 år og 2 mnd med 2 terminer pr år. Flytende rente på 1,41%.
Lån 4 (serielån) med restsaldo på 9.049.741,- og restløpetid på 15 år og 2 mnd med 2 terminer pr år. Flytende rente på 1,41%.
Lån 5 (serielån) med restsaldo på 9.329.234,- og restløpetid på 15 år og 8 mnd med 2 terminer pr år. Flytende rente på 1,41%.
Lån 6 (serielån) med restsaldo på 8.851.324,- og resløpetid på 15 år og 8 mnd med 2 terminer pr år. Fast rente på 3,07%.
Lån 7 (serielån) med restsaldo på 8.851.324,- og restløpetid på 15 år og 8 mnd med 2 terminger pr år. Fast rente på 3,07%.

Kaptiatlkostandene for lånene samlet utgjør ifølge forretningsfører kr 1.317,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- (OBOS)

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.832.219,-. Av dette beløpet utgjør kr 224.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Planskisse
Pent kjøkken med innholdsrik innredning. Kjøkkenet er fra 2014
11626476557294
Flotte felles grillplasser på borettslagets tomt
Se alle bilder i galleriet
Fallanveien 31

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen
Minimumsprovisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.250,-
Visningshonorar: kr 2.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 
minusVis mindre
Tommy Løvli
Daglig leder/ Eiendomsmegler MNEF

Tommy Løvli

Telefon 22 79 75 83

Lurer du på noe

Tommy svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.
Laster objekter...